Ventimiglia: εκατοντάδες μετανάστες ξεφεύγουν απο τους μπάτσους και παραβιάζουν τα σύνορα

Ενημέρωση από το No Borders Ventimiglia για τα γεγονότα της 4-5η Αυγούστου . απο το http://rabble.org.uk/ventimiglia-hundreds-overrun-cops-and-breach-the-border/

Εκατοντάδες πρόσφυγες βρίσκονται κολλημένοι κοντά στην ιταλική παράκτια πόλη της Ventimiglia δεδομένου ότι η Γαλλία εισήγαγε ελέγχους στα σύνορα με την Ιταλία μόλις πριν από ένα χρόνο. Όπως και στο Καλαί, υπάρχει ενα επίσημο, επικυρωμένο από το κράτος »στρατόπεδο με container» - που διοικείται από τον Ερυθρό Σταυρό - και ένα  πιο πολυπληθής, αυτόνομο στρατόπεδο εκεί κοντά.


Τη νύχτα της 4ης Αυγούστου 2016, περίπου 300 μετανάστες έφυγαν από το ιταλικό κέντρο του Ερυθρού Σταυρού με κατεύθυνση προς τα γαλλικά σύνορα. Οι sans-papiers σταμάτησαν στο Balzi Rossi, 50 μέτρα από τα σύνορα, όπου υπήρξε το στρατόπεδο του No Border πέρυσι. Στόχος τους ήταν να φύγουν από το κέντρο του Ερυθρού Σταυρού, απαιτόντας το άνοιγμα των συνόρων, και την απελευθέρωση ενός Σουδανού άνδρα που είχε συλληφθεί και απελαθεί στο κέντρο κράτησης του Μπρίντιζι.Μερικοί  αλληλέγγυοι που ήρθαν για να φέρουν νερό, συνελήφθησαν από την ιταλική αστυνομία και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Ventimiglia. Σε δύο σύντροφους τέθηκε διοικητικός περιορισμός  εδάφους ( «foglio di μέσω") που τους αρνείται την πρόσβαση σε 16 πόλεις της επαρχίας της Imperia. Δύο άλλοι τέθηκαν υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα της γαλλική

ς PAF (συνοριακή αστυνομία) και τους απαγορεύτικε η είσοδός τους στην Ιταλία για τα 5 επόμενα χρόνια.
Η αστυνομία διέλυσε βίαια τους μετανάστες,  και κατά τη επιχείρηση επτά άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην δοιήκηση της Ιμπέρια. Δεν ξέρουμε αν θα δικαστουν άμεσα ή αν θα απελευθερωθούν σύντομα.  Συνολικά 17 ευρωπαϊοι σύντροφοι συνελήφθησαν από την ιταλική και τη γαλλική αστυνομία.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, 200 μετανάστες κατάφεραν να διαφύγουν της ιταλική αστυνομίας. Μερικοί κολύμπησαν γύρω από τα σύνορα και μπήκαν στην Μεντόν. Γαλλική αστυνομία  έκανε χρήση δακρυγόνων για τους μετανάστες στο νερό. Οι περισσότεροι άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα με τα πόδια. Εκατό κατάφεραν να ξεφύγουν από την αστυνομία, και στη συνέχεια έγιναν το αντικείμενο ενός ανθρωποκυνηγητού στους δρόμους της Μεντόν, στις Κάννες, στο Sospel και την Νίκαιας. 144 μετανάστες συνελήφθησαν και κρατούνται σε εμπορευματοκιβώτια και τα κτίρια του PAF (συνοριακή αστυνομία) της Μεντόν Garavan.


Γαλλική αστυνομία εμπόδισε τους δημοσιογράφους από το France 3  από τη λήψη φωτογραφιών. Κατέστρεψαν  εξοπλισμό κάμερας και έκαναν πολυάριθμες συλλήψεις, για να αποτρέψουν την δημοσίευση του γεγονότος ότι έστω και για λίγη ώρα είχαν χάσει τον απόλυτο έλεγχο των συνόρων.  
Αρκετά λεωφορεία πήραν τους ανθρώπους στα σύνορα για απέλαση, κατι που δεν έγινε δυνατό στο σύνολό του , καθώς δεν υπήρχε αρκετός χώρος στις βάσεις της PAF για να χειριστεί τον αριθμό των συλληφθέντων. Μέχρι στιγμής  μόνο 60 άνθρωποι έχουν σταλεί πίσω στην Ιταλία. Ωστόσο, η γαλλική αστυνομία προσπάθησε επίσης να έχει μία  διπλωματική προσέγγιση, προκειμένου να κατευνάσει τους μετανάστες, δίνοντάς τους φαγητό και ποτό. Δεν ξέρουμε αν οι μετανάστες θα  επιστραφούν στο κέντρο του Ερυθρού Σταυρού ή θα απελαθεί πίσω στα hotspots ή κέντρα κράτησης νοτιότερα στην Ιταλία, δεδομένου ότι ο αριθμός των συλληφθέντων είναι πιο μεγάλος από ό, τι συνήθως.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License