Το κομικς της Αγριογατας- εκδοσεις Μαυρη Διεθνη

Το κόμικς της Αγριόγατας είναι μία σειρά από αγγλικά αναρχικά κόμικς. Στην ελληνική έκδοση επιλέξαμε να βάλουμε αποσπάσματα που είναι πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα.

post image

Το κόμικς της Αγριόγατας είναι μία σειρά από αγγλικά αναρχικά κόμικς. Στην ελληνική έκδοση επιλέξαμε να βάλουμε αποσπάσματα που είναι πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα. Επίσης το κόμικς έχει «υποστεί» μεταστροφή σε κάποια σημεία του αρχικού κειμένου, καθώς οι απόψεις του συγγραφέα, ιδιαίτερα για το ζήτημα της ένοπλης αναρχικής βίας, είναι πολύ μακριά απ’ τις δικές μας.

Η αγριόγατα έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να καυτηριάζει εκτός απ’ την εξουσία, την εσωστρέφεια του αναρχικού «χώρου». Πολλοί θα δουν στις σελίδες που ακολουθούν γνώριμες ενδοκινηματικές καταστάσεις, ενώ ορισμένοι ίσως ανακαλύψουν και τον εαυτό τους... Παράλληλα υπάρχει και μια αυτοσαρκαστική διάθεση για τη δικιά μας «μαύρη» τάση. με το σκοπό το ξεπέρασμα των «αλλεργιών» μας..

Η έκδοση της αγριόγατας (ένα μέρος της είχε πρωτοκυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 90) δεν αποτελεί μία «ανάλαφρη» επιλογή για να ευθυμήσουμε. Η κριτική και η αυτοκριτική είναι οι πυροκροτητές της εξέλιξης. Άλλοτε εκφράζονται με την βαριοπούλα της αγένειας και άλλοτε με την οξύτητα του χιούμορ.. Η αγριόγατα μέσα από την απλότητα του χιούμορ επιθυμεί να τραβήξει το βελούδινο γάντι απ ́τη σιδερένια γροθιά της εξουσίας και να «ξύσει»την σκουριά που μας έχει ακινητοποιήσει ως αναρχικούς κάνοντας κύκλους γύρω απ’ τον εαυτό μας.

απ’ την ανάγνωση.. στην συνενοχή..

Σ.Π.Φ./ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΠΟΛΗΣ
Οικονομίδου Όλγα
Πολύδωρος Γιώργος
Τσάκαλος Χρήστος
Τσάκαλος Γεράσιμος

Διατιθεται χωρις αντιτιμο. Θα υπαρξει ενημερωση για τους χωρους διανομης.
για επικοινωνία: praxistheory@riseup.net

https://media.giphy.com/media/3o7TKSvY91IBA2RztS/giphy.gif

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License