Στρατιωτικό Συμβούλιο Συγκροτήθηκε για την Απελευθέρωση της ΑL-Bab στην Rojava

απο το http://kurdishquestion.com/article/3356-military-council-formed-for-the-liberation-of-al-bab-in-rojava

Ένα στρατιωτικό συμβούλιο έχει διαμορφωθεί για την απελευθέρωση της ΑΙ-Bab στη Rojava / Βόρεια Συρία από το Ισλαμικό Κράτος (IS), δύο ημέρες μετά την απελευθέρωση της πόλης Manbij.
Σε μια συνέντευξη τύπου , εκπρόσωποι των 7 ομάδων που απαρτίζουν το Στρατιωτικό Συμβούλιο ΑL-Bab, δήλωσαν τον σχηματισμό της ένοπλης δύναμης.

Η απελευθέρωση της ΑL-Bab, η οποία γειτονεύει με την  Manbij, θεωρείται ως το επόμενο βήμα στην ένωση των τριών καντόνια της Rojava / Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας. Θα σημαίνει επίσης την απελευθέρωση του συνόλου των συνόρων Τουρκίας-Συρίας / Rojava από τις τζιχαντιστικές συμμορίες , και την διακοπή διέλευσης όπλων και μαχητών  μεταξύ των δύο κρατών.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση ο Διοικητής του Γενικού Στρατιωτικού Συμβουλίου της ΑΙ-Bab,  Cemal Μούσα είπε:

"Η συνεχιζόμενη 5-ετή κρίση στη Συρία έχει εμβαθυνθεί και να γίνει αναπόσπαστη. Το επίπεδο της αγριότητας στην περιοχή είναι τρομακτικό και η κρίση και η βία των περιφερειακών και διεθνών δυνάμεων έχει φτάσει σε τέτοιο στάδιο ώστε όλη η κοινωνία να είναι στοχευμένη και σε κίνδυνο. Παρά το γεγονός αυτό, προσπάθιες να δημιουργηθεί η βάση για την  εθνική ενότητα υπάρχουν επίσης.

Για αρκετά χρόνια τώρα ο λαός μας στο ΑΙ-Bab και τα προάστεια του είναι στο έλεος των  συμμοριών και υποβάλλεται σε όλα τα είδη της αγριότητας και  ταλαιπωρίας. Το  Ισλαμικό Κράτος, το τελευταίο στη σειρά αυτών των συμμοριών, έχει, με απάνθρωπες και ανήθικες πρακτικές, προσπαθήσει να εξολεθρεύσει τον πλουραλιστικό πολιτιστικό ιστό της περιοχής και τους αδελφικούς του δεσμούς .

Έχουμε αγωνιστεί εδώ και χρόνια σε όλη τη χώρα ενάντια στο μονιστικό IS και το καθεστώς Μπάαθ. Έχουμε αποκτήσει σημαντική εμπειρία και δεξιότητες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τώρα έχει γίνει επιτακτική ανάγκη ότι εμείς, ως οι πατριωτικές επαναστατικές δυνάμεις του λαού μας, να λάβουμε μέτρα μαζί για να απελευθερώσουμε το λαό μας, χρησιμοποιώντας την εμπειρία της απελευθερωμένης Manbij . Κάνουμε ένα ακόμη ένα βήμα στο δρόμο για να κάνουμε τη Συρία μια ελεύθερη, δημοκρατική και κοινή πατρίδα.

Για το λόγο αυτό είμαστε ανακυρήσσουμε το Στρατιωτικό Συμβούλιο της ΑΙ-Bab. Το συμβούλιο μας θα είναι η πραγματική ομπρέλα για τους επαναστάτες της ΑΙ-Bab. Εμείς πρόκειται να αγωνιστούμε εντός των συνόρων της  ΑΙ-Bab και να απελευθερώσουμε αυτά τα εδάφη από την καταπίεση και την βαρβαρότητα. Η Al-Bab πρόκειται να γίνει ένα σύμβολο της επανάστασης και το θεμέλιο για μια δημοκρατική, ελεύθερη και πλουραλιστική Συρία.

Αυτό το Συμβούλιο πρόκειται να δημιουργήσει την ελευθερία για όλους τους λαούς της ΑΙ-Bab χωρίς διακρίσεις. Η πόρτα μας είναι ανοικτή σε όλα τα τάγματα, πατριώτες και δημοκράτες που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στις  συμμορίες. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους, ιδιαίτερα τους νέους και τους εκτοπισμένους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην άσκηση των καθηκόντων μας προς το λαό και αυτά τα εδάφη.

Κάνουμε, επίσης, έκκληση προς όλες τις εθνικές δημοκρατικές δυνάμεις να υποστηρίξουν το Συμβούλιο μας στην απελευθέρωση της ΑΙ-Bab. Επιπλέον, καλούμε τον διεθνή συνασπισμό ενάντια στο IS  να μας στηρίξουν στον αγώνα μας. "

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο Al-Bab σχηματίζεται από το  Επαναστατικό Μέτωπο της ΑΙ-Bab ,   Ταξιαρχία Μαρτύρων Qebasîn, Ταξιαρχία El-Selacîqa , τάγμα Μαρτύρων των περίχωρων της ΑΙ-Bab , τάγμα Ehrar Erima , Ταξιαρχία Μάρτυρων Silo El-Rai ,  Ταξιαρχία Μαρτύρων El-Kiêba

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License