Παλαιστίνη: επιστολή του απεργού πείνας Μπιλάλ Καγιέντ

Μπιλάλ Καγιέντ, Νοσοκομείο Μπαρζιλάι 1 Αυγούστου 2016

O παλαιστίνιος κρατούμενος Μπιλάλ Καγιέντ, στην 48η ημέρα απεργίας πείνας, εξέδωσε την ακόλουθη επιστολή μέσα από το Νοσοκομείο όπου κρατείται αλυσοδεμένος στο κρεβάτι του. Ο Καγιέντ 34 ετών, ξεκίνησε απεργία πείνας στις 15 Ιουνίου. Η απελευθέρωσή του είχε προγραμματιστεί για τις 13 Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση 14,5 χρόνων ποινής του στις ισραηλινές φυλακές. Αντί όμως να απελευθερωθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, διατάχτηκε εκ νέου η κράτηση του για έξι μήνες, σε επ' αόριστον ανανεώσιμη διοικητική κράτηση, χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΜΠΙΛΑΛ ΚΑΓΙΕΝΤ

Στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό μου ...
Στους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου ...

Σε αυτή τη δύσκολη φάση που υπομένω σε προσωπικό επίπεδο, στον αγώνα ενάντια στην προσπάθεια υποταγής μου στην βάρβαρη κατοχή που έχει στόχο την εξόντωσή μου, για τίποτα άλλο παρά για το γεγονός ότι στάθηκα δίπλα στους φυλακισμένους του λαού μου υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά μου και τα δικαιώματά τους και τα δικαιώματα των οικογενειών τους να επιτύχουν ακόμη και τις ελάχιστες προϋποθέσεις για ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι με υποστηρίζει το σύνολο του λαού μου, που με περιβάλλει με τη φωνή και τη κραυγή του και την υποστήριξή του, και τις ακούραστες προσπάθειες για την εξάλειψη της αδικίας που επιβάλλεται πάνω μου και πάνω στους κρατουμένους. Αυτό είναι σύμφωνο με την εθνική αντίληψη με την οποία μεγάλωσα από εσάς, τον λαό μου, και από τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου, όπου κι αν βρίσκονται. Στη Δυτική Όχθη αντιδρούν ενάντια στην καταπίεση, στα κατεχόμενα εδάφη [του 1948] περήφανοι και ριζωμένοι στη γη προασπίζονται την ταυτότητά τους, ο ηρωικός λαός μου στη νικηφόρα Γάζα, και όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι του κόσμου, κάθε εθνικότητας και κουλτούρας.

Είμαι εδώ, σήμερα, τελειώνοντας το πρώτο μέρος του αγώνα μου με αυτόν τον βάναυσο κατακτητή, και ανακοινώνω το δεύτερο μέρος, το οποίο είναι αυτό της ενότητας με όλους τους κρατούμενους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τα πολιτικά κόμματα, έτσι ώστε να μπορούμε όλοι, συλλογικά, να σταθούμε στην αιχμή του δόρατος του εθνικού αγώνα, μέσα και έξω από τις φυλακές.

Αφού έλαβα την απόφαση (που περίμενα) από το δικαστήριο της στρατιωτικής κατοχής [να απορρίψει την προσφυγή κατά της διοικητικής κράτησης αγνοώντας την ελευθερία, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μου] είναι απαραίτητο να απαντήσω σε αυτή τη βάναυση απόφαση. Έτσι, ξεκινώντας από σήμερα, 1 Αυγούστου 2016, αρνούμαι όλες τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες με υποβάλλουν οι γιατροί του νοσοκομείου. Απαιτώ την άμεση επιστροφή μου στη φυλακή, παρά την επιδείνωση της υγείας μου, για να σταθώ στη γραμμή μπροστά από τα κελιά των φυλακών της κατοχής, δίπλα-δίπλα με όλους τους εξεγερμένους κρατούμενους, υψώνοντας δυνατά τις φωνές μας: Η απόφασή σας δεν θα περάσει εύκολα! Ειδικά από τη στιγμή που η κατοχή ξεπέρασε άλλη μια κόκκινη γραμμή, θέτωντάς με σε διοικητική κράτηση, η οποία έχει ως στόχο να εξολοθρεύσει το σύνολο των ηγετών του κινήματος των κρατουμένων και των στελεχών του, και εκείνων που υψώνουν ψηλά το έμβλημά της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των κρατουμένων για ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Ηρωικέ λαέ μου, η ώρα του αγώνα έφτασε. Είμαι γεμάτος ελπίδα. Όπως σας ξέρω πάντα, ως προστατευτικό τοίχο, υπερασπίστε τον αγώνα μας. Αυτό που εισπράττω από εσάς μέσα από τους αγώνες σας, τις διαμαρτυρίες σας, τις διαδηλώσεις σας, μου δίνει περισσότερη αποφασιστικότητα για να συνεχίσω μέχρι τη νίκη.

Ελευθερία ή θάνατος.
Η Νίκη είναι αναπόφευκτη.

Μπιλάλ Καγιέντ
Νοσοκομείο Μπαρζιλάι
1 Αυγούστου 2016

http://samidoun.net/2016/08/bilal-kayeds-letter-from-prison-on-48th-day-of-strike-your-struggles-give-me-more-determination-for-victory/

μετάφραση: Νέα από την Παλαιστίνη

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License