[Βραζιλία] Βραζιλιάνικο κράτος: παγκόσμιο ρεκόρ στις δολοφονίες ανά ημέρα

Μια ομάδα τέκνων και ανιψιών ατόμων που έχουν πληγεί απ' τη βραζιλιάνικη δικτατορία πραγματοποίησαν την Τρίτη 2 Αυγούστου μια δράση για να καταγγείλουν την ατιμωρησία για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η τελευταία δικτατορία και τις τωρινές διώξεις, βασανισμούς και εξαφανίσεις. Η δράση έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Γκαλεάο του Ρίο Ντε Τζανέιρο, στο περιθώριο της άφιξης αποστολών και τουριστών στην πόλη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την Τρίτη 2 Αυγούστου, μια ομάδα τέκνων και ανιψιών θυμάτων της βραζιλιάνικης δικτατορίας (1964-1985) πραγματοποίησε μια δράση στο αεροδρόμιο Γκαλεάο του Ρίο Ντε Τζανέιρο, στο περιθώριο της άφιξης αποστολών και τουριστών στην πόλη ενόψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

 Κατά τη διάρκεια της δράσης κατήγγειλαν την ατιμωρησία για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για τα οποία έχει δοθεί χάρη από το κράτος μέσω του νόμου 6683 περί αμνηστίας, ο οποίος υπεγράφη στις 28 Αυγούστου 1979, κατά τη διάρκεια που την εξουσία κατείχε η δικτατορία, υπό την προεδρία του Joao Batista Figueiredo. Επικυρωμένη στη συνέχεια από το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, η αμνηστία εμποδίζει την ποινική δίωξη και καταδίκη στρατιωτικών που παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, εγγυώντας την πλήρη ελευθερία στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αυτών των εγκλημάτων.

 Στο δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα, η ομάδα Filhos e Netos por Memória, Verdade e Justiça (Τέκνα και Ανίψια για τη Μνήμη, την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη) επισήμανε ότι η ατιμωρησία αυτών των εγκλημάτων επιτρέπει σήμερα στο κράτος να συνεχίζει να παραβιάζει δικαιώματα. «Τα άτομα που ζουν σε περιφερειακές περιοχές υφίστανται διώξεις, βασανιστήρια, μέχρι και εξαφανίσεις όταν εναντιώνονται στις κοινωνικές αδικίες από τις οποίες υποφέρουν», καταγγέλλουν.

 Με σκοπό να καταγγείλουν τις συνεχιζόμενες σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «για να δείξουμε αυτό που οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιδιώκουν να αποκρύψουν», πραγματοποίησαν μια δράση στο αεροδρόμιο κρατώντας αφίσες και πανό με τα συνθήματα "Βραζιλιάνικο Κράτος: παγκόσμιο ρεκόρ στις δολοφονίες ανά ημέρα", "Προσοχή: στη Βραζιλία, οι βασανιστές περπατούν ελεύθεροι", "Στη Βραζιλία, τα κρατικά βασανιστήρια λαμβάνουν χάρη και δεν τιμωρούνται" και "Στη Βραζιλία, ο τρομοκράτης είναι το κράτος".

 «Η τρομοκρατία στη Βραζιλία υπήρχε πάντα και συνεχίζει να υπάρχει, και την ασκεί το ίδιο το κράτος», επισημαίνουν.

 

(πηγή & φωτογραφίες: h**p://argentina.indymedia.org/news/2016/08/894912.php )

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License