Το ISIS παραδίδει την πόλη Al-Rai στον τουρκικό στρατό και στις  συνδεδεμένες με εαυτόν παραστρατιωτικές ομάδες.
Το δεύτερο μέρος του θεατρικού έργου που ξεκίνησε με την κατάληψη απο τον  τουρκικό στρατό της Jarablus πριν από 10 ημέρες συνεχίζεται στην πόλη της Al-Rai.
12 τακς και μια σειρά από τεθωρακισμένα οχήματα συμμετήχαν στην σταδιακή στρατιωτική επίθεση που ξεκίνησε γύρω στις 13:30 τοπική ώρα το Σάββατο το απόγευμα.
Επίγειες δυνάμεις του τουρκικού στρατού διέσχισαν τα σύνορα από το χωριό Salahan στην περιοχή Elbeyli της επαρχίας Kilis στο Βόρειο Κουρδιστάν.
Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρξε μάχες στην πόλη από την αρχή της στρατιωτικής επιχείρησης, και ότι ομάδες μαχητών συνδεδεμένες με την  Αλ-Κάιντα  έχουν επίσης εισέλθει στην πόλη.
Καθώς ο τουρκικός στρατός προσποιείται οτι έχει εμπλακεί σε συγκρούσεις με το ISIS, πύραυλοι εξοκτεύτικαν από την περιοχή με στόχο την επαρχία Kilis. Η επίθεση με πυραύλους φέρεται να τραυμάτισε κάποιους αμάχους στην πόλη.
.................................................................................


Το 24ο Διεθνές Κουρδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ ξεκίνησε στην Κολωνία

  Το  24 Διεθνές κουρδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ ξεκίνησε στη γερμανική πόλη της Κολωνίας με τη συμμετοχή χιλιάδων.
Το φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε το 1992 για πρώτη φορά, και έχει πραγματοποιηθεί σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας έκτοτε Το φεστιβάλ δεν επιτράπηκε το 1995, λόγω του χαρακτηρισμού του ΡΚΚ ως τρομοκρατική οργάνωση και την απαγόρευση του στη Γερμανία.
Το φετινό φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στην Κολωνία υπο το κεντρικο σύνθημα «Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Αναγνώρηση για το Κουρδιστάν", είναι αφιερωμένο  στους μάρτυρες της αντίστασης του αγώνα για την αυτοδιοίκηση και στην Rojava στο πρόσωπο των  Mehmet Tunç, Sevê Demir, Pakize Nayır and Abu Leyla..
Το φεστιβάλ έχει ξεκίνησε στην Πλατεία Deutzer Werft στην όχθη του ποταμού Ρήνου και  σκηνές έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή για την προώθηση  του πολιτισμού των Κούρδων στις νέες γενιές. Η κεντρική σκηνή είναι καλυμμένη με μια τεράστια αφίσα του Οτσαλάν, καθώς και εκείνες της  Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya, Mahir Çayan και  μαρτύρων του αγώνα  στο Βόρειο Κουρδιστάν.


40.000 Χιλιάδες Κούρδοι διαδηλώνουν στην Κολωνία

Χιλιάδες Κούρδοι, με σημαίες με την εικόνα του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, διαδήλωσαν στη γερμανική πόλη της Κολωνίας.
Οι διοργανωτές δήλωσαν οτι η διαδήλωση του Σαββάτου είχε ως στόχο εκτός απο την απελευθέρωση του Α. Οτσαλάν την διαμαρτυρία ενάντια στη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, και σε αυτό που αποκαλούν  "δικτατορική" συμπεριφορά του πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η  αστυνομία της Κολωνίας έχει κινητοποιήσει πάνω από 1.000 υπαλληλους της για τον έλεγχο της διαδήλωσης και του φεστιβάλ .
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Juergen Mathies δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων DPA, οτι οι  διαδηλωτές  είχαν τη δυνατότητα να φέρουν φωτογραφίες του Οτσαλάν, αλλά  δεν τους είχε επιτραπεί  να έχουν σύμβολα του απαγορευμένου PKK.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License