Βραζιλία:Εξεγείρονται οί ιθαγενείς / 25 κτίρια κατειλημμένα

H γενοκτονία τών εναπομείναντων φυλών καί κοινοτήτων ιθαγενών σέ όλες τίς χώρες πού διασχίζει στό περασμά του ό Αμαζόνιος καθώς καί ή συνεχιζόμενη περιθωριοποιησή τους ακόμα καί μέσα στά αστικά κέντρα είναι τό μέσο γιά τίς κυβερνήσεις γιά νά καμφθεί καί τό τελευταίο εμπόδιο γιά τήν πλήρη βιομηχανοποίηση καί εμπορευματοποίηση τής γής καί τού νερού.

post image

Σέ μαζική εξέγερση προχωρούν οί ιθαγενείς μετά τήν πλήρη ρήξη τής κυβέρνησης μέ τό συλλογικό όργανό τους τήν FUNAI καί τήν επιχειρούμενη ποινικοποιησή της.

Οί καταλήψεις γίνονται μετά τις πρόσφατες δολοφονίες αρχηγών- ιθαγενών και τις αιματηρές επιθέσεις μπράβων μεγαλοαγροτών και βιομηχανιών σε χωριά και καταυλισμούς με θύματα ακόμη και παιδιάΗ κλιμακούμενη εκδίωξη των έτσι κι αλλοιώς εκπατρισμένων από τά εδάφη τους ιθαγενών είναι ή τελευταία πράξη του δράματος πρίν την ολοκληρωτική κατοχή του Αμαζόνιου από το κράτος της Βραζιλίας τις πολυεθνικές,τους βιομήχανους μεταποίησης αγροτικών προιόντων και τις εταιρείες εξόρυξης.

Οσο για τις εταιρείες εξόρυξης στην Λ.Αμερική έχουν αφηνιάσει μετά τις τελευταίες ματαιώσεις «εργων» τους εξ αιτίας της αντίστασης των τοπικών κοινοτήτων,πρίν λίγες μέρες ή Αμερικάνικη Newmont στο Περού μέσω μπράβων και «εργαζομένων» κατέστρεψε το αγρόκτημα της Μaxima Acuna για εκδίκηση,μιάς ακτιβίστριας βραβευμένης τον περασμένο μήνα με το χρυσό βραβείο περιβαλλοντικού ακτιβισμού για το 2016……ή Maxima αγωνίζεται πολλά χρόνια με την τοπική κοινότητα της Γιανακότσα ενάντια στο τοπικό μεγα-μεταλλείο αλλά και το μεγαλύτερο μεταλλείο στο κόσμο αυτό τής Gonga υπεύθυνα και τά δύο όχι μόνο για την αποξήρανση λιμνών και μόλυνση της γής και των ποταμών αλλά και του υδροφόρου ορίζοντα της επαρχίας Καχαμάρκα συνολικά.

Κατειλημμένα κτίρια :

Brasília/DF
Lábrea/AM
Manaus/AM
Tucumã/PA
Canarana/MT
Juína/MT
Campo Grande/MS
Guaíra /PR

Itanhaém/SP
Rio de Janeiro/RJ
Governador Valadares/MG
Passo Fundo/RS
Imperatriz/MA
Florianópolis/SC
Rio Branco/AC
Goiânia/GO
Fortaleza/CE
Oiapóque/AP
Pauini/AM
Curitiba/PR
Marabá/PA
Aripuanã/MT
Santarém/PA
São José/SC

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License