Καλκάν: Λαοί και τις δυνάμεις της δημοκρατίας πρέπει να προστατεύσουν τη θέλησή τους

    Το μέλος του ΡΚΚ, Duran Kalkan δήλωσε ότι: ". Η φασιστική δικτατορία στην Τουρκία δεν είναι μόνο ενάντια στους λαούς στην Τουρκία ή την θέληση των Κούρδων Οι ίδιοι θεωρούν  τον εαυτό  τους σαν τον χαλίφη του Ισλάμ."

Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΡΚΚ , Duran Kalkan αξιολόγησε τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κουρδιστάν για την MED NUCE TV, η οποία έχει μεταφραστεί από την  αγγλική υπηρεσία του ANF:

Πώς αξιολογείτε τον αγώνα για την ελευθερία του Κούρδου Λαϊκού ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, και κατά της αύξησης των πιέσεων στο Κουρδιστάν και σε άλλα μέρη του κόσμου;

Τώρα οι αντιστάσεις, να σπάσει η απομόνωση στο Ιμραλί βρίσκονται στο κέντρο του αγώνα σαρώνονταςτον κόσμο σαν θύελλα. Είναι μια στενή ερμηνεία να βλέπετε  τον αγώνα ενάντια στο σύστημα των βασανιστηρίων στο Ιμραλί και για τη φυσική ελευθερία του ηγέτη Apo ως πάλη ενάντια πιέσεις σε ένα άτομο. Σήμερα, ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι προ των πυλών της Τουρκίας. Και η Τουρκία ανησυχεί για την ελευθερία του Κουρδιστάν. Ως εκ τούτου, ο αγώνας για την ελευθερία στο Βόρειο Κουρδιστάν δεν αφορά μόνο για ένα μέρος του Κουρδιστάν, αλλά και τον εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής και εναντίων του  νεο-φασισμού.

Ο ηγέτης  Apo είναι ο θεωρητικός, πρακτικός και οργανωτικός ηγέτης αυτής της πάλης. Το σύστημα Ιμραλί αναπτύχθηκε ως ένα μέτωπο εναντίον αυτού του αγώνα. Προέκυψε ως αντεπαναστατική επίθεση στον προαναφερθέν αγώνα σε παγκόσμια κλίμακα. Ο αγώνας ενάντια στο σύστημα του Ιμραλί είναι ένα κρίσιμο μέρος της επαναστατικής-δημοκρατικής πάλης ενάντια στην παγκόσμια, φασιστική και καπιταλιστική επιθέση σήμερα. Τώρα που αυτός ο αγώνας επικεντρώνεται στην Κουρδιστάν, ο αγώνας για τη φυσική ελευθερία του ηγέτη των Κούρδων είναι ο αγώνας για την ελευθερία της ανθρωπότητας.

Οι μαζικές διαμαρτυρίες επεκτήνονται και το πνεύμα της αντίστασης έχει διαμορφωθεί. Αυτή η εξέλιξη φοβίζει τις  φασιστικές και γενοκτόνες δυνάμεις, οι οποίες είναι χωρίς αμφιβολία λάθος. Ο Κουρδικός λαός το  σωστός και το λαϊκό αίτημα  επηρεάζει τόσο την εθνική όσο και τη διεθνή κοινότητα. Η μάσκα του φασιστικού καθεστώτος  πέφτει και η αλήθεια για το σύστημα Ιμραλί γίνεται δημόσια. Η δημοκρατική αντίσταση πρέπει να επεκταθεί, ιδίως στις τουρκικές μητροπολιτικές περιοχές και τις δημοκρατικές δυνάμεις στην Τουρκία.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο νεοδιορισθείς υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Soylu  στόχευσε τους  δήμους του DBP και πρώτη πράξη του ήταν να αδράξει 24  δήμους μέσω διορισμού διαχειριστών. Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με αυτή την εξέλιξη;

Τώρα προχωρούν στην κατάσχεση και πολιορκία των δήμων. Οι βουλευτές  των DBP και HDP προέβησαν σε δηλώσεις για το θέμα αυτό, και το κίνημά μας εξέφρασε τη θέση του, . Οι επιθέσεις δεν είναι αποδεκτές και αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της γενοκτονικής επίθεσης. Απο τα μέτρα πολιορκίας των  δήμων  μέχρι τις σφαγές στην Cizre και την Sur. Οι δήμοι είναι ένα σημαντικό μέρος της δημοκρατικής διακυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο, και το φασιστικό σύστημα επιτίθεται στην τοπική δημοκρατία. Οι επιθέσεις δεν έχουν καμία νομική βάση και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κουρδικής γενοκτονίας που υλοποιείται μέσω της τρέχουσας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Πρέπει να αντισταθούμε σε αυτή την επίθεση, το κίνημά μας και οι αντάρτες θα αντισταθούν. Οι επιτιθέμενοι πρέπει να προσέξουν, οι διαχειριστές που διορίζονται από τον Σουλεϊμάν Soylu ή άλλους για τις θέσεις των εκλεγμένων αξιωματούχων θα είναι οι ίδιοι στόχοι.
Φυσικά, οι άνθρωποι και οι δήμαρχοι, οι εργαζόμενοι του δήμου πρέπει να αντισταθούν. Οι άνθρωποι θα πρέπει να συρρέουν στους δήμους και να τους περιβάλλουν. Χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες θα πρέπει να οικοδομήσουν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω από τους δήμους. Η πολιτική βούληση εκπροσωπείται εκεί. Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη δημοκρατία, αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη δημοκρατική μας βούληση, τότε εκεί είναι όπου η θέληση για τη δημοκρατική αυτοδιοίκηση, βρίσκετε. Και οι εκλεγόμενοι θα πρέπει να προστατεύονται.
Τώρα είναι η ώρα να σηκωθούμε για τη βούλησή μας, τόσο για την εθνική θέληση στην φυλακή του Ιμραλί και την τοπική βούληση στους δήμους. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στοχεύει στην εθνική και τοπική δημοκρατική βούληση του κουρδικού λαού, έτσι  οι άνθρωποι και οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να αντισταθούν και να προστατεύσουν τη θέλησή τους.
Σήμερα είναι η μέρα της αντίστασης. Οι στρατιωτικές και μη στρατιωτικές επεμβάσεις είναι αλληλένδετες και όλοι πρέπει να αντισταθούμε στις επιθέσεις αυτού του φασιστικού όχλου. Η αντίσταση δεν μπορεί να αποδυναμωθεί ή να υποχωρήσει, γι 'αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί με αποφασιστικότητα.

Οι 11.500 καθηγητές, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μέλη του Eğitim-Sen, έχουν ανασταλεί σε όλο το Κουρδιστάν πρόσφατα. Πριν από ένα χρόνο, οι καθηγητές σε περιοχές της αυτοδιοικούμενης αντίστασης ανακλήθηκαν και οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες είχαν τοποθετηθεί στα σχολεία. Πώς αξιολογείτε την αναστολή των εκπαιδευτικών σε όλο το Κουρδιστάν;

Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι αποδεκτές και πρέπει να αντισταθούμε με κάθε μέσο που είναι απαραίτητο. Το ΑΚΡ εκμεταλλευόμενο την αδυναμία της  απόπειρας πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου ,επιτήθετε στα πάντα. Προσποιείται οτι πολεμάει το  ISIS, αλλά έχει πραγματοποιήσει τις χειρότερες στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον του κουρδικού λαού και του κινήματος από τις 24 Ιουλίου 2015. Προσποιείται τώρα οτι πολεμάει ενάντια στους υποστηρικτές του  Fethullah Gülen , αλλά  στην πραγματικότητα επιτίθενται στον κουρδικό λαό και τις δημοκρατικές δυνάμεις. Αυτό είναι η φασιστική τακτική του ΑΚΡ.
Το ΑΚΡ θα στοχεύσει τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών. Θα στοχεύσει σε όλες τις επαναστατικές και δημοκρατικές ομάδες στο Κουρδιστάν. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το ΑΚΡ είναι μία γενοκτόνα δύναμη και να προετοιμάσουμε  την αντίσταση μας αναλόγως. Οι εκπαιδευτικοί είναι ένα μέρος αυτής της αντίστασης.
Είναι ενδιαφέρον, οτι αντάρτες  χρησιμοποιήθηκαν για την  εκδίωξη  εκπαιδευτικών που διεξήγαγαν φασιστική προπαγάνδα από τα χωριά στο παρελθόν και  το κράτος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ήμασταν εναντίον της εκπαίδευσης. Από 24 Ιουλίου μετέτρεψαν εκατοντάδες σχολεία στο Κουρδιστάν σε στρατώνες και τα δύο αυτά θεσμικά όργανα εξυπηρετούν την ίδια λειτουργία. Τα σχολεία διεξάγουν πολιτιστική σφαγή και οι στρατώνες διενεργούν φυσική σφαγή, όλοι στο ίδιο κτίρια.
Ο καθένας πρέπει να ερμηνεύσει την «εκπαίδευση» στο Κουρδιστάν σωστά. Οι Κούρδοι πατριώτες και δημοκράτες δεν θα πρέπει να λέμε ότι «στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, έτσι ώστε να μην είναι αγράμματα.» Δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, αλλά σε μέρη όπου δηλητηριάζουν τα   μυαλά. Δεν θα πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ο ηγέτης Apo είπε κάποτε: "Πήγα στο καλύτερο σχολείο στην Τουρκία και ξέχασα οτι ήξερα." Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία εκπαίδευση στα σχολεία αυτά. Αυτά τα σχολεία είναι οι στρατώνες των ανθρώπων που πραγματοποιούν την σφαγή του κουρδικού λαού. Αν δεν υπάρχει αντίσταση, θα χρησιμοποιήσουν τα σχολεία για να καταστρέψουν τα μυαλά των παιδιών και η πολιτιστική καταστροφή αντικαθιστά τη φυσική καταστροφή.
Οι εκπαιδευτικοί που απολύθηκαν πρόσφατα στο Κουρδιστάν ,εργαζόταν για ένα μισθό, και θα πρέπει να κατανοήσουν αυτά που διδάσκουν στα παιδιά των Κούρδων. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι το σύστημα της γενοκτονίας τους έχει χρησημοποιήσει στην πολιτιστική γενοκτονία με αντάλλαγμα  ένα μισθό. Μπορούν τώρα να επανορθώσουν τα λάθη τους με την αντίσταση και την εκπαίδευση των παιδιών στη δική τους γλώσσα και τον πολιτισμό. Με τέτοιο θάρρος, προσπάθεια και αυτοθυσία, θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια τέτοια προσπάθεια εκπαίδευσης. Ο Κουρδικός λαός δεν θα πρέπει να δεχθεί το εκπαιδευτικό σύστημα που βασίζεται σε στρατώνες, διότι τα παιδιά των Κούρδων δεν θα μπορούν να μάθουν τη γλώσσα, τον πολιτισμό ή την ιστορία τους. Η Πολιτιστική γενοκτονία είναι πιο επικίνδυνη απο την φυσική γενοκτονία, και τα παιδιά δεν θα πρέπει να αποστέλλονται σε χώρους πολιτιστικής γενοκτονίας.

Οι δυνάμεις των ανταρτών εντίνουν την αντίσταση. Υπήρξαν σοβαρές συγκρούσεις για πάνω από μια εβδομάδα στο Cele (Çukurca). Υπήρξαν εκτεταμένες δραστηριότητες ανταρτών στην Tendürek. Ο Γενικός Διοικητής Χωροφυλακής δήλωσε: "Διεξάγουμε μια μάχη ζωής και θανάτου» για τις συγκρούσεις στην Çukurca. Τι σημαίνει αυτή η δήλωση;

Τώρα, είμαστε αντιμέτωποι με ενα αποτυχημένο σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούν να διεξάγουν τις επιθέσεις, εκτός αν συντονίζονται από το υψηλότερο επίπεδο. Δηλαδή, οι επιθέσεις συντονίζονται απευθείας από τον γενικό επιτελάρχη, το διοικητή επίγειων δυνάμειων, το διοικητής της χωροφυλακής, το πρωθυπουργό ή το πρόεδρο. Ασκούν τις επιθέσεις τους ως συμμορία, ως καταπιεστική και τρομοκρατική οργάνωση. Διεξάγετε μια επίθεση που συμπίπτει με την έννοια «κρατική τρομοκρατία».
Παρότι ενεργούν τόσο επιθετικά, παράνομα και σφαγιάζοντας, δεν μπορούν να παραμείνουν ζωντανοί. Δεν είναι μόνο ο διοικητής στο Cele, ο ίδιος Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε ότι «ελευθερία ή θάνατος», που είναι να πω, ότι είναι στα πρόθυρα του θανάτου και προσπαθούν να σώσουν το σύστημα από το θάνατο. Προσπαθούν να σώσουν το αποτυχημένο σύστημα είναι σαν να προσεύχεται για το αδύνατο. Τώρα προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανοί σκοτώνοντας τους αντιπάλους. Διαφορετικά έχουν τελειώσει. Είναι σε ένα τέτοιο σημείο στον πόλεμο που διεξάγουν. Δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσουν αυτό το σύστημα της φασιστικής καταπίεσης και θα αποτύχουν εντελώς. Η μόνη λύση που τους έχει απομείνει είναι οι σφαγές που διαπράττουν. Γι 'αυτό λένε «ζωής και θανάτου». Νομίζουν ότι θα ζήσουν αν σκοτώσουν τον αντίπαλο.

Η επιχείρηση κατοχής της Τουρκίας στη Συρία συνεχίζεται. Παράλληλα με την παρούσα επιχειρηση, οι Τούρκοι στρατιώτες έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε θέσεις των YPG / YPJ στο Efrin, Kobanê και Derik και στους Κούρδους της Rojava καθώς και στη συνοριακή γραμή. Είναι αυτό πρόκληση; Τι προσπαθούν να επιτύχουν με αυτές τις επιθέσεις;

Η πολιτική νοοτροπία του ΑΚΡ και των διοικήσεων της Τουρκίας είναι τέτοια, είναι αντι-Κούρδοι. Όχι μόνο στο Bakur (Βόρεια), αλλα και στη Rojava (West) την Bashur (Νότια) και την Rojhilat (Ανατολή) Κουρδιστάν επίσης, είναι εναντίον των Κούρδων. Η συνάντηση τους με τον Μπαρζανί δεν σημαίνει ότι αποδέχονται τους Κούρδους της Bashur. Κρατούν την εν λόγω περιοχή υπό έλεγχο με αυτόν τον τρόπο. Θέλουν όλοι οι Κούρδοι να είναι έτσι. Το PKK είναι ένα κίνημα που αντιστέκεται σε αυτό. Είπαν ο Mazlum, Κεμάλ, Hayri να "είναι  έτσι  στα μπουντρούμια", και το ΡΚΚ το απέρριψε αυτό και αντιστάθηκε. Η Rojava αντιστέκεται και αυτή. Αν άλλοι Κούρδοι αποδεχθούν την θέση της διοίκησης της Bashur, θα πρέπει να δεχθού και αυτό επίσης. Υπάρχουν και τέτοιοι Κούρδοι στο εσωτερικό του ΑΚΡ, επίσης. Είναι ενάντια στην ελευθερία των Κούρδων, στην θέληση των Κούρδων. Είναι εναντίον  της ελευθερίας των Κούρδων και της ύπαρξης τους.
Θα μπορούσαμε να πούμε, "δεν είναι η διοίκηση Hewler μια κουρδική διοίκηση;« Ναι, αλλά τράβηξε προς την πλευρά του ΑΚΡ για την καταπολέμηση του Κουρδισμού στην Bakur και την Rojava. Είναι μια τακτική του ειδικού πολέμου. Δεν θα μιλούσαν  καν με  τον  Μπαρζανί, αν δεν ήταν για την αντίσταση στην Bakur και την Rojava. Δεν θα στέλναν ούτε ένα δεκανέα να συναντηθεί μαζί του. Στο παρελθόν, δεν θα μπορούσαν να συναντηθούν με το κράτος, θυμόμαστε εκείνες τις ημέρες επίσης. Εάν μπορούν να συναντηθούν με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό σήμερα αυτό  επίσης, οφείλεται στην αντίσταση ελευθερίας που αναπτύχθηκε από το ΡΚΚ. Η Τουρκία δεν δέχεται τον Νότιο Κουρδισμό ως βούληση.
Και έχουν αγωνιστεί ενάντια στην Rojava από την αρχή. Το ISIS υποστηρίχθηκε από το ΑΚΡ από την αρχή, το ΑΚΡ τρέφει το ISIS. Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι αυτός που πραγματοποίησε την επίθεση στο Kobanê, είπε ξεκάθαρα, «Kobanê είναι έτοιμο να πέσει, τότε θα είναι η σειρά του Efrîn." Δεν μπόρεσε να ρίξει το Kobanê, τώρα έχει ξεκινήσει μια επίθεση για να σταματήσει το Kobanê και Afrin από το ενωθούν και ως εκ τούτου καταστρέφοντας το  Efrîn. Σε κάθε περίπτωση, έχουν μια συμφωνία, το ISIS υποχωρεί, θα πάρει ργότερα τη θέση του. Τι κάνει η Τουρκία κάνει ενάντια στο ISIS; Τίποτα. Αντίθετα, η συνενοχή τους έρχεται στο φως σε αυτή την συμφωνία  . Εκείνοι που κάνουν συμφωνίες με την Τουρκία είναι σιωπηρά συνένοχοι με το ISIS. Εκείνοι που βλέπουν την Τουρκία στην συμμαχία κατά της ISIS είναι στην πραγματικότητα σε συμφωνία με το ISIS. Οι Κούρδοι της Rojava και οι λαοί της Συρίας πρέπει να δούν αυτόν τον κίνδυνο.
Η φασιστική δικτατορία στην Τουρκία δεν είναι μόνο ενάντια στους λαούς στην Τουρκία ή την θέληση των Κούρδων. Είναι, επίσης, εναντίον κυρίως τη βούληση του αραβικού λαού. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα αποικιοκρατικό έλεγχο των αραβικών λαών. Οι ίδιοι θεωρούν τον εαυτό τους σαν τον χαλίφη του Ισλάμ. Ακριβώς όπως την περίοδο που ο σουλτάνος ​​Σελίμ πήρε το χαλιφάτο και κυβερνούσε τους Άραβες. Τώρα θέλουν να μετατρέψουν τους Άραβες σε μια δεύτερης κατηγορίας ανθρώπους που ελέγχονται από αυτούς. Ο καθένας πρέπει να σταθεί ενάντια σε αυτό και πρέπει να αντισταθεί. Η επίθεση στην Jarablus της Τουρκίας είναι μια μεγάλη απειλή για όλους τους λαούς της Συρίας, για τον αραβικό λαό. Εάν οι έραβες δεν παίρνουν την απειλή αυτή στα σοβαρά, μπορεί να χάσουν ό, τι θα έχουν τώρα. Όσοι υποστηρίζουν το AKP σήμερα πρέπει να δούν την αλήθεια, και να σταθούν ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις από την Τουρκία. Πρέπει να ενώσουν όλες τις δυνάμεις τους στη Λαϊκή Συρία.
Αντί οι ΗΠΑ και η Ρωσία κηρύσσει εκεχειρία τώρα, οι δυνάμεις στη Συρία θα πρέπει να ενωθούν  και να το δηλώσουν. Όσοι αγωνίζονται μπορούν να έρθουν μαζί και να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός. Μια κατάπαυση του πυρός είναι μια στρατιωτική πράξη, και είναι μια πτυχή του πολέμου. Ειδικά με την απειλή της νέας τουρκικής εισβολής, ο καθένας πρέπει να λάβει μια τέτοια στάση.
Εκείνοι που στηρίζουν την εισβολή σε συμμαχία με την Τουρκία τώρα είναι μια νέα δύναμη του ISIS. Αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τον FSA, είναι δυνάμεις της Al Nusra. Τώρα η Ρωσία και οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιτεθούν στην Al Nusra. Αλλά που είναι η Al Nusra;  Η Al Nusra είναι στην Jarablus τώρα, αλλά μπήκαν εκεί με την υποστήριξή τους. Οι διοικήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας πρέπει να είναι συνεπής. Είναι πραγματικά ενάντια στο ISIS, ή όχι; Δεν μπορεί να είναι εναντίον του ISIS με αυτόν τον τρόπο. Δέν μπορείς να πολεμίσεις το ISIS με την Τουρκία. Καμία αλλαγή δεν μπορεί να συμβεί στη Μέση Ανατολή με τη σημερινή νοοτροπία και την πολιτική της Τουρκίας. Η σωστή προσέγγιση και ο τρόπος με μια λύση που επιδιώκει την δημοκρατία στη Μέση Ανατολή είναι μία αντι-φασιστική συμμαχία, όπως πρίν στο Kobanê.
Βλέπουμε κάθε μέρα πώς η νοοτροπία και η πολιτική της Τουρκίας είναι αντι-κουρδικών συναισθημάτων. Χωρίζουν το Κουρδιστάν στη μέση,  χτίσουν έναν τοίχο, όπως το Τείχος του Βερολίνου. Γιατί λοιπόν οι Ευρωπαίοι κοιτούν μακριά; Τώρα, κατά το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα, τα τείχη χτίζονται μεταξύ Kobanê-Qamishlo. Θέλουν να κάνουν ό, τι το Ισραήλ έκανε στα Παλαιστινιακά σύνορα. Θέλουν να μετατρέψουν τα σύνορα μεταξύ Νότιου και Βόρειου Κουρδιστάν Κουρδιστάν σε αυτό, καθώς, ο πόλεμος στο Cele είναι μέρος αυτου του σχεδίου. Με αυτόν τον τρόπο, θέλουν να χωρίζουν το Κουρδιστάν από τη Μεσόγειο μέχρι την Κασπία Θάλασσα με ένα τέτοιο τοίχο.
Οι αδελφοί Altan πιάστηκαν, τους ευχόμαστε ανθεκτικότητα. Όσοι το επικρίνουν λένε ότι «η χώρα έχει μετατραπεί σε μια φυλακή". Δεν είναι μόνο η εσωτερική πίεση στη χώρα, η χώρα βλέπει επίσης την οικοδόμηση των τοίχων κατά μήκος των συνόρων της, σαν μια φυλακή, στήνουν συρματοπλέγματα και να κατασκευάζουν χαρακώματα. Ούτε η κοινωνία στην Τουρκία, ούτε οι παγκόσμιες δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν τις τρέχουσες πολιτικές και αυτή τη νοοτροπία. Η παράταση της πολιτικής και της νοοτροπίας που ο  Ερντογάν αντιπροσωπεύει ασκεί μια πίεση στο Κουρδιστάν, την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή. Προκαλεί όλες αυτές τις  αιματοχυσίες, σφαγές και τη δυστυχία. Εκείνοι που κάνουν τα στραβά μάτια γίνονται συνένοχοι σε αυτό.

Ο Ερντογάν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι AKP δήλωσε ότι «θέλουν να φέρουν τη Συρία πίσω στην κατάσταση πριν από το 2011» και ότι «θα την καταστρέψουν μέσα σε έξι μήνες», αναφερόμενος στην Rojava. Τι θα πρέπει οι τοπικές δυνάμεις της Rojava και της Συρίας να κάνουν ενάντια σε αυτές τις απειλές;

Φέρνοντας τη Συρία πίσω στην κατάσταση πριν από το 2011 σημαίνει την ίδρυση μίας έθνο-κρατικής φασιστικής δικτατορίας παρόμοιας με αυτή στην Τουρκία πιέζοντας τις εξελίξεις στη Συρία κατά μέρος και την καταστροφή των δημοκρατικών εξελίξεων στην Rojava. Η Τουρκία και η Συρία ήταν υπότροφοι στο παρελθόν, ήταν δύο κρατη, αλλά ήθελαν μια ενιαίου τύπου κυβέρνηση. Θέλουν να επιστρέψουν σε αυτή τη θέση τώρα. Ωστόσο, κανείς δεν  θέλει να είναι όπως η Τουρκία. Αντίθετα, έχουν αποστολή και ευθύνη τη αλλαγή της Τουρκίας.
Πιστεύουμε ότι οι λαοί της Συρίας και οι αραβικές κοινότητες δεν θα πιστέψει αυτή την υπόθεση. Η σύγκρουση στην Αραβία δεν υπάρχει στην βάση μόνο των επιδιόξεων των ξένων δυνάμεων ».Οι εσωτερική δυναμική έπαιξε ρόλο σε αυτό, και υπερασπίστηκε την ύπαρξη και την βούληση της αραβικής κοινότητας εναντίον της διαιρεσηης της Αραβίας  όπως  ορίστικε από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και ενός αραβισμού που μειώθηκε σε καθεστώς δεύτερης κατηγορίας. Η αραβική αντιπολίτευση πλέον δεν θα δεχτεί το αποτέλεσμα του  Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου. Οι Άραβες πλέον δεν μπορεί να είναι μια κοινωνία δεύτερης κατηγορίας της Μέσης Ανατολής.
Ο Αραβικός λαός έχει συμμετάσχει ή έχει ηγηθεί πολλών επαναστάσεων . Το δικό τους είναι ένα έδαφος όπου η ισλαμική επανάσταση αναπτύχθηκε και προέκυψαν όλες οι θρησκείες. Δεν θα αποδεχθούν την τρέχουσα κατάσταση και η αντοχή τους προκύπτει από αυτή την άρνηση. Αραβες διανοούμενοι, πολιτικοί και κοινότητες θα δούν αυτές  τις αλήθειες περισσότερο, και τις κατανοήσουν και θα αγωνιστούν μαζί με τους άλλους λαούς για να δημιουργήσουν μια νέα δημοκρατική Μέση Ανατολή. Ιδιαίτερα  θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στην ανάπτυξη των κουρδο-αραβικών σχέσεων σε ένα ισχυρό και δημοκρατικό έδαφος. Το πιο σημαντικό έδαφος για αυτό είναι η Συρία, όπου οι Κούρδοι, επίσης, έχουν αναπτύξει μια επανάσταση της ελευθερίας, κατέκτησαν  συνειδητή και  οργανώθηκαν.
Η αραβική κοινότητα έχει επίσης μια ορισμένη συνείδηση ​​και θέληση στο επίπεδο των φυλών και των διαφόρων μερών. Θα πρέπει να είναι ενωμένη στην ίδια γλάστρα, η οποία είναι η Δημοκρατική Συρία. Αυτό θα μπορούσε να είναι είτε συνομοσπονδία ή ομοσπονδία, αλλά υπάρχει μια απόλυτη ανάγκη για μια νέα δημοκρατική Συρία. Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να γίνει κατανοητή από την κυβέρνηση Μπασάρ Άσαντ καταρχήν. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εάν το καθεστώς  Άσαντ  επιθυμεί να αποτρέψει τις επιβολές της Τουρκίας, να ξεπεράσει το έθνος-κράτος του φασισμού και να αναπτύσσει σχέσεις με τους Κούρδους ελεύθερα. Ο  Άσαντ δεν μπορεί να σταθεί εναντίον της Τουρκίας  μιμούμενος των πρακτικών της Τουρκίας. Από αυτή την άποψη, η Συρία θα μπορούσε να είναι ένα ενδιάμεσο μοντέλο και ένα σημείο εκκίνησης.
Καλούμε όλους τους λαούς, διανοούμενους και πολιτικές δυνάμεις της Συρίας να θέσουν τα θεμέλια μιας τέτοιας δημοκρατικής Συρίας, και να ενωθούν κάτω από αυτή την σκεπή. Οι Κούρδοι της Rojava θα πρέπει ταυτόχρονα να υιοθετήσουν την προσέγγιση αυτή. Θα πρέπει να εξετάσουν τη δημιουργία ελεύθερου Κουρδισμού και ελεύθερου Κουρδιστάν σε μια δημοκρατική Συρία, και να κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου. Η Κουρδική Rojava  θα πρέπει να γίνει μια ηγετική και σημαντική πρωτοβουλία της δημοκρατικής Συρίας.
Το ISIS αποτελεί κίνδυνο μέχρι σήμερα, αλλά υπάρχει ένας δεύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή και αυτός ξεπερνά το ISIS, είναι η νοοτροπία και η ύπαρξη του τουρκικού κράτους. Όλοι οι λαοί της Rojava και της Συρίας θα πρέπει να δούν αυτή την αλήθεια καλά. Οι κούρδοι της Rojava, μικροί και μεγάλοι, πρέπει να οργανωθούν με βάση «την πραγματικότητα ενός λαού σε μάχη», όπως ορίζεται από τον ηγέτη Apo. Τα πάντα θα πρέπει να βασιστούν στην αντίσταση, επειδή υπάρχει μια τεράστια απειλή και δεν μπορεί να επιτευχθεί μια ελεύθερη ζωή χωρίς εξασφάλιση της ύπαρξης και της ασφάλειας.


.................................................................................................................................


Η KCK καλεί τους Κούρδους να αναπτύξουν το δικό τους δημοκρατικό εκπαιδευτικό σύστημα.


  Η  Επιτροπή Παιδείας της Ένωσης Κουρδικών Κοινωτήτων (KCK ) κάλεσε τον κουρδικό λαό να διαμαρτυρηθεί για τις πολιτικές αφομοιωτικής εκπαίδευσης και των πολιτικών πολιτιστικής γενοκτονίας του τουρκικού κράτους κατά την έναρξη του σχολεικού έτους 2016-2017 .

« Η Τουρκική κρατική χρήση των σχολείων ώς μετωπίδα πολιτιστικής γενοκτονίας»

Η Επιτροπή Παιδείας της Ένωσης Κουρδικών Κοινωτήτων (KCK ) τόνισε την εμβάθυνση της πολιτιστικής και φυσικής γενοκτονία του φασιστικού τουρκικού κράτους που-όπως αναφέρει- χρησιμοποιειεί τα  σχολεία ως μέσο και μετωπίδα για την αφομοίωση και την πολιτιστική γενοκτονία ως μέρος της εκμηδένισης και της πολιτικής  άρνησης που επιδιώκονται κατά των Κούρδων και του Κουρδιστάν.

"Σήμερα, το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί τα σχολεία ως στρατιωτικό αρχηγεία τα οποία είναι συνυφασμένα με την  φυσική και πολιτιστική γενοκτονία, αποκαλύπτοντας το κρυφό αληθινό πρόσωπο του κατοχικού φασιστικού τουρκικού κράτους. Σε συμμαχία με τον μαύρο, λευκό και πράσινο φασισμό, οι πολιτικές της εχθρότητας εναντίον των Κούρδων και των δημοκρατικών δυνάμεων έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Ανίκανο να ανέχθεί την ταυτότητα των Κούρδων και των δημοκρατικών δυνάμεων, αυτη εξυπηρετεί τα οφέλη του συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό,  χιλιάδες καθηγητές έχουν ανεστάλη πρόσφατα απο τα καθήκοντά τους , στα πλαίσια μιας καθολικής καταστολής. "

«Αγώνας και αντίσταση η μόνη επιλογή κατά της φασιστικής κατοχής»

Η KCK υπογράμμισε ότι οι Κούρδοι και οι δημοκρατικοί, επαναστατικοί και σοσιαλιστικοί κύκλοι δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός από τον αγώνα και την αντίσταση ενάντια στη φασιστική και κατοχική ηγεμονία του τουρκικού κράτους, προσθέτοντας:  "Αντιλαμβανόμενοι τις επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων ως μια ευκαιρία για την οικοδόμηση της δημοκρατικής αυτονομίας , θα πρέπει να απαλλαγούμε από το τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο εξυπηρετεί την πολιτιστική και φυσική γενοκτονία, και να αναπτύξουμε το δικό μας δημοκρατικό εκπαιδευτικό σύστημα με όλες μας τις δυνάμεις. Εμείς θα πρέπει να μετατρέψουμε το κάθε σπίτι και την κάθε περιοχή σε έναν τομέα της εκπαίδευσης. Το Δικαίωμα στην μητρική γλώσσα είναι ένα φυσικό, θεμελιώδη και νόμιμο  δικαίωμα. "
Η KCK κάλεσε όλους τους πατριώτες, επαναστάτες και δημοκράτες δασκάλους να εκπαιδεύσουν τα παιδιά και τους νέους, σύμφωνα με την Κουρδική γλώσσα, τη νοοτροπία και το πρόγραμμα σπουδών, τονίζοντας ότι η εκπαίδευση των παιδιών και των νέων είναι πολύ σημαντική και ιερή και δεν πρέπει να παραδοθεί σε μια άλλη εξουσία.
Η KCK έκλεισε τη δήλωσή της, καλώντας σε Κούρδους να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αφομοιωτικό εκπαιδευτικό σύστημα του φασιστικού τουρκικού κράτους που επιβάλλει τη φυσική και πολιτιστική γενοκτονία.


.................................................................................................................................

33 Κούρδοι ακτιβιστές σε δίκη στο Βέλγιο33 Κούρδοι ακτιβιστές διώκονται από τα βελγικά δικαστήρια, ανέφερε το Κουρδικό Ινστιτούτο στις Βρυξέλλες , κατηγορώντας την Τουρκία οτι επηρεάζει τη βελγική δικαστική διαδικασία.
"Κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, αλλά στην πραγματικότητα όλοι αυτοί έχουν εμπλακεί σε ειρηνικές και δημοκρατικές δραστηριότητες στο Βέλγιο, κράτος μέλος της ΕΕ", δήλωσε το ινστιτούτο.
Σύμφωνα με το Κουρδικό Ινστιτούτο των Βρυξελλών, οι κατηγορίες «βασίζονται εντελώς  σε αποδεικτικά στοιχεία που παράγονται από το τουρκικό κράτος, το οποίο είναι επίσης ο  πολιτικός ενάγων στη δίκη".
"Την ίδια στιγμή, το κράτος [η Τουρκία] διεξάγει έναν πόλεμο εναντίον του κουρδικού λαού,  διαπράττοντας εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας,  και  καταστέλει ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφους, δικηγόρους, πολιτικούς και όποιον επικρίνει την  κυβέρνηση και τον πρόεδρό του ΑΚΡ [Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ] , " αναφέρει το ινστιτούτο  σε μια δήλωση.
Σύμφωνα με τους Κούρδους ακτιβιστές στο Βέλγιο, η δίκη πηγαίνει πολύ πέρα ​​από το κουρδικό ζήτημα. «Καταδίκη αυτών των Κούρδων ακτιβιστών θα ήταν μια κατάχρηση του αντιτρομοκρατικού νόμου, και θα οδηγήσει σε μία  φθίνουσα κατάσταση των  θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων που ζουν στην Ευρώπη."
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο, για να είναι "πολύ μαλακά" ως προς  τις δραστηριότητες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), και έχει ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στις δυτικές χώρες για τη δίωξη των συμπαθούντων του ΡΚΚ .
Στις Κάτω Χώρες, η ολλανδική αστυνομία φέρεται να ξεκίνησε την καταγραφή των συμπαθούντων του ΡΚΚ , αυξάνοντας την κριτική από την κουρδική κοινότητα που βρίσκετε να ποινικοποιείται.


.................................................................................................................................


Οι Κούρδοι Απορρίπτουν το σχέδιο μετάβασης της Συριακής Αντιπολίτευσης


Οι Κούρδοι της Συρίας είναι εξοργισμένοι από το πρόσφατο σχέδιο μετάβασης, που προτείνονται από την Ανώτατη Επιτροπή  διαπραγματεύσεις της αντιπολίτευσης, καθώς  το σχέδιο δεν οραματίζετε οποιαδήποτε μορφή φεντεραλισμού στη μεταπολεμική Συρία.

Η  Ύπατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού (SNC) πρότεινε την αρχή της διοικητικής αποκέντρωσης στη διαχείριση των υποθέσεων της χώρας.
"Δίνοντας το λαό  κάθε Κυβερνείου και  περιοχής  ένα ρόλο στη διαχείριση των τοπικών τους υποθέσεων: οικονομικές, κοινοτικές, και καθημερινές υποθέσεις της ζωής με τρόπους που δεν επηρεάζουν αρνητικά την ενότητα της χώρας", δήλωσε η πρόταση.
Ωστόσο, οι Κούρδοι δεν είναι ικανοποιημένοι με το σχέδιο μετάβασης, το οποίο δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε μορφή αυτονομίας για τους Κούρδους.
"Αυτό το προτεινόμενο σχέδιο κάνει κάποιος να αισθάνεται λύπη για τη συριακό κατάσταση, μετά από πέντε χρόνια αιματοχυσίας, η αντιπολίτευση εξακολουθεί να σκέφτεται και να ενεργεί με τον ίδιο πολιτικό τρόπο, " ο Bader Μουσταφά, ένα μέλος του Κουρδικού Κινήματος Νέων (TCK), δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ARA.
«Η συριακή αντιπολίτευση θέλει να αντικαταστήσει το καθεστώς Άσαντ με την ίδια κεντρική εξουσία», είπε. "Είμαι βέβαιος ότι δεν θα το επιτύχει αυτό, και ο εμφύλιος πόλεμος θα συνεχιστεί στη Συρία όσο αυτή η αντιπολίτευση συνεχίζει να σκέφτεται σε αυτό τον  τρόπο."
Ο Κούρδος ακτιβιστής εξέφρασε επίσης την οργή του προς το Κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο (KNC), το οποίο εξακολουθεί να είναι μέρος του μπλόκ της συριακής αντιπολίτευσης .
"Το KNC είναι ακόμα μέρος του SNC, αλλά το SNC έχει μια στενή άποψη σχετικά με τα δικαιώματα των Κούρδων στη Συρία, και επιμένει ότι η διοίκηση θα είναι μόνο τοπικά, χωρίς το είδος της αναγνώρισης της κάθε αυτο-διοίκησης", δήλωσε ο Μουσταφά.
Μιλώντας στο ARA ειδήσεις, ο Zara Salih , μέλος του κουρδικού κόμματος  Yekiti στη Συρία, δήλωσε ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της συριακής αντιπολίτευσης και του Μπάαθικού καθεστώτος.
"Το να πειστεί η συριακή αντιπολίτευση σχετικά με τα δικαιώματα των Κούρδων, δεν μπορεί να επιτευχθεί, επειδή είναι οι μαθητές του κόμματος Μπάαθ και του αραβικού εθνικιστικού πολιτισμού», ανέφερε. "Δεν μπορούν να αλλάξουν τη νοοτροπία τους κατά τη διάρκεια της νύχτας."
Ο Salih τόνισε ότι το  KNC  απέτυχε να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των Κούρδων στη διάσκεψη της Τύνιδας το 2011 και στα επόμενα συνέδρια στη Γενεύη και Ριάντ. «Τα  μέλη της συριακής αντιπολίτευσης συνεχίζουν να εμφανίζουν μια ρατσιστική στάση απέναντι στους Κούρδους, χωρίς ένα μεγάλο μέρος μιας απάντησης από το KNC ," Ως εκ τούτου, ο Κούρδος πολιτικός πρότεινε ότι θα ήταν καλύτερα για το KNC να υπαναχωρήσει από τη συριακή αντιπολίτευση, και να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία με το Κόμμα δημοκρατικής  Ένωσης  (PYD). Το  PYD υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με το Κίνημα Syria’s Tomorrow υπό την ηγεσία του Αχμέτ Jarba, πρώην επικεφαλή του  SNC, αναγνωρίζοντας τις διοικήσεις των Καντονιών.
"Οι ανακυρησώμενες αυτόνομες διοικήσεις στους τομείς της Αλ-Τζαζίρα, Kobane και Afrin στη βόρεια Συρία κάνουν δεκτό και  δεσμεύονται  να τηρούν τους νόμους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων», δήλωσε η συμφωνία.
Σύμφωνα με τον Walid Shekho, ένα Σύριο Κούρδο πολιτικό, ο φεντεραλισμός θα μπορούσε να εγγυηθεί τα δικαιώματα του κουρδικού λαού και των άλλων μειονοτήτων στη Συρία.
 «Νομίζω ότι το ομοσπονδιακό σύστημα είναι ένα βασικό δικαίωμα. Το καλύτερο βήμα για να συνειδητοποιήσουν το δικαίωμά μας είναι να ενώσει τους Κούρδους και να σχεδιάσετε μια λύση οδικό χάρτη για Rojava και το υπόλοιπο της Συρίας, "Shekho είπε ARA ειδήσεις. "Φυσικά, με διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ και την ΕΕ."
Ο Michael Stephens, Ερευνητής Μεσανατολικών Σπουδών και Επικεφαλής της RUSI Κατάρ, είπε στο ARA  ότι σε αντίθεση με τη συριακή αντιπολίτευση και το PYD, ο στόχος του KNC είναι κουρδικού εθνικιστικού χαρακτήρα.
«Η επιμονή του KNC για τα δικαιώματα των Κούρδων και την ταυτότητα που δηλώνεται ρητά έκανε τη θέση τους τελικά ανυπόφορη με τις κύριες θέσεις της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Stephens.
"Η PYD ήταν πιο οικουμενικό από αυτή την άποψη, αλλά το KNC  από καιρό επέμενε στην εθνοτική - εθνικής ταυτότητα ως την κύρια υποστήριξη των ιδεών τους, η οποία δεν μπορεί να είναι συμβατή με τους μεγαλύτερους στόχους της αντιπολίτευσης", πρόσθεσε. «Για το σκοπό αυτό, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι μια διάσπαση έχει ξεκινήσει, στο τέλος οι στόχοι τους δεν ήταν ποτέ οι ίδιοι. Το KNC θέλει μια αυτόνομη απο τους κουρδους ελεγχόμενη γή. και αυτο είνι σαφές.

        
    
        
        
        
    
        

από @ 19/09/2016 3:44 πμ.


να βάζεις το αμεταφραστο κείμενο μαζί Το λέω αυτό γιατι σε πολλά σημεία η μεταφραση δεν είναι καλή και ορισμένες φορές δεν είναι κατανοητω τι θέλει να πεί το κείμενο, μιλώντας για ένα πολίτικό κείμενο οι λεπτομέρειες, ακόμα και οι λέξεις,  εχουν μεγάλη σημασία.  Βάζοντας το αρχικό κείμενο μπορεί κόσμος να διορθώσει κομματια. πάντος κάνεις πολυ καλή δουλεία με τις αναρτήσεις σου και αυτή είναι μια πρόταση που νομίζω οτι θα βοηθείσει

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License