Κάλεσμα Αντιεξουσιαστικής-Αντιφασιστικής Συνέλευσης Αμπελοκήπων

Είτε σαν “αθώοι” είτε σαν “ένοχοι” τα ίδια συμφέροντα θα εξυπηρετήσουν κι απ’αυτά εξαρτάται η έκβαση της δίκης όπως και κάθε άλλης δίκης της αστικής εξουσίας.

Η παρουσία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο εφετείο της Λ.Αλεξάνδρας λόγω της γνωστής δίκης είναι κάτι που δε θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους, ως αντιεξουσιαστές/τριες και αντιφασίστες/στριες από την περιοχή των Αμπελοκήπων.

Η συντεταγμένη παρουσία τέτοιων ομάδων για οποιονδήποτε λόγο δίπλα στα σπίτια μας και την κατειλημμένη γειτονιά των προσφυγικών συμβάλει στην επιδείνωση του ήδη βεβαρημένου κλίματος λόγω της ΓΑΔΑ και των άλλων κρατικών κτηρίων.

Η έκβαση της δίκης δεν είναι κάτι που μας αφορά άμεσα. Οι νεοναζί είναι γέννημα-θρέμμα της εξουσίας με σκοπό να εξυπηρετούν τα συμφέροντά της.

Είτε σαν “αθώοι” είτε σαν “ένοχοι” τα ίδια συμφέροντα θα εξυπηρετήσουν κι απ’αυτά εξαρτάται η έκβαση της δίκης όπως και κάθε άλλης δίκης της αστικής εξουσίας.

Αλλά σαν κομμάτι του κινήματος των καταπιεσμένων δε θα ανεχτούμε την περαιτέρω τρομοκράτηση των θυμάτων ή συντρόφων από τους νεοναζί στο χώρο που διεξάγεται η δίκη.

Την ερχόμενη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη, την επομένη της επετείου δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στις αίθουσες του εφετείου θα είναι παρόντα, λόγω της δίκης, τα μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας που κατηγορούνται για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες ενώ ταυτόχρονα εκδικάζεται η γνωστή, στον κόσμο του κινήματος, υπόθεση της ΜΑΡΦΙΝ με κατηγορούμενο τον αναρχικό Θ.Σίψα. Μια υπόθεση που υπήρξε σημείο αναφοράς στην πορεία εκφασισμού της κοινής γνώμης με το πρόσχημα της τραγικής κατάληξης τριών εργαζομένων(μιας εκ των οποίων εγκύου) που εκμεταλλεύτηκαν οι γνωστοί πτωματοφάγοι παράγοντες της κυριαρχίας συμπεριλαμβανομένης της νεοναζιστικής συμμορίας.

Στις δικαστικές αίθουσες η κυριαρχία επιχειρεί το ξέπλυμα των ευθυνών της για την επιβολή του φασισμού και της δολοφονικής του δράσης στην κοινωνία των καταπιεσμένων ενώ ταυτόχρονα στοχοποιεί και εκδιώκει το απελευθερωτικό κίνημα και τους αγωνιστές με στημένες κατηγορίες που ακόμα και η ίδια δυσκολεύεται να στηρίξει όπως στην περίπτωση του Θ.Σίψα.

Χωρίς καμιά αυταπάτη για την έκβαση της ίδιας της δίκης των νεοναζί καλούμε, ως συλλογικότητα της περιοχής, κάθε αντιφασίστα/τρια να στηρίξει:

1. Την συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Θ.Σίψα στις 9πμ

2. Τη συγκέντρωση-περιφρούρηση των κατειλημμένων Προσφυγικών στη Λ.Αλεξάνδρας δίπλα από το εφετείο ώρα 10πμ.

 

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ

 

http://aasa.urbananarchy.gr/showart.php?art=6

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License