YPG: Εμείς παρεμβήκαμε στην Hesekê για να προστατεύσουμε τις αξίες του λαού

Ο διοικητής των YPG Lewend Rojava επεσήμανε ότι το καθεστώς δημιουργεί συνεχώς προβοκάτσιες, επειδή δεν μπορεί να δεχθεί τις κατακτήσεις της επανάστασης στην Rojava. απο το http://anfenglish.com/kurdistan/ypg-commander-we-intervened-in-heseke-to-protect-the-people-s-values

Ο Lewend Rojava μίλησε στο ANF σχετικά με τις συγκρούσεις που εισέρχονται στην 5η ημέρα τους στην Hesekê και εξέφρασε την άποψη ότι οι συγκρούσεις άρχισαν λόγω της μονιστικής φασιστικής ιδεολογία του καθεστώτος Μπάαθ.
Ο διοικητής επεσήμανε ότι το καθεστώς δημιουργεί συνεχώς προβοκάτσιες, επειδή δεν μπορεί να δεχθεί τις κατακτήσεις της επανάστασης στην Rojava, και είπε: ". Παρά το γεγονός αυτό, οι δυνάμεις των YPG και Asayish  φρόντισαν να μην εισέλθουν σε μια σύγκρουση με το καθεστώς"
Ο Rojava είπε οτι το καθεστώς Μπάαθ δημιουργεί συγκρούσεις χρησημοποιόντας διάφορες φιλικές προς αυτό σέχτες και ότι «Στο καθεστώς Μπάαθ έχει απομείνει καμία πιθανότητα  για να κερδίσει τον πόλεμο από το έδαφος."
Αξιολόγησε την 4 ημέρα στης σύγκρουσης στην Hesekê και επανέλαβε ότι είχε υποσχεθεί να προστατεύσει τους ανθρώπους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ο διοικητής είπε ότι η YPG αναμείχθηκαν μετά απο όταν το καθεστώς άρχισε να βομβαρδίζει τους κάτοικους με πυροβολικό, άρματα μάχης και εναέριες επιθέσεις.

"Η HESEKÊ είναι ένας κοινός χώρος διαβίωσης για τους λαούς»

Ο Lewend Rojava εξέφρασε την άποψη ότι υπήρχαν έντονες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος και των YPG, YPJ, Asayish και των Μονάδων Αυτοάμυνας  στη Hesekê και είπε: «. Οι δυνάμεις του καθεστώς ξεκίνησαν αυτή τη σύγκρουση με την επίθεση σε σημεία ασφάλειά μας στην πόλη" Ο διοικητής είπε οτι ένα βρώμικο σχέδιο και διπλωματικές συναντήσεις βρίσκονται σαφώς πίσω από τις προκλήσεις και τις επιθέσεις του καθεστώτος και συνέχισε:
«Υπήρξαν κάποια επεισόδια μεταξύ των δυνάμεων των Asayish και τις δυνάμεις του καθεστώς λόγω των προκλήσεων του καθεστώς για αρκετό καιρό τώρα. Στη βάση αυτών των συγκρούσεων είναι η παλαιά προσέγγιση και ο τόνος του καθεστώτος Μπάαθ, και η τάση τους προς την άρνηση και την καταστροφή.
Η Hesekê είναι ένα ευαίσθητο  μέρος όπου οι Κούρδοι, Άραβες και οι Ασσύριοι έχουν ζήσει μαζί. Η διοίκηση μας κρατά συνεχώς τις ευαισθησίες της πόλης στο μυαλό. Παρά το γεγονός αυτό, το καθεστώς συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα και να προκαλεί συγκρούσεις. Πάντα προσπαθούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα πριν αυτά μετατραπούν σε μεγαλύτερες συγκρούσεις. Αλλά την περασμένη εβδομάδα, το καθεστώς δημιούργησε πολλές σκόπιμες προκλήσεις. Βάζουν μεγαλύτερη πίεση στους ανθρώπους, τους βασάνισαν και  συνέλαβαν άδικα κάπιους απο αυτούς.  Οι Asayish , με την υποχρέωση να προστατεύουν τους ανθρώπους, στη συνέχεια χρειάστηκε να παρέμβουν. ""Θέλαμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα  των ανθρώπων, το καθεστώς εντείνει τον πόλεμο "

"Στις τρεις πρώτες ημέρες του πολέμου, οι  Asayish απάντησαν στις  επιθέσεις από τις δυνάμεις του καθεστώτος και τις συμμαχικές συμμορίες τους. Επειδή αυτός ο πόλεμος έχει άμεση επίδραση στις ζωές των ανθρώπων, οι άνθρωποι, οι ηγέτες φατριών και rusipis στην κοινωνία απαίτησαν ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο. Θέλουμε  να τελειώσουμε αυτόν τον  πόλεμο στο κάλεσμα των ανθρώπων. Αλλά είδαμε ότι οι δυνάμεις του καθεστώς άρχισαν να εντίνουν τον πόλεμο, χρησημοποιόντας όλμους, τανκς και επιθέσεις πυροβολικού , και άρχισαν να πυροβολούν από μαχητικά αεροσκάφη τυχαία. Εν τω μεταξύ, συνέχισαν την αποστολή απειλών. Τώρα, για τις δύο τελευταίες ημέρες, τα αεροπλάνα έχουν βομβαρδίσει την  Hesekê  σε τακτά χρονικά διαστήματα. Άμαχοι άνθρωποι μαρτύρησαν και τραυματίστηκαν εξαιτίας αυτού.
Το συριακό καθεστώς δεν γνωρίζει κανόνες στο σεχταριστικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει σε τόσα πολλά μέρη. Τώρα προσπαθεί να πυροδοτήσει τον πόλεμο μεταξύ των ανθρώπων της Hesekê και να δημιουργήσει ένα χάος. Το καθεστώς δεν έχει κανένα χαρακτήρα για τη δημιουργία δημοκρατικών αξιών, αλλά έχει μία παλιά, μονιστική και φασιστική ιδεολογία. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγκρουση μεταξύ της κοινωνίας για να συνεχίσουν την ύπαρξή τους. Το καθεστώς έχει προβλήματα με την επανάσταση της Rojava, και έχουν περάσει το δρόμο της επίθεσης ενάντια στην Hesekê μετά απο όταν η Manbij απελευθερώθηκε. Στόχος τους είναι να μας αποσπά την προσοχή και να διασπείρει τις δυνάμεις μας που κινούνται ενάντια στις συμμορίες του ΙΣΙΣ με αυτόν τον τρόπο "

"Οι YPG υποσχέθηκαν στο λαό να σταθούν ενάντια σε κάθε επιτιθέμενο"

Ο διοικητής των YPG,  Lewend Rojava, είπε ότι έπρεπε να εμπλακούν σε αυτη την μάχη, επειδή το συμφέρων των ανθρώπων ήταν υπό  απειλή στις συγκρούσεις μεταξύ Asayish και των καθεστωτικών δυνάμεων και συνέχισε:
«Υποσχεθήκαμε στο λαός μας, οτι θα σταθούμε ενάντια σε οποιεσδήποτε και σε όλους τους εισβολείς. Οι άνθρωποι είναι κάτω από βομβαρδισμό από τις δυνάμεις του καθεστώς που χρησιμοποιούν όλμους, άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη. Υπάρχουν απώλειες αμάχων εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Οι δυνάμεις των YPG και YPJ  έχουν εμπλακείσε αυτον  τον πόλεμο, σύμφωνα με την υπόσχεση που έχουμε κάνει. Ο πόλεμος συνεχίζεται με όλη τη ένταση σε πολλές περιοχές από χθες. Οι δυνάμεις μας προχωρούν στην Hesekê όπως και σε άλλες περιοχές πριν. Μέχρι τώρα,  3 θέσεις έξω από την πόλη που κατείχε προηγουμένως  το καθεστώς έχουν ληφθεί και απελευθερώθηκεαν από τις δυνάμεις μας.
Η προκαταβολή των δυνάμεών μας δεν είναι πλήρως συγκεκριμένη ακόμη, επειδή η μάχη συνεχίζεται και στο εσωτερικό της πόλης. Θα κάνουμε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες.
4 από τους φίλους μας έχουν πέσει μάρτυρα και 18 από αυτούς έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο τις 4 αυτές ημέρες. Σε ό, τι ήμασταν σε θέση να καθορίσουμε, 36 άτομα από τις δυνάμεις του καθεστώτος και τις συμμαχικές συμμορίες τους σκοτώθηκαν. Έχουμε λάβει πολλούς στρατιώτες του καθεστώς κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων των διοικητών. Το καθεστώς είναι σε μια σοβαρή δέσμευση. Έτσι, καταφεύγουν σε πυροβολικό, ολμους και εναέριες επιθέσεις σε διαστήματα. Θέλουμε να κάνουμε αυτό το πολύ σαφές, έως ότου το καθεστώς σταματήσει σε αυτές τις απάνθρωπες επιθέσεις και αυτή τη βρώμικη προσέγγιση για τους ανθρώπους της Hesekê, Οι  YPG, οι YPJ, οι Asayish, οι Δυνάμεις Αυτοάμυνας και το σύνολο της κοινωνίας θα σταθεί ενάντια στο καθεστώς και θα απαντήσουν με αυστηρότερο τρόπο. Εάν το καθεστώς εγκαταλήψει αυτές τις πολιτικές και  σεβαστεί τις δημοκρατικές αξίες του λαού μας, αυτός ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι είμαστε η αμυντική δύναμη του λαού μας και εμείς ποτέ δεν θα δεχθούμε επιθέσεις ενάντια σε αυτούς τους ανθρώπους. "

" Η Συρία δεν πρέπει  να γίνει ένα μέρος των βρώμικων υποθέσεων του Τουρκικού κράτους"

Ο  Lewend Rojava δήλωσε ότι οι αναζητήσεις  του τουρκικού κράτους στην περιοχή, καθώς και  του Ιράν, ιδίως, παρακολουθούνται  από αυτούς,  και είπε: «. Ελπίζουμε ότι το Συριακό κράτος δεν γίνει μέρος αυτών των βρώμικων σχέσεων" Ο διοικητής επεσήμανε ότι οι δυνάμεις που έχουν την εξουσία πάνω στον κουρδικό λαό έχουν δημιουργήσει βρώμικα σχέδια και συμμαχίες σε κάθε ιστορική στιγμή, και συνέχισε:
«Σας ανακοινώνουμε ότι ποτέ δεν θα δεχθούμε αυτές τις βρώμικες συμμαχίες και σχέδια και ότι θα αντισταθούμε. Πέρυσι, όταν οι συμμορίες του ISIS  επιτέθηκαν στην Hesekê, οι δυνάμεις του  καθεστώς δεν χρησημοποίησαν τις αεροπορικές τους δυνάμεις  για και να χτυπήσουν τις συμμορίες. Αλλά τώρα που χρησιμοποιούν τα αεροθούμενα τους εναντίον μας και να βομβαρδίζουν τον άμαχο πληθυσμό. Αυτό δείχνει ότι το καθεστώς έχει αποτύχει. Δεν του έχουν απομείνει δυνάμεις για την καταπολέμηση του επί του εδάφους . Αυτός είναι ο λόγος που καταφεύγουν σε ένα ανήθικο και βρώμικο πόλεμο. Το συριακό κράτος χρησιμοποιεί διεθνώς απαγορευμένα όπλα όπως χημικά, ναπάλμ, φώσφορο, βομβες διασποράς και βομβες βαρελιών σε πολλά μέρη. Και εδώ επίσης καταφεύγουν σε αυτές τις τακτικές επειδή έχουν στριμωχθεί.
Πέρυσι όλο αυτό το διάστημα, το καθεστώς είχε τα πάντα, αλλά παρέδωσε την πόλη  στις συμμορίες του ISIS. Οι δυνάμεις των YPG και YPJ εκκαθάρισαν και έδιωξαν τις   συμμορίες μακριά από την πόλη και την απελευθέρωσαν, παρέχοντας επίσης  ασφάλεια για την πόλη μέχρι τώρα. Αλλά το καθεστώς δεν μπορεί να το δεχθεί αυτό. Επειδή το καθεστώς είναι αντίθετο με τις αξίες των ανθρώπων και την ενώτητα των ανθρώπων. Ο πόλεμος στη Συρία έχει μετατραπεί σε ένα αδιέξοδο για τα τελευταία 6 χρόνια, λόγω των παράνομων πολιτικών του καθεστώτος. Αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το καθεστώς δεν πρόκειται ποτέ να επιτύχει μια στρατιωτική νίκη. Έτσι, αν προσπαθήσουν να το δοκιμάσουν  αυτό ενάντια στις δυνάμεις μας, θα το μετανιώσουν. "

από @βασικό 20/08/2016 9:34 μμ.


Για το γεγονός ότι σηκώθηκε η αεροπορία των ΗΠΑ πάνω από τη Χάσακα για να προστατεύσει τους Κούρδους ενόπλους, ή για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Συρία να μην επεμβαίνει (...στη Συρία) εκεί που δρουν "οι συνέταιροί" τους, δεν λέει κάτι. Ενδιαφέρον, επίσης, ότι εμπλέκει πια ανοιχτά και το Ιράν.

Όλο και πιο περίεργα (δεν) μας τα λένε...

 

από @γκ 20/08/2016 11:10 μμ.


Οι ΗΠΑ -για τους ξανά φρέσκους αντιαμερικάνους- που εκδηλώνουν όσα μπορούν αρνητικά για την αυτονομία στο Κουρδιστάν, ενδιαφέρονται να εγκαθιδρυθούν στην περιοχή, σε μια δύσκολη συγκυρία για αυτούς. Το κουρδικό είναι ζήτημα που τους δίνει τη δυνατότητα αυτή. Οι κούρδοι συμπράττουν στρατιωτικά και καλώς κάνουν με τις ΗΠΑ και στο πρόσφατρ παρελθόν με τους ρώσους, με το συριακό στρατό που τώρα τους βομβαρδίζει από αέρος. Συνεχίστε να παίζετε με τη ρευστότητα από τα πληκτρολόγιά σας  και θα δείτε τις αλλαγές για να τις καταπιείτε. Μπορείτε να μην καταλαβαίνετε το τι σας γίνεται σε μια υπαρκτική κρίση μπροστά στα μάτια σας αλλά θα ακούτε και τους άλλους. Δυστυχώς είναι οι ΗΠΑ που ΤΩΡΑ κι ΟΧΙ για πάντα συνδράμουν στρατιωτικά (ΚΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ) αλλά αυτό περνάει στις λεπτομέρειες αυτών που για χρόνια κατάπιναν την Καζέρτα και το Λίβανο. Βαρείτε, βαρείτε κάτι θα μείνει...

από rebelian 20/08/2016 11:12 μμ.


 η "εμπλοκή" της αμερικανικής αεροπορίας ειναι γνωστη και εχει αναφερθεί απο σχολιαστη ηδη απο την πρώτη αναφορα στις συγκρούσεις εδω και 3 ημερες.

Το ζήτημα της ευκαιριακής σύμπλευσης των σύριων κουρδων με το διεθνές αντιτζιχαντιστικό μέτωπο έχει αναφερθεί και αναλυθει επανελημένος σε αυτή την ιστιοσελίδα άσχετα αν το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί ή οχι.

Η συμμαχία που πρόσφατα διαμορφώνετε μεταξύ Τουρκίας, Ασαντ, Ρωσίας, Ισραηλ και των μουλάδων του Ιραν έχει να κάνει με την ραγδαία εξάπλωση της επιροής και την υιοθέτηση των θέσεων των εξεγερμένων Κούρδων και του εγχειρήματος της αυτοδιεύθυνσης που αυτοί πρεσβέυουν και υλοποιούν στην πράξη απο τις τοπικές κοινωνίες , τις στρατηγικές νίκες που αυτοί καταφέρνουν σε συνεργασία με άλλες εθνότητες(αραβες, τουρκμενους ασσύριους,) και κυρίως την αποτυχία της κρατικής καταστολής να ελένξει την κοινωνική δυσαρέσκεια και την κατανόηση οτι δεν είναι δυνατή στο δινεκές η υποταγή και η καταπίεση ολόλκληρων λαών.

Η Τουρκία του ναζι Ερντογαν αδυνατεί να καταπνίξει την εξέγερση ακομα και αν εχει επιδοθεί σε πραγματική γενοκτονία με χιλιάδες νεκρούς, εκτοπισμένους και καταστροφή ολόκληρων πόλεων  και βαδίζει με βήμα ταχύ προς ένα ανοιχτο εμφύλιο. Ο "αγαπημένος" σου Άσαντ έχει κολήσει σε όλα τα εσωτερικά μέτωπα και αναλώνεται σε βομβαρδισμούς νοσοκομείων, σχολείων και αμάχων, επιβιώνοντας απλά και μόνο επειδή το θέλει ο Πούτιν. Οι μουλάδες του Ιράν απολαμβάνουν το τέλος του εμπάρκο μετα απο την συμφωνία με τις ΗΠΑ, χτίζοντας πυρηνικούς σταθμούς με την συνεργασία των ρωσων, αγοράζοντας 100αδες μποινγκ για να ευχαριστήσουν τους αμερικανους και εκτελοντας με συνοπτικές διαδικασίες ανθρώπους που αγωνίζονται για το δικαίωμάτους να αναγνωρίζονται και να αντιμετωπίζονται ώς ισοι.  Οι Ρώσοι παίζουν τα παιχνίδια κυριαρχίας στην περιοχή ψαρευοντας ποτε απο εδω και ποτε απο εκεί και οι Ισραηλινοί βγάζουν φραγκα και εχουν το κεφάλι τους ησυχο όσο το ΙΣΙΣ συνεχίζει να ανασένει και το μακελιό συνεχίζετε

Αυτό ειναι το νεο σκηνικό της νέας "αντιιμπεριαλιστικής" συμμαχίας με απλά λόγια στην περιοχή. Κυβενήσεις που καταπιέζουν και θελουν να επιβαλουν τα δικά τους, ΗΠΑ, Ρωσια Ασαντ, Ερντογάν, Παπαδαριά και άλλοι απο την μία μεριά και κάποιοι που προσπαθούν να δούν τον ήλιο να ανατέλει μια φορά στην ζωή τους όντας όρθιοι απο την άλλη.

Εγω θα στηρίζω τους δεύτερους ακόμα και χωρίς να συμφωνω στα πάντα μαζί τους . Εσύ;

 

από @βασικό 21/08/2016 2:24 πμ.


Ένα εθνικό κίνημα, όταν πηγαίνει πότε με τον έναν ιμπεριαλιστή πότε με τον άλλο, και πότε και με τους δυο μαζί, σπάει τα μούτρα του. Όταν μάλιστα δεν έχει τοπικό σύμμαχο και σταθερά μετόπισθεν όπως είχε τόσες δεκαετίες το κουρδικό, καταστρέφεται όποιον ιμπεριαλιστή και να έχει σπόνσορα.

Εξάλλου, δεν πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Άσαντ είναι σφαγέας μόνο όταν μας βομβαρδίζει. Πρέπει εξ'αρχής να το λέμε, και να συνεργαζόμαστε ή όχι μαζί του,ανάλογα τι συμφέρει την υπόθεση της μείωσης της ιμπεριαλιστικής επιρροής στην περιοχή, ώστε τότε και μόνο τότε να λέμε ότι χτίζουμε τα δημοκρατικά μας πειράματα.Αυτή τη στιγμή πάντως, οι Κούρδοι συμπεριφέρονται πιο φιλοϊμπεριαλιστικά ακόμα και από τον Άσαντ. Γιατί με τη συνεργασία του με Τουρκία και Ιράν ο Άσαντ παίζει και με την υπαρκτή αντίθεση ανάμεσα στις μεγάλες (ΗΠΑ-Ρωσία) και τις μικρότερες δυνάμεις (Τουρκία-Ιράν) που προσπαθούν να φύγουν από την επιρροή των πρώτων.Αντικειμενικά βοηθά τις δεύτερες σε αυτή την αντίθεση. Απεναντίας, οι Κούρδοι τώρα ευνοούν μόνο τον έναν ιμπεριαλιστή. Η ιστορία μάς λέει ότι θα το πληρώσουν από τους ίδιους τους ιμπεριαλιστές.

από @νατρεπτονιο 22/08/2016 4:47 μμ.


δεν θα υπηρχε καν Rojava χωρις τα αμερικανικα ολπα και την αμερικανικη αεροπορια.

καλες οι αναλυσεις αλλα να δειτε και τι γινετε πρωτα στο εδαφος. ολα τα χρονια του εμφυλιου.

 

 

 

διαβασαμε πολλα σεναρια αλλα οι αμερικανοι τι αλλο μπορουσαν να κανουν ωστε να στριμωξουν

 

ακομη περισσοτερο το καθεστως μια και δεν τους βγαινει με τους "μετριοπαθεις-ψυχακηδες;" εβαλαν εναν

 

λοιπον εναν ισχυρο παιχτη στο παιχνιδι (ακομη και της εξουσιας) και ας  λενε οι YPG οτι δεν θελουν ανεξαρτησια

 

παρα μονο αυτοδιαθεση διοτι δεν ειναι ολοι οι κουρδοι YPG.

 

οι κουρδοι πιστευω οτι μελλοντικα με την κινηση τους σκαψαν κυριολεκτικα τον ταφο τους,

 

εκει που ειχαν εναν εχθρο εκαναν 5. οι  Asayish απερριψαν καταπαυση του πυρος ωστε να αρχισει καποια διαπραγματευσηκαι δωσαν τελισιγραφο να αδειασει οι πολη απο της δυναμεις NDF η να κατσουν πεθανουν.

 

 

 

δηλωσεις δηλαδη αιτιας πολεμου

 

και θυσιαζοντας ετσι χαλαρα καποιες χιλιαδες κουρδους ΠΧ στην shakyf maqsood στο χαλεπι

από Ροτζαβα 22/08/2016 6:14 μμ.


H επανασταση στην Ροτζάβα άρχισε το 2011 ενω η αμερικανική βοήθεια έφτασε μετα απο την παγκόσμια κατακραυγή κατα την διάρκεια της πολιορκίας της Κομπανι. Οι Κούρδοι απο την αρχη αυτου του πολέμου έχουν κανει ξεκάθαρο οτι θα πολεμισουν μαζι με όποιον πολεμαει εναντια στους φονιάδες του ΙΣΙΣ, αμερικανοι ρωσοι δεν εχει σημασία, αλλα ως εκει.

Σε αυτο τον δρόμο οι κουρδοι ειναι μονοι τους και το ξερουν καλυτερα αυτο απο όλους. Ή μάλλον όχι. Έχουν μαζι τους  τους χιλιάδες απλους ανθρώπους που βαρεθηκαν να ειναι παιχνιδι στα χερια του καθε ενός και περα απο θρησκευτικους και εθνοτικους διαχωρισμους προσπαθουν να ζήσουν με αξιοπρέπια την φτωχια τους. Καλύτερα μιας ωρας ελευθερη.......

 

από @νατρεπτονιο 22/08/2016 7:40 μμ.


το κομπανι χωρις αμερικανικη βοηθεια δεν θα υπηρχε το ιδιο και η ροτζαβα.

οι αμερικανοι τωρα στην ροτζαβα ειναι στο εδαφος και εχουν ηδη βασεις

εσυ μπορεις να πιστευεις το αντιθετο η και να νομιζεις οτι οι αμερικανοι και οι ρωσοι σε καποια φαση

βοηθησαν τους κουρδους για την ψυχη της μανας τους.

 

θα συμφωνησω μαζι σου στο οτι "Σε αυτο τον δρόμο οι κουρδοι ειναι μονοι τους" αλλα δυστυχως δεν το ξερουν.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License