επίσημη απειλή της τουρκικής κυβέρνησης για μ΄'ονιμη κατοχή εδάφους της Συρίας (Ροζάβα)

Στην επίσημη έκδοση του κρατικού trt.net.tr (στην ελληνική γλώσσα) ο Μπιναλί, επιβεβαίωνει όλες τις διεθνείς φήμες για κατοχή τμήματος της Συρίας μη κατονομάζοντας το βασικό στόχο, τις γκρίζες ζώνες στη Ροζάβα. Στο όνομα της καταστολής του ΙΚ, ξεκίνησε ο τουρκικός στρατός με την κατάληψη της Τζέραμπλους (την οποία παραχώρησε αμαχητί το ΙΚ) ενώ δείχνει προθέσεις για περισσότερα. Η ανάρτηση από το επίσημο τουρκικό δίκτυο ενημέρωσης είναι δείχνει κάτι παραπάνω από την προφανή επιδίωξη του του τουρκικού πολιτικού κατεστημένου. Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ (δηλαδή συριακού κράτους-FSA, Al Noushra κλπ) δεν σηματοδοτεί κανενός είδους αλλαγή στα σχέδια της Άγκυρας για την νέα κατοχή του συριακού Κουρδιστάν. Αυτό δε σημα'ίνει ότι έστι θα πάνε τα πράγματα σε αυτή τη ρευστή κατάσταση, αλλά δείχνει τόσο την πρόθεση της Τουρκίας όσο και την αδυναμία των ΗΠΑ-Ρωσία να ρυθμίσουν έτσι τα πράγματα ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο πόλεμος κατά του ΙΚ. Προς το παρόν η ηγεμονία της Τουρκίας ως αυτόνομης περιφερειακής δύναμης είναι ολοφάνερη.

http://www.trt.net.tr/greek/tourkia/2016/09/09/o-gilntirim-gia-ten-aspida-tou-euphrate-568689

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι δραστηριότητες για την δημιουργία ζώνης ασφαλείας στην Συρία.

 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι θα συνεχιστούν οι δραστηριότητες για την δημιουργία ζώνης ασφαλείας στην Συρία (στα νότια της Τουρκίας), αναφέροντας: «Μιλάω για την Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη. Ταυτόχρονα ο στρατός μας, η στρατοχωροφυλακή μας, η αστυνομία μας, οι προσωρινοί χωροφύλακες με υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούν να καθαρίσουν από τις τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν φωλιάσει, 10-12 περιοχές που έχουν διαπιστωθεί εντός της χώρας».

 

Αναφερόμενος στην απομάκρυνση από τις θέσεις τους των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν διασυνδέσεις με την διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση είπε τα παρακάτω:

 

«Η πρώτη εφαρμογή αυτού του πράγματος ξεκίνησε στην Εθνική Παιδεία, και αυτές τις μέρες θα γίνουν ανάλογες πρακτικές και στο Υπουργείο Εσωτερικών, στις νομαρχίες και στους δήμους σε σχέση με τους δημόσιους υπάλληλους, είτε αυτοί είναι δήμαρχοι, είτε δημοτικοί σύμβουλοι και έχουν αναμειχθεί σε τέτοιου είδους εγκλήματα, έχουν υποθάλψει την διαμελιστική τρομοκρατική οργάνωση, της έχουν δώσει υποστήριξη, έχουν συνεργαστεί μαζί τους, έχουν δώσει συγκατάθεση για την εκμετάλλευση των δημόσιων πόρων για τους στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης. Το πώς θα γίνουν αυτά, αναφέρεται ανοιχτά στο διάταγμα».

από τί μου θυμίζει, τί μου θυμίζει 12/09/2016 10:08 μμ.


Πάλι καλά που δεν την ονόμασαν "ειρηνική επέμβαση" όπως έκαναν το 1974 στη Κύπρο.

Βέβαια οι Σύριοι και οι Κούρδοι δε φοβούνται μπας και τους πουν πατριώτες αν καταγγείλουν την εισβολή και το ψευδοκράτος που στήνει η τουρκική κυβέρνηση στη περιοχή, οπότε έφτιαξαν ήδη μέτωπο εθνικής αντίστασης.

Από το ειδησεογραφικό site των Κούρδων:

http://en.hawarnews.com/syrian-national-resistance-coalition-founded-against-turkish-invasion/

Εμείς πάλι δεν αγγίζουμε το αντίστοιχο θεματάκι μας, γιατί σαν ιμπεριαλιστική δύναμη που είναι η Ελλάδα είναι σωστό και δίκαιο να είναι κατεχόμενα τα 2/5 της Κύπρου και 200 χιλιάδες κάτοικοι να είναι πρόσφυγες και στα σπίτια τους να έχουν έρθει 100 χιλιάδες έποικοι από την Τουρκία. Αφού θέλαμε την Ένωση καλά να πάθουμε.

Πάλι καλά που υπάρχουν και οι Κούρδοι και μας θυμίζουν τα χάλια μας σαν κίνημα. Τί αυτοδιάθεση των λαών και μαλακίες, εμάς θα μας σώσει ο Αναστασιάδης, ο Μπαν Κι Μουν και ο.... Άϊντα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License