Συρία: Πανηγυρισμοί για την απελευθέρωση της πόλης Manbij απο τους φασίστες του ISIS


Συρία: Πανηγυρισμοί για την απελευθέρωση της πόλης Manbij απο τους φασίστες του ISIS  

Ύστερα από χρόνια κατοχής  από το ISIS και από πολύμηνη αιματηρή πολιορκία οι κάτοικοι της περιοχής Manbij στη Συρία είναι επιτέλους ελεύθεροι. Οι μαχητές του Συριακού δημοκρατικού στρατού (SDF) ανακοίνωσαν πως στις 12 Αυγούστου πως απελευθερώθηκαν και οι τελευταίες περιοχές που κρατούνταν από το ISIS.

Ο SDF είναι μια συμμαχία αντάρτικων ομάδων συμπεριλαμβανομένου και της Κουρδικής πολιτοφυλακής YPG. Η επίθεση στην στρατηγικής σημασίας πόλη, ξεκίνησε στις 31 Μαΐου και υποστηρίχθηκε από αμερικάνικες αεροπορικές επιθέσεις. Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τουλάχιστον 437 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, πυροδοτώντας ανησυχίες πως οι αμερικάνικοι βομβαρδισμοί στόχευαν άμαχο πληθυσμό.

Η περιοχή Manbij βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία στο βόρειο τμήμα της Συρίας μεταξύ των τουρκικών συνόρων, το εμπόλεμο Χαλέπι και το οχυρό Raqqa του ISIS.

Οι πρώτες εικόνες από την απελευθέρωση της περιοχής Manbij  δείχνουν Σύριους να γιορτάσουν την απελευθέρωση, με αγκαλιές, φιλιά στις μαχήτριες του SDF, και καίγοντας μπούργκες.

πηγή: http://qz.com

μετάφραση mpalothia

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License