Για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

αντιπληροφόρηση-ενημέρωση κλπ

Μπορεί κάποιος να αναφέρει πληροφορίες συνοπτικά σχετικά με το τί ακριβώς παίζει στην Τουρκία αυτές τις ώρες;
Πχ η ιδεολογική κατεύθυνση αυτών που πήγαν να ρίξουν τον ερντογάν ποια είναι ακριβώς;
στην τουρκία αριστερά ή αναρχία υπάρχει έστω στα χαρτιά;
γενικά εκεί πέρα είναι ένας απέραντος φασιστότοπος που απλα πλακώνονται μεταξύ τους ποιός φασίστας θα νικήσει;

σόρρυ αν φαίνομαι λίγο αφελής αλλα καλο θα ηταν να ανοιξει μια κουβεντα για την αντιπληροφορηση και ενημερωση οσων δεν γνωριζουν λεπτομερως τι παιζει εκει περα

τα γεγονοτα εκει ειναι ιστορικα οσο απεχθεις κι αν ειναι οι ενεργειες και των δυο πλευρων φυσικα

από πολιτικός-αναλυτής 17/07/2016 4:25 πμ.


Δεν καταλαβαίνω τι είδους ανάλυση και πληροφόρηση ζητάς, με τα ελάχιστα στοιχεία που μας τροφοδοτούν λίγα συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε. Η Τουρκία είναι μεγάλο χωράφι και οικονομία για την δύση, την χρειάζεται όσο και οι Τούρκοι αστοί χρειάζονται την ΕΕ και τον πλούτο τους σε ευρώ. Η Τουρκία όμως έχει ένα βαρύ ιστορικά που υποβιβάζει την αστική τους δημοκρατία ως ένα πολίτευμα που δεν είχε ποτέ το πλήρη έλεγχο του 2 μεγαλύτερου ΝΑΤΟίκού στρατού, και το ψευδο-δημοκρατικό καθεστώς ήταν πάντα υπό την επιείκεια της ανοχής της στρατιωτικής και θρησκευτικής ελίτ. Το συγκεκριμένο γεγονός σφραγίζει την αναβάθμιση του πολιτικού κράτους να ελέγχει τον στρατό του. Μια συνθήκη που θα είχε την συγκατάθεση πολλών δυνατών στην Τουρκία, αν ισχύει το ότι οι ΗΠΑ θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ. Βρέθηκαν τα θύματα να κάνουν κάτι που νομιμοποιεί αυτό που γενεές πολιτικών ονειρευόντουσαν να γίνει. Πιο συμβατή νεοφιλελεύθερη δόμηση του αστικού κράτους. Το επόμενο φρούριο είναι το θρησκευτικό καθεστώς που εξίσου έχει την δύναμη να ανατρέπει κυβερνήσεις. Κυβέρνηση και κράτος είναι πολύ διαφορετικά αλλά όχι άσχετα εργαλεία. Η πρόφαση για την Ευρώπη είναι ότι τώρα πια ένα στρατιωτικό πραξικόπημα δεν είναι δυνατό στην Τουρκία. Όλα καλά. Οι 2 χώρες που θα ασκούσαν βέτο ως προς την συμμετοχή δεν έχουν φωνή να μιλήσουν. Ευκαιρία, ή τώρα ή ποτέ. Θα πληρώσει αδρά η ελίτ της ΕΕ για την επέκταση των συνόρων βαθειά στην Ασία και τον κόμβο πετρελαιαγωγών και αεριοαγωγών την ελίτ της Τουρκίας για την ανταλλαγή. Η ελιτ της Τουρκίας γνωρίζει ότι ο κίνδυνος της κοινωνικής, εθνικιστικής, ταξικής βόμβας που μπορεί να σκάσει στα χέρια τους μεταφέρεται στα χέρια των πολλών της Ευρώπης. Η δε Σέγκεν έχει ήδη ανασταλεί επ'αόριστο οπότε αυτό δεν τους απασχολεί. Αυτόματα και η Τουρκική μειονότητα στην Γερμανία χάνει την ιδιαιτερότητα της εγχώριας μειονότητας και αποκτά τα χαρακτηριστικά των πολιτών της ΕΕ και του δικαιώματος μετεγκατάστασης λόγω εργασίας στην ΕΕ. Αν δεν επεκταθεί το Ευρώ θα σκάσει, οπότε είναι αναγκαιότητα για την ΕΕ να μοιράσει την ευθύνη της φούσκας με άλλα 50 εκατομμύρια υποταγμένους φορολογούμενους.

από @ 17/07/2016 1:35 μμ.


https://athens.indymedia.org/post/1561287/

https://athens.indymedia.org/post/1561301/

από αδαής 18/07/2016 12:05 πμ.


και για την αρμενια

οπου σημερα το πρωι εγινε επιθεση ενοπλων στο αρχηγειο της αστυνομιας

ειναι αυτο που λεμε εγινε viral/μοδα/trend κλπ :P


https://twitter.com/wikileaks/status/754866748067807233


Ο Ερντογάν μέχρι στιγμής έχει κάνει τις εξής εκκαθαρίσεις:

  • 6,038 στρατιωτικοί
  • 7,899 μπάτσοι, από τους οποίους οι 3,021 υψηλόβαθμοι
  • 1,500 υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών
  • 30 περιφεριάρχες
  • 92 αντιπεριφεριάρχες
  • 41 νομάρχες
  • 2.745 δικαστές και δικηγόροι, από τους 12,000 που υπάρχουν συνολικά στην Τουρκία


Σύμφωνα με διάφορες πηγές μέσα από την Τουρκία, οι περισσότεροι από αυτούς είχαν τοποθετηθεί δημοσίως ή και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις εναντίον της ISIS και λοιπών το προηγούμενο διάστημα.
πολύ ενδιαφέρον και αυτό για τις επερχόμενες διαρροές από wikileaks - σε περιπτωση που αποδεικνουν τα λεγομενα πολλων για στημενο πραξικοπημα να δουμε πως θα τα μαζεψει

βλεπω ηδη αυριανη ειδηση: ιδρυτης των wikileaks ο γκιουλεν - καταγγελει ο ερντογαν :P

από ... 19/07/2016 3:36 μμ.


Αγνοούνται κάποια πολεμικά πλοία της Τουρκίας. Κάποια εικάζεται ότι βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα και ίσως προσπαθήσουν να καταφύγουν σε κάποιο λιμάνι της Ρωσίας, ενώ κάποια άλλα στο Αιγαίο και ίσως προσπαθήσουν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο σε ελληνικά λιμάνια.


Κυκλοφορεί μια είδηση τις τελευταίες ώρες ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση κάθε πρύτανη πανεπιστημίου.

από Admiral 19/07/2016 10:40 μμ.


Χάθηκε ο ναύαρχος στοπ! 14 καράβια, κάτι ελικόπτερα (πιθανά του ναυτικού), κάποιες ομάδες ειδικών δυνάμεων, αλλά ξαναβγαίνει ο υπουργός και το διαψεύδει, δεν του λείπουν λέει καράβια. Αν είναι δυνατόν να υπάρχει έστω και στρατιωτική βάρκα και να μην παρακολουθείται από δορυφόρους και ραντάρ τόσο απ'το ΝΑΤΟίκό δίκτυο όσο και από το Ρώσικο. Βέβαια η αλήθειες και τα ψέματα που παρουσιάζονται στα μίντια έχουν και άλλο ρόλο, να δοκιμάσουν την στήριξη του σατράπη από την διεθνή κοινότητα. Αν έβγαιναν και διέψευδαν ή τις μεν ή τις δε πληροφορίες που δηλώνει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα ήταν πολιτικό άδειασμα. Δηλαδή δεν βγαίνει συμπέρασμα με την σιωπή. Από ποιά χωρικά ύδατα της Τουρκίας απομακρύνθηκαν πολεμικά πλοία εκτός κάποιας δηλωμένης στρατιωτικής άσκησης και δεν θα ήταν αυτό "θέμα" για κάποιους; Μόνο οι Ισραηλινοί και οι Αμερικάνοι σουλατσάρουν ελεύθερα στα διεθνή ύδατα και δε μιλάει κανείς. Να μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για οπλισμό του ΝΑΤΟ που θα ήταν καλύτερα καμένος και στον πάτο της μαύρης θάλασσας παρά στα χέρια των "Νουοβορώσων" πχ.

 

Το πολιτικό ερώτημα είναι πόσο ασθενική μπορεί να είναι μια αυτοκρατορική δύναμη όταν προκύψουν συνθήκες ανυπακοής. Δηλαδή είναι γελοίο να λέμε ότι μέσα σε μερικές ώρες η 2η μεγαλύτερη δύναμη του ΝΑΤΟ είναι υπό πλήρη παράλυση και μόνο η αστυνομική τρομοκρατία και το κυνήγι των μαγισσών που γίνεται είναι η ελπίδα των αφεντικών να επαναφέρουν κάποια συνθήκη διακυβέρνησης. Προσωπικά, όταν είδα του στρατιώτες δεμένους πισθάγκωνα να μαστιγώνονται με δερμάτινες λουρίδες από ασφαλΗτες .. ένα σφυξιματάκι με έπιασε, και δεν το συνηθίζω να λυπάμαι στρατιώτες. Δηλαδή πόσο κλανιές είναι οι υπόλοιποι (σχεδόν 2εκ) υποταγμένοι να δέχονται μια τέτοια εικόνα; Δεν υπάρχουν δηλαδή στοιχειώδη ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα ούτε για τους Τούρκους στρατιώτες, πόσο μάλλον για τον υπόλοιπο λαό. Συναδελφική αλληλεγγύη μηδέν, ήθος ασφαλήτη διεθνές στάνταρντ, αλλά τα αφεντικά της δύσης στέκονται στο πλευρό του "δημοκρατικά" εκλεγμένου πολιτεύματος. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες παρουσιάζονται από τέτοιες συγκυρίες, το πεδίο που ανοίγει για τα πολιτικά υποκείμενα είναι η αποδόμηση της κυρίαρχης ασυδοσίας και ο πανικός τους μπροστά στην έλλειψη ελέγχου μόνο και μόνο από δέκα χούφτες αμφισβητιών.

http://www.pravdareport.com/video/19-07-2016/135063-ships-0/ Δεν ξέρει ο πισινός τους τίποτα για χαμένα ή μη χαμένα πλοία, γεμάτοι έκπληξη κάνουν την δουλειά του δημοσιογράφου και ενημερώνουν τον λαό.

!

από @ 19/07/2016 10:51 μμ.


Αυτοι ομως οι τυποι στην γεφυρα, δολοφονησαν πολιτες, βεβαιωμενο. Σας πειραξε η λαικη αντιδραση;

 

 


οχι για τους επαγγελματιες

από στο wikileaks 20/07/2016 1:06 πμ.


τσεκαρετε

https://wikileaks.org/akp-emails/

από το sequel μπάζει 20/07/2016 1:04 μμ.


Αυτοι ομως οι τυποι στην γεφυρα, δολοφονησαν πολιτες, βεβαιωμενο. Σας πειραξε η λαικη αντιδραση;

Ποιά λαϊκή αντίδραση, ούτε μια γυναίκα δεν εμφανίζεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες, μόνο fanboys του ISIS.

από σε συνεργασια με wikileaks 20/07/2016 3:24 μμ.


θα προσπαθησει λεει να μεταφρασει και κανενα σημαντικο εγγραφο απο τα περιεχομενα στα e-mails 

ανεβηκαν επισης και τα τηλεφωνα των βουλευτων του σουλτανου σε αρχειο

εγω παντως θα την βγαλω σε κανα Google translate οταν εχω χρονο :P

τσεκαρετε και εδω

http://www.thepressproject.gr/article/98100/O-Fakelos-tis-Tourkias-sto-ThePressProject

https://twitter.com/ThePressProject/status/755527510952214528?ref_src=twsrc%5Etfw

!

από @! 22/07/2016 6:51 μμ.


Αυτοι ομως οι τυποι στην γεφυρα, δολοφονησαν πολιτες, βεβαιωμενο. Σας πειραξε η λαικη αντιδραση;

Ποιά λαϊκή αντίδραση, ούτε μια γυναίκα δεν εμφανίζεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες, μόνο fanboys του ISIS.

https://www.youtube.com/watch?v=iXhF2SDCh90

https://www.youtube.com/watch?v=PRlLx8hmqjg

 

από ανοίγουν πυρ 22/07/2016 11:15 μμ.


Και που να δεις πόσο πιο ψύχραιμα από τους Τούρκους πιτσιρικάδες φαντάρους άνοιγαν πυρ οι ψημένοι Άγγλοι των ειδικών δυνάμεων στην Ιρλανδία...


Για να υπάρχουν καθαρές τηλεοπτικές λήψεις (εντελώς ανοιχτό πεδίο) όλο το βράδυ. Το επιτελείο του Ερντογάν χρειαζόταν μερικούς χοντροκομμένους συμβολισμούς.

από @ 23/07/2016 2:17 μμ.


μεσα απο την γλωσσα και την επιλογη των λεξεων, μπορεις να διαστρεψεις την πραγματικοτητα;

 

από @ 23/07/2016 10:34 μμ.


Εκτός Κωνσταντινούπολης ο κόσμος βγήκε στο δρόμο γιατί πίστεψε ότι επιτέλους ξεφορτώθηκε τον ισλαμιστή Ερντογάν. Γι'αυτό και πολλές διώξεις καθηγητών κ.τ.λ. από την επόμενη κιόλας μέρα.

από ΚΚΛ 24/07/2016 10:21 πμ.


Το πραξικόπημα στην Τουρκία δεν έχει τελειώσει ακόμη. Στην φάση αυτή ο Ερντογαν έχει περάσει στις εκκαθαρίσεις των «κεμαλιστων» δημοσίων υπαλλήλων. Αν μπορούσε να τους κρεμμαγε όλους θα το έκανε, αλλά δεν μπορεί, ακόμη. Εδώ και χρόνια είχε, με περιορισμένες κινήσεις, σπάσει το άβατο του στρατού, της στρατονομίας (που ελέγχει λίγο πολύ όλη την επαρχεία) και της αστυνομίας, έτσι ώστε σημαντικά κομμάτια τους να τα έχει υπό τον δικό του έλεγχο. Το μη στρατιωτικό κομμάτι της κρατικής μηχανής πλέων το ελέγχει 100%.

Και τώρα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Είμαι σίγουρος ότι ο,τι έχει μείνει κεμαλικο στον στρατό μάχεται για την επιβίωση του, και η οικονομική ελίτ που στο σύνολο τους είναι κεμαλιστες και προέρχονται απ τον στρατό (ο στρατός είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός παράγοντας της Τουρκίας) τους στηρίζει 100%.

Ο τουρκικός «λαός» είναι με τον ισλαμιστή Ερντογαν, και δεν θα διστάσει να τον ακολουθήσει σε περεταίρω ισλαμοποιηση της Τουρκιάς.

Φοβάμαι ότι θα έχουμε ένα νέο Ιράν δίπλα μας σε 5-10 χρόνια, εκτός αν ο στρατός βρει ένα τρόπο να επικρατήσει.


Από τον κόσμο της διανόησης, τους πανεπιστημιακούς, τους φοιτητές, τη νεολαία που βλέπει ότι σε λίγο μπορεί να αρχίσει περιπολίες κάποιου τύπου θρησκευτική αστυνομία, όπως στο Ιράν που λες.

από για λόγους "έκτακτης ανάγκης" 24/07/2016 1:52 μμ.


rt.com/news/352867-erdogan-closes-schools-emergency/

από βγαίνει 24/07/2016 3:22 μμ.


από τα mails που διερρευσαν τα wikileaks;

γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει ανέβει τίποτα πουθενα για κανα περιεργο e-mail που να βγαζει καποια ειδηση

επειδη δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν παιζει να υπαρχει τπτ υποπτο στις ανταλλαγες μηνυματων μαλλον οι επιδοξοι μεταφραστες-δημοσιογραφοι εχουν χαθει στα πελαγη του google translate :P

από @ 24/07/2016 5:07 μμ.


Που έχει για αποστολέα το κόμμα του Ερντογάν και στους παραλήπτες εκτός των άλλων είναι και η ΕΥΠ. Το θέμα του email είναι ένα...τραγούδι. Παραπέμπει σε ένα μουσικό βίντεο, ενός Τούρκου τραγουγιστή (σκυλοκατάσταση επιπέδου παραλιακής).

από @ 24/07/2016 5:20 μμ.


Ο δήμαρχος της Άγκυρας δήλωσε σε δημοσιογράφο ότι πιστεύει πως ο Γκιουλέν έχει σκλαβώσει τις ψυχές των ανθρώπων χρησιμοποιώντας τζίνια. Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε δύο φορές (μήπως δεν άκουγε καλά).

από @ 25/07/2016 7:59 μμ.


το ινστιτουτο Ναζιμ Χικμετ, που ιδρυθηκε επι Σουλτανου, δεν εχει κλεισει ακομα.

Παρα τις προσπαθειες και τις πιεσεις στον σουλτανο, τα ποιηματα του Ναζιμ που μπηκαν στην εκπαιδευση απο το ακπ, διδασκονται ακομα στα σχολεια της τουρκιας, Ουτε του αφαιρεθηκε η τουρκικη υπηκοοτητα. Ξερει κανεις αν διδασκεται το κορανι στα κρατικα σχολεια της τουρκιας;

 

από anti-erdoganos 25/07/2016 10:51 μμ.


post image

ένα μόνο δείγμα 

https://www.youtube.com/watch?v=kdw9uJp759Q

Εικόνες:

από @ 29/07/2016 6:18 μμ.


την παραπληροφορηση την αφηνεις, ενω ξερεις οτι το ποστ ειναι αναληθες, σου εχω παραθεσει και το βιντεο.

 

..

από @.. 29/07/2016 10:02 μμ.


https://www.youtube.com/watch?v=KQrSOU3c1GI

τα ιδα προσωπα τα βαρανε πολιτες στην γεφυρα, αφου τους βασανισαν στο αστυνομικο τμημα. Ενα δειγμα του αντιστροφου χρονου!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License