Κούρδοι πολιτοφύλακες εξαπολύουν επίθεση για να απομακρύνουν τον Συριακό στρατό απο την Hasaka


 


HASAKA, - Οι Κούρδοι πολιτοφύλακες εξαπέλυσαν γενική επίθεση τα ξημερώματα της Δευτέρας για να πάρουν τον έλεγχο των τελευταίων συνοικιών που ελέγχονται απο την κυβέρνηση του Ασαντ στην πόλη της  Hasaka αφου πρώτα κάλεσαν στρατιώτες και φιλοκυβερνητικούς ένοπλους να παραδώσουν τα οπλα τους,αναφέρουν κουρδικές πηγές .
Οι δυνάμεις των YPG-YPJ άρχισαν τις πρώτες πρωινές ώρες να κινουνται προς τις νοτιοανατολικές περιοχές της Nashwa όπου βρίσκετε το κύριο στρατόπεδο των δυνάμεων του Ασαντ στο κέντρο της πόλης και η έδρα του κυβερνήτη. Νωρίτερα οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν απομακρυνθεί απο την γειτονιά της Ghwairan που ήταν η τελευταία αμιγώς Αραβική συνοικία υπο τον έλεγχο της κυβέρνησης .
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANF οι περισσότεροι Σύριοι στρατιώτες έχουν παραδοθεί και την μάχη απο κυβερνητική πλευρά συνεχίζουν οι πολιτοφύλακες Makanein και φιλο-Ιρανοί μαχητές της Hezbollah, ενώ στο ίδιο πρακτορείο υπάρχουν αναφορές για χρήση άμαχων κατοίκων ώς ασπίδα προστασίας των κυβερνητικών δυνάμεων στις γειτονιές της Xwêran και Neşwa Sherki.


"ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΜΕ"


Οι YPG αρνήθηκαν ότι είχαν φτάσει σε συμφωνία με τις κυβερνητικές δυνάμεις μετά απο την μεσολάβηση Ρώσων και Ιρανών μεσολαβητών που προέβλεπε την έναρξη εκεχειρίας και την επιστροφή στην κυβέρνηση όλων των θέσεων που οι πολιτοφύλακες είχαν καταλάβει, και με φυλλάδια και μηνύματα απο μεγάφωνα κάλεσαν τους στρατιώτες και τις φιλοκυβερνητικές ένοπλες ομάδες να παραδώσουν τα όπλα τους αλλιώς θα υποστούν τις συνέπειες.


.........................................................................................


Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Jarablus προειδοποιεί το Τουρκικό κράτος


Mετά απο τις επίσημες δηλώσεις ότι το Τουρκικό κράτος ετοιμάζετε να παίξει σημαντικό ρόλο στα γεγονότα της Συρίας και την φιλοξενία και οργάνωση μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού με σκοπό να εισβάλουν απο τα τουρκικά εδάφη στην πόλη της Jarablus http://europe.newsweek.com/syrian-rebels-launch-attack-isis-turkey-492167?rm=eu


  Η Γενική Διοίκηση του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Jarablus δήλωσε ότι δεν θα παραμείνει σιωπηλή στο ενδεχόμενο τουρκικών επιδρομών και θα υπερασπιστεί την περιοχή και τους ανθρώπους της με βάση τις διεθνείς συνθήκες.
Στη δήλωσή του, το Συμβούλιο προειδοποίησε το τουρκικό κράτος για την παρέμβασή του στην Jarablus και τόνισε ότι η συγκέντρωση συμμοριών συμπεριλαμβανομένων και μελών του ISIS στα σύνορα της Τουρκίας, χρησιμεύει για να εμβαθύνει το πρόβλημα της ασφάλειας στη Συρία.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο σημείωσε ότι το τουρκικό κράτος έχει εντείνει την εχθρική πολιτική του στην περιοχή, μετά την απελευθέρωση της Manbij  κοντά στην Jarablus με την υποστήριξη των δυνάμεων των SDF, και έχει τοποθετηθεί ομάδες συμμοριτών συμπεριλαμβανομένων μελών ISIS κατά μήκος των συνόρων της, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει στη Συρία.
Στη δήλωσή του, το Συμβούλιο υπενθύμισε ότι η Τουρκία προσπαθεί να είναι ένας ισχυρός παράγοντας στην περιοχή μέσω της στήριξης που παρέχει σε ένοπλες συνδεδεμένες με την Αλ-Κάιντα τρομοκρατικές ομάδες που αποκεφαλίσει τα παιδιά στο Χαλέπι και τηνManbij . Το Συμβούλιο δήλωσε ότι αυτές οι ομάδες συμμοριτών που υποστηρίζονται από την Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών τώρα προσπαθούν να καταλάβουν την Jarablus, και τόνισε ότι οι δράσεις αυτές χρησιμεύουν για να εκπληρώσουν τη συμφωνία μεταξύ ομάδων συμμοριών, όπως το ISIS και το τουρκικό κράτος.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο προειδοποίησε το τουρκικό κράτος για εχθρικές δραστηριότητες που στοχεύουν την Jarablus και το λαό της Συρίας, και επιβεβαίωσε ότι θα απαντήσει σε όλες τις επιδρομές και κακόβουλες πράξεις. Το Συμβούλιο επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του στις διεθνείς συνθήκες και περιέγραψε την υπεράσπιση των ανθρώπων ως ηθικό και νόμιμο καθήκον τους. Το Συμβούλιο δήλωσε ότι θα απαντήσει σε όλες τις επιθέσεις και κάλεσε τις ένοπλες ομάδες που συνδέονται με την Τουρκία να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή.
Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Jarablus είχε ιδρυθεί με την ένωση των ταγμάτων Euphrates Jarablus (Cawadira), Ahrar Jarablus και Siqûr Jarablus.

από @ 22/08/2016 4:45 μμ.


δεν υπαρχουν δυναμεις της χεσμπολαχ στην hasaka.

από Αντι-Ασαντ 22/08/2016 10:24 μμ.


Δεν υπάρχουν δυνάμεις της Χεσμολαχ γιατί κάτι τέτοιο χαλάει την ωραία πλην στείρα αντιιμπεριαλιστική σας σούπα; 

από el quinto regimiento 23/08/2016 2:02 πμ.


τεσπα, για το που θα καταλήξει η υπόθεση δεν έχετε να κάνετε τίποτε άλλο παρά να πάρετε ιστορικά μαθήματα από τους κούρδους του Ιράκ. Οι πεκακάδες της Ροχάβα ακολουθούν τα βήματά τους. Για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση, ούτε με τη χεσμπολάχ ειμαι στην εισβολή της στη Συρία, ούτε βέβαια με το καθεστώς Ασαντ. Θεωρώ ομως εντελώς καιροσκοπικο ακομη και σήμερα μετά τα γεγονότα της αμερικανικής στήριξης του YPG, να περιγράφονται οι πεκακάδες της Ροχάβα ως κοινωνικοι επαναστάτες. Τα παραμύθια τελειώσανε...αλλα οπως λέει και μια λαϊκή παροιμια, πρώτα βγαίνει η ψυχή και ύστερα το χούι. 

από @@@@@ 23/08/2016 2:15 πμ.


Και να υπαρχουν δυναμεις της χεζμπολαχ μην ανησυχεις,θα σας βοηθήσουν οι φιλοι σας οι αμερικανοι με ειδικες δυμναμεις και αεροπορια.......

από rebelian 23/08/2016 9:30 πμ.


el quinto regimiento έχεις μία ντετερμινιστική αντίληψη της ιστορίας. θεωρείς οτι τα παντα ειναι προδιαγεγραμένα και τίποτα δεν μπορεί να ξεφύγει απο τις γραφές. Αυτο απο μόνο του δείχνει οτι μάλλον είσαι κάπως απογοητευμένος . Αν τίποτα δεν μπορεί να αλλαξει στην πράξη το μόνο που μας απομένει είναι μια σχολαστικα επιλεκτική αναψυλάφηση γεγονότων του παρελθόντος για να επιβεβαιώσουμε τις όποιες αλήθειες μας εξυπηρετουν, πάντα όμως σε ακαδημαϊκό επίπεδο αφου τίποτα δεν αλλαζει στο πεδίο. Έτσι για την Ιστορική μελέτη, για να πούμε οτι τα ξέρουμε όλα. Αυτοϊκανοποίηση δηλ.

Οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν την Κουρδική επανάσταση ουτε τις ιδέες που οι YPG αμύνονται υπέρ αυτών. Οι ΗΠΑ στηρίζουν ένα ευκαιριακό σύμμαχο που καταφέρνει να έχει θεμιτα για αυτους αποτελέσματα στην μαχη, ενάντια στο ΙΣΙΣ, τον Ασαντ, το Ιραν, την φιλόδοξη και πρόσφατα φιλο ρωσική Τουρκία. Όταν τα βρουν στην μοιρασιά με τους άλλους θα εγκαταλήψουν τους Κούρδους και το πιθανότατο είναι να στραφούν και εναντίων τους.  Αυτο το καταλαβαίνουμε και εσυ και εγώ και δεν μπορώ να καταλάβω γιατι νομίζεις οτι μία ολοκληρη κοινωνία που έχει προδοθεί τοσες και τοσες φορες στην ιστορία της δεν μπορεί να το καταλάβει και εκείνη.

Παρόλα αυτα η ζωή συνεχίζετε el quinto, και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Οταν είσαι μόνος σου και ζείς βίο αβίοτο, και ξαφνικά βρίσκεις την ευκαιρία να προχωρήσεις μπροστα, προχωράς χωρίς να κοιτας πισω. Προσπαθείς να υλοποιήσεις το ονειρο και σε κάθε βημα που πατάς κοιτάς γύρο σου και αφουγκράζεσε το επόμενο, δεν ξενάς ποτέ οτι εισαι μόνος σου, αλλα τουλάχιστον ξέρεις οτι ζείς. Αυτοϊκανοποίση και εδω;

καλά τα είπες όμως, πρώτα βγαίνει η ψυχή και ύστερα το χούι.

 

 

από el quinto regimiento 23/08/2016 12:47 μμ.


έχεις καταφέρει να περιγράψεις ακριβώς το λόγο της υπεράσπισης μιας υπόθεσης που σε καμια περίπτωση δεν ειναι επαναστατική. Μας λες οτι τα πράγματα ειναι δύσκολα και πρέπει απο κάπου να πιαστούμε. Ειναι καρμπόν το επιχείρημα της στήριξης της ΠΦ"Α":

"δεν στηρίζουμε καμια αρχή και εξουσία, αλλα ειμαστε ελεύθεροι να ψηφίσουμε, αμα δεν ψηφίσουμε θα βγει ξανά ο Σαμάρας με την καταστολή των καταλήψεων, αμα ψηφίσουμε μπορει και να είμαστε λιγάκι καλύτερα:... Σύριζα λοιπόν χωρίς αυταπάτες."

Η Ροχάβα ως γνωστόν δεν πραγματοποιεί κανέναν επαναστατικο κοινωνικό μετασχηματισμό. Οι καπιταλιστές κάνουν κουμάντο και οι φεουδάρχες. Δεν υπάρχει ούτε ένα ποστ από εσένα που να περιγράφει διαμοιρασμό γης και απαλλοτρίωση τσιφλικιών από τους κούρδους τσιφλικάδες σε κούρδους φτωχούς και ακτήμονες αγρότες. Δεν υπάρχει ούτε ενα ποστ σου που να εξηγει γιατι ο υπουργός οικονομικών της Ροχάβα υπερασπίζεται την ατομική ιδιοκτησία και την ανάγκη υπαρξης κεφαλαίου ως σοσιαλδημοκράτης παλιάς κοπής. Μιλάς για αυτονομία γενικά και αόριστα στο εποικοδόμημα.

Αν εφαρμόσουμε τα κριτήρια του Κριστι (να θυμηθούμε μια αντιστοιχη κουβέντα) στην αξιολόγηση του αγώνα της Ροχάβα εισαι ένας καραπμινάτος αντεπαναστάτης.

ΣΤη πραγματικότητα προσπαθεις οπως και άλλοι να πιαστείτε απο κάτι και να το βαπτίσετε επαναστατικό, ενώ δεν ειναι. Στην ιστορία πολλές φορές τα εθνη επιχειρησαν να συγκροτήσουν το δικο τους κράτος συνεργαζόμενα με ιμπεριαλιστές, χτυπώντας αλλες εθνότητες. αυτο κάνουν οι κούρδοι της Ροχάβα. Αυτο ομως δεν ειναι υπόθεση του επαναστατικου κινήματος. Στη Ροχάβα δεν πραγματοποιειται αντιιμπεριαλιστικος αγώνας, δεν μπορει να πραγματοποιείται με τις πλάτες των αμερικανών, ούτε βέβαια πραγματοποιείται καμια κοινωνική επανάσταση, αφού δεν έχει θιξει ούτε καν το αγροτικο ζήτημα. Αν οι κούρδοι ενεργούσαν επαναστατικά, δεν θα ειχαν καμια στήριξη απο τις ΗΠΑ.

Ολα τα υπόλοιπα ειναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Δεν νιώθω καμια αυτοϊκανοποίηση, νιώθω λύπη γιατι ειμαστε πολύ πίσω σαν κινημα συνολικά.

από @νατρεπτονιο 23/08/2016 5:03 μμ.


μαλλον επετευχθει συμφωνια πριν απο λιγο μεταξυ YPG και ρωσων(;) για καταπαυση του πυρος.

καποιες απο τις απαιτησεις των δυναμεων YPG ειναι η διαλυση των δυναμεων NDF. διατηρηση του SAA στις βασειςτους

και ενσωματωση ολων των ιδρυματων(;) στην διοικηση τις Rojava (απο twitter)

από @ροζμαγκας 23/08/2016 6:49 μμ.


Πρώτα από όλα στην ροζάβα διαδράματίζονται πολλών ειδών ''επαναστάσεις''. Η μία είναι ενάντια στην πατριαρχία, και αυτό είναι κοσμοιστορικής σημασίας, αλλά προφανώς αφορά μόνο τις γυναίκες και όχι τους καβλωμενους προλεταριους. Γυναικείος στρατοός, αυτόνομες γυναικίες συνελέυσεις. Η δεύτερη, στο βαθμό που ισχύει αφορα τον κοινοτισμό, τις κομμουνες. Αν ισχυουν τα περι συνελεύσεων βασης κλπ. Τότε έχουμε σε μεγάλη κλίμακα την συγκρότηση ορίζόντιων-πολιτικών σχέσεων, ασχέτως την κλίμακα ιεράρχησης που υπάρχει απο πάνω τους. Τα κράτη δεν διαχειρίζονται ενομένα πολιτικά σύνολα, αλλά κατακερματισμένες ομάδες και ατομικότητες, όποτε στην περιπτωση της ροζάβα η αυτοοργανωμένη βάση είναι ισχυρή δικλείδα ασφαλείας απέναντι στην δημιουργία ενός αστικού ή σταλινικού καθεστώτος. 
Οι πολέμοι σήμερα ως πολέμοι δεν μπορούν σχεδόν πάντα απο το να είναι αμιγώς παιχνίδια στρατηγικής. Οπως εχουμε δεί ακόμα και στο μικρης κλίμακας αντάρτικο πόλης η συνεργασία για την εξασφάλιση δύναμης και πόρων προεκτείνεται πέρα απο τις αγαθες προθέσεις του κινήματος. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να εστιάζουμε εκεί.
Η επανάσταση της ροζάβας είναι βαρυνουσας σημασίας για την μέση ανατολή διότι μεταφέρει τις ιδέες της πολιτικής απελευθέρωσης μέσω μιας ελευθεριακής ατζέντας και όχι μιας φιλελευθερης ή ακρο-δεξιας ή σταλινικής όπως έγινε εδώ στην δύση.
Επίσης αν κάνεις μια έρευνα μπορείς να δεις και τις αντικαπιταλιστικές αξιώσεις της ροζάβα μέσω της οικολογίας. Προσπαθουν να απεξαρτητοποιήσουν την διατροφική παραγωγή απο τις εταιρίες. Γιατι στο τέλος της μέρας οι ροζαβαίοι θα διαλέξουν αν ψηνουν καπιταλισμό ή ελευθεριακό δημοτισμο/σοσιαλισμο.

Ειναι τεράστιο εγχείρημα με πολλές αξιώσεις και δεν χρειάζεται να το αφορίζουμε, ούτε να το εξυμνουμε ειδικά ως ταξική επανάσταση, καμία σχέση.

Να θυμίσω και το τρίπτυχο
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ - ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Επίσης επ ουδενί, δεν σημαίνει, και αυτο το λένε και οι ίδιες/οι, ότι η ροζάβα είναι το μοντέλο που επιζητεί να αντιγραφεί σε άλλους κόσμους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License