και ενώ οι Αμερικάνοι δηλώνουν "αγανακτησμένοι",οτι η επίθεση των Τούρκων ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις είναι απαράδεκτη και τους καλούν να σταματήσουν και να επικεντρωθούν μόνο στις επιχειρήσεις εναντια στο ΙΣΙΣ


Ο τουρκικός στρατός επιτίθεται σε θέση των YPG στα σύνορα


     Ο κατοχικός  τουρκικός στρατός έχει ξεκινήσει μια επίθεση με στόχο μια θέση των YPG (Μονάδες Λαϊκής Προστασίας) μεταξύ Amude και Qamishlo πόλεις της Rojava,  στο Δυτικό Κουρδιστάν.
Η επίθεση φέρεται να έχει ως αποτέλεσμα τραυματισμούς.


Το ΤΕV-DEM καλεί σε κινητοποίηση κατά της τουρκικής κατοχής της Jarablus


Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του   ΤΕV-DEM  κάλεσε τον Αραβικό, Ασσύριο και Τουρκμενικό λαο  να δείξει αλληλεγγύη προς τον κουρδικού λαού ενάντια στην κατοχή της Jarablus, να δημοσιοποιήσουν την  σφαγή που επιτελεί το τουρκικό κράτος, και να σταθούν δίπλα του με  κινητοποιήσεις.


Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του   ΤΕV-DEM εξέδωσε γραπτή δήλωση σχετικά με την κατοχή του τουρκικού κράτους και καταδίκασε τις σφαγές που το τουρκικό κράτος και ο Ερντογάν πραγματοποιούν στα χωριά της Jarablus. Το ΤΕV-DEM εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς στο λαό της περιοχής, τιμώντας εκείνους που  μαρτύρησαν εκεί και επανέλαβε ότι η μνήμη των μαρτύρων θα είναι το θεμέλιο μιας ιστορικής νίκης.
Στη δήλωσή του, το ΤΕV-DEM υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό κράτος είχε σχέδια πάνω στην Rojava και τη Συρία από την αρχή της συριακής επανάστασης, και ο Ερντογάν  ήθελε να καταλάβει την περιοχή ακριβώς όπως το  Yavuz Sultan Selim ήθελε να κάνει το ίδιο  στον  πόλεμος του Marj Dabiq το 1516 .

Το ΤΕV-DEM σημειώνει ότι ο φασιστας Ερντογάν βλέπει τον εαυτό του ως τον 5ο Χαλίφη και το έχει δείξει αυτό καθώς συνέπεσε την κατάληψη της Jarablus την ημέρα που ο πόλεμος Marj Dabiq πόλεμος ξεκίνησε πριν από αιώνες. Τονίζοντας τις επικίνδυνες επιπτώσεις του χαρακτήρα του οθωμανικού κράτους ενάντιαστις  κοινωνίες της Μέσης Ανατολής, το ΤΕV-DEM, δήλωσε ότι η εχθρότητα του Ερντογάν στρέφετε όχι μόνο προς τους Κούρδους, αλλά και τους Άραβες,  Ασσύριους, Τουρκμένους και άλλες κοινωνίες της Μέσης Ανατολής.  Το ΤΕV-DEM υπογράμησε ότι ο φασιστας Ερντογάν και το κατοχικό τουρκικό κράτος  θεωρούν  την Μέση Ανατολή και τις αραβικές χώρες, ως δικές τους επαρχίες, και περιγράφει τις  ενέργειες του Ερντογάν ως απόπειρες ενάντια στην πορεία για την ελευθερία και τη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή.


Το ΤΕV-DEM δήλωσε ότι το τουρκικό κράτος και ο Ερντογάν,  που στήριξαν πάντα τις συμμορίες του ISIS  και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις σφαγές στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες, την Άγκυρα, Αμέντ και Dilok, δεν  στοχεύουν μόνο την  Jarablus αλλά και τη θέληση και την ύπαρξη των Αραβικών, Ασσυρίων και των άλλων λαών της περιοχής. Το Συμβούλιο σημείωσε ότι ο Ερντογάν και το ΑΚΡ είχαν δείξει τις  βρώμικες προθέσεις τους όταν χρησιμοποίησαν τις συμμορίες του  ISIS  στην επίθεση τους στην Kobanê, αλλά  αναστατώθηκαν και απογοητεύτικαν όταν ο κόσμος είδε τον κοινό αγώνα και η νίκη του κουρδικού, Αραβικού, Ασσύριου και Τουρκμενικού λαού που προστάτευε την τιμή της ανθρωπότητας μέσω της θυσίας τους. Το ΤΕV-DEM χαρακτήρισε την κατάληψη της Jarablus ως επίθεση κατά της ανθρωπότητας, και τόνισε ότι οι Κούρδοι δεν θα επιτρέψουν πλέον στις διεθνείς δυνάμεις  να καταστήσουν θύμα τους Κούρδους, αλλά θα υπερασπιστούν   την ελευθερία και την τιμή τους μέσα από την αποφασιστικότητα και την κινητοποίηση τους.


Παρατηρώντας ότι «δεν είναι δυνατόν ο κουρδικός λαός να είναι ο εχθρός των Αράβων ή οποιοδήποτε άλλου λαού της Μέσης Ανατολής, και θα προστατεύουν την ύπαρξη και την ελευθερία τους με την τιμή τους»,  το ΤΕV-DEM υπογράμμισε το δικαίωμα του κουρδικού λαού  να υπερασπιστεί την ελευθερία και την τιμή του , λέγοντας ότι ποτέ δεν θα κάνουν ένα βήμα προς τα πίσω στην αντίσταση τους για την ελευθερία.
Το Συμβούλιο κάλεσε όλους να αναγνωρίσουν και να δείξουν  αλληλεγγύη στην αντίσταση του κουρδικού λαού ενάντια στο ISIS και παρόμοιες συμμορίες, και προειδοποίησε τις διεθνείς δυνάμεις να μην εφαρμόσουν τα σχέδιά τους έναντι των Κούρδων, αλλά αντ 'αυτού να λάβει θέση κατά της επεκτατικής και κατοχικής πολιτικής του τουρκικού κράτους.


Το ΤΕV-DEM κάλεσε τον αραβικό, Ασσύριο και Τουρκμενικό λαό για να δείξει αλληλεγγύη προς τον κουρδικό λαό και να αντισταθεί στηνκατάληψη της Συρίας αποτο  τουρκικού κράτους από κοινού. Το Συμβούλιο κάλεσε επίσης τον κουρδικό λαό μέσα και έξω από την Rojava να ενισχύσει τον αγώνα του και να κινητοποιηθεί ενάντια στις σφαγές του τουρκικού κράτους και του Ερντογάν. Τονίζοντας την ανάγκη για την δημοσιοποίηση της σκληρότητας του Ερντογάν και των σφαγών του, το Συμβούλιο κάλεσε όλους να στηρίξουν την δίκαιη υπόθεση του κουρδικού λαού και να αναλαμβάνουν συλλογική δράση με αποφασιστικό τρόπο.


Η Διοίκηση του Kobanê προειδοποιεί την Τουρκία να μην προχωρήσει σε προσπαθεια  κατοχής του καντονιού    Η Δημοκρατική αυτόνομη διοίκηση του Kobanê καλεί τους πάντες να ξεσηκωθούν ενάντια στους εισβολείς και να αναστήσουν το πνεύμα του Kobanê,  το οποίο  εδώ και καιρό αποτελεί το προπύργιο της αντίστασης.
Η Δημοκρατική αυτόνομη διοίκηση  εξέδωσε γραπτή δήλωση σχετικά με τις προσπάθειες του τουρκικού κράτους να καταλάβει το Kobanê.
Στη δήλωσή της, η διοίκηση τόνισε ότι η Τουρκία έχει χρησημοποιήσει όλες τις μεθόδους για να καταλάβει τη Συρία και την Rojava, και άρχισε μια διαδικασία νέας συνωμοσίας ενάντια στους λαούς της Συρίας αφού κατέληξε σε συμφωνία με το καθεστώς Μπάαθ για να πνίξουν την Επανάσταση της Rojava .
Η Δημοκρατική αυτόνομη διοίκηση του Kobanê προειδοποίησε την Τουρκία να κρατηθεί μακριά από το Kobanê και άλλα μέρη της Rojava, και τόνισε ότι ο λαός της Rojava θα αντισταθεί στην τουρκική κατοχή και δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, το Ιράν και το καθεστώς Μπάαθ θα λαμβάνουν το μερίδιό τους για την υποστήριξή τους στις Τουρκικές επιθέσεις .
Τέλος, η διοίκηση κάλεσε το λαό του Kobanê να ξεσηκωθούν ενάντια στους εισβολείς και να αναστήσουν το πνεύμα του Kobanê, το οποίο έχει εδώ και καιρό γίνει  το προπύργιο της αντίστασης.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License