Υποχώρηση της Τουρκίας στο ζήτημα πλήρους απομόνωσης του Οτσαλάν

Στον φυλακισμένο ηγέτη του PKK θα επιτραπεί να συναντηθεί με την οικογένειά του

Κωνσταντινούπολη: Το Σάββατο το Τουρκικό κράτος εγγυήθηκε οτι θα χορηγηθεί άδεια στην οικογένεια του  φυλακισμένου ηγέτη  του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), Αμπντουλάχ Οτσαλάν να τον επισκεφθεί για πρώτη φορά μετά απο δύο χρόνια, σε μια προφανή προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κινητοποίηση γύρω απο την κατάσταση της ζωής  του. Οι φόβοι για την ζωή του φυλακισμένου Κούρδου επαναστάτη εντάθηκαν μετα απο αναφορές για συγκρούσεις στο νησί - φυλακή κατα την διάρκεια του αποτυχημένου πραξηκοπήματος .
Στην οικογένειά του Οτσαλάν θα επιτραπεί να τον δει στην   φυλακή υψήστης ασφάλειας στο νησί Ιμραλί ανοικτά της Κωνσταντινούπολης κατα την διάρκει των εορτασμών του  Eid al-Adha που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αυτή θα είναι η πρώτη οικογενειακή επίσκεψη που  έχει επιτραπεί στον Οτσαλάν από τις.6 Οκτώβρη του 2014. Το Anadolu ανέφερε οτι ο Οτσαλάν θα συναντηθεί με τον αδελφό του Μεχμέτ.
Η άδεια έρχεται καθώς μια ομάδα απο 50 Κούρδους ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένων  βουλευτών, είναι στην έκτη ημέρα  απεργίας πείνας για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη ειδήσεων για την ευημερία του Οτσαλάν και ενώ σε όλο τον κόσμο γίνονται παρόμοιες κινητοποιήσεις και απεργίες πείνας για αυτο τον λόγο.
Ωστόσο, οι ακτιβιστές στην κυρίως κουρδική πόλη του Ντιγιαρμπακίρ δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τη δράση τους έως ότου η οικογένεια επιστρέψει με συγκεκριμένες βεβαιώσεις ότι είναι ζωντανός και καλά.

Ο Οτσαλάν είχε συλληφθεί το 1999 από τη μυστική υπηρεσία της Τουρκίας στην Κένυα μετά την ουσιαστική παράδωσή του απο την Ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και σε δίκη που ακολούθησε καταδικάστηκε σε θάνατο. Η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2002, όταν η Τουρκία κατήργησε τη θανατική ποινή.
Ο Οτσαλάν είχε μέχρι τότε τακτικές συναντήσεις με αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών »(HDP), οι οποίες διακόπηκαν όταν κατέρευσε η εκκεχειρία τον  Απρίλιο του 2015.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License