Οι συριακές δημοκρατικές δυνάμεις μεσω του εκπροσώπου του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Manbij Sharfan Darwish, ανακοίνωσαν οτι επιτεύχθηκε συμφωνία κατάπαυσης των πυρών μεταξύ των δυνάμεων του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Jarablus και του Τουρκικού στρατού .
Σε ανακοίνωση του το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Jarablus τονίζει ότι η προσωρινή κατάπαυση του πυρός θα εποπτεύεται απο την διεθνή συμμαχία ενάντια στο ΙΣΙΣ και σκοπό έχει να επιτρέψει στον λαό της Jarablus να παραλάβει εφόδια. Η ανακοίνωση συμπληρώνει ότι αυτοί που υπέγραψαν την εκκεχειρία αποσκοπούν στο να την μετατρέψουν απο προσωρινή σε μόνιμη.
Σε μια συνέντευξη στην  τηλεόραση Ronahi, ο Αli Hajjo, ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου, αναγνώρισε την κατάπαυση του πυρός, παρόλλα αυτά όμως   δεσμεύθηκε στην ανάκτηση των περιοχών που καταλήφθηκαν από την Τουρκία και τους συμμάχους της.
"Εμείς δεν θα σταθούμε με τα χέρια μας  δεμένα. Εμείς θα απελευθερώσουμε τις περιοχές και τη γη μας από την οθωμανική τουρκική κατοχή και τις φατρίες της».
Απο την άλλη μεριά, ο διοικητής  μιας από τις απο την Τουρκία υποστηριζόμενες ομάδες ανταρτών που  συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των  SDF-στα νότια της Jarablus δήλωσε ότι δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός, μόνο μια παύση στη στρατιωτική επιχείρηση.
"Υπάρχει καμία ανακωχή και όχι κατάπαυση του πυρός. Θα υπάρξει μια παύση για κάποιο χρονικό διάστημα», είπε, προσθέτοντας ότι η δράση θα επαναληφθεί σύντομα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License