Εθνικιστικός παροξυσμός από τον Περισσό

...

«Τι λέει ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ; Επικαλείται και εκείνος τον εθνικό κίνδυνο, όπως και άλλοι βέβαια εδώ, κάτι που εμείς έχουμε πει ότι είναι πολύ επικίνδυνο για αυτούς που το επικαλούνται. Είναι επικίνδυνο, γιατί δεν μπορείς σήμερα, για παράδειγμα, να λες ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα. Εμείς λέμε, ότι είναι Ελληνες μουσουλμανικής μειονότητας. Επειδή, άλλοι το επικαλούνται έτσι και έτσι το προβάλλουν, εμείς θεωρούμε ότι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο να το επικαλείται κάποιος. Τι λέμε; Οτι δεν μπορεί να ενισχύουμε κάποιον, αυτόν που έχει 100.000, ότι δεν μπορεί να συμβάλει, δεν είναι πολιτικό κόμμα ή και άλλα πράγματα, που λέγονται σχετικά».

Τα παραπάνω είναι απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ελληνικής Βουλής, την Πέμπτη 7 Ιούλη. Αυτός που μιλάει δεν είναι κάποιος δεξιός ή κάποιος σκληρός εθνικιστής πασόκος. Είναι ο ειδικός αγορητής του Περισσού Χρήστος Κατσώτης, που στρέφεται ενάντια στη διατήρηση του 3% ως ορίου για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, επιστρατεύοντας μια δεξιά εθνικιστική επιχειρηματολογία, η οποία εκτός των άλλων είναι και γελοία. Αλήθεια, δεν έχει μειονοτικούς μέλη του ο Περισσός; Πώς τους ονομάζει; Μουσουλμάνους… κομμουνιστές; Αυτοί που έχουν ολοκληρώσει την κοσμοθεώρησή τους και είναι άθεοι, θα πρέπει να εξακολουθήσουν να προσδιορίζονται σαν μουσουλμάνοι; Τα μέλη της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία πώς θα έπρεπε να ονομάζονται; Ορθόδοξοι Αλβανοί;

Αυτό που υπερασπίζεται με τόσο φανατισμό ο Περισσός είναι η συνθήκη της Λωζάνης του 1923. Μπορεί σε αρθρογραφία στα έντυπά του να χαρακτηρίζει την εν λόγω συνθήκη ιμπεριαλιστική (ενδεικτικά: άρθρο για τη μικρασιατική καταστροφή στο ένθετο «7 μέρες μαζί» στον κυριακάτικο «Ριζοσπάστη» στις 28.8.2005), όταν όμως πρόκειται για τη μειονότητα της Θράκης επιλέγει τον πρόστυχο χαρακτηρισμό της απ' αυτή την ιμπεριαλιστική συνθήκη. Ενα χαρακτηρισμό που -πέρα από την ίδια τη μειονότητα- τον έχουν αμφισβητήσει και έλληνες αστοί ιστορικοί. Ενα χαρακτηρισμό που αμφισβητεί το δικαίωμα στη μειονότητα να προσδιοριστεί εθνικά και τη σπρώχνει στην αγκαλιά του τουρκικού εθνικισμού.

Αυτοί που ισχυρίζονται ότι αντιμετωπίζουν τα ζητήματα από εργατική και λαϊκή και όχι από αστική σκοπιά δεν επιτρέπεται να σέρνονται πίσω από τον εθνικισμό της «δικής τους» αστικής τάξης και να αναφέρονται στις ιμπεριαλιστικές συνθήκες. Για να μπορέσουν να προσεγγίσουν την εργατική τάξη και τη φτωχολογιά μιας μειονότητας, αποκαθιστώντας την απαραίτητη ταξική-λαϊκή ενότητα, οφείλουν να παραμερίσουν κάθε εμπόδιο που οι εθνικιστικές αστικές τάξεις υψώνουν ανάμεσα στους εργάτες και τους φτωχούς αγρότες με διαφορετική εθνική καταγωγή. Και η μη αναγνώριση του δικαιώματος στον εθνικό προσδιορισμό σε μια μειονότητα είναι τέτοιο εμπόδιο, καθώς διαιωνίζει μια αδικία και χωρίζει τους εργάτες σε εργάτες του κυρίαρχου έθνους και σε εργάτες μιας καταπιεζόμενης μειονότητας. Για τον Περισσό, όμως, τα μαρξιστικά αυτονόητα είναι… ψιλά γράμματα.

 

από εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

http://www.eksegersi.gr/issue/877/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/26584.%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BE%CF%85%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

 

από @εγώ 19/07/2016 4:30 πμ.


Δηλαδή στην Θράκη υπάρχει Τουρκική μειονότητα και όχι μουσουλμανική; Ποιοί και πόσοι είναι αυτοί που διαφοροποιούνται εθνικά και όχι απλά θρησκευτικά και θεωρούν τον εαυτό τους Τούρκο; Είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι, είναι κάποια χωριά, κάποια μεμονωμένα άτομα;

Καλό το άρθρο για προβληματισμό, αλλά δεν δίνει κανένα στοιχείο, απλά κατηγορεί το ΚΚΕ.

@

από @ 19/07/2016 12:30 μμ.


"Ενα χαρακτηρισμό που αμφισβητεί το δικαίωμα στη μειονότητα να προσδιοριστεί εθνικά και τη σπρώχνει στην αγκαλιά του τουρκικού εθνικισμού." Δηλαδή δεν αποτελεί μέρος της εθνικιστικής ατζέντας των Τούρκων, μάλιστα. 


Οι οργανωμένοι της μειονότητας από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν υπέρ του Ερντογάν. Όχι με κουβέντες μεταξύ τους. Με δημόσιες ανακοινώσεις και καλέσματα.

από @ 19/07/2016 5:39 μμ.


εδώ ο κόσμος γύρω μας έχει πάρει φωτιά και η ΚΟΝΤΡΑ ασχολείται με το αν έχει δικαίωμα η μειονότητα να αυτοπροσδιορίζεται "Τουρκική ή όχι". (Όχι πως καταλαβαίνει κανείς τι θέλει να πει το ακατάληπτο  κείμενο... μια τρικυμία και μια αγωνία να χωρέσουμε την πραγματικότητα στην ιδεο(-παπαρο-)λογία)

2 πραξικοπήματα έχουν γίνει δίπλα μέσα σε μια βδομάδα, δολοφονούνται μαζικά οι Κούρδοι επί χρόνια και αν το αποφασίσει ο μεγάλος να έρθει κατά δω θα χρησιμοποιήσει το ζήτημα της μειονότητας (την οποία ήδη υποστηρίζει υλικά με μεγάλα ποσα εν καιρώ κρίσης) και... η ΚΟΝΤΡΑ θέλει να βγεί πρώτη και από το ΚΚΕ στα κομμουνιστικά (σταλινικά) καλλιστεία.

από αβγδε 19/07/2016 9:38 μμ.


-Το άρθρο δεν κατηγορεί το ΚΚΕ όπως είπε ο φίλος πιο πάνω γιατί η ΚΟΝΤΡΑ υπερασπίζεται το ΚΚΕ αλλά κατηγορεί τον Περισσό δηλαδή το αστικό κόμμα που λέει πως είναι κομμουνιστικό. Μάλλον δεν έχεις διαβάσει ποτέ ΚΟΝΤΡΑ γιατί θα ήξερες πως υπερασπίζεται το ΚΚΕ (έως και την διάλυσή του), περισσότερα ας σου τα εξηγήσει ένας κοντρίτης.

-Η ανάλυση είναι πολύ σωστή όσο για το αστείο επιχείρημα ότι για τουρκική μειονότητα μιλάνε Τούρκοι εθνικιστές, και για ελληνική μειονότητα στην Αλβανία μιλάνε Έλληνες εθνικιστές όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει, και εάν εγώ πάω μετανάστης για δουλειά στη Γερμανία δεν θα πρέπει να λέω ότι είμαι μέλος της ελληνικής μειονότητας, αλλά να λέω ότι ανήκω σε κάποια χριστιανική-ορθόδοξη μειονότητα? Ενδιαφέρουσα άποψη από τους αστούληδες του Περισσού. Δεν  θα πρέπει λοιπόν τα εκατομμύρια Ελλήνων που είναι σε χώρες του εξωτερικού ως μετανάστες και μόνιμοι κάτοικοι πολλά χρόνια, (υπάρχουν πολύ γνωστές ελληνικές κοινότητες οι λεγόμενες και <<παροικίες>> σε Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία και αλλού) να αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη ελληνικής μειονότητας αλλά ως μέλη κάποιας χριστιανικής-ορθόδοξης μειονότητας.

-Υπάρχει όπως φαίνεται συγκεκριμένη εθνικιστική-αστική γραμμή από την ηγεσία του Περισσού στο θέμα της Τούρκικης μειονότητας. Ο Μπογιόπουλος στο ράδιο και σε γραπτά του συνέχεια κουνάει το δάκτυλο ότι στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και μόνο, και δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση, προφανώς γλύφοντας από  κράτος και κυβέρνηση έως και την ίδια την ΚΥΠ.

από autoprosdiorismos 19/07/2016 10:54 μμ.


Όλες αυτές οι στατιστικές περιγραφές είναι εργαλεία αφεντικών για να χειραγωγήσουν την βάση. Στη Θράκη υπάρχουν εθνικά/πολιτιστικά σύνολα ανθρώπων που διαχωρίζονται και από τους ελληναράδες και από τους τουρκαλάδες εθνικιστές, π.χ οι Πομάκοι αλλά και άλλες μικρές ομάδες. Ανάμεσα όμως στους Τουρκόφωνους υπάρχει και σημαντικό ποσοστό αντι-εθνικιστών που έχουν δώσει μάχες ενάντια στην χειραγώγηση τους από τα προξενεία και τους Ιμάμηδες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ταυτίζονται ατομικά σαν Τούρκοι, σαν θρακιώτες, σαν έλληνες. Ότι γουστάρει ο καθένας και έτσι πρέπει. Και το έλληνες μουσουλμάνοι κι αυτό τσουβάλιασμα των εξουσιαστών είναι, αν σκεφτεί κανείς την ατομική του σχέση με το κυρίαρχο θρήσκευμα της οικογένειας. Δηλαδή άμα σου πω ότι εγώ μιλάω τούρκικα στο σπίτι με την οικογένεια, είμαι άθεος, έχω φίλους και συντρόφους κούρδους, αλλά είμαι τέταρτης γενεάς τουλάχιστον Ξανθιώτης, με έχουν απειλήσει κι εμένα και τους δικούς μου οι νταβατζήδες του προξενείου, αλλά και οι σκατόμπατσοι με βλέπουν σαν κατώτερη μορφή ζωής λόγω του ονόματος στην ταυτότητα, εσύ σε ποιό τσουβάλι θα με βάλεις και πως αυτό διαφέρει από το ΚΚΕδικο. Οι διαχειριστές ανθρώπων τους ανθρώπους και τα προβλήματα τους τα βλέπουν σαν στατιστικά στοιχεία διαχείρισης. Εμείς θα έπρεπε να μην τα βλέπουμε έτσι. Οι κοντρο-κκέδες αναγκαστικά εμάς την μάζα των εργατών, των καταπιεσμένων, και των υπόδουλων, σαν πρόβλημα διαχείρισης μας βλέπουν. Να τους το κάνουμε όσο πολύπλοκο γίνεται, να μη βγάζουν άκρη, να συνεχίσουν να λένε μαλακίες για μας και να τις πιστεύουν. Μετά θα τους αφανίσουμε τους μανατζαρέους.

από @κύπριος 20/07/2016 1:59 πμ.


Ελληνική μειονότητα στην "Ιστανμπούλ" γιοκ.Ελληνική μειονότητα στην Ίμβρο γιοκ.Ελληνική μειονότητα στη Τένεδο γιοκ. Έλληνες στη βορεια Κύπρο γιοκ.Ελληνική κοινότητα στη Μαριουπολη γιοκ.Ελλάδα γιοκ

από ασθενής μνήμη... 20/07/2016 1:06 μμ.


Έχουν βγει ανακοινώσεις από όλους τους συλλόγους και σωματεία μουσουλμάνων κτλ στη Θράκη και όλες είναι ενθουσιώδεις υπέρ του δικτάτορα Ερντογάν. Επειδή είναι ισλαμιστής. Μιλάμε για τον τύπο που αιματοκύλησε την πλατεία Ταρχίρ, αν τυχόν δε θυμούνται κάποιοι αριστερούληδες που τότε την είχαν κάνει σύμβολο στους λογαριασμούς τους στο Facebook...

από @ 20/07/2016 7:34 μμ.


Οι ανακοινώσεις που έβγαλε το DEB και οι παραφυάδες του να μην μπερδεύουν το κόσμο. Οι σύλλογοι αυτοί θα έβγαζαν ανακοίνωση ΥΠΕΡ του οποιουδήποτε και να κέρδιζε τελικά τη σύγκρουση για την εξουσία στη γείτονα χώρα, είτε μιλάμε για κεμαλικούς είτε για γκιουλενικούς είτε για ερντογανικούς.

Αυτό, γιατί τα χρήματα που παίρνουν (πολλά και όλα μαύρα) τα παίρνουν από το τουρκικό κράτος μέσω του προξενείου. Πρώτα τους τα έδιναν για να λένε ότι είναι τούρκοι, τώρα τους τα δίνουν για να βάζουν τα κορίτσακια τσεμπέρι στο κεφάλι και να λένε ότι είναι τούρκοι.

Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο DEB και των διάφορων συλλόγων που καθοδηγεί, ανεξάρτητα του τί είναι (τούρκοι, πομάκοι, τσιγγάνοι, μουσουλμάνοι, ομιλούντες τη τουρκική, τη πομακική, τη ρομανή), θα πούνε οτιδήποτε αρκεί να συνεχίσουν να φτάνουν τα λεφτά από το Τουρκικό προξενείο. Συνεπώς δεν έχουν καμιά αξιοπιστία σ'αυτά που λένε. Όμως το αποτέλεσμα που βγαίνει προς τα έξω είναι άλλο αφού το προξενείο εξαγοράζει συνειδήσεις. Και σε μια περιοχή που ο κόσμος δέν έχει πολλά λεφτά, 800 ευρώ το μήνα για κάθε οικογένεια που βάζει στη κόρη της τσεμπέρι κάνουν διαφορά.

Αυτό δε το βλέπουν ή δε θέλουν να το δουν οι κοσμοπολίτες του ΣΥΡΙΖΑ τύπου Χριστόπουλος. Όμως δυστυχώς δε τα βλέπουν και διάφορες οργανώσεις όπως η Κόντρα, η οποία παρότι ουδεμία σχέση έχει με τους παραπάνω καταλήγει στις ίδιες θέσεις. Αυτό συμβαίνει διότι στην ανάγκη τους να δουν το δέντρο των ιδεολογικών διαφορών με το ΚΚΕ, χάνουν το δάσος του εθνικιστικού/θρησκευτικού σωβινισμού του προξενείου πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ευθύνες έχει και το ελληνικό κράτος γιατί κράτησε τη μειονότητα περιθωριοποιημένη για δεκαετίες, σε οικονομικό επίπεδο, σε επίπεδο υποδομών και σε κοινωνικό επίπεδο (υπήρχαν οι μπάρες πρόσβασης στα πομακοχώρια μέχρι τη δεκαετία του '90). Σ'αυτή τη κατάσταση πάτησε το προξενείο και έτσι άρχισε να στείνει το δίκτυό του. Δε πάτησε σε κάποιο αλητρωτισμό ή εθνική καταπίεση όσο και αν κάποιοι μέσα στο Σύριζα ή έξω από αυτόν θέλουν με το ζόρι να το παρουσιάσουν έτσι.

Κάποιοι αθηνοσυριζαίοι αφήνουν να εννοείται ότι το πρόβλημα είναι εθνικό γιατί δε μπορούν να πουν ανοιχτά, "ναι είμαστε κράτος περιορισμένης ευθύνης και δεν έχουμε λεφτά για σχολεία, αλλά αφού είναι "τούρκοι" ας αναλάβει τα έξοδα κάποιος άλλος (που στείνει παράλληλο κράτος)". Λένε η "μειονότητα είναι τουρκική" (οπότε μετά έρχεται αυτομάτως και το "ας αναλάβει κάποιος άλλος").

Το τραγικό είναι ότι αυτό ακριβώς θέλουν οι χρυσαυγίτες οι οποίοι φωνάζουν να μη δίνονται λεφτά στα "τουρκοσχολεία" και έτσι βρίσκει ανοιχτό πεδίο το προξενείο, καλλιεργώντας τον εκτουρκισμό των μουσουλμάνων, το μίσος και τον απομονωτισμό απέναντι στους υπόλοιπους έλληνες πολίτες... Βολεύονται όλοι στη καμπούρα των μουσουλμάνων.

Όμως η ουσία του θέματος είναι ότι Το τουρκικό κράτος έχει συνέχεια στη πολιτική του για τους μουσουλμάνους πολίτες της θράκης είτε το κυβερνά ο Ερντοάν, είτε το CHP του Κιλιντσάρογλου, είτε ο Γκιουλεν, είτε το MHP του Μπαχτσελί με τον οποίο μια χαρά τα πάει ο Ερντοάν. Τους βγάζει όλους τούρκους, είτε το θέλουν είτε όχι.

Υ.Γ. iyi beslenmiş είναι αυτός που τρώει καλά, οι καλοταϊσμένοι. Ο τίτλος πάει γάντι σε κάποιους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας ή "ιδεολογικών προσδιορισμών".


Κριτική σε αυτούς που ζητωκραύγαζαν υπέρ του Ερντογάν θα κάνεις ή τους ανάγκασε το ΚΚΕ (για παράδειγμα) να φωνάζουν συνθήματα;


 

Έγραψε κάποιος από πάνω

<<Έχουν βγει ανακοινώσεις από όλους τους συλλόγους και σωματεία μουσουλμάνων κτλ στη Θράκη και όλες είναι ενθουσιώδεις υπέρ του δικτάτορα Ερντογάν. Επειδή είναι ισλαμιστής. Μιλάμε για τον τύπο που αιματοκύλησε την πλατεία Ταρχίρ, αν τυχόν δε θυμούνται κάποιοι αριστερούληδες που τότε την είχαν κάνει σύμβολο στους λογαριασμούς τους στο Facebook...>>

Στην Αμερική είχαν γίνει για το λεγόμενο Μακεδονικό εθνικιστικά συλλαλητήρια από χιλιάδες Έλληνες με συνθήματα <<η Μακεδονία είναι ελληνική>> και άλλα τέτοια, συνεπώς σύμφωνα με τη συλλογιστική αυτή δεν υπάρχει Ελληνική μειονότητα στην Αμερική επειδή έπαιξαν το παιχνίδι του εθνικισμού. Ρε μία μικρή ανάλυση την ΚΟΝΤΡΑ και ξεσκεπαστήκατε πλήρως πόσο αστική ιδεολογία και πρακτική έχετε.

Στον καπιταλισμό οι μειονότητες δρούνε όπως οι πλειονότητες, δηλαδή τι θέλατε η τούρκικη μειονότητα στην Ελλάδα να έχει την κομμουνιστική συνείδηση, την κομμουνιστική –διεθνιστική οργάνωση, όταν αυτή δεν την έχουν οι ντόπιοι Έλληνες?

Υπάρχει άραγε έστω και ένα αστικό κράτος(είτε μικρό είτε μεγάλο) που να μην παίζει εθνικιστικά παιχνίδια με τη μειονότητά του σε άλλο κράτος? Δεν σας το έχουνε μάθει ότι ο εθνικισμός είναι ουσία του αστικού κράτους, δεν είναι ξεχωριστό φαινόμενο? Η Ελλάδα δεν παίζει παιχνίδια με την μειονότητα στην Αλβανία και με τους λεγόμενους <<βορειοηπειρώτες>>? Ελληνική μειονότητα όμως άσχετα από τα παιχνίδια του ελληνικού κράτους υπάρχει, δεν αισθάνονται χριστιανική μειονότητα.

 Τέλος εάν λέτε αυτά για την τουρκική μειονότητα στη Θράκη και την κρατική πολιτική της Τουρκίας, μήπως σύμφωνα με το συλλογισμό σας θεωρείτε ότι και για τη Γερμανική ιμπεριαλιστική πολιτική ευθύνεται η Ελληνική μειονότητα της Γερμανίας? Τελικά μήπως τα μνημόνια τα έφερε η ελληνική μειονότητα της Γερμανίας? Είστε αστείοι, τυχοδιώκτες, ο Περισσός δεν είναι τίποτε άλλο από ένα αστικό-κρατικό κόμμα, στήριξης του καπιταλιστικού συστήματος.

Πραγματικά τα περισσότερα σχόλια από πάνω υποστήριξης της θέσης του Περισσού και συνάμα του εθνικισμού στο συγκεκριμένο θέμα, είναι μια απολύτως δυσάρεστη έκπληξη αλλά και ξεσκέπασμα ευτυχώς.

από @ 21/07/2016 9:50 μμ.


Έχοντας ζήσει από κοντά την ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ μπορώ να σου πω ότι όσοι Έλληνες συμμετέχουν σε αυτές τις φάσεις είναι φασισταριά του κερατά. Οι υπόλοιποι απλά δε θέλουν να έχουν καμία σχέση, όχι απλά δεν εμφανίζονται σε εκδηλώσεις αλλά αποφεύουν οποιαδήποτε επαφή.

από αβγδε 21/07/2016 11:34 μμ.


Φίλε από πάνω έγραψες:

<<Έχοντας ζήσει από κοντά την ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ μπορώ να σου πω ότι όσοι Έλληνες συμμετέχουν σε αυτές τις φάσεις είναι φασισταριά του κερατά>>

Αυτό εξηγώ και με την τούρκικη μειονότητα , επειδή κάποιοι παίζουν το παιχνίδι του τούρκικου εθνικισμού δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τούρκικη μειονότητα αλλά να τη λέμε μουσουλμανική. 

Εάν κάποιοι έλληνες στην αλβανία παίζουν το παιχνίδι του ελληνικού εθνικισμού δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελληνική μειονότητα στην αλβανία. 

Εάν κάποιοι αλβανοί παίζουν το παιχνίδι του αλβανικού εθνικισμού στην γιουγκοσλαβική  μακεδονία τη λεγόμενη ΦΥΡΟΜ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αλβανική μειονότητα εκεί.

Το ότι αρκετοί έλληνες στην αμερική είναι όπως λες <φασισταριά> δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελληνική μειονότητα στην αμερική και γενικά οι εθνικές μειονότητες είναι άνθρωποι που δρούνε σε ένα καπιταλιστικό κράτος, σε μία καπιταλιστική οικονομία δεν είναι το επαναστατικό υποκείμενο το οποίο θα πρέπει να τα κάνει όλα σωστά ή να έχει αυτό την προοδευτική συνείδηση που δεν έχει η εθνική πλειονότητα της κάθε χώρας.

από el quinto regimiento 22/07/2016 12:45 πμ.


το αστείο με ολες αυτές τις δήθεν και τάχαμου επαναστατικές φωνές που δεν βλέπουν σύνορα και ορια κτλ...ειναι οτι αναγνωρίζουν μονο την εθνική πλειονότητα ως τέτοια, αλλά ξεχνάνε πάντα ότι μητρική γλώσσα διαφορετική έχει ενας Τούρκος εργάτης της Θράκης απο έναν έλληνα εργάτη της Αθήνας. Ομως, η μητρική του γλώσσα ειναι η τουρκική, οχι η μουσουλμανική και στη τουρκική έμαθε να τα γράμματα, έμαθε να σκέφτεται. Οταν το ελληνικο κράτος λοιπόν τον καταπιέζει και του στερεί του τούρκου εργάτη το δικαίωμα στον εθνικο αυτοπροσδιορισμο, τότε επόμενο ειναι η αστική τάξη της μειονότητας να κερδίζει πόντους μέσα στο κοσμο αυτό και να καθυποτάσσει τα πάντα. Δεν πρόκειται ποτέ να αναπτύξει ταξική συνείδηση, για το επαναστατική αφήστε το. Ετσι γινόταν πάντα, έτσι θα γινεται πάντα.

Αλήθεια κύριοι οι κούρδοι στη τουρκία τι ειναι; Για πείτε μας εσεις που πετάτε αυτες τις εξυπνάδες περί συνόρων και ορίων;

Οι σλαβομακεδόνες αγρότες πολέμησαν μαζικά και με πάθος μεσα στο ΔΣΕ γιατι οι ελληνες κομμουνιστές εξαρχής αγωνίστηκαν για το δικαίωμά τους στον εθνικο αυτοπροσδιορισμό και δέχτηκαν διώξεις γι αυτό. 

αλλα οποιος την επαναστατική ιστορία την έχει γραμμένη στα παλιά του υποδήματα, ξεχνώντας ακομη και τους κλασσικούς, βλέπε Στάλιν, εθνικο ζήτημα, και βέβαια Λένιν για τις μειονότητες, για τον ιμπεριαλισμο κτλ... για το πως οι εργάτες του καταπιεστικού εθνους εχουν σημαντικο καθήκον να σταματήσουν την εθνική καταπίεση που υφίσταται το καταπιεζόμενο έθνος, και οι πληβειοι του καταπιεζόμενου εθνους πρέπει να βρουν συμμάχους στους εργάτες του καταπιεστικού εθνους, τότε δεν μπορεις να περιμένεις και πολλά.

Θα διαβάζεις και στο ιντυ ένα σωρό εθνικιστικά αστικά μαργαριτάρια. Γιατι βέβαια οταν ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΚΟ ΕΡΓΑΤΗ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟΥΡΚΟΣ, τότε αυτομάτως αναγνωρίζεις το δικαίωμα στον ελληνα εθνικιστή να τον καταπιέζει. Και οταν βέβαια εισαι μέλος του έθνους που καταπιέζει τότε η ντροπή ειναι διπλή για σένα που στηρίζεις τον εθνοσωβινισμο και την καπταπίεση που προβάλλει το κυρίαρχο έθνος στο κυριαρχούμενο.

αυτα ειναι ΑΛΦΑΒΗΤΑ. τα υπόλοιπα ειναι εθνικιστικά μαργαριτάρια,  απλά και σταράτα


να κοιτάξει τώρα το thread για τους τσάμιδες και για τα μακεδονικά...

 

(τότε όμως δεν ανοίχτηκαν τρεντς για αναρχικούς φασίστες ούτε έγραψε η κοντρα για εθνικοπατριωτισμό στο χώρο των αναρχικών... κλάιν ως συνήθως.. ζήτω η αναρχία)


Η κεντρική επιτροπή δε θέλει να πάρει καθαρή θέση, γιατί λόγω του ότι έχει στελέχη του που δουλεύουν στην ΕΥΠ, ενημερώνεται σε άλλο επίπεδο από τον μέσο αριστερό του καφενέ. Άδικα περιμένετε να μιλήσει καθαρά το ΚΚΕ για το ζήτημα, το αφήνει στην κυβέρνηση.


 

Το ψευτοΚΚΕ ασελγεί με ακόμα μεγαλύτερο θράσος στη μνήμη των εθνικά Μακεδόνων αγωνιστών του ΔΣΕ

Μεταξύ 1 και 3 του Ιούλη, η νεολαία του ψευτοΚΚΕ, «Κ»ΝΕ, οργάνωσε το 25ο «αντιιμπεριαλιστικό» της καλοκαιρινό διήμερο,  που κάθε χρόνο γίνεται σε άλλο τόπο ανά την Ελλάδα. Φέτος οι κνίτες επέλεξαν το Βίτσι, για να «αφιερώσουν», όπως είπαν, το διήμερό τους στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ).

 

Είναι αρκετά κωμικό το σημερινό ψευτοΚΚΕ, που έχει χαρακτηρίσει όλη τη γραμμή του ΚΚΕ της δεκαετίας του ’40 επί της ουσίας «δεξιά» και λαθεμένη, επειδή δεν μιλούσε για «εδώ και τώρα σοσιαλιστική δικτατορία του προλεταριάτου», αλλά έβαζε ζητήματα αντιιμπεριαλιστικής, λαϊκής δημοκρατίας, να μιλάει για «τιμή στο ΔΣΕ».

Άλλωστε είναι το ίδιο αυτό κόμμα, το οποίο σήμερα βγαίνει «στ’ αριστερά» του ΔΣΕ και του πραγματικού ΚΚΕ (1918-1956), που από το 1961 μέχρι το 1995 χαρακτήριζε τη συγκρότηση και την πάλη του ΔΣΕ «τυχοδιωκτικό αριστερίστικό λάθος του Ζαχαριάδη» και σήκωνε τη σημαία της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ταξικής συνεργασίας με «προοδευτικά», δηλαδή φιλορώσικα ή εν πάση περιπτώσει εθνικιστικά και αντιδυτικά τμήματα της αστικής τάξης.

Το ψευτοΚΚΕ είναι το κόμμα που με απίστευτη απανθρωπιά και κυνικότητα, μαζί με τους Ρώσους σοσιαλφασίστες που άλωσαν το ΚΚΣΕ το 1956, καταταλαιπώρησε τα καλύτερα παιδιά του ΚΚΕ και του ΔΣΕ με φυλακίσεις, εξορίες στη Σιβηρία, διώξιμο από δουλειές, ταπεινώσεις και εκβιασμούς, για να δεχτούνε την εκπαραθύρωση του Νίκου Ζαχαριάδη και τη νέα, ρεβιζιονιστική – σοσιαλφασιστική αντεπαναστατική γραμμή, ενώ βρίσκονταν στην πολιτική προσφυγιά.

Ο λόγος όμως που γράφουμε τούτο το σημείωμα δεν είναι βασικά αυτός. Είναι το σκύλεμα από τους κνίτες, μέσω της βρώμικης παρασιώπησης, της πιο ιερής αρχής για κάθε κομμουνιστή, που ήταν και η προμετωπίδα του επαναστατικού αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού και σοσιαλιστικού αγώνα του ΔΣΕ: του διεθνισμού.

Οι κνίτες, στα πανό τους, είχαν το σύνθημα «Ζήτω ο Προλεταριακός Διεθνισμός και η πάλη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας» στα ελληνικά, τα ιταλικά και τα σέρβικα. Τα τσιράκια αυτά του φασίστα Πούτιν και της ρώσικης κρατικομονοπωλιακής αστικής τάξης (εννοούμε πάντα την καθοδήγηση του ψευτοΚΚΕ και της «Κ»ΝΕ και όχι απαραίτητα καλοπροαίρετα μέλη και νεολαίους του), αυτοί οι «αρχειακά προσηλωμένοι προλετάριοι διεθνιστές», φρόντισαν να «ξεχάσουν» το έθνος, δηλαδή την εθνική μειονότητα της οποίας τα δικαιώματα έκανε σημαία του ο ΔΣΕ και της οποίας τα καλύτερα παιδιά θυσιάστηκαν δίπλα στους εθνικά Έλληνες επαναστάτες κομμουνιστές και δημοκράτες για μια λεύτερη και δημοκρατική Ελλάδα: την εθνικά μακεδονική μειονότητα (τους σλαβομακεδόνες ή «ντόπιους», όπως τους ξέρει πολύς κόσμος στη βόρεια Ελλάδα και «σκοπιανούς», όπως τους αποκαλούν οι Έλληνες σoβινιστές και φασίστες).

Είναι χαρακτηριστικό ότι, πάνω ακόμα κι από την γενική επίκληση του «άθεου και απάτριδος» κομμουνισμού, ο πουλημένος στους ξένους ιμπεριαλιστές μοναρχοφασισμός σκύλιαζε ενάντια στους κομμουνιστές για την σταθερή και αταλάντευτη υποστήριξη τους στα δημοκρατικά δικαιώματα των Μακεδόνων ή Σλαβομακεδόνων, για την ισοτιμία τους όπως την αποκαλούσε μέσα στα σύνορα του ελληνικού κράτους.

Αυτή η στάση του ΚΚΕ πληρωμένη με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών ήταν βόλι στην καρδιά του μεγαλοελλαδίτικου σοβινισμού, του «τρισχιλιετούς ελληνικού πολιτισμού» που πουλούσε η χωροφυλακίστικη, παπαδίστικη, βυθισμένη στο βυζαντινό φεουδαρχικό δηλητήριο ελληνική αστική τάξη.

Στο βάθος, αυτή ήταν η γραμμή της νέας δημοκρατικής, σοσιαλιστικής Ελλάδας που θα αγκάλιαζε και θα αναγνώριζε την υπόσταση όλων των παιδιών της, εθνικά Ελλήνων, Τούρκων, Μακεδόνων, για «μια καινούρια Ελλάδα της δουλιάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση και από κάθε εκμετάλλευση, μ’ έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό», όπως σημείωνε στο ιστορικό γράμμα του τον Οχτώβρη του ’40 ο Νίκος Ζαχαριάδης.

Γι’ αυτό το όραμα και γι’ αυτές τις αρχές το βρωμερό ταγματαλήτικο κράτος της πραγματικής εθνοπροδοσίας και της αιώνιας υποταγής σε ξένα αφεντικά έστηνε στον τοίχο τους κομμουνιστές και όποιον άλλο πατριώτη, δημοκράτη, αντιιμπεριαλιστή και αριστερό στάθηκε δίπλα τους στους μεγάλους αγώνες της περιόδου 1941-1949. Γι’ αυτό πέθανε η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στην ιστορία του ελληνικού κράτους, το 1946, η εθνικά Μακεδόνισσα ηρωίδα του ΚΚΕ, δασκάλα Μίρκα Γκίνοβα (Ειρήνη Γκίνη).

Είναι γνωστό σ’ όσους έχουν διαβάσει ένα δράμι ιστορία ότι, ειδικά στα τελευταία σκιρτήματα του ΔΣΕ, το καλοκαίρι του 1949, τουλάχιστον οι μισοί του μαχητές ήταν εθνικά Μακεδόνες. Αυτό αποδεικνύεται ολοκάθαρα κι από το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας και γενικά στις περιοχές κοντά στα σύνορα της Ελλάδας προς βορρά τα συνθήματα του ΚΚΕ και του ΔΣΕ γράφονταν τόσο στην ελληνική όσο και στη μακεδόνικη (σλαβομακεδόνικη) γλώσσα.

Πώς τολμάνε λοιπόν οι αντικομμουνιστές του ψευτοΚΚΕ, αυτοί οι ξελιγωμένοι για ρώσικες, νεοτσαρικές ιμπεριαλιστικές εισβολές και διαμελισμούς χωρών (Γεωργία, Ουκρανία) αντιλενινιστές, να «εξαφανίζουν» ολότελα από τα μάτια των μαζών το μισό επαναστατικό στρατό που πολεμούσε υπό τον Ν. Ζαχαριάδη, δηλαδή τους εθνικά Μακεδόνες αγωνιστές του ΔΣΕ και ταυτόχρονα να καμώνονται τους ακραιφνείς ζαχαριαδικούς;

Πώς τολμάνε να σκυλεύουν αγωνιστές που έπεσαν με τη διπλή ιδιότητα του δημοκράτη μειονοτικού Μακεδόνα και του επαναστάτη λαϊκοδημοκράτη της Ελλάδας, αγωνιστή του ΔΣΕ, όταν η μέχρι πριν λίγα χρόνια αρχηγός τους Παπαρήγα έχει δηλώσει ανοιχτά: «Για εμάς δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος γενικά, οπότε δεν υπάρχει και μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα ειδικά» (συνέντευξη στον RealFM, 5 του Δεκέμβρη 2011);

Πώς τολμάνε άνθρωποι που για να κάνουν εισοδισμό στο κράτος της αστικής τάξης, το οποίο από τότε που έγιναν σοσιαλφασίστες ρεβιζιονιστές θέλουν να καταλάβουν και όχι να ανατινάξουν, όπως οι πραγματικοί κομμουνιστές, αναμασάνε όλο τον σοβινιστικό βούρκο των ελληνοχριστιανών παπάδων, καραβανάδων και γραφειοκρατών περί εθνικά ομοιογενούς χώρας, να εμφανίζονται ως επαναστάτες;

Το γεγονός ότι είχαν μαζί τους στους προκλητικούς πρόσφατους «εορτασμούς» τους Ιταλούς και Σέρβους σοσιαλφασίστες, δεν ήταν κάποιου τύπου φόρος τιμής στον αγώνα των αντιφασιστών Ιταλών και Γιουγκοσλάβων παρτιζάνων του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Αντιθέτως, είχε διπλό χαρακτήρα: από τη μια η εντελώς διαβρωμένη σε ηγετικό πολιτικό επίπεδο από τη Ρωσία Ιταλία και η φασιστική, εθνοεκκαθαριστική Σερβία αποτελούν πρωτοπορία της ρώσικης γραμμής μέσα στην Ευρώπη (εντός και εκτός ΕΕ). Από την άλλη, η παρουσία των Σέρβων ψευτοκομμουνιστών αποτελεί μια συνέχεια της γραμμής «σύνορα με τη Σερβία» (που την υποστήριζε ο πολιτικός γόνος του Φλωράκη Ανδρουλάκης το 1992), δηλαδή άρνησης της ύπαρξης του μακεδονικού έθνους και της ύπαρξης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η Μακεδονία κατά τους κνίτες (όπως και κατά τους Έλληνες και Σέρβους ρωσόφιλους φασίστες) είναι μια κατασκευή που χωρίζει «τεχνητά» τους «ορθόδοξους αδελφούς» Ελλάδας και Σερβίας, που πρέπει τάχα από πεπρωμένο να ενωθούν πίσω από τα στρατά του Πούτιν.

Οι κνίτες του ψευτοΚΚΕ άλλωστε είχαν αποδείξει ολόπλευρα τον προδοτικό αντιδιεθνιστικό και αντικομμουνιστικό πολιτικό τους ρόλο, όταν το 1983, σε απόλυτη συμμαχία με τον πράκτορα της Ρωσίας μέσα στην ελληνική αστική τάξη Ανδρέα Παπανδρέου, ψήφισαν το εκτρωματικό νομοσχέδιο για την επιστροφή όλων των πολιτικών προσφύγων, «πλήν των μη Ελλήνων το γένος». Ο παπατζής αυτός πρωθυπουργός και οι κνίτες συνεργάτες του δεν τόλμησαν καν να αναγνωρίσουν ποιου γένους ήταν οι «μη Έλληνες», γιατί θα γελοιοποιούνταν όλη η θεωρία του περί εθνικής ομοιογένειας και μη ύπαρξης άλλων εθνοτήτων στον ελλαδικό κρατικό χώρο. Έτσι, οι «μη Έλληνες» υπάρχουν, αλλά απαγορεύεται να λέγεται και να αρθρώνεται δημόσια τι σόι γένους είναι.

Αυτή η απόφαση των αγριανθρώπων της ηγεσίας του ψευτοΚΚΕ και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ άφησε χιλιάδες εθνικά Μακεδόνες αγωνιστές να πεθάνουν μακριά από τους τόπους που γεννήθηκαν, μακριά από τα χωριά, τις πόλεις, τους συγγενείς και φίλους που άφησαν πίσω τους, με αντάλλαγμα να πάρουν οι κνίτες τη στάμπα του «εθνικά» αποδεκτού κόμματος από τους ναζιστές, τους χουντικούς φασίστες, τους εθνικιστές μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την καραμανλική και μητσοτακική ΝΔ, που συνεργάστηκε μαζί τους το 1989-1990.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι αυτή η οβιδιακή αλλαγή γραμμής δεν έγινε από τους κνίτες ανοιχτά όταν διάλυσαν το ΚΚΕ το 1956-1958, αλλά έγινε δια της διολίσθησης, μέσω της αποσιώπησης. Όλη η κομματική δραστηριότητα του πραγματικού ΚΚΕ, ακόμη και στην πολιτική προσφυγιά μεταξύ 1950-1956, που αναδείκνυε και φρόντιζε τους εθνικά μειονοτικά συντρόφους μας, με εκδόσεις στη γλώσσα τους, κομματικές εκδηλώσεις στις εθνικές τους επετείους, ανάδειξη της εθνικής τους ιδιαιτερότητας και περηφάνιας, πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων.

Από το 1961 και το κάλπικο, νόθο σοσιαλφασιστικό «8ο» συνέδριο του «ΚΚΕ» (1ο ιδρυτικό συνέδριο του ψευτοΚΚΕ), οι Μακεδόνες απλώς εξαφανίζονται για το κόμμα αυτό, που χωρίς ντροπή σήμερα οργανώνει παράτες που προσβάλλουν βαθιά όσους εθνικά Μακεδόνες έχουν μείνει πια στην Ελλάδα, μετά τις τόσες εκκαθαρίσεις και την εθνική αφομοιωτική τρομοκρατία με το βούρδουλα των Ελλήνων σοβινιστών.

Μεγάλο κομμάτι της νεολαίας με αριστερές διαθέσεις δεν γνωρίζει τίποτα για τα παραπάνω ή τα γνωρίζει λειψά, όπως τα σερβίρουν τα χαλκεία του ψευτοΚΚΕ, της ΛΑΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, και των άλλων εκτρωμάτων του σοσιαλφασισμού.

Όσο όμως οι τελευταίοι θα αποκαλύπτονται ως ανοιχτοί εχθροί του λαού και θα βυθίζονται στις κραιπάλες της εξουσίας στην οποία οδηγούνται από τα αφεντικά τους της πουτινικής νεοχιτλερικής Ρωσίας, η ίδια αυτή νεολαία θα αναζητάει απαντήσεις και θα πηγαίνει βαθιά στις ρίζες της προδοσίας, στις πηγές όχι μόνο του μαρξισμού, αλλά και της ιστορίας του λαϊκοδημοκρατικού και επαναστατικού κινήματος στη χώρα μας.

Η ΟΑΚΚΕ θα βρίσκεται στη θέση της, ξεσκεπάζοντας τους αντικομμουνιστές προδότες με τα ψεύτικα σφυροδρέπανα, για να σπρώξει μπροστά τον τροχό που θα κάνει τα σκοτάδια λάμψη. Και στο φως της αλήθειας, οι σοσιαλφασίστες δεν έχουν καμιά ελπίδα.

    http://www.oakke.gr/antifasism/2013-02-16-20-18-50/2013-02-16-20-22-53/item/702-%CF%84%CE%BF-%CF%88%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%B8%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%83%CE%B5    

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License