Οτσαλάν: Το ζήτημα θα επιλυθεί σε 6 μήνες, αν το κράτος θέλει-

Ο Κούρδος Λαϊκός ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δήλωσε: «Δεν είμασταν εμείς αυτοί που κλείσαμε την διαδικασία επίλησης. Έχουμε τα σχέδια μας έτοιμα, αν το κράτος ήταν ειλικρινής, το θέμα θα είχε λυθεί. "

 


Ο  Κούρδος Λαϊκός ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν αποκλεισμένος από κάθε συνάντηση με τους δικηγόρους του από τον Ιούλιο του 2011, και την οικογένειά του από τον Απρίλιο του 2015, συναντήθηκε με τον αδελφό του Μεχμέτ Οτσαλάν εχθες.


"Σας στέλνει τους χαιρετισμούς του σε όλους"

Μετα απο την συνάντηση του με τον αδελφό του ο Μεχμέτ Οτσαλάν δήλωσε, στην έδρα του DBP στο Ντιαρμπακίρ. «Συναντηθήκαμε με τον ηγέτη του κουρδικού λαού στο νησί Ιμραλί χθες. Εκείνος στέλνει τους χαιρετισμούς και τον σεβασμό του σε όλους. "


«Δεν είμαστα εμείς που τελειώσαμε την διαδικασία"

Ο Μεχμέτ Οτσαλάν δήλωσε οτι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν ήταν σε θέση να δει 3 άτομα στο Ιμραλί, και  μετέφερε τα λόγια του: «Η απομόνωση συνεχίζεται. Δεν έχω καθόλου σωματικά προβλήματα. Έχουμε τα σχέδια  μας έτοιμα. Αν το κράτος είναι έτοιμο, μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα σε 6 μήνες. Δεν είμασταν εμείς αυτοί που ακυρώσαμε την διαδικασία επίλυσης. Μίλησα με την επιτροπή που ήρθε να με επισκεφθεί, και είπαν ότι επρόκειτο να επιστρέψουν σε 15 ημέρες. Το κουρδικό ζήτημα δεν είναι ένα ζήτημα  40 χρόνων, είναι ένα μεγάλο θέμα που διαρκεί 200 ετη. Εάν το κράτος ήταν ειλικρινής, το ζήτημα θα είχε επιλυθεί, Τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν θα είχαν πεθάνει. Έχω χάσει τον ύπνο μου  ​​από αυτούς τους θανάτους. Αυτή η χώρα δεν αξίζει αυτούς τους θανάτους. Αν το κράτος είναι έτοιμο, μπορούν να στέλνουν δύο από τους άνδρες τους εδώ. Το ζήτημα αυτό είναι ένα βαρύ ζήτημα. "

«Το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί μονομερώς"

"Τα έργα μας είναι έτοιμο. Αυτός είναι ένας τυφλός πόλεμος, δεν είναι ένας πόλεμος όπου η μία πλευρά μπορεί να κερδίσει. Συνεχίζετε για 40 χρόνια, και ίσως αυτό θα συνεχιστεί για 80 χρόνια ακόμα. Το αίμα και τα δάκρυα πρέπει να σταματήσουν. Αυτή η λύση δεν μπορεί να επιτευχθεί μονομερώς. Το κράτος είναι το μεγαλύτερο μέρος, αν δείχνουν προς μια λύση, το θέμα θα λυθεί. Σήμερα είναι Eid. Αλλά δεν μπορεί να είναι μια γιορτή, αν 30 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα σε μια χώρα. Θα γιορτάσουμε αυτές τις διακοπές, αλλά δεν είναι ηθικό σε αυτήν την κατάσταση. Οι διανοούμενοι, δημοκράτες, τα πολιτικά κόμματα και όλοι οι άνθρωποι πρέπει να δράσουν όσο το δυνατόν συντομότερα για τη λύση σε αυτό το ζήτημα. "

....................................................................................

¨Εως τότε

Έως ότου η νέα πρωτοβουλία Οτσαλάν γίνει αποδεκτή απο το Τουρκικό κράτος, η αντίσταση συνεχίζετε  με αμίωτη ένταση. Σήμερα αντάρτες ανατίναξαν τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην πόλη Βαν .

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License