Τούρκοι στρατιώτες δολοφωνούν 2 και τραυματίζουν άλλους 97 πολίτες στα σύνορα του Κομπάνι


Οι κάτοικοι της Κομπάνι διαμαρτύρονται για την κατασκευή ενός τουρκικού τοίχο στα σύνορα της πόλης  


Σήμερα Παρασκευή, τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν, και 95 τραυματίστηκαν στο συριακό Κουρδιστάν (Rojava) στα σύνορα της πόλης της Κομπάνι από τους Τούρκους στρατιώτες κατα την διάρκεια διαμαρτυρίας εναντίον της  κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα απο τον Τουρκικό στρατό.
Ένας από τους δολοφονημένους αμάχους  ονομάζεται Bozan Haji Nazo, 17χρονος έφηβος, και ο άλλος είναι 20 χρονών,  ονομάζεται Αχμάντ Τζουμάα.
Ο δημοσιογράφος  του Kurdistan24 ,Redwan Bezar στη Κομπάνι δήλωσε ότι δύο άμαχοι τραυματίστηκαν βαριά από πλαστικές σφαίρες, ενώ οι άλλοι 93 από δακρυγόνα που εξαπόλησε ο στρατός οταν προσπάθησε να διαλύση την συγκέντρωση.
Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται εδώ και  μια εβδομάδα ενάντια στην κατασκευή ενός διαχωριστικού τοίχου  από την τουρκική κυβέρνηση στο εσωτερικό των Συριακών  εδαφών. Σήμερα, οι διαμαρτυρίες εντάθηκαν και η κατάσταση κλιμακώθηκε.
Ο Bezar δήλωσε ότι η κατασκευή του τείχους έχει διακοπεί προσωρινά μετά απο την συγκέντρωση των διαδηλωτών σήμερα το πρωϊ.
"Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε την περιοχή έως ότου η κατασκευή του τείχους ακυρωθεί  εντελώς, δήλωσε  ένας από τους διαδηλωτές.
Ο Anwar Musallim, υπάλληλος του Συμβουλίου της Αΐν αλ-Αράμπ (Κομπάνι), επιβεβαίωσε στο Reuters ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει πραγματικά πυρά, καθώς και δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών.
"Μια ομάδα πλησίασε τα σύνορα και επιτέθηκε στα μηχανήματα κατασκευής, στους  εργάτες και τους στρατιώτες στα σύνορα με πέτρες. Δακρυγόνα και κανόνια νερού χρησιμοποιήθηκαν εναντίον τους. Δεν υπήρξε περιστατικό πυρών», μια τουρκική στρατιωτική πηγή δήλωσε στο Reuters προσπαθώντας να συγκαλύψει την πραγματικότητα.

https://www.facebook.com/hawzhin.azeez/videos/1215351035194457/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License