Κουρδική αντίσταση στην χρηματική εξαγορά και ο ο αγώνας για την ζωή του Οτσαλάν

http://anfenglish.com/

Οι πολιτικοί αιχμάλωτοι του PKK και του PAJK ξεκινάνε επ 'αόριστον απεργία πείνας για την απελευθερωση του Οτσαλάν    Τα κρατούμενα στις τουρκικές φυλακές μέλη του PKK και του  PAJK ξεκινάνε επ 'αόριστον-και μη αναστρέψιμη απεργία πείνας, Η απεργία θα  αρχίσει με την συμμετοχή  35 κρατουμένων σε 7 φυλακές στις 15 Σεπτεμβρίου.
Εν το μεταξύ η επ αόριστο και μη αναστρέψιμη απεργία πείνας της Συνέλευσης Διασποράς  της Shengal στο Στρασβούργο συνεχίζεται για 17η ημέρα, και εκείνη που ξεκίνησε από 50 Κούρδους πολιτικούς και ακτιβιστές στην Αμέντ (Ντιαρμπακίρ) έχει εισέλθει στην τέταρτη ημέρα της. Και οι δύο απεργίες πείνας ξεκίνησαν με αίτημα την άμεση πρόσβαση στον ηγέτη του  κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν για τον οποίο καμία είδηση για την φυσική του κατάσταση δεν υπάρχει από  τις 5 Απριλίου.


Οι Κούρδοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές της  Τουρκίας και του Βόρειου Κουρδιστάν  θα συμμετάσχουν επίσης στην επ 'αόριστον απεργία πείνας για τον Οτσαλάν, καθώς οι ανησυχίες για την κατάστασή του όλο και αυξάνεται από την την ημέρα της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, όταν ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε επίσης την φυλακή του  Ιμραλί  όπου κρατείται , και όπου μια σύγκρουση έλαβε χώρα εκείνο το βράδυ.
Η Deniz Kaya παρουσίασε μια δήλωση εξ ονόματος των κρατουμένων του PKK (Κουρδικό Εργατικό Κόμμα) και του PAJK ( Απελευθερωτικό Κόμμα Γυναικών του Κουρδιστάν  ) στις φυλακές της  Τουρκίας και του Βόρειου Κουρδιστάν.
Περιγράφοντας απόπειρα πραξικοπήματος της 15η Ιουλίου ως συνέπεια του αγώνα για την εξουσία μεταξύ του όχλου των φασιστικών και των πολιτικών ισλαμιστών  στην Τουρκία, η Kaya δήλωσε ότι το ΑΚΡ καιι το Παλάτι κήρυξε την κυριαρχία του ως φασιστική δικτατορία μετά την αποτυχία των συνωμοτών του πραξικοπήματος. Η Kaya τόνισε ότι η δικτατορία του ΑΚΡ-Παλάτι βασίζεται κυρίως την πολιτική της για την καταστολή όλων των αντίπαλων  κύκλων.


Η Kaya δήλωσε τα εξής ως προς τις εξελίξεις που προετοίμασαν το έδαφος για το πραξικόπημα της 15 Ιουλίου :
«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πραξικόπημα του ΑΚΡ-Παλατιού ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015, όταν η κυβέρνηση επιδείνωσε την απομόνωση που επιβλήθηκε στον ηγέτη μας μετά από την απόρριψη της συμφωνίας του Dolmabahçe Αυτή η διαδικασία έφτασε σε μια νέα φάση με τις εκλογές της 7 Ιουνίου, όταν η κυβέρνηση απέρριψε τα αποτελέσματα και επέβαλε πρόωρες γενικές εκλογές. Αυτό ακολουθήθηκε από την εκ νέου έναρξη της διαδικασίας σύγκρουση με το βομβαρδισμό των ζωνών άμυνας   Medya  στις 25 Ιουλίου, 2015. Ο κουρδικός λαός και των ανταρτών απάντησαν στην σχεδιαζόμενη εξόντωση υπο το όνομα «Σχέδιο κατάρευσης » με την αντίσταση, και το νίκησαν. "
Η Kaya υπογράμμισε ότι δεν ξέρουν τι συνέβη στο νησί Ιμραλί  την νύχτα της 15 Ιουλη, προσθέτοντας? "Παρόλο ότι γνωρίζουμε ότι οι πραξικοπηματίες στόχευαν τη ζωή του ηγέτη  μας, δεν ξέρουμε καν αν είναι ζωντανός ή όχι. Η κυβέρνηση δεν έκανε καμία ικανοποιητική δήλωση για το θέμα αυτό, ούτε έχει ενεργοποιηθεί μια συνάντηση με την οικογένειά του, τους δικηγόρους ή μια πολιτική αντιπροσωπεία. η κατάσταση αυτή αυξάνει τις ανησυχίες μας για την ασφάλεια και την υγεία του ηγέτη μας, ο οποίος είναι ένας λόγος για τη ζωή και το θάνατο  μας. ¨Ως κρατούμενα μέλη του PKK και του PAJK , δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η αφοσίωσή μας στον ηγέτη μας φτάνει έως τον θάνατο.  "
Η Kaya χαιρέτισε την επ αορίστου και μη αναστρέψιμη απεργία πείνας που ξεκίνησε από το DTK, HDK, DBP, KJA με τις ίδιες ανησυχίες, ανακοινώνοντας ότι θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας σε ομάδες από τις 15 Σεπτεμβρίου.
Κατά συνέπεια, οι κρατούμενοι του PKK και PAJK στις φυλακές  στο Ντιγιαρμπακίρ τύπου D,  στην Siirt τύπου E-Type, στις γυναικείες φυλακές του Gebze , στην Kandıra No-1 τυπου F-, στην Kırıklar τυπου F-, στο Silivri και την  Tarsus  θα αρχίσουν την απεργία πείνας ως τον 1ο όμιλο στις 15 Σεπτεμβρίου. η απεργία θα αρχίσει με την συμμετοχή  5 κρατούμενων από την κάθε φυλακή.
Η Kaya παρατήρησε ότι κρατούμενοι του PKK και PAJK σε άλλες φυλακές θα συμμετάσχουν, επίσης, στην αντίσταση σε ομάδες κατά τη διάρκεια της ακόλουθης διαδικασίας, τονίζοντας ότι καμία συμμετοχή δεν θα πραγματοποιηθεί από τις φυλακές ανηλίκων με κανένα τρόπο.
Η Kaya τελείωσε τη δήλωση καλώντας τις οικογένειές τους, τους Κούρδους πατριώτες, τους διανοούμενους και τη δημοκρατική κοινή γνώμη να αγκαλιάσει την αντίσταση, να ενισχύσει τις εξεγέρσεις με το πνεύμα της κινητοποίησης, και ξεσηκωθούν όλοι μαζί.


Καλκάν: Το ΑΚΡ προσπαθεί, οι προδότες πρέπει να εκδιωχθούν από το Κουρδιστάν

    Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβούλιου του ΡΚΚ, Duran Kalkan τόνισε ότι το τουρκικό κράτος βιώνει μια σοβαρή απώλεια ισχύος, και έτσι κατέφυγε σε παλιές μονάδες αντι-ανταρτών και φυλάκων του χωριού.Ο Καλκάν ανέλυσε το πακέτο μέτρων που ο Τούρκος Πρωθυπουργός Yıldırım  εξήγγηλε στο Αμέντ και είπε: «Είδαμε πολλές κυβερνήσεις που πήγαν στο Αμέντ και εξήγκειλαν πακέτα. Αλλά όλοι κατέρρευσε κάτω από τα δικά τους πακέτα και πνίγηκαν. » Ο Καλκάν είπε,« Εκείνοι που κατασκοπέυουν για το ΑΚΡ και συνεργάζονται μαζί τους δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να πατήσουν το πόδι τους στους δρόμους του  Αμέντ , στις πόλεις και τους δρόμους του Κουρδιστάν », και προειδοποίησε και έκανε πρόσκληση για τους φύλακες του χωριού. Ο Καλκάν ζήτησε να μην  επιτραπεί στο ΑΡΚ να διαταράξει την κοινωνική αδελφότητα μεταξύ των Κούρδων και τόνισε ότι το τουρκικό κράτος βιώνει μια σοβαρή απώλεια ισχύος, και έτσι κατέφυγε σε παλιές μονάδες των αντι-ανταρτών και των φυλάκων του χωριού.

"Ο πρωθυπουργός έχει τρελαθεί"

«Η στρατολόγηση φυλάκων του χωριού, η τοποθέτηση δεκάδων συνεργατών και κατασκόπων, η ανάπτυξη ενός συστήματος επιτήρησης και η οικοδόμηση ενός τοίχου σε όλο το μήκος του Κουρδιστάν, όπως το Σινικό Τείχος της Κίνας ή το Τείχους του Βερολίνου, για να προσπαθήσει να διαιρέσει το Βόρειο Κουρδιστάν και την Rojava, είναι αυτό που  βγήκε από την επίσκεψη Yıldırım στην Αμέντ και το πακέτο που αυτός έφερε. Δήλωσαν ότι θα δαπανήσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για το θέμα αυτό. θα κατασκευάσει περισσότερες φυλακές. Ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι θα «κάνουν καλύτερα από τις 12 Σεπτεμβρίου αυτό που  έκαναν πριν. Έτσι θα αυξήσει τον αριθμό των φυλακών.
Ο  Γιλντιρίμ έδειξε το πόσο εχθρός των Κούρδων και του λαού είναι, με τη βοήθεια αφρών στο στόμα του . Αυτός προσβάλλει τους Κούρδους, και λέει οτι δεν θα υπάαρξει καμία λύση, οτι θα χτυπήσει έτσι-και-τόσο σκληρά, που θα καταστρέψει με τέτοιο-και-τέτοιο τρόπο. Δεν θέλω να κατεύω σε τέτοιο επίπεδο, θα πρέπει να υπάρχει μια ορισμένη εθιμοτυπία και ένας τόνος στις συζητήσεις. Αλλά έχει τρελαθεί. Ας βάλουμε αυτούς τους  επιεικής χαιρετισμούς στην άκρη, ας δούμε τον εαυτό του  Γιλντιρίμ, το πρόσωπό του και να δειτε την κατάστασή του. Η κατάστασή του μοιάζει με ένα τρελό πρόσωπο. Γιατί είναι τόσο τρελός; Γιατί είναι τόσο ταραγμένος, όταν Κούρδοι αντιστέκονται και να δεν εξαφανήζονται;

Η αντίσταση των Κουρδων τους εξαγριώνει

Η περίληψη των σχολίων του  Γιλντιρίμ είναι, οι Κούρδοι μπορούν  να έχουν φαϊ αν είναι σκλάβοι στην κυβέρνηση του ΑΚΡ. Αυτό που έχει επιβληθεί στα παιδιά του κουρδικού λαού στα μπουντρούμια της Αμέντ  στο 1981-1982 έχει επιβληθεί επί του συνόλου της κοινωνίας σήμερα από την κυβέρνηση του ΑΚΡ. Λένε ότι εξαγκέλει ένα πακέτο, αλλά η ουσία του πακέτου που ανακοινώσαν είναι αυτό. Προσπαθούν να εξαγοράσουν  την κοινωνία, για να τους πάρουν κρατούμενος. Λένε, «Δώστε τα πάντα,  συνεχίστε τη ζωή σας, όπως ακριβώς ένα φυσικό ον που τρώει και κοιμάται, αλλά μην ακούτει ή  σκέφτεστε, να είστε ευτυχισμένοι ή θυμωμένοι, θα σας αφήσουμε να ζήσετε ως μη-ένθρωποι και μη κοινωνίες». Τέτοιο είναι το επίπεδο της αγριότητας και οι γενοκτονικές πρακτικές. Και  οργίζονται, όταν οι Κούρδοι αντιστεκόμαστε  σε αυτό. Το ίδιο πρόσωπο  είπε «είτε νίκη ή θάνατος» στο παρελθόν. Έτσι, «ο τουρκισμός» χτίζει τη νίκη του επί τη σφαγή των Κούρδων.

Όταν Κούρδοι απαιτούν ελευθερία και  αντιστέκονται, το βλέπουν ως πιθνότητα θανάτου για τον εαυτό τους. Αυτοί θα μπορούσαν να πεθάνουν, αλλά  ο θάνατος τους δεν θε  έχει τίποτα να κάνει με τον τουρκικό λαό και το έθνος. Αυτοί που πραγματικά πρέπει να συνειδητοποιήσουν αυτό το γεγονός είναι οι συγγραφείς, διανοούμενοι, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι της Τουρκίας. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αγοραστεί και πληρώνονται. Έχουν παραδοθεί σε αυτό το φασιστικό σύστημα και  ενεργούν ως φερέφωνα του φασισμού. Με αυτό τον τρόπο, οι λαοί της Τουρκίας παραπληροφούνται και τους γίνεται πλύση εγκεφάλου. Έχουν μετατραπεί σε αντι-κουρδικές γλώσσες. Μπορούν πραγματικά να δημιουργήσουν δολοφόνους από τα μωρά.

"Αυτοί θα καταρρεύσουν μαζί με τα πακέτα τους και θα πνιγούν»

Δεν υπήρχε τίποτα νέο στην επίσκεψή Γιλντιρίμ στην Αμέντ. Έχουμε βιώσει τα χρόνια του '80 και του '90, καθώς και είδα πολλές κυβερνήσεις που πήγαν στο Αμέντ και εξήγγειλαν πακέτα. Ωστόσο, όλα αυτά έχουν καταρρεύσει μαζί με  τα πακέτα που εξαγγέλοται. Το ΑΚΡ είναι μια επανάληψη αυτών. Είναι μια καθυστερημένη επανάληψη ή ένα φτερούγισμα. Έχουν διαπράξει αυτή τη  θηριωδία και σφαγή εναντίον της κουρδικής κοινωνίας και όταν η κοινωνία τους αντιτίθεται, αντιδρούν και  ρωτάνε «γιατί;».

«Οι συνεργάτες τους δεν πρέπει να πατήσουν το πόδι τους στο Κουρδιστάν»

Οι Κούρδοι θα πρέπει πραγματικά να τους κάνουμε περισσότερα. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εκείνοι που συνεργάζονται με το ΑΚΡ είναι οι χειρότεροι προδότες στην ιστορία, και θα πεταχθούν έξω.
Τα άτομα που εμπλέκονται με γραφεία και τη συνεργασία με το AKP δεν πρέπει να πατήσουν το πόδι του στους δρόμους της Αμέντ, στις πόλεις και τους δρόμους του Κουρδιστάν. Όπως είπαμε και πριν, ο καθένας πρέπει να προσέξει τα βήματά του. Όσοι  ευημερούν βάσει της θηριωδίας  του ΑΚΡ δεν πρέπει να κατηγορούντους άλλους αν πεθάνουν αύριο.

«Οι Φρουροί των χωριών θα πρέπει να λάβουν θέση δίπλα στο λαό"

Οι φύλακες του χωριού θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί στο θέμα αυτό. Το ΑΚΡ παίζει άσχημα και θέλει να κάνει ένα ίδρυμα που δημιουργήθηκε απο το τις 12ης Σεπτεμβρίου φασιστικό στρατιωτικό πραξικόπημα  και να το κρεμάσει πάνω από το κεφάλι της κοινωνίας. Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους να αλληλοσφαγούν.. Ο φύλακες του χωριού δεν πρέπει να εξαπατηθούν στο θέμα αυτό. Δεδομένου ότι το Κουρδικό κίνημα και ο λαός, έχει αναπτύξει μια πολύ ευαίσθητη και συνειδητή προσέγγιση και πολιτική για το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Αυτό ήταν πολύ αποτελεσματικό και μία Κουρδική ενότητα έχει δημιουργηθεί. Η κοινωνία έχει επιτύχει την υλοποίηση της αμοιβαίας υποστήριξης και της αδελφοσύνης.Το  AKP θέλει να χαλάσει αυτό τώρα, και να το εξαγοράσει με τα χρήματα. Απειλούν τον λαό με την απώλεια του μέλλοντός  τους σε περίπτωση που στέκονται ενάντια στην κυβέρνηση.
Αν ο στρατός ήταν αρκετά ισχυρός, δεν θα καλούσε τους παλιούς  αντι-αντάρτες στο καθήκον τώρα, ούτε θα κατάφευγε στο να μετατρέψει πολιτοφύλακες σε στρατιώτες. Αυτοί είναι αδύναμοι και δεν μπορούν να προστατευθούν ακόμη, και αυτός είναι ο λόγος που καλούν τους φρουρούς των χωριών για να «έρθετε , να μας προστατεύσετε». Θέλουν τους φύλακες του χωριού για τη δική τους ασφάλεια.
Από την άλλη πλευρά, θέλουν να εξαγοράσουν τους ανθρώπους με τα χρήματα. Κανείς δεν θα πρέπει να προσπαθήσει να σφάξει τους δικούς του αδελφούς, τις αδελφές του και την κοινωνία για τα χρήματα. Αυτό θα είναι το βαρύτερο έγκλημα στην ιστορία. Όσοι εμπλακούν  με αυτό το έγκλημα δεν θα είναι σε θέση να δούνε το πρόσωπό της κοινωνίας στο μέλλον, και θα είναι καταδικασμένοι από την ιστορία και την κοινωνία. Αν φύλακες του χωριού υιοθετήσουν μια στάση ενάντια σε αυτό το παιχνίδι, και  εγκαταλείψουν τη στάση που έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής, η κουρδική κοινωνία θα αποκτήσει την ελευθερία της  πιο γρήγορα.
Ο καθένας πρέπει να λάβει μια σωστή στάση. Οι φύλακες του χωριού θα πρέπει να σταθούν ενάντια σε αυτές τις απειλές και τις υποσχέσεις του ΑΚΡ, και να σταθούν στο πλευρό του λαού. Διαφορετικά, θα χάσουν οι ίδιοι. Ο κίνδυνος υπάρχει για αυτούς. Κανείς δεν πρέπει να είναι ένα μέσο για αυτό το παιχνίδι. Θα πρέπει να σταματήσουν να λαμβάνουν χρήματα για να σκορπούν το αίμα των νεων κουρδων, και να καθηστούν πρόσφυγα το λαό. Αυτή είναι και μια προειδοποίηση και μια έκληση που θέλω να κάνω σε αυτή τη βάση. "

...............................................................................................................................

Η Τουρκία αναστέλλει 11.500 εκπαιδευτικούς για « δεσμούς με το κουρδικό ΡΚΚ »:

Η  Τουρκία έχει ανασταλεί περισσότερους από 10.000 δάσκαλους στην βάση της κατηγορίας για ύποπτες διασυνδέσεις με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), ένας Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε την Πέμπτη, μετά από εκκαθάριση του εκπαιδευτικού προσωπικού στον απόηχο του αποτυχημένου  πραξικοπήματος.
«Τα εν λόγω άτομα έχουν προσωρινά ανασταλεί - τήθονται σε άδεια μετ 'αποδοχών - εν αναμονή της επίσημης έρευνας," είπε ο αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Συνολικά 11.500 καθηγητές που κατηγορούνται από το υπουργείο Παιδείας ότι έχουν εμπλακεί σε δραστηριότητες "για την υποστήριξη της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης και τις θυγατρικές της» έχουν ανασταλεί, έγραψε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License