Στο Καφενείο : Συζητήσεις για τον Αναρχισμό


Υπάρχει ανθρωπολογικό εμπόδιο για τον κομμουνισμό;

Όχι, απαντάει ο Τζόρτζιο (Μαλατέστα) σε μια σειρά συζητήσεων που γίνονται σε ένα τυπικό καφενείο, συζητήσεις όπου συμμετέχουν άνθρωποι διαφορετικών πολιτικών απόψεων και κοινωνικών τάξεων. Το ΟΧΙ όμως, το εξηγεί καλά, με μια σειρά από επιχειρήματα και καλά διατυπωμένες θέσεις, που δύσκολα επιδέχονται αμφισβήτηση. Θέσεις, που συντρίβουν παραδοσιακές και θεμελιακές αξίες της αστικής ιδεολογίας, όπως πατρίδα, ιδιοκτησία, Κράτος και Εξουσία, κλπ.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, εκλαϊκευτικό της αναρχικής κοσμοθεωρίας, που παρά την απλή και λιτή γλώσσα του, παρά τα καθημερινά και συνηθισμένα παραδείγματα, έχει πολύ μεγάλο βάθος. Ένα βιβλίο, που αξίζει να το μελετήσει κανείς.

(Έχει ξανανεβεί στο μέσο, αλλά νομίζω ότι αξιζει μια καλύτερη ψηφιοποίηση).

Αρχεία:


Nα´σαι καλά

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License