Κύθηρα: ξημερώματα Σαββάτου 13/8, εντοπίστηκε σκάφος με 68 πρόσφυγες

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Εξήντα οκτώ πρόσφυγες εντοπίστηκαν σήμερα στα Κύθηρα, όταν το σκάφος τους προσάραξε σε βραχώδη περιοχή ανατολικά του νησιού, στη θέση Διακόφτι. Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν με πλωτό σκάφος λιμενικοί από τη Νεάπολη και τη Μονεμβάσια. Παράλληλα περιπολικό όχημα του λιμενικού τμήματος Κυθήρων οδηγήθηκε στο σημείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους εντοπισθέντες 48 άνδρες, 12 γυναίκες και 8 παιδιά, οι 22 είναι αφγανοί, 22 πακιστανοί, 23 ιρακινοί και ένας σύριος. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο πλησίον του λιμεναρχείου Κυθήρων, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής.

Οι πρόσφυγες αναμένεται να κρατηθούν στο νησί μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 15 Αυγούστου, όπου εν συνεχεία θα μεταφερθούν στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής.

Πηγές: τοπικά "καθεστωτικά" ΜΜΕ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License