Πως θα τιμωρείται ο βιασμος στην Αναρχική Ουτοπία

Ο βιασμός ειναι μάλλον απίθανο να εξαληφθει από την Ανθρωπότητα. Πως θα αντιμετωπίζεται απο τους Αναρχικους, δεδομένου πως δεν θα υπάρχει Αστυνομία να τον συλλάβει, αλλά ουτε και φυλακες.

Ενας κοκκος αμμου μπορεί να σταματήσει μια ολοκληρη μηχανή και το ζήτημα του βιασμου ειναι πολύ μεγαλύτερο απο ενα κοκκο άμμου. Πως θα αντιμετωπιστει απο την Αναρχικη κοινωνία;

α)Που θα κάνει την καταγγελεία το θύμα; Πως θα κρατηθεί η ανωνυμία της; 

β)Τι μηχανισμους θα εχει η κοινωνία για να βρει τον ένοχο;

γ)Ποιος/οι θα δικάσουνε τον ύποπτο;

δ)Ποιες οι ποινές και πως θα εκτιθούν;

Αν δεν έχουμε απαντήσεις, μήπως σημαίνει πως θεωριτικά η Αναρχία ειναι μια ανέφικτη κατάσταση εξοβελισμένη στα συννεφάκια των ρομαντικών ποιητων και φλογερών αγωνιστων; 

από εκφράζω μόνο τον εαυτό μου και όχι το σύνολο 15/07/2016 9:09 μμ.


α) στην τοπική συνέλευση

β) αφού θα γίνει καταγγελία έχεις και τον ένοχο ήδη

γ) η τοπική συνέλευση

δ) χημικός ευνουχισμός

από άλλος που εκφράζει μόνο τον εαυτό του 15/07/2016 10:53 μμ.


α) σε μια ευρύτερη συνέλευση (όχι λίγων ατόμων) λόγω σοβαρότητας της κατάστασης

β) οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο. Ό,τι γνωρίζει το θύμα, ό,τι γνωρίζουν οι μάρτυρες και φυσικά φαντάζομαι και μετεπαναστατικά θα υπάρχουν γιατροί που θα μπορούν να διαπιστώσουν πράγματα.

γ) η ίδια συνέλευση στο α)

δ) ό,τι θα έχει αποφασιστεί εκ των προτέρων και θα είναι γνωστό σε όλους. Σημαντικό ρόλο θα παίζει το ίδιο το θύμα, αν επιθυμεί ή όχι την εφαρμογή της ποινής ή κάποιας μικρότερης (όχι όμως μεγαλύτερης)

@

από @ 16/07/2016 12:06 πμ.


Εσύ πως δικαιολογείς τις φυλακές και την αστυνομία στη σημερινή κοινωνία;

από @ 16/07/2016 12:52 μμ.


Εσύ πως δικαιολογείς τις φυλακές και την αστυνομία στη σημερινή κοινωνία;

Οι φυλακές υπάρχουν γιατί η κοινωνία δε μπορεί να εξαλείψει το έγκλημα και να ενσωματώσει/εκπολιτίσει τους εγκληματίες. Η αστυνομία υπάρχει γιατί η κοινωνία δε μπορεί να αποβάλει τις εγκληματικές δραστηριότητες, κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί και χειρίζεται τους ανθρώπους ο καπιταλισμός.

ε;

από μμ 16/07/2016 1:03 μμ.


α)Η Συνεύλευση είναι λύση για κάθε τι; Αντιλαμβάνεστε πόσο δύσχρηστη και πολύωρη διαδικασία θα καταντήσει; Επίσης, αν η κοπέλα δεν θελει να γινει ευρέως γνωστό, τοτε; θα πρέπει να σταθεί μπροστα σε όλο τον κόσμο να διαλαλήσει τον εξευτελισμό της; 

β)Πως γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο; Αν η αστυνομια καταργηθεί, οι τρόποι περιορίζονται αισθητά, πχ ο ελεγχος διαβατηρίων, ο ελεγχος ταυτοτήτων κτλ. Η ικανότητα να ταυτοποιηθεί ο δράστης μειώνεται. Η ικανοτητα να συλληφθεί ο δράστης μειώνεται. 

γ)το επιχειρημα ειναι οπως το α. 

δ)Τι ακριβως θα αποφασιστεί απ ολους; τι θεωρείται θεμιτή τιμωρία απο την αναρχικη και ελευθεριακη κοινώτητα; Ο Χημικός Ευνουχισμος δεν είναι μια ιδιαιτέρως βάρβαρη και μεσσαιωνική λύση; Οπως τα παλια χρονια που εκοβαν το χέρι του κλέφτη. Οι φυλακές ηρθαν για να ξεπεράσει η ανθρωποτητα αυτή την βαρβαρότητα. 

 

υγ-επειδη δεν δικαιολογώ τς φυλακες στην σημ. κοινωνία δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ρωτώ την λειτουργικότητα της μετεπαναστατικής μας Ουτοπίτσας. 

από δε βιάζει...κατά λάθος 16/07/2016 1:30 μμ.


α) μπορεί να γίνει ειδική συνέλευση με νομικούς (ναι θα υπάρχουν ακόμα, η νομική επιστήμη είναι ανεξάρτητη από τον καπιταλισμό), χωρίς διαπόμπευση του θύματος

β) μια χαρά μπορεί να γίνει ταυτοποίηση και μετά τον καπιταλισμό

γ) κάνεις λάθος, ξαναδιάβασε

δ) ο χημικός ευνουχισμός χρειάζεται για αυτούς που βάζουν τον εαυτό τους πάνω από τους άλλους και δε μπορούν να ελέγξουν το πουλάκι τους...κατάλαβες; Για βαρβαρότητα μίλα στα ανήλικα και ενήλικα θύματα βιαστών.

από @ 16/07/2016 1:31 μμ.


"Η Συνεύλευση είναι λύση για κάθε τι; Αντιλαμβάνεστε πόσο δύσχρηστη και πολύωρη διαδικασία θα καταντήσει; Επίσης, αν η κοπέλα δεν θελει να γινει ευρέως γνωστό, τοτε; θα πρέπει να σταθεί μπροστα σε όλο τον κόσμο να διαλαλήσει τον εξευτελισμό της;"

1.Εξευτελισμένος είναι ο θύτης και όχι το θύμα. Επειδή εσύ λοιπόν το βλέπεις έτσι πατριαρχικά το ζήτημα, γι' αυτό είναι απαραίτητος ο μπάτσος για σένα. Επίσης μάλλον δεν έχεις ιδέα για το πόσο πολύωρη και άχρηστη, ούτε καν δύσχρηστη, είναι η διαδικασία της αστυνομίας και της "δικαιοσύνης" εν γένει.

2.ο έλεγχος διαβατηρίων ταυτοτήτων κ.τ.λ ποτέ δεν πρόλαβε και ούτε συνέλαβε κανέναν βιαστή. Τα "σώματα ασφαλείας" ιδιαίτερα ο στρατός, διαπρέπουν σε βιασμούς...

3.Οι τρόποι αντιμετώπισης και το αν θα είναι εκδίκηση ή οτιδήποτει άλλο θα καθοριστεί τότε και από τα ίδια τα υποκείμενα.Πάντως αφού κόπτεσαι τόσο πολύ για την άμεση αποτελεσματικότητα δεν πρέπει να διαμαρτύρεσαι για τον ευνουχισμό. Στο πνεύμα σου κινείται.

Με τέτοια μυαλά δε φτάνεις ποτέ στην ουτοπίτσα, αλλα μένεις στην βαρβαρίτσα....

από proletired322 16/07/2016 2:05 μμ.


Αν η ουτοπία θα μπορούσε να επιτευχθεί δεν θα ήταν ουτοπία αλλά ένας ρεαλιστικός στόχος που μπορεί να επιτευχθεί. Αν η φασιστική συμπεριφορά του βιασμού (κάποιου που μπορεί να αποφασίσει και να επιβάλει με την βία κάτι χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τους γύρω του = φασίστας) υπήρχε σαν συμπεριφορά ατόμων, δηλαδή ήταν μέσα σε ένα υπαρκτό πλαίσιο ατομικών συμπεριφορών (ατομική ελευθερία να συμπεριφέρεσαι σαν φασίστας), τότε και η ουτοπία θα ήταν ακόμα πολύ μακρυά και θολά ορατή στον ορίζοντα. Αλλά, ακόμα και αυτή η διαδικασία/διαδρομή που λέγεται κοινωνική επανάσταση θα είχε ακόμα πάρα πολύ δρόμο όσο προκύπτει και στο ελάχιστον μια τέτοια συμπεριφορά.

 

Σε γνωστό εγχείρημα κοινοτισμού με αρκετά μεγάλη διαδρομή, απ'ότι έχω ακούσει, δεν έχει προκύψει κρούσμα αλλά υπάρχει η πρόταση να αντιμετωπιστεί από την ίδια την κοινότητα ως προς το άτομο που κατηγορείται και η προτεινόμενη καταδίκη (αν προκύψει) είναι η δια βίου υπηρεσία του θύτη στο θύμα. Να υπηρετεί ο θύτης δηλαδή καθημερινά το θύμα και να κάνει ότι λέει μέχρι το θύμα να το/την/τον συγχωρήσει και να το απαλλάξει από την ποινή, χωρίς να υποχρεώνεται το θύμα να δεχτεί αυτή την προτεινόμενη αντιμετώπιση. Δεν είναι θέμα νόμου όμως, είναι θέμα αντιμετώπισης μεμονωμένων περιστατικών που έχουν να κάνουν με ατομικές συμπεριφορές που δεν αποδέχεται μια κοινότητα. Το ότι δεν προκύπτει μέσα σε 22 χρόνια κρούσμα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που προήρθαν τα μέλη της κοινότητας, και που ήταν μια αποδεκτή καθημερινότητα, λέει κάτι για την βαθύτερη επαναστατική διαδικασία που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι που επιλέγουν να συμμετέχουν σε αυτό. Οι ίδιοι συνεχώς αναφέρουν ότι προάγουν ιδέες και τρόπους για να αλλάξουν και ακόμα έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους. Την παλεύουν την επανάσταση δεν έρχεται σε μια νύχτα σαν πραξικόπημα.

Βέβαια τι σχέση θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο παράδειγμα με την ουτοπική αναρχία; Εντελώς άσχετο, ζητώ συγνώμη για την παρέμβαση στην συζήτηση σας. Συνεχίστε τώρα με τις Λενινιστικές ονειρώξεις της γενικευμένης επιβολής της ουτοπίας απ'την συνειδητή μειοψηφία. Οι επαναστάτες (συνειδητοί) θα συλλαμβάνουν τον θύτη και θα του κόβουν το κεφάλι στο μάρμαρο σε δημόσια θέα και παραδειγματικά, γιατί έτσι ξηγιόμαστε εμείς οι επαναστάτες.

από απολυτως 16/07/2016 2:20 μμ.


αν κρινει καποιος απο τον τροπο με τον οποιο αποδιδει δικαιοσυνη ο αναρχικος χωρος στο εσωτερικο του, η αστικη δικαιοσυνη παραμενει, προς το παρον, εκατονταδες φορες ανωτερη και καλυτερη απο το οτιδηποτε μπορεσαμε να σκεφτουμε. ακου εκει, θα αποφασισει η συνελευση... ειδα και τι γινεται με οσους γυρεψαν το δικιο τους στις συνελευσεις... 

από @ 1:31 16/07/2016 2:25 μμ.


αν δε θέλεις να γίνεσαι κι εσύ "λενινιστής" κόψε το τσουβάλιασμα και γίνε συγκεκριμένος σε ποιούς απευθύνεσαι. Σε συγκεκριμένες θέσεις, αλλιώς "βιάζεις" τη λογική και το ήθος σαν το χειρότερο λενινιστή.

από Βενιζέλε; 16/07/2016 2:27 μμ.


παραδείγματα απόδοσης δικαιοσύνης του αναρχικού χώρου στο εσωτερικό του για να κρίνουμε κι εμείς οι αδαείς; Σιγά μην έχεις κιτρινιστή...

από @κι ας μην είναι αναρχικοί 16/07/2016 2:41 μμ.


Εξέγερση, σύγκρουση και κοινοτισμός στην Κολομβία

https://athens.indymedia.org/post/1559592/

 

[...]

Υπάρχουν δύο κεφαλικά αδικήματα . Το ένα  είναι να είσαι πληροφοριοδότης της αστυνομίας, και το άλλο είναι ο βιασμός. Οι FARC μπορούν να είναι αμείλικτες όσον αφορά την αντιμετώπιση σεξουαλικών εγκλημάτων. Επιβάλλει μια καταδίκη σε θάνατο για βιασμό και δεν   mess γύρω απο αυτό.


Γιατί;


Επειδή στη δεκαετία του 1940 οι Συντηρητικοί πράταν βιασμούς για να  εκφοβισουν την αντιπολίτευση, και υπάρχει ένα βαθύ τραύμα γι 'αυτό. Η ενδοοικογενειακή βία επίσης αντιμετωπίζεται σοβαρά . Αν πιάσει ένα σύζυγο ξυλοδαρμό της συζύγου του, αυτός πρέπει να φύγει. Δεν θα τον σκοτώσουν, αλλά θα τον αναγκάσουν να εγκαταλείψει την κοινότητα. Και μερικά πατριαρχικά στοιχεία δυσανασχετούν αυτό.


Μήπως αυτη η λαμπρή στάση προέρχεται επίσης από τη συμμετοχή των γυναικών;


Βοήθησε. Αλλά όταν ανέφερα την απαγόρευση του βιασμού, εννοούσα βιασμό ως τέτοιο, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού των ανδρών. παραστρατιωτικοί δεξιάς  χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση των ομοφυλόφιλων ανδρών βάναυσα, βάζοντας ένα ραβδί στο πρωκτό τους μέχρι να ματώσουν μέχρι θανάτου.


Ξέρετε η Λατινική Αμερική είναι πολύ πιο ανοιχτή, όταν πρόκειται για τη σεξουαλικότητα - είναι πιο ορατή, συμπεριλαμβανομένων των LGBTI. Είναι πιο εύκολο να είναι έξω από το ντουλάπι εδώ από ό, τι σε άλλα μέρη. Ορισμένοι ηγέτες της κοινότητας τυχαίνει να είναι LGBTI, όπως ορισμένοι αγρότες  ηγέτες  σε κοινοτικές συνελεύσεις στο Putumayo που είναι ομοφιλόφιλοι. Τους σέβονται. Φυσικά υπάρχει ακόμα πολλή αλαζονεία, αλλά η κουλτούρα αλλάζει.


Οι FARC ακολουθούν μια ισχυρή γραμμή οτι οι LGBTI  πρέπει να είναι σεβαστοί , ακόμα και αν ο καθένας δεν μπορεί το κατανοήσει πλήρως, ακόμα και μέσα στις τάξεις τους. Αλλά αν βρεθήτε να  κακομεταχειρίζεστε ένα γκέι άτομο, μπορείτε να εκδιωχθήτε από την κοινότητα. Κατόπιν αιτήματος της κοινότητας, οι FARC θα παρέμβουν. Πέστε ότι υπάρχει μια περίπτωση βιασμού ή  ενημέρωσης της αστυνομίας, μια κοινότητα δεν θα αποδώσει  τη θανατική ποινή,  δεν μπορεί και δεν θέλει. Οι FARC θα έρθουν στο χωριό και θα αποδώσουν την ποινή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι μια διαπραγμάτευση, όπως  αν μια κοινότητα πεί, "Απλά να τους εκδιώξετε, οχι να  τους σκοτώσετε", τότε θα πρέπει ακριβώς να εκδιωχθούν. Υπάρχει πολύς χώρος για διαπραγμάτευση και αυτό πρέπει να τονιστεί.

[...]

από (δεν κρίνω την πρόθεση!) 16/07/2016 2:51 μμ.


Η ερώτηση είναι άκυρη, μιας και σε μια αναρχική κοινωνία δε θα υπάρχουν βιαστές.

από z 16/07/2016 3:16 μμ.


Η αιρετή πολιτοφυλακή είναι υπεύθυνη για αυτά,αυτή θα διαχειρίζεται τα στοιχεία και την τιμωρία.Δεν χρειάζεται να είναι όλα ορατά ή να έχουν λόγο όλοι για όλα...όποιος μπορεί και θέλει πραγματικά να ασχολείται με εγκλήματα και ζητήματα ασφαλείας θα μπορεί να συμμετέχει(και θα κρίνεται καθημερινά),όποιος απλά αράζει στην συνέλευση θα μαθαίνει τα της συνέλευσης,απλά και καθημερινά πράγματα δηλαδή.Για να γίνουν οι"ουτοπίες"κάποιοι θα πρέπει να καθαρίζουν τα σκατά.Γιατί αλλιώς υπάρχει μόνο σκληρή πραγματικότητα,βία,αίμα και όλα τα άλλα που δεν αρέσουν

από ^^ 16/07/2016 3:54 μμ.


ο (δεν κρινω την προθεση).στην αναρχικη κοινωνια ο ανθρωπος δεν θα βομβαρδιζεται απο σεξιστικα προτυπα,πατριαρχικα και αλλους υποκειμενικους παραγοντες που συντρεχουν αυτα τα φαινομενα σημερα λογω του τωρινου και των προηγουμενων κοινωνικων σχηματισμων  οποτε δεν θα συντρεχουν οι λογοι να γινει καποιος βιαστης.μεχρι να φτασουμε βεβαια και να απαλλαγουμε απο αυτο το χτικιο ακομη και οταν ξεπεραστει ο καπιταλισμος πιθανον θα υπαρξουν τετοια φαινομενα εστω και σε μειωμενο βαθμο.το λογικο ειναι να κοιταξουμε τα κιταπια της ιστοριας,να δουμε αν καποια εφαρμοσμενη αντιμετωπιση λειτουργησε οπως ανεφερε ο proletired,και να την εφαρμοσουμε.αν δεν λειτουργησε προσπαθουμε να συνθεσουμε μια καινουργια

από αναρχογιος 16/07/2016 4:40 μμ.


Καποιοι ορματιζονται πολιτοφυλακες πανω στα προτυπα του κοινοβουλιου με εκλογη και καταμερισμο και αδιαφανεια και διακριση εξουσιων. Ειναι προφανη δυο πραγματα.

1. οτι ειναι κομμουνιστης αυταρχικος

2. Οτι δε θα αφησουν οι αναρχικοι να γινει κατι τετοιο.


Στο ερώτημα "σε ποιόν απευθύνεσαι" απαντώ με απορία ότι σε όποιον συμμετέχει και διαβάζει την συζήτηση. Το πως μέσα σε μια συζήτηση μπορεί να γίνει ανεκτή η δυναμική των μίνι-διαλόγων ατόμων με άτομα μου διαφεύγει. Είναι σαν τα πηγαδάκια ένα πράγμα που παρεμποδίζουν κάθε συλλογική διαδικασία να λειτουργήσει, κι έτσι να παραχθεί πολιτικό έργο.

 

Στο σχόλιο περί αιρετής πολιτοφυλακής που θα αναλαμβάνει τα καθήκοντα (Ομάδα ΔΙΑΣ, διοικητής, εισαγγελέας, ανακριτής, δικαστής, και δήμιος) ... το μόνο που έχω να πω ότι μαζί με "εσάς" επανάσταση δεν κάνουμε. Προτιμώ το σύνθετο υπάρχον μοντέλο της διανομής των εξουσιών παρά την συγκεντρωτική εξουσία των "πολιτό-φυλακών". Ακόμα πιο άκυρο βρίσκω το σχόλιο της "νομικής επιστήμης" που ΔΕΝ έχει σχέση με τον καπιταλισμό. ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ με τους νόμους και το κράτος μεγάλε! Τι ζόρι τραβάνε μερικοί με τις κρατικές δομές και ονειρεύονται επαναστάσεις με χαζοδίκηδες, ακαδημαϊκούς, κάθε είδους εξουσιαστή ειδικό! Ρε τραβάτε στο Σύριζα να δείτε αν έρχομαι που θα σας εκδώσουμε και επαναστατικό πτυχίο και "αποκλειστική" άδεια εξάσκησης επαγγέλματος.

Ο λόγος που προκύπτει βιασμός και άλλου είδους φασιστικές συμπεριφορές σε μια αστική ή ημι-αστική "κοινωνία" είναι γιατί μιλάμε και γνωρίζουμε μόνο κοινωνικά σύνολα πλήρως και σκοπίμως ανοργάνωτα σαν άτομα. Μέσα στην δυναμική αυτή της ανάθεσης σε αρχές και της ατομικής ανευθυνότητας παρέχεται και η κάλυψη για τέτοιου είδους συμπεριφορές όσο και η μεγάλη πιθανότητα ότι οι γύρω θρασύδειλοι δεν θα ανακατευτούν. Δεν είναι δική τους δουλειά ποιά βιάζει ποιόν. Μαγκιά της, ας της κάνει μηνύσει το θύμα. Σε μια οργανωμένη κοινότητα/κοινωνία κανείς δεν τολμάει ατομικά να τα βάλει με το σύνολο των οργανωμένων. Η κάθε κραυγή πόνου, έκκληση βοήθειας είναι κραυγή της κοινότητας που πονάει, ο κάθε θύτης είναι αντιμέτωπος με ένα οργανωμένο σώμα και διακινδυνεύει να δεχτεί την εσχάτη των ποινών. Τον αποκλεισμό και την κοινωνική κατακραυγή της κοινότητας. Δεν υπάρχει ζωή μετά την εκδίωξη και τον αποκλεισμό. Πόσες φορές συμβαίνει να ακούσετε κλάματα, κραυγές, σπασίματα γύρω σας και δεν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε. Δεν έχετε καν το δικαίωμα να βρείτε από που ακριβώς προέρχεται. Ούτε οι μπάτσοι θα ασχοληθούν, με την τράπεζα ασχολούνται "αυτεπάγγελτα".

Όσο τα άτομα παραμένουν ανοργάνωτα άτομα, που δεν ανήκουν σε κοινότητα, και είναι παντελώς αδύναμα, υπάρχουν αντίστοιχα και κακόβουλα άτομα που συνεχώς θα εκμεταλλεύονται αυτή τη συνθήκη και αδυναμία. Έτσι η συμμορία γίνεται δυνατότερη του πλήθους, η διμοιρία πανίσχυρη ενάντια στα εξεγερμένα άτομα, και ο γκαγκστερισμός της επιβολής των λίγων στους πολλούς είναι δυνατός. Η συγκρότηση της κοινότητας βασισμένη σε αρχές και αξίες ανταγωνιζόμενες αυτών της κυριαρχίας είναι η μόνη διέξοδος από τον φασισμό του κάθε είδους βιαστή της ζωής μας.

Η επανάσταση δεν είναι μέσο ώστε να επιβληθείς αλλά ώστε να μην μπορούν να σου επιβληθούν, οι βιαστές, ακόμα και οι πολιτοφύλακες αιρετοί και μη.

Αλλά θα πορευόμαστε ψάχνοντας τους τρόπους, και σήμερα, και σε δέκα χρόνια, και για πάντα.

ΥΓ Νομίζω σε μια κοινότητα οργανωμένων γυναικών/παιδιών/κλπ. κανένας βιαστής δε θα τολμήσει ούτε να διανοηθεί κάτι τέτοιο. Το θύμα σήμερα είναι πάντα ανοργάνωτο.

από @sorry gia ta greeklish 16/07/2016 8:38 μμ.


Syggnwmh pou de grafw me ellhnika grammata alla den exei, o ypologisths pou ka8omai.

Nomizw to swsto 8a tane, afou apodeixtei h enoxh tou viasth, to idio to 8yma na apofasisei poia 8a einai h tyxh tou, kai oloi na voh8hsoun na ekplhrw8ei h epi8ymia tou 8ymatos. Px 8anatos, h eunouxismos, h mporei na yphrxe h periptwsh px na ton sygxwresei.

από εσυ γτ απορεις; 16/07/2016 9:17 μμ.


οτι οποιος συμμετεχει και διαβαζει τη συζητηση ειναι λενινιστης... Τωρα μπορεις να κοιταξεις τον εαυτο σου στον καθρεφτη κι αν δεις καραφλα ειναι ο θειος βλαντιμιρ που χασκογελαει.

από σα να ρωτάς τι κρέας προτιμά ο χορτοφάγος 16/07/2016 10:07 μμ.


Η Αναρχική Ουτοπία δε θα έχει βιαστές.

από σε εκδοση πολιτοφυλακα 16/07/2016 10:21 μμ.


Αδερφε μαλλον εχεις μπερδεψει τις εννοιες. Αυτο που περιγραφεις ειναι επαγγελματικος τακτικος στρατος κι οχι πολιτοφυλακη. Που τους ειδες τους πολιτες να κανουν κουμαντο; Αν ειναι ετσι και σημερα οι καραβαναδες αφου ειναι πολιτες δεν υπηρετουν σε στρατο αλλα σε πολιτοφυλακη. Με εκλογες, με μισθο ή κληρωτοι δεν εχει καμια σημασια... 

Θα μαε τρολλανουν εδω μεσα...

από @ 16/07/2016 10:38 μμ.


ότι η αναρχική ουτοπία δεν θα αποτελείται από ανθρώπους, αλλά από αγγέλους, σύμφωνα πάντα με τα χριστιανικά μας πρότυπα....

τόσο αγγέλους που και ο βιαστής θα συγχωρείται από το θύμα του. τι κι αν του 'χει καταστρέψει τα επόμενα 8 και βάλε χρόνια της ζωής του με εφιάλτες, περιττές άμυνες και ψυχολογία θύματος που προσπαθεί να γίνει επιζήσαντας μετατραυματικής αγχώδους διαταραχής... με μία συγχώρεση απ' το θύμα όλα λύνονται για το θύτη, διαφορετικά θα έχουμε φασιστικές πρακτικές τύπου χημικού ευνουχισμού.

όλα υπέροχα στην αναρχία και σήμερα. οι βιασμοί καταγγέλονται και τα θύματα εξαναγκάζονται να συγχωρέσουν το θύμα, κυρίως μέσω του κουτσομπολιού των συντρόφων ότι έτσι ακριβώς συμβαίνει, και μάλιστα αν τύχη το θύμα να πάθει κανα σύνδρομο της στοχκόλμης, θεωρείται και ότι τα 'θελε εξ αρχής και καλά να πάθει το πουτανάκι.

σας σιχαίνομαι όλους όσους μιλάτε χωρίς να είστε παθόντες. γιατί έχετε θράσσος και είστε δειλοί και μιλάτε για υποθέσεις που δεν σας αφορούν. κι ακόμα κι αν γίνεται θύματα, θα το βουλώσετε επιτρέποντας στους βιαστές σας να επαναλαμβάνουν εγκλήματα.

δεν σας αξίζει καμία ουτοπία, το ξέρετε άλλωστε. 

 

από @ 16/07/2016 11:04 μμ.


δε θα υπάρχουν βιαστές

από επαρχιώτισα 17/07/2016 3:12 πμ.


δεν θα υπάρχουν βιαστές, γιατί θα υπάρχει γκιλοτίνα και θα τους παίρνουμε τα κεφάλια ένα-ένα. Θα τους παίρνουμε τα κεφάλια χωρίς πολλές κουβέντες, όταν διάφοροι "σύντροφοι" και κάποιοι ματσό "αντιφασίστες", θα ξερνάνε στις συνελεύσεις το σεξιστικό τους ξερατό και θα μιλάνε για "αναμόρφωση" και "αυτομόρφωση". Όταν θα προσπαθούν να αποδείξουν πόσο χαζούλης και θύμα των περιστάσεων είναι ο βιαστής "σύντροφός" τους, όταν θα βαφτίζουν σεξουαλική παρενόχληση τον βιασμό, όταν θα διαπομπεύουν το θύμα του βιασμού, αναπαράγοντας την κλασσική πατριαρχική συνταγή οτι "τα είχανε", οτι "τον προκάλεσε", οτι ο βιαστής είναι αγωνιστής κι αντιφασίστας. Όταν θα αποδέχονται τον βιαστή και θα του δίνουν κάλυψη στην συλλογικότητά τους, στην συνέλευσή τους, στην κατάληψή τους.

Είστε βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζετε οτι μπορείτε να βάλετε τα πάντα σε ένα πλυντήριο αμνησίας και λησμονιάς και να ξεπλυθείτε απο την ματσίλα και τον σεξισμό σας.

από proletired322 17/07/2016 3:51 πμ.


@ Πιθανά να είσαι θύμα, ή πολύ κοντά σε θύμα/τα, βιασμού και το αντιμετωπίζεις έτσι. Αν βοηθάει έχω κι εγώ μια αναπηρία, πιθανά οριστική, που με ξυπνάει μερικές νύχτες ονειρευόμενος ότι έκανα κάτι χωρίς το μηχανικό μου βοήθημα, το οποίο με ξαφνιάζει γιατί έχει εντυπωθεί ήδη στο μυαλό μου σαν αδύνατο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι το ίδιο με το όποιο θύμα βιασμού και ότι τα ψυχολογικά αντίκτυπα του βιασμού δεν έχουν να κάνουν με τα ταμπού της χριστιανικής κοινωνίας. Ο θύτης όμως που μου έκανε την ζημιά είχε την κάλυψη της οργάνωσης και της δομής να το κάνει χωρίς επιπτώσεις, την οποία δεν έχω εγώ ή τουλάχιστον δεν θα φανταζόταν ότι την έχω αν την είχα.

 

Δεν προτείνεις όμως τι θα έπρεπε να γίνει, πως θα αντιμετωπιζόταν. Προϋποθέτω ότι θεωρείς ότι το θύμα ή τα θύματα θα πρέπει αποκλειστικά να αποφασίσουν την αντιμετώπιση και δεν θα πρέπει να γίνει συλλογικά με την απόφαση όλων μας (στην κοινότητα που ανήκουμε εγώ, εσύ, ο θύτης, και άλλοι). Αυτό σημαίνει ότι κάτω από την ιδιότητα του θύματος θα έχεις μια αποκλειστικότητα για το τι θα γίνει. Θα ιδιωτεύσεις επί του θύτη. Και αυτό θεωρείς οτι θα είναι αποδεκτό από την κοινότητα και δεν θα οδηγήσει πίσω στον καπιταλισμό απ'όπου ξεφύγαμε. Αυτό όμως είναι ακριβώς που τον γέννησε. Η δε διέξοδος είναι η συνειδητοποίηση ότι για τέτοια θέματα πρέπει να αποφασίζουμε συλλογικά και όχι ατομικά. Πως δηλαδή η βαρβαρότητα του θύματος στο θύτη διαφέρει ως προς το συλλογικό; Ζητάς δηλαδή την βαρβαρότητα που ατομικά θέλεις να ασκήσεις ως προς τον θύτη να μοιραστεί σαν ευθύνη σε όλους μας. Ακόμα και αν συλλογικά τα θύματα ανταποδώσουν την βαρβαρότητα το ζήτημα πάλι θα πρέπει να εξεταστεί από το σύνολο. Ίσως τώρα να υπάρξει ελαφρυντικό, αλλά τότε θα βολέψει η όποια "χριστιανική" αντιμετώπιση έτσι;

Και ο εργάτης της γης θα πρέπει να εκδικηθεί τον γαιοκτήμονα και να του πάρει την γη, να γίνει γαιοκτήμονας, και φτού απ'την αρχή. Το εμείς θα αποφασίζουμε για μας δεν θα πρέπει ποτέ να παρεξηγηθεί σαν το εγώ θα αποφασίζω για μένα.

Και αν έχεις περιέργεια για την αντίδραση στην επίθεση που δέχτηκα, ναι θύμωσα, με εξόργησε, αλλά μετά από καιρό αποφάσισα ότι δεν αξίζει ο χαμένος χρόνος και ενέργεια της εκδίκησης και είναι μάταια γιατί δεν ανατρέπει καθόλου την συνθήκη που την προκάλεσε. Αντίθετα συνεχίζοντας τον αγώνα να ανατραπούν κάποτε οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συμβαίνουν οι φασιστικές επιθέσεις στους αδύναμους μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματική ανάλωση χρόνου και ενέργειας.

Αν αποφασίσουμε σαν κοινότητα ομόφωνα να γδάρουμε το κρανίο κάποιου θύτη και να φάμε την καρδιά του ενώ ακόμα είναι ζεστή, δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Απλά δεν βλέπω εύκολα το σενάριο όπου όλοι θα πείσουμε τους εαυτούς μας ότι είναι το σωστό να κάνουμε συλλογικά. Αλλά μια απ'τις ελάχιστες αρχές ίδρυσης της κοινότητας θα πρέπει να είναι ότι μόνο με συλλογική απόφαση θα προκύπτει ενέργεια σε τέτοια θέματα, αλλιώς οι ατομικές πράξεις είναι ευθύνη όλων μας. Είναι συλλογική ευθύνη τόσο ο βιασμός όσο και η αντιμετώπιση του βιαστή. Αυτά βέβαια σε μια μεταβατική κατάσταση προς την ουτοπία. Μέχρι τότε όμως δεν μας αξίζει ούτε η σφαίρα με την οποία θα μας εκτελέσουν.

από @/// 17/07/2016 12:34 μμ.


και όχι σε υποθέσεις για μια ουτοπική, που έτσι κι αλλιώς θα την αποφασίσουν όσοι θα τη ζήσουν (αν τη ζήσουν) κι όχι εμείς, αυτό που κάνουν οι FARC με τις πολυτοφυλακές τους, και με διαπραγμάτευση με τις κοινότητές τους (όχι όμως για θέματα βιασμού ή ρουφιανιάς) μια χαρά μού ακούγεται.

Υπάρχουν δύο κεφαλικά αδικήματα . Το ένα  είναι να είσαι πληροφοριοδότης της αστυνομίας, και το άλλο είναι ο βιασμός.

* αν κατάλαβα καλά proletired, η δικιά σου περίπτωση ανήκει στην πρώτη κατηγορία, γιατί όλοι αυτοί είναι πληροφοριοδότες της αστυνομίας.

από τι φταίμε εμείς αν κάποιοι είναι κάφροι 17/07/2016 1:37 μμ.


Είστε βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζετε οτι μπορείτε να βάλετε τα πάντα σε ένα πλυντήριο αμνησίας και λησμονιάς και να ξεπλυθείτε απο την ματσίλα και τον σεξισμό σας.

Είναι πολύ άδικο αυτό που κάνεις. Χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς που αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα, για να μιλήσεις γενικά.

από z 17/07/2016 6:01 μμ.


Η(αιρετή)πολιτοφυλακή θα προκύψει ως επιτακτική κοινωνική ανάγκη,όπως προέκυψαν και ανάλογες οργανώσεις στην Αντίσταση.Η...ουτοπία δεν θα είναι παρά μια ευκαιρία,τόσες χιλιάδες χρόνια Ιστορίας και τα μυριάδες άγρια ένστικτα που είναι καταγεγραμμένα στο ανθρώπινο dna δεν θα σβήσουν ούτε σε μια νύχτα,ούτε ποτέ.Δεν είναι όλα τα ζώα της ζούγκλας ίδια,ούτε οι άνθρωποι καλοκάγαθοι,"πλείστοι άνθρωποι κακοί"έλεγε κάποιος σοφός...Εκεί,λοιπόν,έρχεται να επιβάλει τάξη η πολιτοφυλακή.Όσοι πάλι δηλώνετε ότι προτιμάτε την σημερινή αστική δικαιοσύνη,μάλλον έχετε τους λόγους σας να φοβάστε την Αδιάφθορη και γνήσια Λαϊκή Δικαιοσύνη,αυτή που πρώτα κόβει συνοπτικά και απο την ρίζα όποιο χέρι σηκώνεται σε αδύναμο και μετά το συζητάει.Την Δικαιοσύνη εκείνη που δεν εξαγοράζεται,δεν έχει"παραθυράκια"και δεν είναι"διακριτή"απο την λαϊκή θέληση


Τοποθετηση σου να θεωρεις οτι μιλας ως αναρχικος,οπλατζη. Αναμεσα στα αλλα διοτι ποτς στην ιστορια δεν υπηρξε αδιαφθορη εξουσια.. 

από @ 21/07/2016 9:58 μμ.


είναι σίγουρο ότι το θύμα του βιασμού θα είναι γυναίκα? Κακώς χρησιμοποιείται μόνο το γυναικείο φύλο στο α ερώτημα. Επίσης αν το θύμα του βιασμού είναι κάποιο μη ανθρώπινο ζώο?

από τύφλα να έχει το ΚΚΕ 21/07/2016 10:13 μμ.


Καλά, φιλαράκο, αυτό το "Αδιάφθορη και γνήσια Λαϊκή Δικαιοσύνη,αυτή που πρώτα κόβει συνοπτικά και απο την ρίζα όποιο χέρι σηκώνεται σε αδύναμο και μετά το συζητάει.Την Δικαιοσύνη εκείνη που δεν εξαγοράζεται,δεν έχει"παραθυράκια"και δεν είναι"διακριτή"απο την λαϊκή θέληση" έσπειρε μιλάμε. Τέτοια ακλόνητη μεταφυσική πίστη στην αυθεντία της κινηματικής/κομματικής γραφειοκρατίας δεν είχε δει ο Ζαχαριάδης ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Τί σας ποτίζουν εκεί πέρα? 

από @αλλοπροσαλος 22/07/2016 2:05 πμ.


Καταλαβαινω τον προβληματισμο αλλα τελιως φαουκ και το ερωτημα και οι απαντησεις στα προτυπα του καπιταλιστικου ανθρωπου

ο βιασμος δεν ειναι βιολογικη αναγκη αλλα αποτελεσμα της φεουδαρχικης και καπιταλιστικης κοινωνιας δλδ αυτης που εμπεριεχει το σεξισμο και την πατριαρχια

Η κομμουνιστικη αναρχικη κοινωνια θα αποτελειται απο ανθρωπους αλληλεγγυους πραγματικα μη ανταγωνιστικους κλπ κλπ

συνεπως ειναι απιθανο οποιοσδηποτε ανθρωπος αφου ολοι ειμαστε υλιστικα οντα να διαπραξει βιασμος σε μια τετοια κοινωνια

αυτο που με προβληματιζει ιδιαιτερα ειναι ο βολονταρισμος πολλων συντροφων και η ακρως αντιυλιστικη προσεγγιση του θεματος

από @ΑΚΣΦ ΣΑΣ 22/07/2016 2:33 πμ.


Αμα αρχικα παιρνουμε σα δεδομενο οτι σε μια αναρχικη κοινωνια υπαρχει η πιθανοτητα του βιασμου τοτε δεν μιλαμε για αναρχικη κοινωνια διοτι στην περιπτωση αυτη μιλαμε οτι υπαρχουν ατομα που συνειδητα εκμεταλευονται συνανθρωπο για προσωπικο βραχυχρονιο οφελος...αυτο ισως να συμβαινει στην μεταβαση προς την κοινωμια αυτη οπου ακομα θα υπαρχουν καταλειπα απο την τωρινη κοινωνια..αλλα ακομα και με αυτο δεδομενο δεν γινεται να μιλαμε για αναρχικη κοινωνια και να μιλαμε για πολιτοφυλακες και συνελευσεις λιγων ατομων... σα να λεμε μπατσοι και εξουσιαστικα οργανα

από αναρχοκεπ 22/07/2016 3:23 πμ.


ο βιασμος θα τιμωρειται με φαπες. τιποτ' αλλο; αλλη ερωτηση; επομενος

από Ένας 22/07/2016 10:23 πμ.


ο ένας λέει φάπες, ο άλλος λέει χημικό ευνουχισμό, γκιλοτίνες, ο άλλος λέει να αποφασίζει το θύμα για την ποινή, ο άλλος λέει πολιτοφυλακές, ο άλλος οτι δεν θα υπάρχουν βιαστές. 

Πραγματικα θλιβερό το ποσό χαμηλό είναι το επίπεδο του χώρου, τουλάχιστον όπως αποτυπώνεται εδω. Οι δομές και οι διαδικασίες της αστικής δικαιοσυνης, προϊόν Μακρόχρονων εξελίξεων στην ανθρώπινη σκέψη, κοινωνικών διεργασιών και προόδου της νομικής σκέψης, είναι απείρως καλύτερες κ πιο προοδευτικές απο αυτά που ακούγονται εδω. Πιο αριςτερες, πιο προοδευτικές, το συνειδητοποιειτε;;;

Και ναι, χωλαίνει ακόμα τρομερά η δικαιοσύνη στο θέμα του βιασμου, αλλα το θέμα είναι να γίνουν προτάσεις για τη βελτιωση αυτής, κ όχι αρλούμπες για την ουτοπία. Πείτε με τώρα Συριζαίο, το αναμένω. 

από @έκκληση μιας φυλακισμένης 22/07/2016 11:21 πμ.


 

http://tomov.gr/2016/07/20/έκκληση-μιας-φυλακισμένης

 

«Δεν ήθελα να γίνει αυτό, από το φόβο μου το έκανα», μου είπε η 22χρονη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, σε επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα, που πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια του δικηγόρου της Στέλιου Μάρκελλου. Φαινόταν σοκαρισμένη και σαν να μην πίστευε ή συνειδητοποιούσε την πραγματικότητα πριν και μετά την πράξη της. Περπατούσε σαν να είχε φύγει η γη κάτω από τα πόδια της.


Η ανθρωποκτονία δεν έγινε από πρόθεση, όπως δυστυχώς αναφέρεται στο κατηγορητήριο, αλλά η κοπέλα ήταν σε αυτοάμυνα, αφού ο 46χρονος άνδρας παρενοχλούσε και επιτιθόνταν με λόγια και με πράξεις εναντίον αυτής και της 17χρονης φίλη της, τις οποίες συνάντησε τυχαία, και μάλιστα τις απείλησε και έβγαλε μαχαίρι από την πίσω τσέπη του. Η συμπλοκή με τη μοιραία κατάληξη, σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου, στον πιο κεντρικό πεζόδρομο της Κορίνθου. (Βλ. Δημοσίευμα στο Μωβ, την 5η Ιουλίου). Η ανήλικη φίλη επίσης κρατείται, στις φυλακές Θηβών, για «συνέργεια» σε φόνο.


Στη σύντομη επίσκεψή μου, ζήτησα εκ μέρους του Μωβ από την 22χρονη να μας κάνει μια δήλωση, την οποία αναφέρουμε στην αρχή, και της εξήγησα ότι οι γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις αγωνιζόμαστε εναντίον της βίας κατά των γυναικών, ότι προτείνουμε την αυτοάμυνα σε παρόμοιες επιθέσεις, και ότι θέλουμε να στηρίξουμε την ίδια και τη φίλη της γιατί ήταν θύματα παρενόχλησης και τρομοκράτησης. Της δήλωσα ότι θα είμαστε στο πλευρό της σε όλη τη διάρκεια της κράτησης και των δικών της, ανεξάρτητα από το τραγικό τέλος το οποίο δυστυχώς είχε αυτή η αυτοάμυνα, προφανώς χωρίς να υπάρχει τέτοια πρόθεση.


Την ρώτησα αν δέχεται να την υπερασπιστούμε με αυτά τα επιχειρήματα, και απάντησε θετικά, παρά την προφανή άγνοιά της για την ύπαρξή μας, κάνοντας έκκληση να την υποστηρίξουμε.


Η νέα κοπέλα είναι ρομά από γειτονικό της Κορίνθου χωριό, έχει βγάλει το Γυμνάσιο αλλά δεν μπορούσε να συνεχίσει γιατί χρειάστηκε να στηρίζει μέλη της οικογένειάς της σε θέματα υγείας, και αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι των γονιών της περισσότερο από 2,5 μήνες πριν, ζούσε στο δρόμο προσπαθώντας να δει τι θα κάνει. Συνεπώς, κουβαλούσε μαζί της για την αυτοπροστασία της ένα αμυντικό όπλο. Η απόφασή της να εγκαταλείψει το σπίτι της φαίνεται ότι συνδέεται με ενδοοικογενειακή βία την οποία δεν μπορούσε να αντέξει. Η οικογένεια βρίσκεται σε βαθιά ανέχεια που συμπίπτει με την περίοδο της κρίσης. Για την ανήλικη δεν γνωρίζουμε περισσότερα, προς το παρόν, εκτός του ότι είναι μια αυτόνομη κοπέλα.


Αρκετές γυναικείες συλλογικότητες έχουμε ήδη συνεννοηθεί να δημιουργήσουμε μια επιτροπή αλληλεγγύης από άτομα και ομάδες και απαιτείται βοήθεια σε μικρά και μεγάλα θέματα. Η κοπέλα δήλωσε ότι χρειάζεται είδη υγιεινής στη φυλακή, χρειάζεται κάποια χρήματα στο λογαριασμό της φυλακής από τα οποία να μπορεί να καλύπτει καθημερινές ανάγκες, και χωρίς η ίδια να το εκφράσει, θεωρώ ότι χρειάζεται ψυχολογική στήριξη. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται με αυτή τη συγκεκριμένη αφορμή να διαδώσουμε στην κοινωνία ότι εμείς οι γυναίκες απαιτούμε να ζούμε χωρίς έμφυλη βία ή φόβο έμφυλης βίας, ότι είμαστε αλληλέγγυες με τις γυναίκες που αντιστέκονται, και αντικρούουμε το πατριαρχικό σύστημα καταστολής και δικαιοσύνης.
Επίσης χρειάζεται παρακολούθηση της νομικής διαδικασίας και των δικών.


Ήδη έχουν βγει κάποιες αφίσες και ανακοινώσεις συμπαράστασης, και προγραμματίζονται πολύ περισσότερες ενέργειες, παρά το δύσκολο χρόνο του καλοκαιριού.

 


Όλες οι γυναίκες πρέπει να κάνουν μαθήματα αυτοάμυνας, ώστε να είναι σε θέση να ξεφύγουν αν δεχτούν τέτοια επίθεση. Υπάρχουν σχολές που κάνουν μαθήματα και δεν είναι καθόλου δύσκολο.

από @ 22/07/2016 4:56 μμ.


Και τι γίνεται αν και οι βιαστές κάνουν μαθήματα αυτοάμυνας;

Επίσης τι γίνεται αν το θύμα - ή ο θύτης - του βιασμού είναι κάποιο μή ανθρώπινο ζώο, όπως ρώτησε και ο/η σύντροφος απο πάνω;

από για να καταλάβεις 22/07/2016 11:17 μμ.


Και τι γίνεται αν και οι βιαστές κάνουν μαθήματα αυτοάμυνας;

Τα μαθήματα αυτοάμυνας δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιθετικά...

Επίσης τι γίνεται αν το θύμα - ή ο θύτης - του βιασμού είναι κάποιο μή ανθρώπινο ζώο, όπως ρώτησε και ο/η σύντροφος απο πάνω;

Μιλάς για περιπτώσεις κτηνοβασίας; ίδια αντιμετώπιση. Ακόμα και η νομοθεσία των κρατών σήμερα είναι αυστηρή με τέτοιες περιπτώσεις. Δε νομίζω ότι υπάρχει πουθενά κράτος που να μην τιμωρεί την κτηνοβασία.

από boxers 23/07/2016 12:56 πμ.


Η"αυτοάμυνα"είναι παπατζιλίκι,το ξύλο δεν είναι κόλπα και δεν μαθαίνεται σε λίγους μήνες.Μπορεί να σου έρθουν με 100 διαφορετικούς τρόπους σε 100 διαφορετικές συνθήκες και πρέπει το σώμα να λειτουργήσει αυτόματα και απόλυτα φυσιολογικά.Μόνο αν κάποια είναι master πολεμικής τέχνης και μαχαιριών,κατάλληλα ντυμένη,με ανάλογη ευλυγησία και δυνατό μυικό σύστημα μπορεί να ανταπεξέλθει.Δηλαδή καθημερινή πολύωρη προπόνηση διά βίου.Μην πετάτε τα λεφτά σας

από απεμπλοκή, το πρώτο μάθημα 23/07/2016 1:48 μμ.


Κι όμως, αρκούν τα μαθήματα αυτοάμυνας για να έχει αυτοπεποίθηση μια γυναίκα και να καταφέρει να απεμπλακεί από την επίθεση ενός βιαστή. Γιατί το θέμα είναι να ξεφύγει, όχι να κάτσει να παίξει ξύλο...


 

Παραδειγμα αμυνας της κοινωνιας χωρις αστηνομια στο  εγκλημα ειναι ο "Αγραφος νομος στην Αλβανια΄ Επισης παραδειγμα προλυψης του εγκληματος ειναι η Ισλανια.Αμα τα παντα καλιεργουν τον ανθρωπο η εγκληματηκοτητα θα ελαχιστοποιηθει.Επισης η προλυψη του εγκληματος και ο εξανθρωπισμος κοινωνιας ανθρωπου σχεσεων θα γαληνεψει τα παντα

από παρέλειψαν το βασικό 23/07/2016 2:47 μμ.


Παραδειγμα αμυνας της κοινωνιας χωρις αστηνομια στο  εγκλημα ειναι ο "Αγραφος νομος στην Αλβανια΄

Μόνο που ο "άγραφος νόμος στην Αλβανία" που έχεις ακούσει, περιλαμβάνει και ασυλία-κάλυψη στη μαφία. Η αλβανική μαφία ελέγχει στην ουσία το γειτονικό κράτος και τους κατοίκους του - όχι 1-2 χωριών, αλλά σε όλο το κράτος.

από @/ 23/07/2016 4:52 μμ.


να απεμπλακεί, θα πρέπει να ξέρει να παίξει ξύλο.

Οπότε ο boxers έχει δίκιο, γιατί οι συνθήκες είναι εντελώς απρόβλεπτες. Αντί να έχεις την αυταπάτη ότι ίσως να μπορείς να απεμπλακείς, καλύτερα να υποθέτεις ότι δεν θα μπορέσεις. Και αν έχεις πιο σίγουρα μέσα αυτοπροστασίας, σε φυλακίζουν - όπως την κοπελιά στην Κόρινθο (ποιοι φτιάξανε είπαμε την αστική δικαιοσύνη;)

Αλλά και πάλι το βάρος πέφτει στις γυναίκες, να μην προκαλούν, να μην κυκλοφορούν μόνες τα βράδια, να μάθουν αυτοάμυνα. Χρειάζεται κανένας άντρας να μάθει (να πληρώσει να μάθει) αυτοάμυνα για να προφυλακτεί από γυναίκες;

Και ξεχνάμε ότι πολλοί, πάρα πολλοί βιασμοί δεν γίνονται από άγνωστους σε σκοτεινά σοκάκια, αλλά από γνωστούς κι εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Τελικά, η πολιτοφυλακή των farc είναι η ιδιανική λύση, καθώς και το ότι ο βιασμός, όπως και η ρουφιανιά, θα πρέπει να θεωρούνται κεφαλικά αδικήματα.

από @ 23/07/2016 7:27 μμ.


ξεχωρα απο την υπολοιπη συζητηση, κοπελιες ψωνιστε κανα πιπερι αν υπαρχει αντικειμενικη αναγκη (λογω περιοχης, ωραριου κτλ) γιατι το πεζοδρομιο στις 3 το πρωι δεν ειναι η καλυτερη ωρα και ο τοπος να διαπιστωσετε αν τα μαθηματα αυτοαμυνας δουλευουν

δυστυχως, βγαλμενο απ τη ζωη

χωρις να υποτιμω τη μαχητικοτητα κανενος-καμιας

 

 

υ.γ. προφανως, λαϊκες πολιτοφυλακες παντου

από @ 23/07/2016 7:55 μμ.


Το πρόβλημα του βιασμού ξεκινά απ' την οικογένεια. Κι αυτό ισχύει και για τα θύματα, και για τους θύτες. Τα ερώτηματα κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι, πώς θα τιμωρείται ένας γονιός που εγκαταλείπει το παιδί του. Πώς θα προστατεύονται τα παιδιά απ' την ενδοοικογενειακή βία, ώστε να μην την βιώνουν ούτε ως θύματα ούτε ως αδύναμοι παρατηρητές. Πώς θα μεριμνά ο κοινωνικός περίγυρος για παιδιά που κακοποιούνται και εγκαταλείπονται απ' τους γονείς τους; Πώς θα μεταχειρίζονται οι ανεύθυνοι γονείς;

Ως επιζων θύμα βιασμού, και μάλιστα την έχω πατήσει δύο φορές, μπορώ να πω ότι οι γονείς μου με εξέθεσαν από μικρό παιδί στο να βιώνω τη σεξουαλική βία και να μην την αναγνωρίζω καν σαν τέτοια. Ουσιαστικά λόγω της ανευθυνότητάς τους, δε με φρόντισαν ποτέ. Ο κοινωνικός περίγυρος ενίσχυσε τη στάση των γονιών, με το να με καταδικάσει από μικρό παιδί ως "χαμένο παιδί", αφού οι γονείς δεν το φρόντισαν και αυτές τις συμπεριφορές τις έμαθα να μου είναι οικείες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι πρώτες κοινωνικές και συντροφικές σχέσεις που έκανα, απ' το τέλος της εφηβείας ως την αρχή της ενηλικίωσης, μεταξύ 18 και 28 χρονών ουσιαστικά, να είναι μια επανάληψη τέτοιων κακοποιητικών συμπεριφορών και έκθεση σε ανθρώπους που εμπιστευόμουν γιατί βασιζόμουν σε λανθασμένα κριτήρια και αδυνατούσα να χωνέψω, ειδικά μέχρι να μαζέψω κάποιες εμπειρίες ζωής, αδυνατούσα να χωνέψω ότι είχαν σκοπό να με κακοποιήσουνε για να τονώσουνε τον άρρωστο εγωισμό τους. Μάλιστα αυτό συνεχίζεται ακόμα στη ζωή μου, απλώς πλέον το διακρίνω στον εαυτό μου και κοντρολάρω τις λάθος επιλογές πολύ γρήγορα και φεύγω. Ουσιαστικά είναι σα να χτυπάει συναγερμός μέσα μου με το που κάνω κάποια επιλογή που θα με φέρει σε πλαίσιο κακοποίησης.

Έχω παρατηρησει ότι, ειδικά στον αναρχικό χώρο, παρόλο που είναι μαζεμένα πολλά "χαμένα παιδιά" καταδικασμένα απ' τις οικογένειές τους σε μια ζωή χωρίς ουσία, υπάρχουν άφθονοι άνθρωποι που έχουν επιλέξει να ασκούν την ίδια βία που έμαθαν απ' το σπίτι τους και δεν αμφισβητούν καθόλου τους εαυτούς τους. Απ' τη μία θέλουν να ξεφύγουν από τον ανεύθυνο μικροαστισμό με τον οποίο γαλουχήθηκαν, και τον καταδικάζουν στα λόγια, και απ' την άλλη κακοποιούν με τεράστια ευκολία και καμία συνείδηση τους συντρόφους τους και καταδικάζουν όποιον δεν τον φροντίζει η οικογένειά του και δεν ανήκει σε αυτό το μικροαστικό πλαίσιο που βροντοφωνάζουν ότι σιχαίνονται. 

Πραγματικά η βία αυτή ξεκινά απ' την παιδική ηλικία, και δυστυχώς και θύτες και θύματα επαναλαμβάνουν καταστάσεις στις οποίες μεγάλωσαν. Το να έχει κάποιος συνείδηση, δε σημαίνει ότι μπορεί να το σπάσει αυτό το μοτίβο με τη μία. Σημαίνει βασικά σκληρή δουλειά με τον εαυτό του που κρατά για χρόνια. Για πολλά μοναχικά χρόνια. Ίσως γι' αυτό και δεν επιλέγεται η συνείδηση απ' τον περισσότερο κόσμο. Η κοινωνία αυτή μας έχει εκπαιδεύσει να είμαστε φυγόπονοι ενώ την ίδια στιγμή να κακοποιούμε οι ίδιοι την ψυχή μας μέσα από επιλογές που μας φέρνουν πρόσκαιρες ηδονές και ψεύτικες αισθήσεις μεγαλείου και διαφορετικότητας από την πλέμπα, πράγμα που δεν ισχύει καθόλου. Γιατί ο αναρχικός χώρος είναι ο καθρέφτης της πλέμπας, ειδικά όταν εξαρτάται απ' την κοινωνία για κάθε δράση που κάνει και κάθε άποψη που εκφέρει και φυσικά για κάθε κομμάτι ψωμί, ή παντεσπάνι, που καταναλώνει.

Η αλλαγή του έξω έρχεται πάντα από μέσα. Και η βία που έχουμε να ασκήσουμε μέσα μας έχει να κάνει με τα όρια που θα βάλουμε στον εαυτό μας, όχι με την επανάληψη της αδικίας που μας ασκήθηκε σε ηλικίες που είμασταν πολύ αδύναμοι για να αντιδράσουμε. Η δύναμή μας φαίνεται στο πώς συμπεριφερόμαστε και στο πώς αντιδράμε, και όχι στο πού θα επιβαλλόμαστε και μάλιστα με όπλα και τεχνικές για γερό ξύλο. Ή με ουσίες και τεχνικές μάρκετινγκ για να πείσουμε τον άλλον ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να συμβιβαστεί με τις δικές μας επιλογές.

 

 

από @ 23/07/2016 8:14 μμ.


ότι ένα θύμα βιασμού αυτό που έχει άμεση και απόλυτη ανάγκη δεν είναι μία πολιτοφυλακή που θα βιάσει τον βιαστή της, αλλά άτομα που θα την πλαισιώσουν με αγάπη, φροντίδα και κατανόηση και θα είναι δίπλα της. Επίσης καθησυχάζεται το θύμα όταν ο θύτης απομακρυνθεί απ' την κοινότητα/πλαίσιο και στιγματιστεί, γιατί έτσι δεν θα του δωθεί η ευκαιρία να ξαναβιάσει ή να βιάζει γενικότερα όπου βρει ευκαιρία.

Αυτά τα δύο όμως απαιτούν ανθρώπους με ευαισθησίες και συναισθήματα, και οι πολιτοφύλακες εκπαιδεύονται σα στρατιώτες τακτικού στρατού... καμία ελπίδα δηλαδή στις κουβέντες σας εδώ μέσα.

ρε ΣΟ, δε καταργείς τις κωλοσυζητήσεις; άσκοπες είναι ούτως ή άλλως.

από συμβουλή 23/07/2016 10:22 μμ.


Για τη συντρόφισσα που έγραψε πριν ότι είναι χρήσιμο το pepper spray, να πω ότι σε τυχαίο έλεγχο μπάτσων θα μπλέξετε χωρίς λόγο (δεν επιτρέπεται η κατοχή του στην Ελλάδα) και επίσης ότι τα μαγαζιά που το εμπορεύονται ανήκουν όλα σε χρυσαυγίτες. Μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι κάτι αντίστοιχο. Παίρνετε καυτερές πιπεριές (τις πιο καυτερές που θα βρείτε στη λαϊκή), τις κόβετε καλά (χωρίς να καθαρίσετε τους σπόρους!) και τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με νερό, μαζί με λίγο τριμμένο πιπέρι (προκαλεί βήχα στο θύτη). Βράζετε το περιεχόμενο για αρκετή ώρα, αφαιρείτε τις πιπεριές και ρίχνετε με ένα χωνί το νερό μέσα σε ένα μικρό σπρέυ. Το μείγμα θα είναι αποτελεσματικό για περίπου 15 μέρες.

Για αυτόν που λέει ότι η απεμπλοκή είναι δύσκολη, να του πω ότι είναι ο νούμερο ένα κανόνας. Όταν νιώσεις κίνδυνο τρέχεις μακριά. Αφήστε τις μαγκιές για τους πανίβλακες. Δεν είναι δείγμα θάρρους το να κάθεσαι κάπου ενώ κινδυνεύεις.

Για το άγχος ενάντια στις πολιτοφυλακές που έχει προκύψει εντελώς ξαφνικά μετά την εκτέλεση του μαφιόζου Χαμπίμπι έχω να σχολιάσω μόνο: θα κατηγορήσετε τις πολιτοφυλακές και για την τρύπα του όζοντος άραγε;

από @/ 23/07/2016 11:13 μμ.


Στα δύο σχόλιά σου αναφέρεσαι σε μια κοινή, αλλά ταυτόχρονα ειδική περίπτωση, στο βιασμό μέσα σε κακοποιητικές σχέσεις/γνωριμίες. Και αναλύεις πάρα πολύ καλά και τον θύτη και το θύμα, και συμφωνώ και σε αυτό που γράφεις:

ότι ένα θύμα βιασμού αυτό που έχει άμεση και απόλυτη ανάγκη δεν είναι μία πολιτοφυλακή που θα βιάσει τον βιαστή της, αλλά άτομα που θα την πλαισιώσουν με αγάπη, φροντίδα και κατανόηση και θα είναι δίπλα της. Επίσης καθησυχάζεται το θύμα όταν ο θύτης απομακρυνθεί απ' την κοινότητα/πλαίσιο και στιγματιστεί, γιατί έτσι δεν θα του δωθεί η ευκαιρία να ξαναβιάσει ή να βιάζει γενικότερα όπου βρει ευκαιρία.

Αυτά τα δύο όμως απαιτούν ανθρώπους με ευαισθησίες και συναισθήματα, και οι πολιτοφύλακες εκπαιδεύονται σα στρατιώτες τακτικού στρατού... καμία ελπίδα δηλαδή στις κουβέντες σας εδώ μέσα.

Κι αυτά που γράφεις δείχνουν ότι σε "κάποια αναρχική κοινωνία", αυτά τα θέματα δεν θα λυθούν αυτομάτως, ούτε θα εξαλειφθούν αυτομάτως, γιατί θέλουν χρόνο και κυρίως διάθεση να ψάξεις τον εαυτό σου και τις συμπεριφορές σου - είτε ως επιζών βιασμού (συνήθως γυναίκα), είτε ως θύτης.

*

Όμως υπάρχει και η γενικότερη περίπτωση, δες τι συνέβη στις κοπελιές στην Κόρινθο. Δηλαδή όταν δεν μιλάμε για κακοποιητικές σχέσεις, αλλά σου συμβαίνει εκτός σχέσης/γνωριμίας - σε μια παρέα, ή και στο δρόμο.

Και ναι, εκεί κάποιοι πρέπει να φοβούνται, γιατί το κόβω δύσκολο να ψαχτούν... Και όχι, αν φοβούνται, και αν πληρώσουν αυτό που έκαναν, το πρόβλημα στη γυναίκα-θύμα βιασμού δεν λύνεται αυτομάτως. Έχεις δίκιο. Και χρειάζεται υποστηριχτικό περιβάλλον.

από ταπεινός μέρμηγκας 24/07/2016 1:49 μμ.


Μήπως όλο αυτό το νήμα, με έμμεσες και άμεσες μπιχτές εναντίον των "πολιτοφυλακών" και της "βίας", έχει κάποια σχέση με διάφορους βιαστές ανηλίκων που κάθονται σε αναμένα κάρβουνα εδώ και λίγο καιρό, ξέροντας ότι τα ονόματα τους είναι στα χέρια αναρχικών και όχι υπηρεσιακών αξιωματούχων που αναφέρονται εσ συριζαίους πολιτικάντηδες; Λέω, μήπως.


να είμαστε εντελώς ξεκάθαροι στις θέσεις μας τόσο για ένα υποστηριχτικό δικτιο στα θύματα (είτε είναι γυναίκες, είτε ανήλικα άτομα), όσο και στις θέσεις μας για τους θύτες και τις αναγκαίες πολιτοφυλακές προστασίας.

από μμ 25/07/2016 12:10 μμ.


Δεν νομίζω να αντέχει σοβαρή κριτική η ανάθεση της εξιχνίασης και τιμωρίας του βιασμου στην ΓΣ. Η ΓΣ που ονειρεύεστε ορισμένοι δεν μπορεί να ειναι πανάκεια ουτε να ασχολείται με τόσα ζητήματα. 

Πιο λογικό, και προοδευτικό, θα ήταν να υπήρχε πολιτοφυλακη απο μονιμα στελέχη και εθελοντες η οποία θα δινει αναφορα στην ΓΣ. Οπως και τα δικαστήρια, να έχουν ενόρκους και οι τιμωρίες τους νομίζω να αποφασίζονται ανα περίσταση απο τους ενόρκους. 


Και θυμίζω ότι στην Ελλάδα έγινε πολύ έντονη συζήτηση για την κατάργηση των ενόρκων σε πολιτικές υποθέσεις, για ευνόητους λόγους.


Πολυ μακρυα παει το θεμα υπαρχουν πιο κοντινα παραδειγματα -βλεπε βιασμο σε γνωστη καταληψη της επαρχιας - ονοματα δε λεμε οικογενεις δε θιγουμε ..... εν τω μεταξυ οι συντροφοι φιλοι του βιαστη οχι μονο δεν καναν κατι αλλα προσπαθησαν να το συγκαλυψουν για μηνες (!) ενω γνωριζανε ακριβως τι ειχε γινει απο τη βιασμενη συντροφισσα που αναγκαστηκε να κανει καταγελλια στο τελος

από v 06/12/2016 9:26 πμ.


Αν για εσωτερικά θέματα εντός του χώρου έτρεξε και κάρφωσε στο κράτος,τότε μάλλον δεν είναι και πολύ συντρόφισσα...υποτίθεται ότι όλα λύνονται χωρίς κράτος,άμα είναι στα δύσκολα να τρέχεις στο κράτος τότε γιατί το πολεμάς αφού μάλλον δεν μπορείς χωρίς αυτό...

από ΔΕΝ 06/12/2016 1:58 μμ.


ετρεξε στο κρατος να το καταγγειλει οπως φανταζεσαι εσυ "ν", η οπως σου λενε διαφοροι "συντροφοι" και αν εκτος απο την αμεση προφορικη καταγγελια βρηκε και την ψυχικη δυναμη και το εβαλε το θεμα τελικα στο εσωτερικο πολιτικα, τοτε πες μας και δυο λογια για την πολυμηνη συγκαλυψη για την οποια δεν λες κουβεντα. ετσι για να καταλαβαινουμε κι εμεις τι θεση παιρνεις σε οτι αφορα την κουλτουρα του βιασμου. οταν καποιοι επι μηνες συγκαλυπτουν το φιλαρακι τους και "συντροφο" τους και προσπαθουν με υπογειες λασπολογιες να βγαλουν τρελη και ρουφιανα την καταγγελουσα, ποσο συντροφοι σου ειναι; για πες μας δυο λογια και για την συγκαλυψη λοιπον.

κι επισης αν ενα μελλοντικο θυμα βιασμου δεν ειναι συντροφισσα σου αλλα καποια ασχετη, εσυ θα σταθεις στο πλαι του "συντροφου" γιατι η κοπελα δεν θα ειναι συντροφισσα σου ; πες μας δυο κουβεντες και γι αυτο για να καταλαβουμε ποσο συντροφος μας εισαι.

από @ 06/12/2016 2:23 μμ.


αυτοί που συγκαλυπτουν επί μήνες το φιλαράκι τους, εξακολουθούν να θεωρούνται σύντροφοι;

από Nirv@na 06/12/2016 3:41 μμ.


@n.... "Εσωτερικα θεματα εντος του χωρου" ειναι ο βιασμος, σα να λεμε "να συζητηθει στη συνελευση γιατι στην πορεια πειξαμε φαπες με δυο περαστικους ενω ειχαμε προαποφασισει κατι αλλο".

Ωραια και τα καταλοιπα της πατριαρχιας πανω σου : ξαφνικα το θυμα βρεθηκε και απολογουμενη για το ποσο αναρχικη ειναι. 

Επισης, αμα αρρωστησεις, μην πας σε νοσοκομειο, κρατος ειναι κι αυτο.

από @ 06/12/2016 3:59 μμ.


επίσημη καταγγελία νιρβάνα, θα πήγαιναν οι "σύντροφοι" που συγκάλυπταν τον "σύντροφο"-βιαστή, και θα τον στήριζαν στο δικαστήριο...

Άσε που δεν έχεις ιδέα για το τι γίνεται στα κρατικά δικαστήρια με τις καταγγελίες των βιασμών...

Προς το παρόν, μια χαρά είναι το ξεβράκωμα με τη δημοσιοποίηση του θέματος.

από ένας (ΣΟ σορι , είχα λάθη + πρόσθεσα, κόψε τα προηγούμενα) 06/12/2016 4:06 μμ.


Απορώ πως άνθρωποι που υποτίθεται είναι αναρχικές και αναρχικοί αναπαράγουν τέτοιο συντηρητικό λόγο. Τι πολιτοφυλακές, συνελεύσεις-λαϊκά δικαστήρια μέχρι και φυλακές και νόμους. Τι θυματοποίηση, ντροπές και αηδίες.
Τα θύματα είναι θύματα μόνο αν επιλέξουν να δουν τους εαυτούς τους ως τέτοια.
Όμως βλέπω από τη συζήτηση πως έχουμε αποδεχτεί πως αφού βιαστείς μετά είσαι θύμα. Αυτό έρχεται από μία ιδέα μεταφυσικής καθαρότητας του σώματος και εφόσον την χάσεις, πακέτο; Τι βλακείες είναι αυτές; Κάνουμε έτσι όταν κάποιος τρώει ξύλο από μπάτσους πχ; Εκτός αν μπορούμε να μετρήσουμε τι είναι πιο οδυνηρό ο βιασμός από μπάτσο ή το ηλεκτροσόκ από μπάτσο. Και τα δύο θα αφήσουν μόνιμα πρόβλημα, σωματικό και ψυχικό. Δεν μπαίνω στην νομικίστικη ποσοτικοποίηση της βίας, γιατί δεν είμαι δικαστής!

Ο βιασμός είναι βία (που θα ήταν λάθος βέβαια να χάσουμε πως πραγματικά αυτού του είδους η βία είναι ασύμμετρα κατευθυνόμενη προς τις γυναίκες & ομοφυλόφιλους, αλλά ας θυμηθούμε επίσης πως στις φυλακές για παράδειγμα είναι -παραδοσιακά- ασύμμετρα πολλοί ετερόφυλοι άντρες). Σαν τέτοια χρησιμοποιείτε διαχρονικά όταν γίνεται πόλεμος. Ένας από τους χιλιάδες λόγους που οι αναρχικές/οι παραδοσιακά συμμετείχαν στο αντιμιλαταριστικό/αντιπολεμικό κίνημα, άσχετα της προσωπικής θέσης της καθεμίας/καθενός για την ατομική βία (προπαγάνδα της πράξης ή αντιβία).
Όταν τακτικές στρατηγών, βασιλιάδων και πρωθυπουργών σε περίοδο πολέμου (ή και ειρήνης, αν δε θέλουμε να εθελοτυφλούμε, αν και οι αριθμοί είναι σίγουρα διαφορετικοί δεν με νοιάζουν τόσο, ακόμα και ένας ή μία είναι ήδη πάρα πολλοί) αναπαράγονται ανάμεσα σε/από «απλούς ανθρώπους» ή/και συντρόφους/συντρόφισσες προφανώς μιλάμε για κανιβαλισμό και κακώς εννοούμενο αντί-κοινωνισμό.
Όμως πριν αρχίσουμε να ηθικολογούμε σαν θεοσεβείς μικροαστοί ας σκεφτούμε πως η αναρχία δεν έχει φτιαχτεί για αγγέλους. Αλλά (και) για τους ανθρώπους του περιθωρίου, βιαστές, δολοφόνους, εμπόρους πρέζας και όπλων, παιδεραστές … αν δεν αντέχεται την πραγματικότητα που ξερνάει αυτός ο κόσμος και προτιμάτε να κατακεραυνώνετε από την πλευρά τον μη-ανώμαλων, προβληματικών, άρρωστων κλπ από εκεί είναι η αριστερά ή  ο φιλελευθερισμός ή ό,τι άλλο.

Σαφώς δεν μπορώ να φτιάξω πολική θεωρία που να μιλάει για τον προσωπικό βιασμό ή τον βιασμό αποκομμένο από την ευρύτερη αναρχική ανάλυση της βίας, στο βαθμό που δεν είναι συστημικός (και άρα πολιτικό ζήτημα) και προωθούμενο (ή προστατευμένο) σαν τακτική από το κράτος (όπου κράτος βάλε όποιος έχει την κοινωνική κυριαρχία, από αστικά κράτη μέχρι βασιλιά, μέχρι μαφία, μέχρι εκκλησία, μέχρι τον δήμο ή την συνέλευση, τον μπάτσο, τον νταβά, την τσατσά, το μπαμπά και τη μαμά κλπ). Γιατί αν είναι συστημικό θα το εντάξω στην ανάλυση της (σεξιστικής-πατριαρχικής-οικογενειακής-αστυνομικής-μιλιταριστικής) βίας του (εκάστοτε) κράτους και άρα δεν χρειάζεται ειδική μνεία σαν να είμαι (ξανά λέω) θρήσκος ηθικολόγος. Η βία όποια απόχρωση και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά να έχει (που σαφώς θα πρέπει να αναλύσουμε!) είναι βία. Ο διαχωρισμός της βίας σε λιγότερο χυδαία, περισσότερο ωμή και άλλα τέτοια υποκειμενίστηκα μόνο κατακερματισμό φέρνει· σίγουρα δεν βοηθάει στην μείωση της. Δεν υπάρχει λίγη βία, δεν υπάρχει πολύ βία. Υπάρχει απλά βία. Έμφυλη ή ταξική, παραμένει βία. Η ουτοπία δεν θα έχει βία, καλώς, αλλά επειδή δεν νιώθω πολύ ιδεαλιστής τελευταία περιμένω πως βία, και άρα βιασμός και στην πιο ιδανική κοινωνία θα υπάρχει, θέλετε λίγη; θέλετε όχι συστημική; Αν δεν μιλάμε για κάποια περίεργη δυστοπία πάντως, θα υπάρχει.

Άρα η απάντηση στην αρχική ερώτηση, δλδ πως αντιμετωπίζεται ο προσωπικός (και όχι συστημικός) βιασμός, είναι η αυτοδικία. Ο μόνος άνθρωπος μπορεί να αποφασίσει τι πρέπει να συμβεί και πόσο δραστικό θα είναι, είναι το ίδιο το υποκείμενο.
Τονίζω την διαφορά γιατί δεν μπορούμε από υποκείμενα που έχουν παρα τη θέληση τους αρπαχτεί και πουληθεί (trafficking) να τα βάλουν με τα χέρια τους ενάντια σε πάνοπλους παρακρατικούς και κρατικούς φονιάδες. Εκεί το λόγο έχει η προπαγάνδα της πράξης.
Επίσης παιδάκια και νέοι άνθρωποι που βιάζονται συστηματικά από γονείς ή συγγενείς είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουν (και άρα δύσκολο να μάθουμε και τι συμβαίνει· μία πολιτοφυλακή που δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες δεν ξέρω πως θα είναι αποδοτική λύση, δεδομένου πως και σήμερα υπάρχει αστυνομία + νόμοι και ο βιασμός -πλέον- είναι καταδικαστέος, και όμως συμβαίνει κανονικά) και θα πάρει χρόνια πριν μπορέσουνε να βρουν εργαλεία κατανόησης για να εξηγήσουν τι τους συνέβη (εδώ κολλάνε τα υποστηρικτικά δίκτυα), για να απαιτήσουμε να πάρουν την ευθηνή πάνω τους και να αυτοδικήσουν, έστω και ετεροχρονισμένα (δυστυχώς το λέω από προσωπική εμπειρία). Για αποφυγή και πρόληψη λοιπόν, αυτών (και πολλών άλλων) καταστάσεων είμαστε ενάντια της σχέσης ζευγάρι, της πυρηνικής οικογένειας, της πατριαρχίας, της ηθικής, της ατομικής (μικρό)ιδιοκτησίας (πχ. του σπιτιού) κλπ και προτάσσουμε την ανοιχτή κοινωνία χωρίς ταμπού και συντηρητισμούς, την εξάλειψη του αναλφαβητισμού, την εξάλειψη της αντί-διανόησης. Τώρα οι ευνουχισμοί και οι πολιτοφυλακές ως την πιο δημιουργική λύση για την πάταξη του βιασμού μου δείχνει πως μάλλον έχετε μικρή αντίληψη της αναρχίας -φαίνεστε να ασπάζεστε το τιμωρητικό σκεπτικό αποφυγής «εγκλήματος» του νομικού πολιτισμού περισσότερο από όσο νομίζετε- και ακόμη μικρότερη σπουδή στο φαινόμενο του βιασμού.

Παράλληλα οι τιμωροί του εγκλήματος, βιτζιλάντιδες αναρχικοί/ες, που κατακεραυνώνουν τους αμαρτωλούς/ανώμαλους, ετοιμάζουν τις πλάκες με τις εντολές και προειδοποιούν με πολιτοφυλακές, θανάτους και ευνουχισμούς ας ηρεμήσουν λίγο. Ας βγουν καμιά βόλτα, ας διαβάσουν κάνα ωραίο βιβλίο.

από v 06/12/2016 7:21 μμ.


Αν είσαι αντικρατιστής,δεν καταφεύγεις στο κράτος για κανέναν λόγο.Εκτός αν στα δύσκολα γινόμαστε κρατιστές/αριστεριστές.Απο την στιγμή που δεν πήγε στο κράτος αλλά αναφέρθηκε το θέμα στην συνέλευση,έχει καλώς...και μην υποτιμάτε την δύναμη της συνέλευσης,η οποία μπορεί να θέσει κάποιον εκτός χώρου ή και να τον εκθέσει στην τοπική κοινωνία.Τα εσωτερικά θέματα καλό είναι να λύνονται με εσωτερικές διαδικασίες,για πολλούς λόγους...

από ΚΚΛ 06/12/2016 9:01 μμ.


Και όπως όλοι καταλάβατε μετά απ αυτό το κατεβατό και κατεγησμο απόψεων, δεν θα γίνει απολύτως τίποτα… απλώς μια αέναη και ατέρμονη συζήτηση… 

από @ένας 06/12/2016 10:08 μμ.


Μα δεν ήταν νήμα για ανάλυση προς δράση ή ανοικτό κάλεσμα για ό,τι. Ο αρχικός/ή έθεσε ένα ερώτημα προς συζήτηση σε ένα φόρουμ και συγκεκριμένα στο μέρος αυτού που ονομάζεται «συζητήσεις».
Ε και συζητήσαμε, τι άλλο θες να κάνουμε;

από @λλη 07/12/2016 1:23 πμ.


Αν κατάλαβα καλά, απο τη συζήτηση έτσι όπως εξελίχτηκε, φιλολογούμε χαλαρά. Μια απορία έχω μόνο. Αν δεν ήταν μια θεωρητική συζήτηση, που απο αυτά που κατάλαβα δεν είναι θεωρητική, αλλα ας υποθέσουμε οτι ήταν (δεν είναι μάλλον). Εσείς που λέτε τα διάφορα ωραία για πολιτοφυλακές, για συνελεύσεις κι άλλα τέτοια που παραπέμπουν σε ατελείωτες συζητήσεις και μάλλον χωρίς συνολική και συλλογική τελική απόφαση, τι θα κάνατε άμα στη θέση της βιασμένης ή του βιασμένου ήταν η συντρόφισσά σας ή ο σύντροφός σας ; Θα τρέχατε να συζητάτε με το κάθε ότι νάναι υποκείμενο που συμμετέχει σε μια συνέλευση ή σε μια κατάληψη ; Θα καθόσασταν με σταυρωμένα χέρια μέχρι να αποφασίσει (αν αποφασίσει) η συνέλευση την όποια καταδίκη του βιαστή και την όποια συνεπαγώμενη δράση (αντίδραση είναι βασικά) πάνω του ; Κι αν η συνέλευση δεν έβγαζε ομόφωνη απόφαση τι θα κάνατε ; Αν η συνέλευση έφτανε μετά απο μήνες σε διάσταση απόψεων και αποφάσεων ; Θα σεβόσασταν την χαζαμάρα ή την σκοπιμότητα του καθένα που ψάχνει ή παριστάνει πως ψάχνει για αποδείξεις ; Και μετά ; Θα καθόσασταν δίπλα στην συντρόφισσα και στον σύντροφό σας και θα του λέγατε τι ; Οτι αφού η συνέλευση αποφάσισε να μη κάνει τίποτα ας κάτσουμε κι εμείς ήσυχα ; Πολύ συζήτηση κάνετε για πράγματα που δεν αγκίζουν τη ζωή σας. Σαν να κάθεστε σε κάποιο καφενείο και συζητάτε για τον καιρό. Πιστεύω οτι άμα ακουμπίσει αυτή η κατάσταση του βιασμού την ίδια σας τη ζωή ή τη ζωή φίλων σας και κολλητών σας, άλλα θα κάνετε απο αυτά που τώρα γράφετε. Αφήστε λοιπόν την φιλοσοφία και γράψτε αυτό που σκέφτεστε.

από @lfadi 07/12/2016 5:10 μμ.


α)στο σώμα κληρωτών προσωρινών πολιτοφυλακών το οποίο θα δράσει σύμφωνα με καταστατικό που έχει αποφασιστεί από τοπική συνέλευση

Δεν είναι δυνατό το καθετί να μεταφέρεται σε τοπική συνέλευση διαφορετικά δε θα κάνουμε τίποτε άλλο παρά συνέλευση.

β)μέσα από τη μαρτυρία του ίδιου του θύματος εφόσον γνωρίζει τον δράστη. Αν όχι- τότε εξέταση αυτοπτών μαρτύρων ή υπόπτων.

Δε θα ξανα-ανακαλύψουμε τον τροχό σε κάποια ζητήματα- η αστική δικαιοσύνη σε κάποια ζητήματα είναι αποτέλεσμα εξέλιξης εκατοντάδων ετών λαϊκής δικαιοσύνης.

γ)τον κατηγορούμενο θα δικάσει σώμα κληρωτών πολιτών εν είδει λαϊκού δικαστηρίου την απόφαση του οποίου θα ελέγχει άλλο μικρότερο σώμα πολιτών που δε θα πρέπει να έχει καμία σύνδεση με το θύτη ή το θύμα και δεν έχει προβεί σε παραβατικές πράξεις στον προηγούμενο βίο του.

δ)η ποινή θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι συμμορφωτική προς τις αποδεκτές συμπεριφορές μιας αναρχικής κοινωνίας και σε καμία περίπτωση εκδικητική. Το είδος της θα το καθορίσει εκείνη η κοινωνία την οποία ακόμη δεν φανταζόμαστε καν.

Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές οι αναρχικοί σήμερα να αποδίδουν ποινές με ή χωρίς καν συνελεύσεις που ούτε το κράτος δε θα έδινε.Εξοστρακισμοί, απειλές βίας, εξοντωτική διαπόμπευση, ξυλοκοπήματα, ενέδρες και διάφορα άλλα που όλοι/ες γνωρίζουμε και ξεχνιούνται σύντομα. Καμιά αναρχική έφοδος στον ουρανό δε θα γίνει όσο αυτά δεν τελειώνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν κάποια στιγμή αυτά βγουν δημόσια πολλοί αναρχοπατέρες του σήμερα θα τρέχουν να κρυφτούν.

από @ 07/12/2016 6:43 μμ.


ακριβώς γράφουν @λλη.

Κι αυτό που σκέφτονται ειναι "σιγά μην τα χαλάσουμε τώρα μ' έναν σύντροφο επειδή βίασε κάποια, σιγά μη χαλάσουμε την 'επαναστατική' ζαχαρένια μας επειδή κάποια τον κατήγγειλε, και στο κάτω κάτω τι θέλει αυτή; Έτσι είναι η κοινωνία, πατριαρχική"...

 

από τελικα 07/12/2016 7:06 μμ.


δεν μπορώ να διαφωνήσω με κάτι @λφαδι. Κυρίως με το δ) και την τελευταία σου παρατήρηση. Μπορεί κανείς άραγες... Μόνο προσθήκες θα χωρούσε σε κατι τέτοιο και μάλλον απο τις διάφορες κοινωνίες κατά την εξέλιξή τους.Μήπως να το υιοθετούσαμε και οι διάφορες συλλογικότητες τουλάχιστον για τα εσωτρικά μας γεγονότα μπας και πλησιάσουμε έστω και λιγάκι στην έφοδο;Όσο δύσκολες και να ναι τέτοιες πρακτικές ψυχικά, μήπως θα έκανε τα υποκείμενα κυρίως τις-ους αποδέκτριες-ες βίαιων συμπεριφορών να αποθυματοποιηθούν και να περάσουν στην δράση; Και παράλληλα με τον τόπο αυτόν αποφύγουμε και μελλοντικές συμπεριφορές μέσω όμως συμμορφωτικού παραδειγματισμού και όχι εκδηκιτικού;

από @ 07/12/2016 7:23 μμ.


...ούτε υπάρχουν λύσεις για όλα,ούτε επειδή βγήκε μια φήμη σημαίνει ότι είναι και αληθινή.Αυτό που μπορεί να γίνει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να συζητιέται το θέμα,να ακούγονται όλες οι απόψεις και να συναποφασίζεται κάποια κοινή στάση απέναντι στα γεγονότα,ίσως κάποιου είδους υποχρεωτικής κοινωνικής/κινηματικής εργασίας σαν τιμωρία

από μμ 07/12/2016 9:36 μμ.


Καταρχήν θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν έγραψα τίποτα έχοντας στο νου καποιο πραγματικό περιστατικό. Η ερώτηση μου ήταν καθαρά θεωριτική, αν και, θεωριτικά, λένε, η θεωρία με την πράξη συμβαδίζουν. 

Η μεγάλη μου αγωνία είναι πως ο κόσμος για τον οποίο παλεύουμε είναι μια ακατόρθωτο ενδεχόμενο να υπάρξει, και για αυτό καταρρέει συνεχως. Ή πως είπε ο ποιητής και επανέλαβε ο Δημητρης Κουφοντίνας, που παλεύουμε "... για την καινούργια γέννα.Π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για να ‘ρθει, κι όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων."

Μήπως φίλοι και συντρόφοι και οσοι εχετε τις ίδιες αγωνίες μαζί μου, η Αναρχία δεν μπορεί να επιτευχθεί με τον τρόπο που έχουμε μάθει να οραματιζόστε; (μικρή αντίφαση)

Μήπως πρέπει να επανεξετάσουμε τις ατέλειες της, για να την κάνουμε ολο και πιο δυνατή οχι μονο να υπάρξει αλλά να καταλήσει και το κρατος με την κτηνώδη δυναμη του; 

Το πρόβλημα λοιπόν στο συγκεκριμένο, δεν εντοπίζεται μόνο στο τι ποινή θα επιβληθεί στον ένοχο, ή πως θα "διορθωθεί", αλλά και ποιοι θα είναι αυτοι οι μηχανισμοι που θα τον συλλάβουν, αν σκεφτουμε πως δεν γίνει αντιληπτός απο το θύμα. Είναι περισσότερο θέμα μεθοδολογίας. 

Ενας συνομιλιτης εδω μεσα απαντησε για "αυτοδικία". Αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο. Μπορεί να είναι τεράστια η θεληση της για εκδίκιση ή να αυτοθυματοποιείται ή να θελει να "συγχωρέσει" χωρίς να γινει τιποτε. Είναι λογικό αυτό; Θα αφήσει η ευρύτερη κοινωνία να αποφασίσει να λαμβάνονται αποφάσεις τραβηγμένες απο το συναίσθημα; Δεν πρέπει να είναι πιο "ψυχρη" η διαδικασία; 

Στο @λφαδι, να πω οτι η ερώτηση β, δεν απαντήθηκε. Οι μάρτυρες θα επιβεβαιώσουνε τον ενοχο, αν βρεθεί. Μεχρι να τον βρούνε, τι γινεται; και τι θα γίνει με εξεταση ΔΝΑ; θα είναι λογικό να λαμβάνονται δείγματα ή ειναι παραβίαση προσωπικων δεδομένων; Κατα τα αλλα συμφωνώ μαζί σου πανω κάτω. 

 

από αλογόμυγα 08/12/2016 4:34 πμ.


Για τον "Δεν είμαστε δικαστές" :

...ούτε υπάρχουν λύσεις για όλα,ούτε επειδή βγήκε μια φήμη σημαίνει ότι είναι και αληθινή.Αυτό που μπορεί να γίνει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να συζητιέται το θέμα,να ακούγονται όλες οι απόψεις και να συναποφασίζεται κάποια κοινή στάση απέναντι στα γεγονότα,ίσως κάποιου είδους υποχρεωτικής κοινωνικής/κινηματικής εργασίας σαν τιμωρία

Τι εννοείς φήμη ; Αν γίνει καταγγελία για σένα είναι φήμη ; Και πού σταματάει για σένα η φήμη και αρχίζεις να ασχολείσαι σοβαρά με την καταγγελία ; Κι αν ο βιαστής είναι φίλος σου τι θα κάνεις ; Θα μας λές πόσο καλό παιδί είναι στη συζήτηση του θέματος ; Θα αναζητάς αποδείξεις ; Ποιές είναι αυτές οι περιβόητες αποδείξεις ; Αν δεν υπάρχει μάρτυρας, βίντεο ή ηχογράφηση τι θα μας λές μετά ; Δεν ξέρω, άρα δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τον άλλο ως βιαστή ; Έχεις ακούσει για πολλούς βιασμούς που ηχογραφούνται, βιντεοσκοπούνται ή γίνονται με παρουσία μαρτύρων; 

Για την υποχρεωτική κοινωνική/κινηματική εργασία που λές, μήπως έχεις μπερδέψει το κλέψιμο ενός κοτετσιού ή την φάπα εν θερμώ με τον βιασμό ; Νομίζεις οτι ο βιασμός είναι απλή στιγμιαία σωματική βία εν βρασμώ ψυχής που λένε και οι δικηγόροι ; Όπως ας πούμε το να σε βρίσει κάποιος κι εσύ να του ρίξεις μέσα στα νεύρα σου μπουνιά και να του σπάσεις το σαγόνι ; Σε μια τέτοια περίπτωση μπουνιάς σπάζοντας ένα σαγόνι μπορώ να καταλάβω την υποχρεωτική κοινωνική/κινηματική εργασία που λές. Για τον βιασμό και την ψυχρή δολοφονία δεν αντιλαμβάνομαι την χαλαρότητά σου. Μήπως θα πρέπει να ασχοληθείς λίγο διαβάζοντας μερικά κείμενα και κινηματικές προσούρες που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και χρόνια σχετικά με την κουλτούρα του βιασμού, πριν αρχίσεις με φιλολογικές ελαφρότητες να δίνεις προκαταβολική άφεση αμαρτιών στον κάθε επίδοξο βιαστή, στο κάθε κακοποιητικό παράσιτο ; Έχεις κάποιους προσωπικούς λόγους να είσαι τόσο μαλακός και τρυφερός με τους βιαστές ;

από ένας 08/12/2016 3:59 μμ.


δεν έγραψα μόνο εγώ για αυτοδικία, πολλοί/ες πιο πάνω τα ίδια είπαν.
Κοίτα, η ερώτηση σου είναι προφανώς λάθος. Δηλαδή ρωτάς στην ουτοπική κοινωνία τι θα γίνεται με τον βιασμό.
Λοιπόν, μπορώ να σου απαντήσω με τον ίδιο προβό τρόπο.
Αν στην ΟΥΤΟΠΙΑ υπάρχει βιασμός τότε όλα τέλεια! Έχεις κοιτάξει τι σημαίνει ουτοπία; Μπορεί εσύ να προβάλεις πάνω στον βιασμό κάτι αρνητικό, αλλά ουτοπία σημαίνει κάτι συγκεκριμένο.

Δεν απάντησα ουσιαστικά σε εσένα αλλά στους/ις πιθανές αναγνώστριες αναρχικές/ους. Προβοκάρεις στάνταρ, το ξανά λέω, και φαίνεται στο που το πας. Πας να πεις πόσο ανώριμη είναι η αναρχία και μήπως θα πρέπει να φτιάξουμε θεωρία που να προκύπτουν νόμοι και σώματα για να τους εφαρμόσουν.

Πρώτα από όλα το πόσο «σύντροφος» μου είσαι το είπες μόνος/η (;) σου όταν λες για την αυτοδικία μία θέση ΤΕΛΕΙΩΣ ΞΕΝΗ προς ό,τι έχω διαβάσει ποτέ σε σχέση με αναρχία (αν έχει να μου δείξεις αναρχικά κείμενα που να λένε αυτό που λες παρακαλώ άσε λινκάκια από κάτω, πάντα θέλω να επεκτείνω τις γνώσεις μου) «Αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο. Μπορεί να είναι τεράστια η θεληση της για εκδίκιση ή να αυτοθυματοποιείται ή να θελει να "συγχωρέσει" χωρίς να γίνει τίποτε. Είναι λογικό αυτό; Θα αφήσει η ευρύτερη κοινωνία να αποφασίσει να λαμβάνονται αποφάσεις τραβηγμένες απο το συναίσθημα; Δεν πρέπει να είναι πιο "ψυχρη" η διαδικασία;»
Θα ξαναπώ, αν πχ. με πειράξεις εσύ, τι δουλειά έχει η κοινωνία; Οι αναρχικές/οι παραδοσιακά είναι ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ. Θέλουμε να καταστρέψουμε την πολιτική όχι να κάνουμε εμείς, για να φτιάχνουμε νόμους, και όργανα επιβολής. Αυτό υπάρχει ήδη. Γιατί έρχεσαι να προπαγανδίσεις εδώ, που έτσι και αλλιώς δεν θα βρεις ανταπόκριση, και δεν πας σε κάνα αριστερό/φιλελεύθερο μέσο που υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουν σε αυτό που λες;
Χάνουμε όλοι/ες τον χρόνο μας….

από ένας 08/12/2016 4:14 μμ.


πολλές συλλογικότητες που λες, έχουν παπαγαλίσει χαζομάρες προερχόμενες από Αμερική με κίνδυνο να φτάσουν να ακούγονται σαν SJW απλά σε κακή μετάφραση στα ελληνικά. Σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε και εδώ να έχουμε πρόβλημα με το απλό σύνθημα, «ούτε θεοί, ούτε αφέντες», γιατί για να μην προσβάλλονται οι κάθε κοπής θρησκόληπτοι. 
Οποιοδήποτε επιχείρημα προσπαθεί να διαχωρίσει την (αναρχική) ανάλυση της βίας σε υποκατηγορίες με βάση της προκαταλήψεις της θεοκρατικής / συντηρητικής / σεξιστικής κοινωνίας (ο βιασμός πχ είναι πιο ατιμωτικό και κακό και ανώμαλο από το να σε σαπίσει στο ξύλο και αφήσει παράλυτο το δεξί χέρι πχ, και άρα μιλάμε για αυτό διαφορετικά) είναι διασπαστικό (άποψη μου).


Η θεωρία της «κουλτούρας του βιασμού» άσχετα αν μερικώς εξηγεί κάποια πράγματα, δλδ έχει και αλήθεια μέσα της, στο μεγαλύτερο βαθμό απλά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να τη φέρει να ταιριάζει στην αρχική θέση παρά το αντίθετο -βλέπε ας πούμε το pay gap-, μα πιο σημαντικό προσπαθεί συστηματικά να απομονώσει τον βιασμό προς τις γυναίκες -για παράδειγμα συνήθως δεν γίνεται λόγος για το τι συμβαίνει στις φυλακές ανάμεσα σε άντρες- από την ευρύτερη αναρχική ανάλυση -όλων των μορφών- βίας που ο κυρίαρχος ασκεί, και τις μορφές αντί-βίας που πρέπει να αναπτύξουμε ώστε σε πρώτη φάση να προστατευτούμε (όλοι/ες μαζί, συλλογικά). Με την αυτοδικία να είναι μία από αυτές, που παραδοσιακά ξανά λέω οι αναρχικοί/ές έχουν επιλέξει και χρησιμοποιήσει.
Και τέλος πάντων είναι -και αυτή- μία θεωρία ξένη προς την αναρχία γιατί δεν μπορεί καταρχήν να κάνει διαχωρισμό ανάμεσα σε αναρχικούς άντρες και μη-αναρχικούς άντρες. Πότε οι αναρχικοί/ες ξεκίνησαν να φτιάχνουν (ή πιο σωστά) αναπαράγουν θεωρίες που κινούνται ενάντιων τους;! Όταν μία αναρχική συλλογικότητα μιλάει πχ. για τους μικροαστούς, δεν το κάνει για να το στρέψει στην ίδια, λογικά όλοι δουλεύουν άρα μπορούμε να τους πούμε μικροαστούς, αλλά προς τα έξω. Θεωρώντας πως εμείς (δλδ ας πούμε η συλλογικότητα) έχουμε άλλες αξίες!
Η κουλτούρα του βιασμού όπως χρησιμοποιείτε από «συντρόφισσες» είναι ξεκάθαρα man hating που κατευθύνετε προς τους συντρόφους τους και όχι εκεί που πρέπει να κατευθυνθεί. Αυτό ίσως γιατί η θεωρία είναι επίτηδες τόσο «ηλίθια» ώστε να μην μπορεί να γίνει διαχωρισμός και να ομαδοποιηθούν οι άντρες, άσχετα προσωπικών αξιών και πράξεων. Αυτό που μπορούμε να ξέρουμε στα σίγουρα είναι πως δεν ήταν αναρχικοί οι άνθρωποι που σκέφτηκαν την θεωρία της κουλτούρας του βιασμού.


Παράδειγμα της ατελούς λογικής της θεωρίας «της κουλτούρας του βιασμού», όταν πάει να χρησιμοποιηθεί εναντίον συντρόφων: Θα μπορούσα ξεκάθαρα να μιλήσω για την ύπαρξη της κουλτούρα του κοινοβουλευτισμού, και ελπίζω να συμφωνείς. Και εφόσον υπάρχουν άντρες που πιστεύουν πως καλώς υπάρχει, υπάρχουν άντρες που είναι βουλευτες, και εγώ είμαι άντρας, δεν σε νοιάζει αν είμαι αναρχικός, θα με κατηγορήσεις πως γουστάρω και αναπαράγω την κουλτούρα του κοινοβουλευτισμού!

από @lfadi 08/12/2016 4:47 μμ.


Σε συνέχεια των όσων ανέφερα παραπάνω θεωρώ πως βασικά χαρακτηριστικά μίας αναρχικής μελλοντικής κοινωνίας είναι η ισότητα των φύλων, η σεξουαλική απελευθέρωση, η "αποαντικειμενοποίηση" του σώματος. Με την κατάλληλη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από νεαρή ηλικία η κουλτούρα του βιασμού δε θα καλλιεργείται στις συνειδήσεις νεαρών αγοριών και κοριτσιών (ως θύτες ή θύματα αντίστοιχα), τουλάχιστον όχι ως επίσημο marketing του κεφαλαίου για τη δημιουργία και διατήρηση των αντίστοιχων αγορών ή ως δόγμα κυρίαρχων θρησκειών. Αν αυτά δεν ισχύουν απλά δε μιλάμε για αναρχική κοινωνία.

Ο βιασμός και η κουλτούρα στην οποία βασίζεται δεν θ' αποτελεί λοιπόν καθημερινό θέαμα, καθημερινή σκέψη, καθημερινή πράξη πίσω απ'τους τέσσερις τοίχους μιας φαμίλιας. Oπότε το βάρος το ρίχνουμε στην πρόληψη και όχι στην αντιμετώπιση χωρίς φυσικά να αμελούμε την τελευταία.

Όσον αφορά τη διευκρίνηση για το β αγαπητέ σύντροφε/ισσα μμ η συζήτηση για το DNA και τις μεθόδους εντοπισμού κατηγορουμένων για παραβατική συμπεριφορά, μένει να αποφασιστούν από την κοινωνία αυτή, με την τεχνολογία της εποχής της και με τα όρια στα οποία το μελλοντικό άτομο θα θέτει στην ιδιωτική του ζωή και προσωπικότητα. Θεωρώ πως ο μελλοντικός αυτός άνθρωπος, αν υπάρξει, θα έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη να μοιράζεται την προσωπική του ζωή με το σύνολο. Το να αρνείται πρόσβαση σε αυτή όταν πρόκειται για έλεγχο παραβατικής συμπεριφορά ίσως συνιστά ρήξη της σχέσης εμπιστοσύνης που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ ατόμου-συνόλου. Μην ξεχνάμε πως δε θα έχουμε να κάνουμε μ' ένα κράτος-μπάτσο-δικαστή-φοροεισπράκτορα αλλά με κοινότητες αλληλεγγύης.

Ξανατονίζω όμως πως μέσα από τέτοιες συζητήσεις δεν θα πρέπει τόσο να συζητάμε θεωρητικά με βάση το τι φανταζομαστε ή τι θα θέλαμε να υπάρχει αλλά κυρίως να κρίνουμε και να εκθέτουμε τον τρόπο με τον οποίο αναρχικές συλλογικότητες και ομάδες αποτελούν σήμερα φορείς εσωτερικής δικαιοσύνης, τις μεθόδους που ακολουθούν, τις ποινές που μοιράζουν και τις διαδικασίες που ακολουθούν. Αυτό και μόνο θα βοηθούσε στην ανάπτυξη νέων μεθόδων και την οριστική αποφυγή όσων μέσων δεν συνάδουν με τους στόχους μας. Φυσικά κάτι τέτοιο δε θα γίνει γιατί όπως προείπα πολλοί αναρχοπατέρες (και οι καθόλου άμοιροι/ες ευθυνών δορυφόροι τους) θα θιχτούν από διάφορες οργανώσεις και διάφορες πόλεις. Ο νοών νοείτω και τα παραδείγματα πολλά και πρόσφατα.

Συγνώμη αν τα πα λιγάκι αχταρμά αλλά ο χρόνος είναι λίγος.

από χοντρη 08/12/2016 5:32 μμ.


η κουλτουρα του βιασμου δεν ειναι καποια θεωρια απο αμερικη, απο μογκολια η απο κινα. ειναι το συνολο των σεξιστικων στασεων και συμπεριφορων που δικαιολογουν η ελαφρυνουν τη θεση του βιαστη, που εμμεσα ενοχοποιουν το θυμα του βιασμου και που καταληγουν στην αναπαραγωγη των κυριαρχων σεξιστικων στερεοτυπων. και σιγουρα δεν αναφερομαι μονο σε γυναικες αλλα σε καθε πτυχη της εμφυλης βιας, ειτε αφορα γυναικες, αντρες, τρανς κι οποιοδηποτε αλλο αυτοπροσδιορισμο. και στη φυλακη υπαρχει και καλλιεργειται η κουλτουρα του βιασμου αναμεσα σε αντρες. αλλα καλο ειναι να μην χανουμε το δασος κοιτοντας το δεντρο. η συντριπτικη πλειοψηφια των βιασμων δεν αφορα αντρες, αυτο πρεπει να το παραδεχτουμε. μερικες πτυχες της κουλτουρας του βιασμου ειναι για παραδειγμα να υποχρεωνεις το θυμα του βιασμου να σταθει απεναντι στον βιαστη της, οπως κανουν στα δικαστηρια. στη κουλτουρα του βιασμου εμπιπτει και το να υποβαλεις σε εξευτελιστικη γυναικολογικη εξεταση μετα τον βιασμο μια γυναικα. εχετε σκεφτει εσεις οι αντρες τι σημαινει αυτο για μια γυναικα που βιωσε αυτο που βιωσε λιγες ωρες πριν ? δεν νομιζω οτι μπορειτε να νιωσετε. να εχεις βιαστει, να εχεις εξευτελιστει, να εχεις κακοποιηθει και να σε υποχρεωνουν να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας. ο θυτης μπορει να παιξει αναμεσα σε δυο ρολους, τον ρολο του θυτη και του θυματος. στην πρωτη περιπτωση αν δει τα σκουρα οτι δεν μπορει να γλυτωσει, παραδεχεται τη πραξη για να ελαφρυνει την θεση του και αρχιζει την κλαψα οτι ηταν μεθυσμενος, οτι ειχε παρει ναρκωτικα, οτι ειχε καιρο να παει με γυναικα και θολωσε, οτι δεν καταλαβε την ανυπαρξια συναινεσης, οτι η γυναικα του εδωσε το δικαιωμα να νομιζει οτι υπηρχε συναινεση κι αλλα πολλα. η γυναικα απο την αλλη εχει μονο μια θεση σε αυτη την κατασταση. την θεση της απολογιας. πρεπει να αποδειξει οτι δεν τον προκαλεσε, οτι δεν τα ειχαν, οτι δεν υπηρχε συναινεση, οτι δεν ειναι μυθομανης, οτι δεν εχει καποιο υπουλο λογο η συμφερον για να συκοφαντησει το ατομο που την βιασε, οτι δεν υπηρχε συναινεση απο την αρχη κι οχι οτι διακοπηκε στην πορεια η συναινεση, οτι δεν ειναι τσουλα, πουτανα, ρουφιανα, κι αλλα πολλα. στατιστικα (υπαρχουν μελετες ανεβασμενες στο ιντερνετ) πανω απο τα 2/3 των βιασμων συμβαινουν απο ατομα του ευρυτερου φιλικου, οικογενειακου και επαγγελματικου περιβαλλοντος του θυματος. και πανω απο τα 2/3 αυτων των περιστατικων δεν βγαινουν δημοσια ουτε σε καταγγελια ουτε σε καποιο δικαστηριο. στατιστικα για καθε ενα περιστατικο που δημοσιοποιειται υπαρχουν απο πισω του αλλα εννια περιστατικα που δεν θα δουν ποτε το φως της δημοσιοτητας ουτε καν σαν κουτσομπολια. 1 στα 10 μαθαινουμε. μπορει διπλα μας στην παρεα μας να εχουμε ενα θυμα βιασμου και να μην εχουμε παρει μυρουδια για το τι παιζεται μεσα στη ψυχη της, για το τι τραυματα κουβαλαει και προσπαθει να επουλωσει χαμογελωντας και συζητωντας ανεμελα. δεν ξερουμε καν τι εφιαλτες βλεπει το βραδυ στον υπνο της, αν παιρνει χαπια για να κοιμηθει, αν παλευει με τον εαυτο της για να δειχνει ζωντανη και χαρουμενη, αν, αν, αν. ο βιαστης απο την αλλη ακομα κι αν καταδικαστει για την πραξη του αυτη μπορει οταν βγει απο την φυλακη να κρυφτει, να αλλαξει πολη, να αλλαξει παρεες, στεκια και περιβαλλον και να αναζητησει το επομενο θυμα του, παριστανοντας τον ασχετο. κι ακομα κι αν καποιος η καποια τον αναγνωρισει, μπορει παντα να λεει οτι επεσε θυμα πλεκτανης, οτι μια τσουλα τον συκοφαντησε, οτι τα ειχαν κι αυτη τον εκδικηθηκε κι αλλα πολλα. εσεις οι αντρες εχετε βιωματικα μια λειψη εως μηδενικη αντιληψη της πατριαρχιας. γιατι απο την γεννηση σας, η συντριπτικη πλειοψηφια σας ειστε πανω-πανω την πυραμιδα αυτης της αορατης εξουσιαστικης δομης. καθεστε στην κορυφη και δεν κοιτατε κατω. κι οταν κοιτατε βλεπετε μονο τα χτυπητα παραδειγματα οπως οι οροθετικες. δεν βλεπετε την συμπεριφορα του φιλου σας και τα προσβλητικα του σεξιστικα σχολια για την γυναικα της διπλανης παρεας. δεν βλεπετε τα πεσιματα στα παρτυ και στις συναυλιες που γινονται γυρω σας. δεν βλεπετε τα επιμονα, προσβλητικα και κυριαρχικα βλεμματα των ματσο συντροφων σας πανω σε συντροφισες, στα στηθη τους, στο σωμα τους. δεν βλεπετε την κακοποιητικη συμπεριφορα του ματσο αντιφασιστα συντροφου σας. δεν ειναι οτι δεν τα βλεπετε, αλλα κανετε οτι δεν καταλαβαινετε. δινετε συναινεση στο σεξισμο. κι οταν ταιζεις ενα κοπαδι τερατα με μεζεδακια, καποια στιγμη καποιο απο αυτα θα θελησει να περασει και στο κυριως γευμα. εχει παρει ηδη τη συναινεση για το πρωτο σταδιο, γιατι να μην προχωρησει και στο δευτερο ? η κουλτουρα του βιασμου καλλιεργειται δεν προκυπτει απο τα πανω σαν θεωρια. απο αυτα που ακουω στις παρεες μου νιωθω οτι πολλοι, ακομα και συντροφοι, αντιλαμβανονται τον βιασμο και την κουλτουρα που εχει προστατευτικα αναπτυχθει γυρω του, οπως η μαρια αντουανετα αντιλαμβανονταν την πεινα των φτωχων. μιλατε για παντεσπανι την ωρα που δεν υπαρχει ουτε μια φετα ψωμι.


@ένας 4.14

--πολλές συλλογικότητες που λες, έχουν παπαγαλίσει χαζομάρες προερχόμενες από Αμερική

1/ όλα τα κακά από την Αμερική έρχονται... 2/ οι συλλογικότητες δεν έχουν κριτική ικανότητα, ούτε ανάλογα βιώματα

Οποιοδήποτε επιχείρημα προσπαθεί να διαχωρίσει την (αναρχική) ανάλυση της βίας σε υποκατηγορίες με βάση της προκαταλήψεις της

--(ο βιασμός πχ είναι πιο ατιμωτικό και κακό και ανώμαλο από το να σε σαπίσει στο ξύλο και αφήσει παράλυτο το δεξί χέρι πχ, και άρα μιλάμε για αυτό διαφορετικά) είναι διασπαστικό

Υπάρχουν στατιστικές τοπικές και διεθνείς για το πόσοι βιασμοί γίνονται καθημερινά (και είναι αποδεκτοί κοινωνικά εφόσον συνεχίζουν να γίνονται) και πόσοι βρίσκονται σαπισμένοι στο ξύλο με παράλυτο το δεξί τους χέρι. Και γι' αυτό ακριβώς μιλάμε για κουλτούρα του βιασμού.

--μα πιο σημαντικό προσπαθεί συστηματικά να απομονώσει τον βιασμό προς τις γυναίκες -για παράδειγμα συνήθως δεν γίνεται λόγος για το τι συμβαίνει στις φυλακές ανάμεσα σε άντρες- από την ευρύτερη αναρχική ανάλυση -όλων των μορφών- βίας που ο κυρίαρχος ασκεί, και τις μορφές αντί-βίας που πρέπει να αναπτύξουμε ώστε σε πρώτη φάση να προστατευτούμε (όλοι/ες μαζί, συλλογικά). Με την αυτοδικία να είναι μία από αυτές, που παραδοσιακά ξανά λέω οι αναρχικοί/ές έχουν επιλέξει και χρησιμοποιήσει.

1/ γιατί λοιπόν εσύ ή κάποιος άλλος δεν ασχολείται με τους βιασμούς των ανδρών από άνδρες, και γιατί αυτό θα πρέπει να τίθεται αντιπαραθετικά όταν μιλάμε για βιασμούς γυναικών, οι οποίοι είναι και πολλοί περισσότεροι. 2/ Εφόσον λοιπόν είναι πολλοί περισσότεροι, κι αυτό δεν αναγνωρίζεται από σκεπτικά σαν το δικό σου, δεν μπορούμε να μιλάμε για “συλλογική αυτοπροστασία” γενικά, ούτε εντός του αναρχικού χώρου ειδικότερα. 3/ Το τι κάνουν με την αυτοδικία οι γυναίκες είναι δικό τους θέμα, αλλά δεν τίθεται το δίλημμα αυτοδικία-αυτοθυματοποίηση, γιατί δεν πρόκειται για αυτοθυματοποίηση αλλά για άσκηση εξουσιαστικής βίας εκεί που κάποιοι νομίζουν ότι τους παίρνει (ευτυχώς δεν τους παίρνει πάντα...)

--Και τέλος πάντων είναι -και αυτή- μία θεωρία ξένη προς την αναρχία γιατί δεν μπορεί καταρχήν να κάνει διαχωρισμό ανάμεσα σε αναρχικούς άντρες και μη-αναρχικούς άντρες. Πότε οι αναρχικοί/ες ξεκίνησαν να φτιάχνουν (ή πιο σωστά) αναπαράγουν θεωρίες που κινούνται ενάντιων τους;! Όταν μία αναρχική συλλογικότητα μιλάει πχ. για τους μικροαστούς, δεν το κάνει για να το στρέψει στην ίδια, λογικά όλοι δουλεύουν άρα μπορούμε να τους πούμε μικροαστούς, αλλά προς τα έξω. Θεωρώντας πως εμείς (δλδ ας πούμε η συλλογικότητα) έχουμε άλλες αξίες!

1/ Δηλαδή οι αναρχικοί εξ ορισμού δεν μπορούν να βιάσουν; Έλα που τέτοιες καταγγελίες έχουν γίνει όχι μόνον εδώ αλλά και διεθνώς για περιστατικά βιασμού ΚΑΙ εντός αναρχικών συλλογικοτήτων. 2/ Επιπλέον, όταν γίνεται μια καταγγελία και η συλλογικότητα αδιαφορεί, αυτό δείχνει ακριβώς πως όταν οι “αξίες” είναι να δοκιμαστούν στην πράξη, αποδεικνύονται κούφια λόγια.

--Η κουλτούρα του βιασμού όπως χρησιμοποιείτε από «συντρόφισσες» είναι ξεκάθαρα man hating που κατευθύνετε προς τους συντρόφους τους και όχι εκεί που πρέπει να κατευθυνθεί. Αυτό ίσως γιατί η θεωρία είναι επίτηδες τόσο «ηλίθια» ώστε να μην μπορεί να γίνει διαχωρισμός και να ομαδοποιηθούν οι άντρες, άσχετα προσωπικών αξιών και πράξεων. Αυτό που μπορούμε να ξέρουμε στα σίγουρα είναι πως δεν ήταν αναρχικοί οι άνθρωποι που σκέφτηκαν την θεωρία της κουλτούρας του βιασμού.

1/ Κι αν ο 'σύντροφος' βιάσει; Επειδή είναι 'σύντροφος', θα πρέπει να τον συγχωρήσουμε; 2/ Και τι σόι σύντροφος είναι άμα έχει βιάσει; Έχει προσωπικές αξίες αυτός ο 'σύντροφος', και τι είδους αξίες είναι αυτές; Μετράνε οι άλλες πιθανές πράξεις του παραπάνω από το ότι έχει βιάσει; 3/ man hating είναι όταν κάποιος 'σύντροφος' σε βιάσει και το καταγγείλεις; Πρέπει να περαστεί στο ντούκου επειδή είναι 'σύντροφος'; 4/ Κι άμα καταγγείλεις 'σύντροφο', και μιλάς και για την απάθεια όσων ακούν την καταγγελία και δεν κάνουν τίποτε, και μιλάς επομένως για τη διάχυτη κουλτούρα του βιασμού και εντός αναρχικών χώρων, αυτό σε κάνει μη αναρχικό; 5/ Η κουλτούρα του βιασμού δεν είναι θεωρία που κάποιοι τη σκέφτηκαν, είναι καθημερινό βίωμα – και η απόδειξη είναι αυτά που γράφεις.


είμαι ίδιος ένας από πάνω, νομίζω δεν έχει γράψει κανείς άλλος ως ένας εδώ.

Ξέρω τα στατιστικά γιατί όπως είπα και πιο πάνω είχα την εμπειρία, και «πέφτω» στο στατιστικό που λέει πως δεν θα μάθουμε τίποτα ποτέ. Ξέρω τι εφιάλτες βλέπεις, τι σκέφτεσαι όταν «χάνεσαι» κοιτώντας στον τοίχο κλπ κλπ. Ίσως επειδή ήταν μεμονωμένο και σε μικρή ηλικία μπορώ σήμερα μετά από πάνω από 20/25 χρόνια να είμαι κοολ. Και εγώ το θυμήθηκα πριν κάποια χρόνια να ξέρεις… δεν ήταν καν στην -συνειδητή- μνήμη μου. Από τότε, προσπαθώ να το αναλύσω συνειδητά. Μόνο τρομάζω όταν σκέφτομαι τι ένιωθα για πολλά χρόνια μέχρι να το «ξεχάσω» (μιλάω για καταπιεσμένες μνήμες, όχι τύπου ξέχασα να πάρω τσιγάρα..), σε σχέση με το τι μπορεί να νιώθει κάποιος/α που έχει πάθει πολύ χειρότερα, για πολύ μεγαλύτερες διάρκειες και χωρίς να μπορεί να το ξεχάσει, ίσως γιατί ποτέ δεν σταμάτησε!
ίσως για αυτό το λόγο μπορώ να λέω πως η θυματοποίηση δεν βοηθά.
Αν μίλαγαν όντως οι άντρες, όχι όπως εγώ ας πούμε, τα στατιστικά θα ήταν αλλιώς.

Πάντως και προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης πιο πιο πάνω έγραψα πως «θα ήταν λάθος βέβαια να χάσουμε πως πραγματικά αυτού του είδους η βία είναι ασύμμετρα κατευθυνόμενη προς τις γυναίκες & ομοφυλόφιλους»

Όμως! Να πιστεύεις (αν υποθέσω πως είσαι αναρχικιά, και άρα συντρόφισσα) σε θεωρίες όπως αυτή της «κουλτούρας του βιασμού» που με στοχοποιούν στα μάτια σου -με ναζιστικού τύπου συλλογική ευθηνή- απλά και μόνο γιατί έχω πουλί, και ακόμα πιο εκεί να πρέπει να σου αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας μου θυμίζει κάτι πολύ πολύ έντονα από αυτά που έλεγες εσύ πιο πάνω! Και έτσι καταλήγω πως ενώ ναι μεν βλέπω την δεύτερο-προς-τρίτο φεμινιστική διάσταση της ισότητας, ισότητα με το κτήνος δλδ, εγώ προτάσσω (αναρχικά) σκατά σε όλες και όλους που θέλουν «ισότητα» και «δικαιώματα» και αναπτύσσουν τις ίδιες πρακτικές και θεωρίες με τον κυρίαρχο!
Ή ήμαστε σε αυτό συντροφικά, σαν άναρχοι άνθρωποι με τα -περισσότερο ή λιγότερο- σκατένια βιώματα μας, αγκαλιά ο ένας με την άλλη σε θεωρία και πράξη, που να μας χωράει και τους δύο ή ΞΑΝΑΛΕΩ εκεί είναι και ο ακαδημαϊκός, εε συγνώμη, μεταμοντέρνος ήθελα να πω φεμινισμός, ο φιλελευθερισμός, αριστερά κ.α. εμπρός για διάσπαση.

«δεν βλεπετε την συμπεριφορα του φιλου σας και τα προσβλητικα του σεξιστικα σχολια για την γυναικα της διπλανης παρεας. δεν βλεπετε τα πεσιματα στα παρτυ και στις συναυλιες που γινονται γυρω σας. δεν βλεπετε τα επιμονα, προσβλητικα και κυριαρχικα βλεμματα των ματσο συντροφων σας πανω σε συντροφισες, στα στηθη τους, στο σωμα τους. δεν βλεπετε την κακοποιητικη συμπεριφορα του ματσο αντιφασιστα συντροφου σας. δεν ειναι οτι δεν τα βλεπετε, αλλα κανετε οτι δεν καταλαβαινετε.»
Δεν ξέρω τι συμβαίνει σε όλα σε όλα αυτά τα μέρη που λες, έχω κατάθλιψη και έτσι αποφεύγω μέρει με πολλούς κάγκουρες. Όμως όσο μπορώ να πω από τις λίγες εμπειρίες μου σε αθηναϊκά στέκια δεν είναι όπως τα λες, χωρίς να είμαι παντού και πάντα για να ξέρω 100% ότι ΔΕΝ είναι όπως τα λες. Ερώτηση, υπάρχει πιθανότητα να είσαι κακοπροαίρετη, και τον πίθηκο που λέει «είμαι αναρχικός» ή «είμαι αντιφασίστας» να τον παίρνεις της μετρητής και έτσι να κάνεις ένα λογικό άλμα ανάμεσα στην αναρχική θεωρία, εμένα σαν φορέα της και έναν τυχαίο -μπερδεμένο- επαναστάτη κάγκουρα κάπου στο κέντρο; Ναι ξέρω παίζουν πολλοί, αλλά θα σου άρεσε να σου απευθύνομαι σαν να είσαι αυτή ας πούμε; https://www.youtube.com/watch?v=GvKAe-iFOMs


και το ποιος κάθετε στην πυραμίδα, είναι τόσο ηλίθιο* που μπορώ και να στο γυρίσω πίσω. Ιστορικά οι άντρες που μπαίνουν φυλακή, που πάνε για καταναγκαστική εργασία, που γίνονται κιμάς στον πόλεμο κλπ είναι ΑΣΥΜΕΤΡΑ πολλοί σε σχέση με τις γυναίκες. Γεγονός. Αυτό ίσως σημαίνει πως, αν επιλέξεις να το δεις έτσι, είσαι εσύ που κάθεσαι στην κορυφή της πυραμίδας και είσαι η πιο ωφελημένη από την πατριαρχική κοινωνία;;; Ξέρεις, οι γυναίκες, στατιστικά, ζουν περισσότερα χρόνια..
Και προφανώς δεν εννοώ αυτό που έγραψα, απλά ήθελα να δείξω το διάτρητο του επιχειρήματος - από την ανάποδη. (ΣΟ μη με κόψεις πάλι, και πιο πριν το σχόλιο μου προς τον/ην μμ, σχήμα λόγου ήταν! μην γίνουμε PC και εμείς)

* ουσιαστικά μιλάς για το structural sexism, και κατ’ επέκταση structural racism κλπ που λίγο πολύ λένε πως εφόσον υπάρχει αυτή η δομή η γυναίκες δεν μπορούν να είναι σεξίστριες, οι αφροαμερικάνοι δεν μπορούν να είναι ρατσιστές κλπ κλπ μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τους/ις συγγραφείς που πρώτο είπαν αυτά τα πράγματα -δλδ μετά-αποικιοκρατία, gender politics κ.α.; Γιατί εγώ όσο το έχω ψάξει ήταν αμερικάνες/οι. Και ό,τι βγαίνει από την Αμερική δεν είναι κακό, αλλά μπορεί να εξηγεί πολύ καλά (ή και όχι τόσι καλά, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση) την κοινωνία που προέκυψε, και εδώ να είναι απλά χαζομάρα, γιατί σαν θεωρεία στερείτε καθολικότητας. Εγώ ισχυρίζομαι πως συμβαίνει το δεύτερο.

Αλλά μιας που που «επιτέθηκε» και η τρικυμία εν κρανίο, αν θέλετε ανοίγουμε ένα νέο νήμα και το συνεχίζουμε (πολιτισμένα!) γιατί το έχω ψάξει πολύ, και με ενδιαφέρεις να το συζητήσω.

από που δημοσιεύει 08/12/2016 8:47 μμ.


Φαντάζομαι ήδη τον (εννοείται άντρα) αναρχικό ερευνητή της υπόθεσης βιασμού στην γαμάτη κοινωνία που θα στήσετε να ρωτά το θύμα, "τι σου κάναν κουκλίτσα μου;"

Και η ποινή για τον θύτη, αν φυσικά δεν είναι κανένα "μπαρουτοκαπνισμένο συντρόφι" θα είναι τέτοια που να ικανοποιεί την ανάγκη του όχλου να βρεί κάποιον χειρότερο του. Θάνατος δια λιθοβολισμού ή κάτι παρόμοιο..

υγ. Όσοι με βρίσκουν υπερβολικό τους παραπέμπω στο σχόλιο με τίτλο "έλεος" στη συζήτηση για το αποκεφαλισμένο ελάφι..

από ένας 08/12/2016 9:10 μμ.


1/ όλα τα κακά από την Αμερική έρχονται... 2/ οι συλλογικότητες δεν έχουν κριτική ικανότητα, ούτε ανάλογα βιώματα
1 Όχι δεν έρχονται όλα τα κακά από την Αμερική. Όμως μία κοινωνική θεωρία που προσπαθεί να εξηγήσει την Αμερική υπάρχουν καλές πιθανότητες να μην εξηγεί την Ελλάδα. Αυτό είπα μόνο.
2 Γενικά μιλώντας καλό θα ήταν τα πρωσικά βιώματα να μην γενικεύονται.


Υπάρχουν στατιστικές τοπικές και διεθνείς για το πόσοι βιασμοί γίνονται καθημερινά (και είναι αποδεκτοί κοινωνικά εφόσον συνεχίζουν να γίνονται) και πόσοι βρίσκονται σαπισμένοι στο ξύλο με παράλυτο το δεξί τους χέρι. Και γι' αυτό ακριβώς μιλάμε για κουλτούρα του βιασμού.
Συμφωνώ, όμως αυτή η κουλτούρα γίνετε αποδεκτοί από αναρχικούς/ές; Από πια πολική θέση μιλάς για την κουλτούρα του βιασμού που βάζεις μέσα και τους αναρχικούς άντρες;

1/ γιατί λοιπόν εσύ ή κάποιος άλλος δεν ασχολείται με τους βιασμούς των ανδρών από άνδρες, και γιατί αυτό θα πρέπει να τίθεται αντιπαραθετικά όταν μιλάμε για βιασμούς γυναικών, οι οποίοι είναι και πολλοί περισσότεροι.
Εξήγησα πιο πάνω ακριβώς πως θεωρώ διασπαστικό να μιλήσω εγώ για τους άντρες, εσύ για τις γυναίκες κλπ. Στην αναρχία όλες θα μιλάν για όλους. Αν δεν σου αρέσει, μην είσαι αναρχικιά, τι να σου πω; Έχεις μία θεωρία και καλά κάνεις, εγώ λέω πως η αναρχία από τα χρόνια της Γκόλντμαν μιλάει για αυτά τα πράγματα και δεν χρειαζόμαστε καμία gender politics / cultural study θεωρία για να μιλήσουμε για τον σεξισμό.

2/ Εφόσον λοιπόν είναι πολλοί περισσότεροι, κι αυτό δεν αναγνωρίζεται από σκεπτικά σαν το δικό σου, δεν μπορούμε να μιλάμε για “συλλογική αυτοπροστασία” γενικά, ούτε εντός του αναρχικού χώρου ειδικότερα.
Να ξανά ξανά πω λοιπόν γιατί έχεις μάθει ένα ποίημα και δεν κοιτάς και τι γράφω!
«Ο βιασμός είναι βία (που θα ήταν λάθος βέβαια να χάσουμε πως πραγματικά αυτού του είδους η βία είναι ασύμμετρα κατευθυνόμενη προς τις γυναίκες & ομοφυλόφιλους, αλλά ας θυμηθούμε επίσης πως στις φυλακές για παράδειγμα είναι -παραδοσιακά- ασύμμετρα πολλοί ετερόφυλοι άντρες).»

3/ Το τι κάνουν με την αυτοδικία οι γυναίκες είναι δικό τους θέμα, αλλά δεν τίθεται το δίλημμα αυτοδικία-αυτοθυματοποίηση, γιατί δεν πρόκειται για αυτοθυματοποίηση αλλά για άσκηση εξουσιαστικής βίας εκεί που κάποιοι νομίζουν ότι τους παίρνει (ευτυχώς δεν τους παίρνει πάντα...)
Δεν μίλησα για τις γυναίκες γενικά. Μίλησα για τις συντρόφισσές μου, αναρχικές δλδ. Το τι κάνουν οι συντρόφισσες μου με την αυτοδικία είναι θέμα όλων των αναρχικών, εσύ γιατί πετάγεσαι απλά γιατί είσαι γυναίκα; Ξέρεις, υποτιμάς τις συντρόφισσες μου με αυτή σου την συμπεριφορά! Πιστεύεις χρειάζονται εσένα να τις προστατεύσεις;


1/ Δηλαδή οι αναρχικοί εξ ορισμού δεν μπορούν να βιάσουν; Έλα που τέτοιες καταγγελίες έχουν γίνει όχι μόνον εδώ αλλά και διεθνώς για περιστατικά βιασμού ΚΑΙ εντός αναρχικών συλλογικοτήτων.
Ναι, άνθρωποι που λένε πως είναι αναρχικοί μπορούν να βιάσουν.
Gay που να είναι τρανσφοβικοί (βλέπε pride αθήνας).
Φεμινίστριες που να είναι σεξίστριες.
Μειονότητες που να είναι ρατσιστές.
Τι θες να πεις με αυτό όμως;

2/ Επιπλέον, όταν γίνεται μια καταγγελία και η συλλογικότητα αδιαφορεί, αυτό δείχνει ακριβώς πως όταν οι “αξίες” είναι να δοκιμαστούν στην πράξη, αποδεικνύονται κούφια λόγια.
Δεν έχω ιδέα, δεν μου έχει τύχη. Στην δικιά μου συλλογικότητα μια φορά φώναξε ένας λίγο καγκουρίστηκα σε μία συντρόφισσα, του είπα να μην της φωνάζει και με έκραξε καπάκια η δίπλα συντρόφισσα κράζοντάς με «να μην γίνομαι σεξιστής». Αν ήταν να πάρω την προσωπική μου εμπειρία και να την γενικεύσω όπως εσύ γενικεύεις το αντίστροφο περιστατικό δεν θα βοήθαγε πολύ ε;


1/ Κι αν ο 'σύντροφος' βιάσει; Επειδή είναι 'σύντροφος', θα πρέπει να τον συγχωρήσουμε;
Εγώ γιατί να συγχωρέσω τον/την οποιαδήποτε; Παράλογο δεν είναι αυτό;

2/ Και τι σόι σύντροφος είναι άμα έχει βιάσει; Έχει προσωπικές αξίες αυτός ο 'σύντροφος', και τι είδους αξίες είναι αυτές; Μετράνε οι άλλες πιθανές πράξεις του παραπάνω από το ότι έχει βιάσει;
Έλα ντε! Και εγώ θα αναρωτηθώ πολύ για τις αξίες κάποιου (και τις δικές μου σε τελική) που θεωρώ σύντροφο αν τελικά είναι βιαστής.
Τι σχέση έχουν οι άλλες καλές πράξεις σε σχέση με το αν βίασε; Πότε στην παραπάνω συζήτηση γράφτηκε κάτι τέτοιο;

3/ man hating είναι όταν κάποιος 'σύντροφος' σε βιάσει και το καταγγείλεις; Πρέπει να περαστεί στο ντούκου επειδή είναι 'σύντροφος';
Δεν είπα ποτέ αυτό! Είπα man hating είναι οι «συντρόφισσες» που με στοχοποιούν απλά γιατί είμαι άντρας! Εκτός αν εξισώνεις γενικά όλους τους άντρες με βιαστές.

4/ Κι άμα καταγγείλεις 'σύντροφο', και μιλάς και για την απάθεια όσων ακούν την καταγγελία και δεν κάνουν τίποτε, και μιλάς επομένως για τη διάχυτη κουλτούρα του βιασμού και εντός αναρχικών χώρων, αυτό σε κάνει μη αναρχικό;
Αυτό είναι κάτι που δεν ξέρω. Συγνώμη δεν είμαι παντού. Διάφορα υπονοούμενα βλέπω από πάνω, σαν όλοι και όλες να ξέρετε κάτι που δεν ξέρω. Αν θέλει κάποιος ας δώσει όχι κουτσομπολιό, αλλά λινκς από ό,τι έγινε δημόσιο σε σχέση με αυτό! Ξέρεις, δεν ήμαστε όλοι αναρχοπαράγωντες για να ξέρουμε τι γίνετε παντού. Δεν αμφισβητώ το τι έγινε. Απλά δεν το ξέρω καθόλου.
Το μόνο που ξέρω χειροπιαστά είναι ένα πρόσφατο/περίεργο κείμενο που ανέβηκε από κάποια για κάποιον αντιφασίστα, αλλά δεν είπε ονόματα! Κοίτα, σαν αναρχικός δεν μπορώ εγώ να απολογούμαι για τον κάθε έναν που λέει ότι είναι αντιφασίστας και είναι σε κάποια συνέλευση και κατα άλλα είναι σωστός -εναλλακτικός ή γυπεδικός- ελληαναρας! Είναι σαν να σε βάζω να απολογείσαι για κάθε «φεμινίστρια» που είναι κρυφό-φανερό τρανσφοβική ή όντως man hating (εκτός αν δεν υπάρχουν!;)


Χοντρή, θα ήθελα να σε ρωτήσω, πως πιστεύεις θα πρέπει αν αποδεικνύεται (αν καταρχην θες να αποδεικνύεται) το γεγονός του βιασμού, χωρίς γυναικολογική εξέταση και χωρίς να μπορεί να δει τον θυτη στα μάτια. Ρωτάω, γιατι αντιλαμβάνεσαι, πως αν δεν υπάρχει τεκμηρίωση,. Δεν παίζει θεμα πατριαρχίες, ειναι θεμα κοινής, απλής λογικής. Η καθε γυναικα θα μπορει να σηκωσει το δακτυλο της και να στείλει οποιον θέλει στην φυλακη. 

Πρέπει λοιπον να αποδεικτεί με καποιον τρόπο η ενοχή του θυτη ή όχι; και αν ναι, πως; 

από @ 08/12/2016 11:39 μμ.


Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται σε αυτή την κουβέντα. Η κουλτούρα του βιασμού στοχοποιεί οποιονδήποτε (είτε ειναι άνδρας, είτε γυναίκα, είτε γκέι τρανφοβικός, ειτε οτιδήποτε) που αναπαράγει τα κυρίαρχα πρότυπα της πατριαρχίας και του σεξισμού.

Δεν στοχοποιεί μόνο τους άνδρες. Οπότε, ένας, πώς θεωρείς ότι στοχοποιεί μόνο τους άνδρες -τους άνδρες συνολικά- είτε την αναπαράγουν είτε όχι;

Κοίτα ένας, σε μερικά απ' όσα λες συμφωνω, και σε καποια άλλα με μπερδεύεις, μάλλον γιατί είσαι κι εσύ μπερδεμένος.

--

μμ, τι σόι ιδέα είναι αυτή ότι μια γυναίκα ξυπνάει και αποφασίζει να στοχοποιήσει κάποιον χωρις να υπάρχει όντως καποιος πολύ σοβαρός, πραγματικός λόγος; Κι αν μιλάμε για βιασμό, ποια γυναίκα θα μπει στη διαδικασία των αποδείξεων κλπ., την τόσο ψυχοφθόρα, αν δεν υπάρχει όντως αιτία; Και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή είναι τόσο ψυχοφθόρα, και σε πολλές περιπτώσεις άσκοπη στην κοινωνία που ζούμε, οι περισσότερες περιπτώσεις βιασμού δεν καταγγέλλονται καν.

Επιπλέον, στη μία στα χίλια περίπτωση άδικης στοχοποίησης, αυτό θα φανεί πολύ εύκολα μέσα από τις αντιφάσεις. Οπότε, καταρχήν ξεκινάς πιστεύοντας αυτό που καταγγέλλεται και παίρνοντάς το πολύ σοβαρά υπόψη.

 

από ένας 09/12/2016 1:47 πμ.


Μπορείς να δώσεις λινκς από κείμενα (στα ελληνικά ή στα αγγλικά ή …) που να μιλάνε για την την κουλτούρα του βιασμού και να λένε ξεκάθαρα πως στοχοποιούν ΚΑΙ γυναίκες (ή τρανς ας πούμε) αν είναι της πατριαρχίας και του σεξισμού (πχ Χριστιανές, Μουσουλμάνες, Εβραίες, Ινδουίστριες, απολιτίκ συντηρητικές, λούμπεν κλπ); Αποδίδει κανείς, που γράφει για την κουλτούρα του βιασμού, στις γυναίκες τις ευθύνες που τους αναλογούν, είναι το 50% του πληθυσμού, για την σκατένια αυτή συνθήκη που ζούμε;
Γιατί ως τώρα αυτά που έχω διαβάσει όταν μιλάνε πχ για γυναίκες αναφέρονται στον εσωτερικευμένο σεξισμό, μιας που όπως είπα πιο πάνω κάποιες φεμινίστριες λένε πως σεξιστές μπορούν να είναι μόνο οι άντρες εφόσον ο δομικός σεξισμός/πατριαρχία ωφελεί ΜΟΝΟ αυτούς και όχι τις γυναίκες. Είναι η τρελή θεωρία του προνομίου (privilege).

υσ Να θυμίσω μία ιστορία από επαρχία με μία 2ης γενιάς μετανάστριας που βίασαν ομαδικά (και αθωωθήκαν όλοι) κάτι χωριατοελληνόπουλα (από τα αλάνια, ξέρετε) στο σχολείο τους μέσα την ώρα που 2-3 φίλες των αγοριών τραβάγανε με το κινητό.
https://mwvkafeneio.squat.gr/2010/05/28/%CE%B7-%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CE%AE-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B8%CF%8C%CF%81%CF%85%CE%B2%CE%BF/
Αν θες λες και εσύ ό,τι και οι από πάνω, δλδ «φέρουν βέβαια την παθητικότητα σα σώματα, αλλά είναι αδελφές, μέλλουσες σύζυγοι και μάνες». Ή το βλέπεις για αυτό το σιχαμένο πράγμα που είναι, ανεξάρτητος φύλου και προκαταλήψεων - θετικών ή αρνητικών, ποια κράταγε την κάμερα και ποιος έκανε την δράση. Αυτά είναι χαζά.

από @ 09/12/2016 5:19 μμ.


--Αποδίδει κανείς, που γράφει για την κουλτούρα του βιασμού, στις γυναίκες τις ευθύνες που τους αναλογούν, είναι το 50% του πληθυσμού, για την σκατένια αυτή συνθήκη που ζούμε;

 

Γι' αυτό σου λέω ότι με μπερδεύεις. Οι γυναίκες μπορεί να είναι το 50% του πληθυσμού και να αναπαράγουν, στο βαθμό που τους αναλογεί, τις συνθήκες που ζούμε μέσω ΚΑΙ του εσωτερικευμένου σεξισμού και του ρατσισμού απέναντι στους “άλλους/ες”, αλλά όσον αφορά την κουλτούρα του βιασμού, δεν είναι αυτές που βιάζουν αλλά αυτές βιάζονται.

Η κουλτούρα του βιασμού, πέρα από διάχυτη ιδεολογία και πρακτική στα πλαίσια της πατριαρχίας, έχει υλικές βάσεις, είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους για την απρόσκοπτη διαιώνιση του καπιταλισμού μέσω των διαχωρισμών του. Είναι η καθυπόταξη του μισού της κοινωνίας - των γυναικών, αλλά και όλων όσων δεν αναπαραγάγουν τη συστημικά προωθούμενη ετεροκανονικότητα. Είναι ένας από τους βασικούς διαχωρισμούς που διασπούν την τάξη, ένας άλλος (συνδυαστικά ή ανεξάρτητα) είναι το “εμείς και οι άλλοι” στα πλαίσια του έθνους-κράτους, προς όφελος ακριβώς της διαιώνισης της ταξικής κοινωνίας.

από μμ 09/12/2016 5:39 μμ.


Μπόλικος κόσμος θα υποστήριζε ο,τι αν ήξερε οτι ο ισχυρισμός του θα γινόταν πιστευτός χωρίς τις απαραίτητες αποδείξεις, μονο και μόνο για μια εφήμερη κακία ή πιο πολύπλοκους λόγους (από ενα/μια αντρα/γυναίκα που διεκδικει πίσω τον/ην πρώην του/της, για δημοσιότητα, εκδίκιση, εκβιασμο, επαγγελματική ανέλιξη και οτι θες).

Επίσης, δεν θα είναι ψυχοφθόρα η διαδικασία, αμα δεν εγινε πραγματι βιασμός. Φθορά προκαλει ο βιασμός, οχι η διαδικασία αν δεν εγινε το εγκλημα. Ισως να είναι και διασκεδαστική. Αντιφάσεις, αν είναι λίγο προετοιμασμένος/η ο κατήγορος, τότε δεν θα υπάρχουν, αλλωστε δεν χρειάζεται να πει κάτι, περα απο οτι με βιασμε. Το να ζητηθούν λεπτομέριες, ειναι "ψυχοφθόρα και εξευτελιστική" διαδικασια που τα πατριαρχικα μοντέλα επιβάλλουν. 

Αν ξεκινάς μια έρευνα πιστεύοντας οτι καποιος ειναι ή οχι ενοχος, εχεις χάσει την μπάλα. Πρέπει να είσαι ψυχρός και ουδέτερος, και να αποφασίζεις μονο ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, αλλοίως πολλές αθώες μανούλες θα κλάψουν.

από @ 09/12/2016 6:13 μμ.


κατανοητή η θέση σου, και πλήρως πατριαρχική.

Ελαχιστες γυναίκες θα υποστήριζαν ότι βιάστηκαν χωρίς να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί από μικρές μαθαίνουν το κόστος της επιβίωσης στην πατριαρχική κοινωνία. Απόδειξη το ότι μια μειοψηφία των βιασμών καταγγέλλονται.

από μμ 09/12/2016 6:42 μμ.


Καθόλου πατριαρχική η θεση μου. Είναι απλά λογική. Εσύ προφανως θεωρείς οκ να τιμωρηθουν, διασυρθουν λιγοι ανθρώποι αθώοι στο όνομα της Ιδέας σου και της...δικαιοσύνης. Τώρα ελαχιστοι καταγγέλνονται βιασμοί, ομως με το παράλογο συστημα σου θα εχεις πολλά ψευδως θετικα περιστατικά και χωρις να εχεις ενα πραγματικο τρόπο να μαθεις τι γίνεται. 

Μονο με αποδείξεις ειναι οκ να καταδικάζεις κάποιον. 

Παρουσιάζεις την Αναρχια και τον Φεμινισμό να μην μπορουν να αντέξουν το τεστ της λογικής. Κρίμα. 

από ένας 09/12/2016 7:05 μμ.


Γι' αυτό σου λέω ότι με μπερδεύεις. Οι γυναίκες μπορεί να είναι το 50% του πληθυσμού και να αναπαράγουν, στο βαθμό που τους αναλογεί, τις συνθήκες που ζούμε μέσω ΚΑΙ του εσωτερικευμένου σεξισμού και του ρατσισμού απέναντι στους “άλλους/ες”, αλλά όσον αφορά την κουλτούρα του βιασμού, δεν είναι αυτές που βιάζουν αλλά αυτές βιάζονται.
Στην κουλτούρα του βιασμού μπαίνουν και οι αντρικοί βιασμοί πχ στις φυλακές, όχι;
Άρα όχι, δεν είναι μόνο οι γυναίκες που βιάζονται. Όπως είπα πιο πάνω είχα κακοποιηθεί και εγώ πιτσιρικάς, δεν είμαι γυναίκα. Άρα γίνεται. Με κακοποίησε γυναίκα; Όχι..ήταν γκέι άντρας, παράνομος από την Αλβανία στα 90’s σε χωριό…. δεν βγήκα ούτε ομοφοβικός, ούτε ρατσιστής. Δλδ δεν έκανα το προσωπικό πολιτικό σαν ηλίθιος! Τότε το είχα πει σε γονείς, θείες, ξαδέρφες και όλοι/ες με αγνόησαν και το άφησαν να συμβαίνει για όσες μέρες συνέβαινε (ευτυχώς λίγες). Στα γενετικά μου τι λες για τις γυναίκες και πόσο δεν είναι αυτές που βιάζουν. Η σιωπή είναι συνενοχή, και αυτό ισχύει για όλες και όλους! Εμένα δεν με νοιάζει ποιος μου το έκανε, με νοιάζει ότι όλες και όλοι με αγνόησαν!

Επίσης εμένα με κακοποιούσε (πολύ και πολλά χρόνια) και η μάνα μου. Βλέπεις χωρισμένοι γονείς και το πήρε θερμά να παίξει όλους τους ρόλους σόλο. Δεν βγήκα μισογύνης και σεξιστής όμως. Γιατί πάλι δεν έκανα το λάθος να κάνω το προσωπικό πολιτικό σαν ηλίθιος! Τι σχέση έχουν γυναίκες που ποτέ δεν επέλεξαν να ζήσουν την ζωή τους σαν τη μάνα μου; Τι σχέση έχω εγώ που δεν έχω επιλέξει να βιάζω με την κουλτούρα του βιασμού;

Έχοντας πει τα παραπάνω, και πιστεύω εδραιώσει πως οι γυναίκες είναι το ίδιο συνυπεύθυνες με τους άντρες στην διαιώνιση της κουλτούρας του βιασμού, ρωτάω, γιατί οι γυναίκες μπορούν να έχουν κάρτα «βγες από την φυλακή» δια μέσο «εσωτερικευμένου σεξισμού» και οι άντρες είναι απλά σεξιστές; Βγάζει νόημα; Δεν είναι ό,τι πιο διασπαστικό στην βάση του; Δεν το βλέπεις;

από ένας 09/12/2016 7:26 μμ.


Γενικά γράφω γρήγορα και κάνω ορθογραφικά και άλλα λάθη.
Για το "PC" της υπόθεσης να αναδιατυπώσω κάποια πράγματα.

Για το πιο πάνω που είπα, προφανώς ήταν γκεί, αλλά το πρόβλημα μου προσωπικά ήταν το παιδεραστής και όχι το γκέι. Αν και ο ίδιος ήταν έφηβος/νέος, γάμησέ τα, κακή φάση γενικά τι να λέω σε φόρουμς.. απλά να τα πω σωστά για να μη βγω περίεργος στο τέλος.

Και εκεί που είπα για φυλακές και *ετερόφυλους* άντρες, επίσης δεν ισχύει! Προφανώς και οι ομοφυλόφιλοι έχουν φάει τα ίδια σκατουλάκια σε φυλακές και ψυχιατρεία.. ασύμμετρα πολύ σε σχέση με τις γυναίκες.

από @ 09/12/2016 7:42 μμ.


--Στην κουλτούρα του βιασμού μπαίνουν και οι αντρικοί βιασμοί πχ στις φυλακές, όχι;

Ναι, προφανώς. Απλώς οι πλειοψηφία των βιασμών αφορά γυναίκες.

--Τότε το είχα πει σε γονείς, θείες, ξαδέρφες και όλοι/ες με αγνόησαν και το άφησαν να συμβαίνει για όσες μέρες συνέβαινε (ευτυχώς λίγες). Στα γενετικά μου τι λες για τις γυναίκες και πόσο δεν είναι αυτές που βιάζουν. Η σιωπή είναι συνενοχή, και αυτό ισχύει για όλες και όλους! Εμένα δεν με νοιάζει ποιος μου το έκανε, με νοιάζει ότι όλες και όλοι με αγνόησαν!

Η σιωπή δεν είναι απλώς συνενοχή, είναι έγκλημα - και ειδικά σε περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης. Και, οπως πολύ σωστά λες, "Εμένα δεν με νοιάζει ποιος μου το έκανε, με νοιάζει ότι όλες και όλοι με αγνόησαν!"

Συμφωνώ απόλυτα μαζι σου.

--Τι σχέση έχουν γυναίκες που ποτέ δεν επέλεξαν να ζήσουν την ζωή τους σαν τη μάνα μου; Τι σχέση έχω εγώ που δεν έχω επιλέξει να βιάζω με την κουλτούρα του βιασμού;

Μα σ' το έχω ξαναγράψει, η κουλτούρα του βιασμού αναφέρεται σε όσους/ες συμμετέχουν σ' αυτή και την αναπαράγουν, όχι στους υπόλοιπους/ες -λιγους/ες συγκριτικά- που δεν παύουν όμως να ζουν εντός της. Είναι απόδειξη του πόσο βαθιά έχουν περάσει οι διαχωρισμοί της κυριαρχίας εντός της τάξης.

--Έχοντας πει τα παραπάνω, και πιστεύω εδραιώσει πως οι γυναίκες είναι το ίδιο συνυπεύθυνες με τους άντρες στην διαιώνιση της κουλτούρας του βιασμού

Κοίτα, η διαφορά για όσες γυναίκες είναι συνυπεύθυνες στη διαιώνιση της κουλτούρας του βιασμού, είναι ότι επιπλέον διατρέχουν τον κίνδυνο να βιαστούν και οι ίδιες.

*

μμ, ναι με αποδείξεις, αλλά ξεκινώντας όμως όχι ότι οι γυναίκες ψεύδονται για κάτι τόσο σοβαρό (επειδή είναι "εκ φύσεως" εκδικητικές -δεν θα 'χεις δει αντρική εκδικητικότητα φαίνεται-, τις παρατησε ο γκόμενος κλπ. πατριαρχικά), αλλα ότι για να φτάσουν στο σημείο να κάνουν την καταγγελία (ενώ τόσες άλλες δεν την κάνουν καν) στο 99% των περιπτώσεων έχει συμβεί αυτό που καταγγέλεται.

από @@@ 09/12/2016 8:03 μμ.


Σε βιάσανε ; Απόδειξέ το. Αν δεν το αποδείξεις τότε έχεις συκοφαντήσει. Εξαιρετική λογική.

Να ρωτήσω τώρα κάτι υποθετικό που μου πέρασε απο το μυαλό, αναζητώντας μια λογική απάντηση, μιας και η λογική είναι μία και όχι κατα περίπτωση ή όπως μας συμφέρει. Ας υποθέσουμε οτι μια γυναίκα πάει και βρίσκει ένα φίλο του ατόμου που κατηγορείται για βιασμό και του αφηγείται την καταγγελία της, φεύτικη ή αληθινή δεν θα το εξετάσουμε τώρα. Του λέει δηλαδή οτι ο φίλος σου με βίασε, είναι βιαστής. Κι αυτός ο φίλος του καταγγελόμενου το μεταφέρει άμεσα στον ίδιο τον καταγγελόμενο. Η λογική τι λέει σ' αυτή την περίπτωση ; Οτι αυτός που έμαθε οτι τον κατηγορούν για βιασμό θα κάτσει ήσυχος μέσα στην υποστήριξη της παρέας του μη κάνοντας το οτιδήποτε ή οτι θα τα πάρει στο κρανίο και θα καταγγείλει την γυναίκα για συκοφαντία ; Κι αν ο ίδιος ο καταγγελόμενος δεν κάνει απολύτως τίποτα για εβδομάδες και για μήνες για να αναδείξει την συκοφαντία, τότε ο φίλος του που σ' αυτή την υποθετική περίπτωση πήρε απο πρώτο χέρι ενημέρωση απο την γυναίκα, τι πρέπει να κάνει ; Να υιοθετήσει κι αυτός μια στάση σιωπής ; Πώς το λένε αυτό το σύνθημα για την σιωπή, για βοηθήστε με λίγο να το θυμηθώ γιατί το έχω ξεχάσει.

από @τα αυτονοητα 09/12/2016 8:42 μμ.


Η λεγομένη"κουλτούρα του βιασμού" που παπαγαλίζουν συνέχεια οι φεμινίστριες, είναι κάτι υπαρκτό σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Μεξικό και ανύπαρκτο στο δυτικό κοσμο. ΠΡΟΣΟΧΗ βιασμοί γίνονται και εδώ πέρα, με την απλή διαφορά οτι

-Ο βιασμός τιμωρείται μέχρι και με ισόβια

-Οι κατηγορούμενοι για βιασμό ειναι κατάπτυστοι απο όλη την κοινωνία

-Καταδικασμένοι για σεξουαλικά εκλήματα στη φυλακή αντιμετωπίζονται εχθρικά απο τους υπόλοιπους κρατούμενους με αποτέλεσμα να κρατούνται σε ειδικές πτέρυγες.

Και οχι ανόητες φεμινίστριες, αυτός που σας κορνάρει με το παπί και φωνάζει "τι μ...άρα είσαι εσύ"

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΤΗΣ, ούτε εχει κουλτούρα βιασμού! ΚΑΦΡΟΣ και ΑΓΕΝΗΣ ειναι. Τον βρίζεις και τελείωσε η ιστορία.

Μου έχει συμβεί σε πάρτι του "χώρου" μεθυσμένη μεσήλικη άγνωστη γυναίκα να έρθει στα καλά καθούμενα και να μου πιάσει τα γεννητικά όργανα! Την απώθησα ευγενικά και το σκηνικό έληξε. Μήπως έπρεπε να κάνω δημόσια καταγγελία ως κακοποιημένος άντρας?

Με την ηλίθια λογική σας, επειδή συμβαίνουν κατι εκατοντάδες ανθρωποκτονίες κάθε χρόνο, πρέπει να κάνουμε κίνημα κατά της " κουλτούρας της ανθρωποκτονίας".

Κινημα ενάντια στην "κουλτούρα των διαρρήξεων", "της αρχαιοκαπηλείας","της απάτης και πλαστογραφίας", και πάει λέγοντας όλος ο ποινικός κώδικας.....

Ο στόχος όλης αυτής της τρέλας ποιός είναι? Με προκάλυμα την υποτιθέμενη κουλτούρα του βιασμού, να χτυπηθεί ο ανδρισμός και η αρρενωπότητα στο σύνολο τους και οι άντρες να ειναι ψυχικά ευνουχισμένοι και γεμάτοι ενοχές για το φύλο τους, κατι σαν ανθρώπινοι δονητές. Για αυτό και λέμε οτι ο σημερινός φεμινισμός(τρίτο κύμα) ειναι στην πραγματικότητα  μισανδρισμός.

από οπότε πάρτε το όπως θέλετε 09/12/2016 8:59 μμ.


Επίσης από βιασμό δεν ξέρω τπτ. Αλλά λέμε ότι στην αναρχική κοινωνία δεν θα έχει θα ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας? Επειδή οι γυναίκες κατά 99% (στατιστικό από μπετόν) δεν λένε ψέματα γι' αυτά τα πράγματα?

Αν η κατηγορία δεν αφορά βιασμό αλλά φόνο? Ποιό είναι το ποσοστό ψευδών καταγγελιών για φόνο?

Τα βίαια εγκλήματα είναι τα μόνα δυνατά στην αναρχική κοινωνία? Πχ μπορεί κάποιος να θέλει να καταλάβει (αναίμακτα) το σπίτι σου γιατί έχει γούστο να σε ξεβολεύει και ας μην υπάρχει πρόβλημα στέγης?

Ρωτώ ειλικρινώς και νομίζω ότι αυτά που λέτε εδώ είναι κάπως προβληματικά για το γενικότερο αναρχικό όπου κινείστε? Κάποια σχόλια μου φέρνουν στο μυαλό ένα φετιχισμό με τη σκληρή τιμωρία συγκεκριμένων εγκλημάτων που συναντάω συχνά σε αμερικανούς όταν συζητάμε για τη θανατική ποινή στις ΗΠΑ. Εκεί και πάλι το τεκμήριο της αθωότητας κρίνεται σημαντικό μεν αλλά δευτερεύον συγκριτικά με την ηθική ικανοποίηση του θύματος και της κοινότητας που επιτρέπει αυτό που θα ονόμαζαν 'closure'.

Στην βάση του, δεν ξέρω αν το μοντέλο δικαιοσύνης που προτείνετε διαφέρει σημαντικό από το λυντσάρισμα των αγανακτισμένων πολιτών.

Συγγνώμη για τα ορθογραφικά (σίγουρα πολλά)


"μμ, ναι με αποδείξεις, αλλά ξεκινώντας όμως όχι ότι οι γυναίκες ψεύδονται για κάτι τόσο σοβαρό (επειδή είναι "εκ φύσεως" εκδικητικές -δεν θα 'χεις δει αντρική εκδικητικότητα φαίνεται-, τις παρατησε ο γκόμενος κλπ. πατριαρχικά), αλλα ότι για να φτάσουν στο σημείο να κάνουν την καταγγελία (ενώ τόσες άλλες δεν την κάνουν καν) στο 99% των περιπτώσεων έχει συμβεί αυτό που καταγγέλεται."

 

Δεν χρειάζονται γυναικολόγοι, ιατροδικαστές, καταθέσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτά είναι πατριαρχικά κατάλοιπα! Στατιστικολόγοι χρειάζονται! Αυτή είναι η νέα λέξη της νομικής τεχνολογίας!

Τι αλλο θα ακούσουμε! 

Πάντως πέρα απο την πλάκα, δεν διαφέρεις σε τίποτα με τα αστικά δικαστήρια, καθώς και αυτοί με στατιστικά δικάζουνε.

Είναι ο κατηγορούμενος μετανάστης, τοξικομανής, βρώμικος, κακοντυμένος? 99% ένοχος-ΦΥΛΑΚΗ

Είναι ανθρωπος της υψηλής κοινωνίας, με γραβάτα και γνωριμίες? 99% αθώος- ΑΘΩΩΣΗ

@

από @ 09/12/2016 9:21 μμ.


στον καταιγισμό αγανα"κτισμένων" σχολίων, εγώ καλύπτομαι από το σχόλιο 8.03

μιας και μιλάμε για λογική

από ένας 09/12/2016 9:22 μμ.


ένα πράγμα και αποχωρώ από τη συζήτηση γιατί νομίζω από εδώ και πέρα απλά κουράζω τη ΣΟ όσους/ες διαβάζουν. Δεν έχω να πω και κάτι άλλο ως προς το γιατί είμαι κατά της θεωρίας «της κουλτούρας του βιασμού». Ίσως μια μέρα με άναρχες συντρόφισσες και σύντροφους τοποθετηθούμε πιο «επίσημα»/δημόσια και θεωρητικά, παρά εγώ εδώ να λέω τις προσωπικές μου ιστορίες.

είπες «αλλά όσον αφορά την κουλτούρα του βιασμού, δεν είναι αυτές που βιάζουν αλλά αυτές βιάζονται.»
μετά σε ρωτάω «Στην κουλτούρα του βιασμού μπαίνουν και οι αντρικοί βιασμοί πχ στις φυλακές, όχι;»
και λες πως «Ναι, προφανώς. Απλώς οι πλειοψηφία των βιασμών αφορά γυναίκες.»
μετά όμως ξελές «Κοίτα, η διαφορά για όσες γυναίκες είναι συνυπεύθυνες στη διαιώνιση της κουλτούρας του βιασμού, είναι ότι επιπλέον διατρέχουν τον κίνδυνο να βιαστούν και οι ίδιες.»

;;;;;;;;

Βλέπεις ότι έχεις δυσκολία να το πεις; Πριν λίγο δεν συμφωνήσαμε πως και οι άντρες βιάζονται; Με έκανες 360 μοίρες. (Επίσης δεν μου έδωσες ποτέ links.)

Είπα στην αρχή, είναι πολιτική μου αρχή να αρνούμαι με κάθε τρόπο την ποσοτικοποίηση της βίας. Είμαι κατά της βίας, και άρα δεν μπορώ να μπω στη δικαστική λογική εφόσον εκεί δεν έχει τόοοοοοσο πολύ βία, ε ντάξ, δεν πειράζει και τόσο ή δεν είναι βαρύνουσας σημασίας ή όχι όσο σημαντικό όσο το άλλο που έχει πιο πολύ βία. Τι σημαίνει είναι λιγότεροι άντρες βιασμένοι από γυναίκες; Από πότε αναρχικές/οι άνθρωποι νοιάζονται για τα νούμερα αν είναι μικρά ή μεγάλα για να νοιαστούν; Ένας και μία είναι ήδη πάρα πολύ! Ό,τι άλλο το θεωρώ είτε μισογυνιστικό/man hating, καγκουρό/identity politics αντίστοιχα, και άρα διασπαστικό μέχρι τα μπούνια. Αν βέβαια μιλάμε για αναρχία. Είσαι αναρχικιά/ός; (προσωπική απορία, τελείως φιλικά :)

 

Η αντιστοιχία σε κίνημα ειρήνης θα ήταν να λες «ειρήνη στη Συρία», να σου λέω εγώ «ναι και στην Υεμένη πόλεμος γίνετε! Θες να λέμε ειρήνη παντού;» και να μου λες «α. εκεί πεθαίνουν λιγότεροι και β. γιατί δεν ασχολείσαι εσύ με αυτό;»

από καποιος 09/12/2016 9:30 μμ.


δε θα μιλησω για την "κουλτουρα του βιασμου" γιατι ακομα το σκεφτομαι και δεν εχω καταληξει σε συμπερασμα για το αν υπαρχει και σε τι βαθμο (στην ελλαδα τουλαχιστον)

ομως για τις παραβιασεις προσωπικου χωρου σεξουαλικου χαρακτηρα μπορω να πω οτι δεν ειναι το ιδιο σε αντρες και γυναικες.. δηλαδη δεν ειναι το ιδιο να σου πιασει εσενα τα γεννητικα οργανα μια γυναικα με το να πιασεις εσυ τον κωλο μιας γυναικας.. το δευτερο ειναι πιο σοβαρο και κατακριτεο, δηλαδη στη δευτερη περιπτωση ολοι θα σε πουν καφρο και -ισως- εν δυναμει βιαστη, στην πρωτη θα γελασουν μαζι σου και μπορει να σου κανουν και κανενα σχολιο του τυπου "ελα που δε σ αρεσε".. λογικο να υπαρχει αυτη η διαφορα γιατι η γυναικα εχει τον φοβο του βιασμου, δλδ αυτος που την πιανει μπορει να τη στριμωξει πιο μετα ενω ο αντρας εχει τον ελεγχο λογω ανατομιας, οποτε λειπει αυτος ο φοβος..

αν ομως, λεω αν πριν πεσετε να με φατε, υπαρχει κι αλλη μια διασταση; δηλαδη οτι οι γυναικες μαθαινουν απο μικρη ηλικια να μην ειναι το σωμα τους διαθεσιμο για τον οποιονδηποτε ενω οι αντρες μαθαινουν το αντιθετο, επισης μαθαινουν οι αντρες να ειναι "κυνηγοι" και οι γυναικες "θηραματα"..  αυτο κατ επεκταση δινει πιο πολυ χωρο για κινησεις στις γυναικες που δεν εχουν τον φοβο οτι αν περασουν το νοητο οριο θα φανε χαστουκι και θα τις πουν "βιαστριες".. αλλωστε το αντρικο σωμα ειναι αυτο που πρεπει να αποζητα το σεξ και το γυναικειο αυτο που πρεπει να κοπιασεις για να το "εχεις"..

ετσι, το οτι οι γυναικες μπαινουν σε ενα τριπακι να ειναι πιο αυστηρες με τη διαθεσιμοτητα του σωματος τους (αυτο να σημειωσω δεν το επιβαλλουν οι αντρες, ειναι κοινωνικη νορμα γενικως αποδεκτη) μηπως μπορει να μην ειναι κομματι του αντισεξισμου και της καταστροφης των κοινωνικων προτυπων (που νομιζω ολοι θελουμε), αλλα να ευθυγραμμιζεται με την κοινωνικη προσταγη για οξυνση της "δυσπροσιτοτητας" του γυναικειου σωματος; οχι ως μερος της αυτοδιαθεσης της, αλλα ως μερος του ρολου της ως "θηραμα" που οσο πιο δυσκολα "πεφτει" τοσο πιο πολυ σεβασμο αξιζει..

από ένας 09/12/2016 9:33 μμ.


ένα πράγμα και αποχωρώ από τη συζήτηση γιατί νομίζω από εδώ και πέρα απλά κουράζω τη ΣΟ όσους/ες διαβάζουν. Δεν έχω να πω και κάτι άλλο ως προς το γιατί είμαι κατά της θεωρίας «της κουλτούρας του βιασμού». Ίσως μια μέρα με άναρχες συντρόφισσες και σύντροφους τοποθετηθούμε πιο «επίσημα»/δημόσια και θεωρητικά, παρά εγώ εδώ να λέω τις προσωπικές μου ιστορίες.

είπες «αλλά όσον αφορά την κουλτούρα του βιασμού, δεν είναι αυτές που βιάζουν αλλά αυτές βιάζονται.»
μετά σε ρωτάω «Στην κουλτούρα του βιασμού μπαίνουν και οι αντρικοί βιασμοί πχ στις φυλακές, όχι;»
και λες πως «Ναι, προφανώς. Απλώς οι πλειοψηφία των βιασμών αφορά γυναίκες.»
μετά όμως ξελές «Κοίτα, η διαφορά για όσες γυναίκες είναι συνυπεύθυνες στη διαιώνιση της κουλτούρας του βιασμού, είναι ότι επιπλέον διατρέχουν τον κίνδυνο να βιαστούν και οι ίδιες.»

;;;;;;;;

Βλέπεις ότι έχεις δυσκολία να το πεις; Πριν λίγο δεν συμφωνήσαμε πως και οι άντρες βιάζονται; Με έκανες 360 μοίρες. Καμία διαφόρα -πέρα από ποσοτική- δεν υπάρχει, εφόσον και οι άντρες επίσης διατρέχουν τον κίνδυνο να βιαστούν! (Επίσης δεν μου έδωσες ποτέ links.)

Είπα στην αρχή, είναι πολιτική μου αρχή να αρνούμαι με κάθε τρόπο την ποσοτικοποίηση της βίας. Είμαι κατά της βίας, και άρα δεν μπορώ να μπω στη δικαστική λογική εφόσον εκεί δεν έχει τόοοοοοσο πολύ βία, ε ντάξ, δεν πειράζει και τόσο ή δεν είναι βαρύνουσας σημασίας ή όχι όσο σημαντικό όσο το άλλο που έχει πιο πολύ βία. Τι σημαίνει είναι λιγότεροι άντρες βιασμένοι από γυναίκες; Από πότε αναρχικές/οι άνθρωποι νοιάζονται για τα νούμερα αν είναι μικρά ή μεγάλα για να νοιαστούν; Ένας και μία είναι ήδη πάρα πολύ! Ό,τι άλλο το θεωρώ είτε μισογυνιστικό/man hating, καγκουρό/identity politics αντίστοιχα, και άρα διασπαστικό μέχρι τα μπούνια. Αν βέβαια μιλάμε για αναρχία. Είσαι αναρχικιά/ός; (προσωπική απορία, τελείως φιλικά :)

 

Η αντιστοιχία σε κίνημα ειρήνης θα ήταν να λες «ειρήνη στη Συρία», να σου λέω εγώ «ναι και στην Υεμένη πόλεμος γίνετε! Θες να λέμε ειρήνη παντού;» και να μου λες «α. εκεί πεθαίνουν λιγότεροι και β. γιατί δεν ασχολείσαι εσύ με αυτό;»

από Αντωνακης 10/12/2016 12:01 πμ.


Προχωρησαμε τόσο που τώρα η διαφωνία βρίσκεται στο αν στην αναρχική κοινωνία θα γίνεται κάποιος ιατρικός έλεγχος όταν μια γυναίκα καταγγέλει βιασμό, ή θα στηριζόμαστε στον λόγο τής; Πότε φτάσαμε εκεί ρε παιδιά και δε το πήρα χαμπάρι;;

Νομίζω η επαφή με την πραγματικότητα έχει πάει περίπατο. Διάβασα την ανακοίνωση αποχώρησης της λεσβιακής ομάδας αθήνας από το στέκι μεταναστών, ένα χώρο αν όχι αναρχικό πάντως σίγουρα κομματι της πολιτικής ζωής των εξαρχείων. Το περιστατικό που αποτέλεσε την αφορμή συνέβη πριν 2 μήνες. Πόσες συζητήσεις άνοιξαν στο ιντυμήντια; Πόσες αλλού; Πόσες συλλογικότητες πήραν θέση;

Όσοι αρνείστε την ύπαρξη αυτού που οι φεμινίστριες ονομάζουν κουλτούρα του βιασμού.  Ήχει όντως άσχημα στα αυτιά ενός άντρα. Αλλά είναι φανερό μετα από λίγη επεξεργασία με τον όρο αυτό δεν αναφέρεται κανείς/ καμία σε μια κοινωνία όπου το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών είναι βιαστές, μιας και πουθενα δεν έχω διαβάσει μια τέτοια θέση σε αντίστοιχα κείμενα. Αλλά μια κοινωνία στην οποία ευρύτατα διαδεδομένες αντιλήψεις λειτουργούν σαν υπέδαφος για αυτους που εντέλει προβαίνουν στον βιασμό, και στην συνέχεια σχετικοποιούν την πράξη του. Όταν δε αντι για σχετικοποίηση η κοινωνία προβαίνει σε καταδίκη εως και αποτροπιασμο, καλέσματα σε λυντσαρισμα κλπ, αυτό γίνεται όταν το προφιλ του δράστη ταιριάζει σε αυτό ενός αποδιοπομπαίου τράγου, ψυχικά άρρωστος, μεταναστης κλπ..Όταν όμως είναι "δικός μας" τότε τον λόγο έχει η σχετικοποιήση της πράξης η προβολή του πόσο άξιο παλικάρι είναι κλπ.. Το περιστατικό που αναφέρει η Λοα είναι μόναχα μια ακομα επιβεβαίωση ότι την ίδια συμπεριφορά θα επιδείξει η κοινότητα είτε στην αμάρυνθο, είτει στο στέκι μεταναστων.

Εντέλει αυτός ο όρος μας λέει ότι η πράξη του βιασμού είναι η κορύφωση μιας ατέλειωτης σειράς διακρίσεων σε βάρος των γυναικών.  Το να διαχωρίζει κανείς τον βιασμό από τα σχόλια στον δρόμο, τα άθλια πεσίματα, την όποια προβολή του γυναικείου σώματος σαν αντικείμενο κλπ σαν πράγματα που ανήκουν σε εντελώς άλλη σφαίρα, είναι σαν να λέμε ότι  σε μια κοινωνία πολλοί εκφέρουν χυδαίο ρατσιστικό δημοσιο λόγο και παράλληλα που και που ε, συμβαίνουν και τίποτα δολοφονιούλες ξένων, ε άσχετο τωρα αυτό...

Σχετικά με τα επιχειρήματα που γράφτηκαν για μη διακριση της βίας. Γιατί οι μάυροι στην αμερική λένε black lives matter? Μηπως εννοούν ότι οι άλλες ζωές δεν μετράνε; Να πώ επίσης ότι δεν περίμενα από αναρχικό να φτάνει να υιοθετεί το "Καταδικάζουμε τη βία απόπου κι αν προέρχεται". Αλλά στο όνομα του αντιφεμινιστικού αγώνα ακόμα κι αυτό γίνεται.

 

από @τα αυτονοητα 10/12/2016 1:23 πμ.


Η ανακοίνωση της "λεσβιακής ομάδας αθήνας" έσπασε όλα τα κοντέρ γελοιότητας. Όταν κάποιος σε χουφτώνει είτε γιατί είναι κάφρος είτε πιωμένος είτε οτιδήποτε, του τραβάς μια σφαλιάρα και τελείωσε το θέμα. Δεν το αναγάγεις σε πολιτικό γεγονός "καταπίεσης του γυναικείου φύλου"

Εκτός αν σε βολεύει να έχεις το ρόλο του θύματος.

Όπως έγραψα πιο πάνω και μένα, όπως και πολλούς άλλους μας έχει χουφτώσει γυναίκα, φανταστείτε πόσο γελοίο θα ήταν να το καταγγείλουμε και να παριστάνουμε τα θύματα. Τόσο γελοία είναι η ανακοίνωση.

Ο βιασμός είναι κατι τελείως διαφορετικό και ασύνδετο, γιατί είναι πρωτίστως πράξη βίας και δευτερευόντως σεξουαλική.

Οι βιαστές είναι άνθρωποι διαταραγμένοι με βαθύ μίσος προς τις γυναίκες, και όση πολιτική ορθότητα και να επιβάλλετε στο δημόσιο λόγο αυτοί πάντα θα υπάρχουν

Όπως πάντα θα υπάρχετε και εσείς φεμινίστριες, με βαθύ μίσος προς τους άντρες.

από ²³²³²³ 10/12/2016 2:42 πμ.


βρε Αντωνάκη μου γράφεις «Εντέλει αυτός ο όρος μας λέει ότι η πράξη του βιασμού είναι η κορύφωση μιας ατέλειωτης σειράς διακρίσεων σε βάρος των γυναικών.»
Και ρωτάω, η κουλτούρα του βιασμού δεν περιλαμβάνει τους βιασμένους άντρες;;;;;
Αν ναι, τότε γιατί εσύ και η κάθε μία σε αυτή τη συζήτηση επιμένετε να λέτε ότι βιάζονται μόνο οι γυναίκες; Τι εμμονή είναι αυτή; Τελικά η θεωρία της κουλτούρα του βιασμού υπάρχει για να μην βιάζονται οι γυναίκες μόνο ή να μην ξανά βιαστεί άνθρωπος ποτέ; (μην κάνουμε πάλι τον κύκλο του γυναίκες ρομπότ = περισσότερες, αγόρια φεριμποτ = λιγότερα, για το θεό! Είπαμε ήδη 15 φορές πως ένας και μία είναι πάρα πολλοί/ες, σωστά;)

Επίσης λες «Να πώ επίσης ότι δεν περίμενα από αναρχικό να φτάνει να υιοθετεί το "Καταδικάζουμε τη βία απόπου κι αν προέρχεται". Αλλά στο όνομα του αντιφεμινιστικού αγώνα ακόμα κι αυτό γίνεται.»
Πότε το έγραψα αυτό;
Το «είμαι κατά της βίας», το αντιλαμβάνεσαι καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται; είσαι αμοιβάδα; Εσύ είσαι υπέρ της βίας; Γενικά και αόριστα; Δλδ είσαι υπέρ της σεξιστικής βίας προς τις γυναίκες; Κοροϊδευόμαστε;

μετά λες «Όταν όμως είναι "δικός μας" τότε τον λόγο έχει η σχετικοποιήση της πράξης η προβολή του πόσο άξιο παλικάρι είναι κλπ..»
θες να μου λινκάρεις ένα σχόλιο σε αυτό το νήμα που σχετικοποίησε τον βιασμό αν είναι από «σύντροφο»; ΕΝΑ! Μλκ βγάλτε την κασέτα να πούμε.. αυτά έλεγε και η από πάνω, μα καλά δεν διαβάζετε πριν γράψετε;

Το BLM δεν είναι όλοι οι μαύροι αλλά κάτι «μορφωμένες» τύπισσες και τύποι πίσω από πανεπιστήμια και ΜΚΟ.
Για το BLM πάρε αυτό το βίντεο και νομίζω ενσωματώνει ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Αμέρικά με τους SJW, δικό σου Αντωνάκη μου > https://www.youtube.com/watch?v=A8UTj8lQJhY

υσ θες να βάλεις λίνκς με όλα αυτά που έχεις διαβάσει για κουλτούρα του βιασμού και δεν ήταν man hating να μου τα τρίξεις στη μούρη σε παρακαλώ;


https://theanarchistlibrary.org/library/emma-goldman-anarchism-and-other-essays#toc11

[...] Woman, even more than man, is a fetich worshipper, and though her idols may change, she is ever on her knees, ever holding up her hands, ever blind to the fact that her god has feet of clay. Thus woman has been the greatest supporter of all deities from time immemorial. Thus, too, she has had to pay the price that only gods can exact, — her freedom, her heart’s blood, her very life.

Nietzsche’s memorable maxim, “When you go to woman, take the whip along,” is considered very brutal, yet Nietzsche expressed in one sentence the attitude of woman towards her gods.

Religion, especially the Christian religion, has condemned woman to the life of an inferior, a slave. It has thwarted her nature and fettered her soul, yet the Christian religion has no greater supporter, none more devout, than woman. Indeed, it is safe to say that religion would have long ceased to be a factor in the lives of the people, if it were not for the support it receives from woman. The most ardent churchworkers, the most tireless missionaries the world over, are women, always sacrificing on the altar of the gods that have chained her spirit and enslaved her body.

The insatiable monster, war, robs woman of all that is dear and precious to her. It exacts her brothers, lovers, sons, and in return gives her a life of loneliness and despair. Yet the greatest supporter and worshiper of war is woman. She it is who instills the love of conquest and power into her children; she it is who whispers the glories of war into the ears of her little ones, and who rocks her baby to sleep with the tunes of trumpets and the noise of guns. It is woman, too, who crowns the victor on his return from the battlefield. Yes, it is woman who pays the highest price to that insatiable monster, war. [...]

από α 10/12/2016 6:27 πμ.


Λοιπον, να πω κατι σοβαρο λιγο εδω περα... Οσο πιο πολυ διαβαζω τις κουβεντες εδω μεσα και το συζηταω με διαφορο κοσμο, ολο και λιγοτερο φλερταρω. Ειμαι γενους αρσενικου και μ αρεσουν οι γυναικες. Η αληθεια ειναι πως γεμιζω με ενοχες για πραγματα που δεν με αναλογουν και που θεωρω υπερβολικα και νιωθω καταπιεση. Εχω παρατηρησει καποιες φορες γυναικες να με παιρνουν ματι. Δεν με πειραξε. Το οτι θα πρεπει να σταματησω να θαυμαζω το γυναικειο σωμα και να καταντησω κρυψινους, κλειδαροτρυπας δεν μπορω να το καταλαβω. Τι θα πει δηλαδη ρε παιδια πως νιωθει η αλλη οταν την κοιτανε και πως το ενα και πως το αλλο. Δηλαδη απο την μια δεν πρεπει να θαυμαζω κατι που με κανει να κινηθω και απο την αλλη πρεπει να κανω και την πρωτη κινηση. Γιατι αν δεν την κανω πρωτον δεν θα γαμ... και δευτερον δεν θα γνωρισω και ισως να μην ερωτευτο. Δηλαδη πως θα γινει η δουλεια ρε παιδια. Καποτε η γυναικα ηθελε να απελευθερωθει σεξουαλικα, να κανει παιχνιδι και αυτη και τωρα. Πού ειναι ρε μια κοπελα να ερθει να μου πει θελω να σε το ενα και θελω να σε το αλλο, βρωμικα και αθωωα να περασουμε ολοι καλα.Θαυμασε με και συ λιγο να νιωσω και γω λιγο καλα. Μονο τον εαυτο σας θαυμαζετε στον καθρεφτη.  Κουραστηκαμε ρε κοριτσια. Και επειδη υπαρχουν 5 καγκουρες πρεπει να νιωθω εγω ενοχος γιατι οι βιαστες ειναι αντρες καθημερινοι και οχι ειδικοι. Τι λετε ρε παιδια. Δηλαδη στεκουμε καλα στα μυαλα μας; Ε τοτε και και οι γυναικες που καθονται σαν μπομπονιερες και περιμενουν και γω δεν ξερω τι, οκ τι ειναι;Δεν ειναι καθημερινες; Αν ειναι ετσι επειδη ο Πακιστανος βιασε ποια βιασε τοτε ολοι οι πακιστανοι βιαστες δεν ειναι δυο τρεις ειναι καθημερινοι. Ακουμε τι λεμε. Εχετε δικιο δεν διαφωνω. Οι αντρες κανανε κουμαντο μια ζωη. Σκατα δεν λεω. Δεν ειναι τα πραγματα σε γενικες γραμμες οπως ηταν. Βεβαιως και να το παλεψουμε αλλα ετσι οπως το παμε στο τελος δεν θα υπαρξουν δευτερες γενιες και τριτες και οι φασιστες θα γεννοβολανε.Ρε θα καταληξουμε να το παιζουμε ολοι και ολες με τσοντες εμεις θα τρεχουμε στα μπουζουκια και στα κλαρινομαγαζα μπας και γιατι θα φοβομαστε να ριξουμε ενα βλεμμα στις αναρχικες και οι γυναικες θα τρεχουν στις τραπεζες σπερματος για να κανουν παιδια. Και απ την πολυ την τσοντα στο τελος θα κουρκουτιασει το μυαλο μας και που μπακουνιν και μαλατεστα μετα. Ε ρε αναρχια που μας περιμενει. Φτιαξτε μπαντες ρε κοριτσια, παρτε παλουκια στις περιφρουρησεις, σηκωστε το αναστημα σας στις συνελευσεις, φτιαξτε αντιφα ομαδα μπασκετ,βολει,μπαλα δεν ξερω γω τι. Αυτα ειναι φεμινισμος. Ετσι αλλαζει πρωτα το πραγμα. Να δουμε μετα. Και τι κανετε τωρα? Γυρνατε απο δω και απο κει κ περιμενετε να συμβει κατι για να πειτα να να να σεξιστης. Θα εθιστειτε στο τελος. Σ αυτην την κωλοχωρα δεν ξερω τι γινετε στις αλλες ολοι ψαχνουμε να βγαλουμε το ματι καποιου. Και το κινημα το ιδιο κανει. Τρεχει απο δω και απο κει για να πει εναντια σ αυτο και στο αλλο. Ναι να το κανουμε ρε σεις. Να δημιουργησουμε κιολας ομως ε!Με διαπομπευσεις, ευνουσιχμους και φοβο τιποτα δεν θα παει καλα. Ισοτητα οχι φοβο


https://theanarchistlibrary.org/library/emma-goldman-anarchism-and-other-essays#toc12

[...] 

Every movement that aims at the destruction of existing institutions and the replacement thereof with something more advanced, more perfect, has followers who in theory stand for the most radical ideas, but who, nevertheless, in their every-day practice, are like the average Philistine, feigning respectability and clamoring for the good opinion of their opponents. There are, for example, Socialists, and even Anarchists, who stand for the idea that property is robbery, yet who will grow indignant if anyone owe them the value of a half-dozen pins.

The same Philistine can be found in the movement for woman’s emancipation. Yellow journalists and milk-and-water litterateurs have painted pictures of the emancipated woman that make the hair of the good citizen and his dull companion stand up on end. Every member of the woman’s rights movement was pictured as a George Sand in her absolute disregard of morality. Nothing was sacred to her. She had no respect for the ideal relation between man and woman. In short, emancipation stood only for a reckless life of lust and sin; regardless of society, religion, and morality. The exponents of woman’s rights were highly indignant at such misrepresentation, and, lacking humor, they exerted all their energy to prove that they were not at all as bad as they were painted, but the very reverse. Of course, as long as woman was the slave of man, she could not be good and pure, but now that she was free and independent she would prove how good she could be and that her influence would have a purifying effect on all institutions in society. True, the movement for woman’s rights has broken many old fetters, but it has also forged new ones. The great movement of true emancipation has not met with a great race of women who could look liberty in the face. Their narrow, Puritanical vision banished man, as a disturber and doubtful character, out of their emotional life. Man was not to be tolerated at any price, except perhaps as the father of a child, since a child could not very well come to life without a father. Fortunately, the most rigid Puritans never will be strong enough to kill the innate craving for motherhood. But woman’s freedom is closely allied with man’s freedom, and many of my so-called emancipated sisters seem to overlook the fact that a child born in freedom needs the love and devotion of each human being about him, man as well as woman. Unfortunately, it is this narrow conception of human relations that has brought about a great tragedy in the lives of the modern man and woman.

[...]

από μμ 10/12/2016 11:09 πμ.


Αντωνάκη, η λογική πήγε περίπατο προ πολλού, τωρα ειναι η ώρα της συνειδητοποίησης οτι χάθηκε απο τον ορίζοντα το καράβι. 

Ακου "λογική": Το δικαστήριο (ή ο αντιστοιχος μηχανισμός "μετα την επανάσταση") θα πρέπει να είναι προκατειλλημένο, εξ αρχής εναντίον του κατηγορουμενου, ο οποίος θα είναι ενοχος μεχρι αποδείξεως το αντιθέτου, μονο που οι αποδείξεις θα ....απαγορεύεται να συλλέγονται! 

Ορισμένοι προσπαθουν να κανουν την αναρχία να μοιάζει με ενα παιδικό τσίρκο το οποίο να μην μπορεί να πείσει οποιονδήποτε για την εφαρμοσιμότητα του, σαν δυνατό ενδεχόμενο το οποίο μπορεί να γινει πραγματικοτητα. Αντιθετα, θελουνε το τσίρκο, παιδικό πάρκο, για να περνάνε καλά σε μικρές αποδράσεις απο την αιώνια αστική τους ζωή. 

από Αντωνακης 10/12/2016 5:16 μμ.


 

Η κουλτούρα του βιασμού ναι, περιλαμβάνει θα έλεγα εγω και τους βιασμούς που γίνονται από άντρες σε άντρες. Αφού και σε αυτη την περίπτωση χρησιμοποιεί την σεξουαλική βία σαν εργαλείο κυριαρχίας πάνω στον άλλον. Στη συνεχεια ο βιασμένος αποκτά το στίγμα του "μή άντρα", άρα γίνεται κάτι σαν σκεύος, αναφέρομαι σε περιβάλλοντα εγκλεισμού και παρόμοιες καταστάσεις. Ένα παλιο σύνθημα του ολυμπιακού που έβριζε ώς πουσταρά κάποιον παναθηναικο που βιαστηκε από τους ίδιους δεν ξερω αν σου λέει κάτι αλλα είναι χαρακτηριστικό.  Πάλι δηλαδή βρίσκουμε την έννοια του άντρα σαν αυταξία και του "μη άντρα" δηλαδή της γυναίκας σαν έλλειψη. Αρα επιστρέφουμε στην κριτική στην πατριαρχία που κάνει ο φεμινισμός και στην κατάληξη της που είναι η κουλτουρα του βιασμού.

Λές επίσης παραπάνω "Είπα στην αρχή, είναι πολιτική μου αρχή να αρνούμαι με κάθε τρόπο την ποσοτικοποίηση της βίας. Είμαι κατά της βίας, και άρα δεν μπορώ να μπω στη δικαστική λογική εφόσον εκεί δεν έχει τόοοοοοσο πολύ βία, ε ντάξ, δεν πειράζει και τόσο ή δεν είναι βαρύνουσας σημασίας ή όχι όσο σημαντικό όσο το άλλο που έχει πιο πολύ βία. Τι σημαίνει είναι λιγότεροι άντρες βιασμένοι από γυναίκες; Από πότε αναρχικές/οι άνθρωποι νοιάζονται για τα νούμερα αν είναι μικρά ή μεγάλα για να νοιαστούν;"

Δεν έχει να κάνει με νούμερα, έχει να κάνει με τις σχεσεις εξουσίας. Το ότι τα νούμερα είναι αυτά που είναι, ειναι απλά επόμενο. Όπως δεν λεμε  "καταδικάζουμε τη βια αποπου κι αν προερχεται" όχι γιατι υπάρχει καλή και κακή βία αλλά γιατί υπάρχει δομική βια που συντηρεί ένα συστημα εκμετάλλευσης που είναι το καπιταλιστικό μοντέλο παραγωγής. Νομίζω ότι σαν αναρχικός αν σε ρωτάει κάποιος γιατί κάνεις πορεία εναντια στα έβερεστ, και δεν κανεις πορεία για την χ δολοφονία που έγινε στην ψ ένοπλη ληστεία κάπως έτσι απαντάς. Ελπίζω να μπορείς να κάνεις την αναγωγή στην συζήτηση μας μόνος σου, για να μην στο εξηγήσω τώρα εγώ, μια απλή αμοιβάδα.

Παραπέρα συνεχίζεις ότι το BLM δεν είναι αποκλειστικά κίνημα μάυρων και ο τρόπος που βρήκες για να το απαξιώσεις είναι να γράψεις για μορφωμενους τύπους και τύπισσες. Δεν είναι δηλαδή 100% αγνό μαύρο (λες και δεν υπάρχουν μάυροι στο ακαδημαικό σύστημα) όπως 100% αγνός εργατικός είναι ο ελληνικός αναρχικός χωρος, που όποιος παει πανεπιστήμιο παιρνει πόδι για να μην αλλοιώσει τα πιούρ χαρακτηριστικά του. Ο τίτλος στο βιντεακι που κάνεις λινκ "black people can be racist"!!! Συγνώμη αλλά τότε να μιλήσουμε και για τον ρατσισμό εναντιων των ελληνων που λέει και η χρυσή αυγή.

Ρωτάς στο τέλος να σου δώσω ένα παράδειγμα σχετικοποίησης του βιασμού από "σύντροφο". Σε παραπέμπω στο σχόλιο από πάνω σου. Σε παραπέμπω στον ειρωνικο τρόπο που μου απαντάς εξαιτίας του μη ανδροπρεπους nickname μου. Σε παραπέμπω στην συζήτηση για το κομενο κεφαλι ελαφιού που καποιος απαντα γράφοντας σε άτομο που δεν έχει καν προσδιορίσει το φύλο του "άσε μας κουκλίτσα μου", και το ιντυμιντια το δημοσιεύει, και δεν έχω δει ούτε μια αντιδραση από κάτω (παρ'όλο που εγω τουλαχιστον έγραψα).  Δεν χρειάζομαι παραπάνω αποδείξεις κούκλε μου για το τι μυαλά κουβαλάς εσύ και οι σύντροφοι σου.

από ένας + 23232323 10/12/2016 7:47 μμ.


Αντωνάκη με κάνεις να επιστρέψω ενώ σιγά σιγά μου φέρνει ανακατωσούρα στο στομάχι να απαντάω στις φεμινιστικές παύλα αντί-αναρχικές προκλήσεις σου. Σε παρακαλώ, κόψε το!

Είπα πιο πάνω πως όταν ήμουν μικρός με κακοποίησαν σεξουαλικά. Τι μου τσαμπουνάς για εγκλεισμούς στίγμα του "μή άντρα" κλπ;;;;; Πότε δεν με είδα σαν μη-άντρα, ποτέ κανείς άνθρωπος έκτοτε δεν με είδε έτσι.
Η θεωρία σου μπάζει. Είμαι ζωντανό παράδειγμα! Αν η θεωρία της κουλτούρας του βιασμού είναι εγγενώς κατά του βιασμού καμία σας δε θα επέμενε τόσο πολύ με τις γυναίκες θύματα! Όπως στους πολέμους δεν μας νοιάζει αν οι περισσότεροι νεκροί είναι άντρες ή γυναίκες ή αν οι άμαχοι αντιμετωπίζονται («στιγματίζονται») σαν στρατιώτες (βλέπε «ο βιασμένος αποκτά το στίγμα του "μή άντρα”»)! Δλδ τα είπε η Γκόλτμαν έναν αιώνα πριν, και ακόμα οι μικροσαστές φεμινίστριες τα ίδια λένε, δεν μάθανε τίποτα!

Ξανά ρωτάω, είσαι αναρχικιά; Είσαι κάτι άλλο; Μπορεί να πιστεύεις ό,τι θέλεις, εντάξει, αλλά για την συζήτηση, αν θες όντως να γίνει, πρέπει να μπορούμε να μοιραστούμε τουλάχιστον τις βασικές πολιτικές θέσεις μας.

Λοιπόν να το ξανά πω, είμαι αναρχικός μηδενιστής. Εσύ;

υσ. Και για να δείξω καλή θέληση, λες «Σε παραπέμπω στον ειρωνικο τρόπο που μου απαντάς εξαιτίας του μη ανδροπρεπους nickname μου»
σου απάντησα έτσι, ναι είναι αλήθεια, όχι επειδή έχεις μη ανδροπρεπές nickname (;!) αλλά επειδή μου έβαλες λόγια στο στόμα (όπως και η από πάνω τύπισσα) που δεν έχω γράψει!
Βλέπω τα σχόλια των υπόλοιπων. Δεν συμφωνώ, αλλά μετά εδώ είναι διαδίκτυο, μην σοκάρεσαι. Απλά μην απαντάς. Ξέρεις τι έχω ακούσει εγώ εδώ μέσα για πράγματα που έχω πει; Από μικροαστό μέχρι εσένα να με συγκείνεις με την χρυση αυγή. Εντάξει, δεν γενικέυω, ξέρω πως λειτουργεί το ιντερνετς.

Όμως αν έλεγες εξαρχής πως «δεν είμαι αναρχικιά αλλά φιλελεύθερη» (λέω εγώ τώρα) μπορεί να ήταν πιο νορμάλ η φάση. Το δοκίμασε κάποιος πιο πάνω και του πήγε καλά.
Θα ξαναπώ, δεν με πειράζει η κριτική στους αναρχικούς άντρες, κακό δεν μας κάνει ούτε βάζουμε τις γάτες και τους σκύλους μας να κλαίνε, να πάρε ένα λίνκ που μας κράζει για να το «αποδείξω» -1935,2016 σαν να μην πέρασε μια μέρα θα το βρεις-  http://theanarchistlibrary.org/library/lucia-sanchez-saornil-the-question-of-feminism, με πειράζει να μην ξέρω που στέκεσαι εσύ που την ασκείς! Γιατί το άρθρο που σου έστειλα καταλήγει «It is, ultimately, my considered opinion that resolution of this problem [σεξισμός] lies solely in a proper resolution of the economic question. In revolution. And nowhere else. Anything else would merely be calling the same old slavery by a new name. »

υσ2. Λες «Αρα επιστρέφουμε στην κριτική στην πατριαρχία που κάνει ο φεμινισμός και στην κατάληξη της που είναι η κουλτουρα του βιασμού.»
απαντάω, κράτα την κριτική του φεμινισμού, οι άναρχοι άνθρωποι έχουμε την κριτική της αναρχίας προς την πατριαρχία! Έβαλα από πάνω Έμα που τα έλεγε ωραία και καθαρά!

υσ3. Λες «Νομίζω ότι σαν αναρχικός αν σε ρωτάει κάποιος γιατί κάνεις πορεία εναντια στα έβερεστ, και δεν κανεις πορεία για την χ δολοφονία που έγινε στην ψ ένοπλη ληστεία κάπως έτσι απαντάς.»
Όχι, απαντάω πως ενώ είμαι κατά της βίας, πιστεύω στην αντί-βία! Αυτό που συνέβη στα Έβερεστ ήταν βία του αφεντικού, και η πορεία ένα ελάχιστο δείγμα αντί-βίας.
Την ένοπλη ληστεία τράπεζας την καταλαβαίνω σαν αντί-βία. Εσύ;
Τώρα, δεν σε βλέπω διαβασμένη γιατί αν ήσουν θα ήξερες πως ένα πράγμα που δεν γίνεται αποδεκτό, τουλάχιστον σαν αναρχική πρακτική, είναι η λογική της παράπλευρης απώλειας! Τι εννοείς έγινε δολοφονία σε ένοπλη ληστεία και δεν τρέχει τίποτα; Κάθε περίπτωση εξετάζετε μεμονωμένα. Ο ταρίφας στην Πάρο πχ, ήταν εκδικητής της τράπεζας! Είναι το ίδιο με τον Αξαρλιαν ας πούμε; Είναι το ίδιο με έναν σεκιουριτά ή μπάτσο; Αυτό που λες εγώ δεν το έχω διαβάσει πουθενά (από άναρχους ανθρώπους)!

υσ4. Η συζήτηση πλατειάζει πολύ. Μιλάμε για 55 πράγματα μαζί. Νομίζω η αρχική ερώτηση ήταν αρκετά προβοκαριστική, και μπήκα να απαντήσω σε αυτό που είδα σαν χαζομάρα και συντηρητική/οπισθοδρομική ηθική (πολιτοφυλακές, λαϊκά δικαστήρια, χριστιανική ηθική γύρο από τον βιασμό, μη κατανόηση πως ο βιασμός είναι βασικά βία και σαν τέτοιος πρέπει να αναλύετε πολίτικα και όχι συναισθηματικά / υποκειμενικά κλπ κλπ). Αν η ουτοπία κάποιου/ας είναι χωρίς βιασμούς τότε ΑΠΛΑ δεν θα υπάρχουν. Μιλάμε για ουτοπία, δεν χρειάζεται να δώσουμε καλές, λογικές απαντήσεις. Μέρος της ιδέας της ουτοπίας είναι ο μαγικός τρόπος που θα συμβαίνει. Εγώ είπα, μακριά οι ουτοπίες από μένα, μου αρέσει να ζω στη γη και να αντιμετωπίζω τα προβλήματα παρα να αναλώνομαι σε  μαγικές ουτοπικές λύσεις.
Πιο κει προκύπτει το θέμα «της κουλτούρας του βιασμού», πολύ ενδιαφέρων θα πω, αλλά ίσως να το μεταφέρουμε σε άλλο νήμα γιατί του αξίζει να αναληθεί. Και τώρα μπαίνει και το BLM. Αυτό από μόνο του είναι πολύ περίπλοκο και ευαίσθητο. Επειδή το παρακολουθώ από την αρχή του και σε βάθος (όσο μπορώ), ενώ διαφωνώ με αυτό που λες, θα προτιμούσα να ανοίξουμε ένα νέο νήμα και για αυτό, αλλιώς ας το κόψουμε εδώ γιατί δεν θα βοηθήσει καθόλου να το σαλατιάσουμε παραπάνω.

από βιασμένος 10/12/2016 9:07 μμ.


εγώ που ρώτησα για ευνουχισμό στην ελλάδα δεν γίνεται


Αντώνη, ο τίτλος στο βιντεακι που έγινε λινκ είναι "Safe Space" Students Silence Asian Woman For Saying "Black People Can Be Racist" και όχι "black people can be racist”, το περιεχόμενο όμως το είδες; Θες να σχολιάσεις αυτό και όχι τον τίτλο; Αν δηλαδή αυτός που ανέβασε το βίντεο είναι ρατσιστής, χρυσαυγίτης της Αμερικής, αλλάζει για εσένα το νόημα του περιεχομένου του βίντεο; Τύπου, κοίτα το δάκτυλο, μην κοιτάς που δείχνει;

από Feral Faun 10/12/2016 11:15 μμ.


https://theanarchistlibrary.org/library/feral-faun-essays#toc10

[..]


Like all ideologies, the varieties of the ideology of victimization are forms of fake consciousness. Accepting the social role of victim--in whatever one of its many forms--is choosing to not even create one's life for oneself or to explore one's real relationships to the social structures. All of the partial liberation movements--feminism, gay liberation, racial liberation, workers movements and so on--define individuals in terms of their social roles. Because of this, these movements not only do not include a reversal of perspectives which breaks down social roles and allows individuals to create a praxis built on their own passions and desires; they actually work against such a reversal of perspective. The 'liberation' of a social role to which the individual remains subject. But the essence of these social roles within the framework of these 'liberation' ideologies is victimhood. So the litanies of wrongs suffered must be sung over and over to guarantee the 'victims' never forget that is what they are. These 'radical' liberation movements help to guarantee that the climate of fear never disappears, and that individuals continue to see themselves weak and to see their strength as lying in the social roles which are, in fact, the source of their victimization. In this way, these movements and ideologies act to prevent the possibility of a potent revolt against all authority and all social roles.

[..]

από Αντωνακης 10/12/2016 11:27 μμ.


Κατ'αρχήν συνεχίζεις με αυτά τα φοβερά αστεία σου γύρω από το φύλο απευθυνόμενος σε μένα σαν να είμαι γυναίκα. Αυτό δείχνει πολλά για την περίπτωσή σου.

Δεν ξέρω τι ακόμα πρέπει να πεί κανείς για να καταλάβεις ότι και η σεξουαλική βία από άντρα σε άντρα, η ομοφοβία κλπ βασίζεται στο γεγονός ότι στην πατριαρχία η έννοια του άντρα όπως αυτή τον ορίζει, δηλαδή στρέητ ενεργητικό κλπ, κατέχει θέση αξίας. Όποιο υποκείμενο δεν ταυτίζεται με αυτή, είναι κάτι κατώτερο. Αυτή η ιεραρχία βάζει κατ'αρχήν σε θέση υποδεέστερη τις γυναίκες, γιαυτό και οι άντρες που δεν πληρούν τα πρότυπα που ανέφερα, παρομοιάζονται υποτιμιτικά με αυτές, αδελφή, γυναικωτός κλπ. Είσαι πολύ τυχερός που δεν είδες τον εαυτό σου σε αυτή τη θέση αλλά δεν είσαι το μόνο ζωντανό παράδειγμα σε αυτό τον κόσμο. Ανέφερα πρίν ένα άλλο παράδειγμα για να δείξω ότι το μίσος προς τον κατώτερο είναι τέτοιο που ακόμα και οι άντρες θύματα μπορεί να στιγματιστούν και να υβρίζονται σαν "μή άντρες", ακόμα και από τους ίδιους τους θύτες τους.

Άρα, επιστρέφοντας, η ανάλυση του φεμινισμού, δεν αγνοείται  η ύπαρξη θυμάτων σεξουαλικής βίας που είναι άντρες, παιδιά κλπ, απλά βρίσκει σαν δομικό αίτιο τον σεξισμό, δηλαδή την διάκριση με βάση το φύλο. Αρα θεωρεί ότι σε μια κοινωνία που  θα σημείωνε βήματα ενάντια στον σεξισμό θα μειώνονταν κάθε είδους σεξουαλική βία, και όχι μόνο σε αυτή ενάντια στις γυναίκες. Ελπίζω να σου έγινε πιο κατανοητό.

Επειδη κι εγώ βαριέμαι τις συζητήσεις για τις ουτοπίες, προτιμώ να δείξω πόσο αντιφατικη είναι η στάση όσων στην αρχική ερώτηση πλειοδοτούν στο πόσο αμείλικτη θα πρέπει είναι η τιμωρία του βιαστή, αλλά αρνούνται να ανοίξουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους και να σκεφτούν πάνω στο γιατί υπάρχει ο βιασμός. Έτσι καταλήγουν να φαντασιώνονται τιμωρίες, αλλά όταν σεξιστικά περιστατικά λαμβάνουν χώρα στην αυλή μας, τότε το πράμα παίρνει τον γνωστό δρόμο της συγκάλυψης. Προηγουμένως μου ζήταγες να σε παραπαπεμψω σε δηλώσεις "συντρόφων" που σχετικοποιούν το βιασμό, ενώ σε αυτο το θρέντ έχουν ήδη γραφτεί περιπτώσεις κουκουλωματος μεσα στον χώρο. Αυτοί που κάναν το κουκούλωμα τι λιγότερο διέπραξαν από σχετικοποίηση;

υγ."Τι εννοείς έγινε δολοφονία σε ένοπλη ληστεία και δεν τρέχει τίποτα; "

Πλάκα μου κάνεις; Κι ύστερα παραπονιέσαι ότι σου έβαλα λόγια στο στόμα;

υγ2. Τόσο ανάγκη πια να μου βάλεις μια ταμπέλα;

από Camille Paglia 11/12/2016 6:34 πμ.


http://gos.sbc.edu/p/paglia.html

[..]

Now when people say to me, "Oh, you're always talking about feminists as if they're monolithic. We're not monolithic. We're very pluralistic. We have so many different views." No, excuse me: the date-rape issue shows that I am correct. Because there is one voice speaking about date rape from coast to coast, one voice, one stupid, shrewish, puritanical, sermonizing, hysterical voice. And where are all these sophisticated feminists supposedly out there? Where are they? Totally impotent, locked in their little burrows wherever they are, whether they're in the East Village or Harvard. Wherever they are, they're impotent. There's not one voice raised to bring some sense into this hysteria. Now, I am an experienced teacher. I sympathize with the problems of freshmen, and so I believe that date-rape awareness is an excellent thing to do when students arrive, not only for the men, to warn the men that breaches of civilized behavior will not be tolerated, but also to warn the women, because unfortunately to me what's happening is that we have a white middle-class problem. I don't notice so many Hispanic women and African-American women going around and carrying on like this.

Like just this weekend--I'm getting so sick and tired, so nauseated by what's been happening--down in Philadelphia, where I work at the University of the Arts, there were two incidents at Temple University, and I think they're just a disgrace to women, these incidents--as reported--we don't know what really happened. The girl has met the guy once before, this is the second time she met him, they were at a party, she invites him back to her room, its three A.M., she falls asleep, and then suddenly something happens, and she charges him with rape. Now, pardon me, wake up to reality! This is a ridiculous situation. If a real rape occurs, I will help to lynch the guy from the nearest tree. I will be absolutely ferocious. I will get my switchblade knife--given to me by a reporter, by the way!--I will help track down the rapist and punish him. But this sort of thing is disastrous. We cannot have this, these white middle-class girls coming out of pampered homes, expecting to do whatever they want. They don't understand what's going on, that there's a sexual content to their behavior, that maybe there's a subliminal sexuality, a provocativeness in their behavior. "Don't say 'provocative'! Because then you're blaming the victim!" Well, women will never be taken seriously until they accept full responsibility for their sexuality.

[..]


http://gen.lib.rus.ec/book/index.php?md5=9803C9565417C46A5CDAC36055FC86A8

Feminism defined as a movement to end sexist oppression enables women and men, girls and boys, to participate equally in revolution­ary struggle. So far, contemporary feminist movement has been pri­marily generated by the efforts of women-men have rarely participated. This lack of participation is not solely a consequence of anti-feminism. By making women's liberation synonymous with women gaining social equality with men, liberal feminists effectively created a situation in which they, not men, designated feminist movement "women's work." Even as they were attacking sex-role divisions of labor, the institutionazed sexism which assigns unpaid, devalued, "dirty" work to women, they were assigning to women yet another sex-role task: making feminist revolution. Women's libera­tionists called upon all women to join feminist movement, but they did not continually stress that men should assume responsibility for actively strugling to end sexist oppression. Men, they argued, were all-powerful, miso nist, oppressor-the enemy. Women were the oppressed-the victims. Such rhetoric reinforced sexist ideology by positing in an inverted form the notion of a basic conflict between the sexes, the implication being that the empowerment of women would necessarily be at the expense of men.

As with other issues, the insistence on a "woman only" feminist movement and a virulent anti-male stance reflected the race and class background of participants. Bourgeois white women, espe­cially radical feminists, were envious of and angry at privileged whitemen for denying them an equal share in class privilege. In part, femi­ nism provided them with a public forum for the expression of their anger as well as a political platform they could use to call attention to issues of social equality, demand change, and promote specific re­ forms. They were not eager to call attention to the fact that men do not share a common social status, that patriarchy does not negate the existence of class and race privilege or exploitation, that all men do not benefit equally from sexism. They did not want to acknowl­ edge that bourgeois white women, though often victimized by sex­ ism, have more power and privilege, are less likely to be exploited or oppressed, than poor, uneducated, non-white males. At the time, many white women’s liberationists did not care about the fate of op­ pressed groups of men. In keeping with the exercise of race and/or class privilege, they deemed the life experiences of these men un­ worthy of their attention, dismissed them, and simultaneously de­ flected attention away from their support of continued exploitation and oppression. Assertions like “all men are the enemy” and “all men hate women” lumped all groups of men in one category, thereby suggesting that they share equally in all forms of male privi­ lege. One of the first written statements that endeavored to make an anti-male stance a central feminist position was the “Redstockings Manifesto.” Clause III of the manifesto reads:

We identify the agents of our oppression as men. Male supremacy is the oldest, most basic form of domination. All other forms of exploitation and oppression (racism, capitalism, imperialism, etc.) are extensions of male supremacy: men dominate women, a few men dominate the rest. All power situations throughout history have been male-dominated and male-oriented. Men have con­ trolled all political, economic, and cultural institutions and backed up this control with physical force. They have used their power to keep women in an inferior position. All men receive economic, sexual, and psychological benefits from male supremacy. All men have oppressed women.

[..]


..πάρτε ένα κι από μένα.

http://everydayfeminism.com/2015/09/stop-joking-about-men-raped-by-women/

από ένας 12/12/2016 12:48 πμ.


Αντώνη, άκου, γιατί το κούρασες.

Θα σου έλεγα να πάρεις την απολιτίκ μισανδρική στάση σου (αν είσαι άντρας, μήπως να πας σε κάνα γιατρό; είναι περίεργο τόσο μίσος προς το σώμα σου, τους μεις σου, τα γεννητικά σου, την σεξουαλικότητα σου κλπ) και να πας πιο κει.

Πας να πεις πως ένα βιασμός (από άντρα σε γυναίκα) σε κατάληψη είναι πιο σοκαριστικός από σκοτωμούς γυναικών σε άντρες εκτός καταλήψεων. (έχεις δει τα στατιστικά;) Και πως για αυτό τον ένα βιασμό και μία«αποχώρηση» έπιασες λαβράκι και μπορείς να χτυπήσεις ένα κίνημα 200+ χρόνων, με ενεργή συμμετοχή γυναικών από την πρώτη στιγμή του, ως υπεύθυνο για την αναπαραγωγή της κουλτούρας του βιασμού!  

Οι καταλήψεις στην Ελλάδα προφανώς και είναι από του ασφαλέστερους χώρους (σε σχέση με όλη την άλλη κοινωνία) για τις γυναίκες, και αυτό δεν χρειάζεται να το ψάξεις πολύ για να το μάθεις ή καταλάβεις. Τελειότητα δεν θα βρεις, αλλά με μισόαπολιτίκ-κομουνιστική-gender politics ρητορική που βρομάει μπαούλο δεν θα πείσεις κανέναν για το αντίθετο!
Και εσύ και οι άπω πάνω μη-συντρόφισσες.
Αν δεν είσαι σύντροφος, πάνε πιο κει… μην το κουράζεις άλλο!

υσ πας καλά; μου έβαλες λίνκ από το everydayfeminism;; χαχαχαχαχαχαχα

από Αντωνακης 12/12/2016 9:10 μμ.


...και θα αφησω όλο τον χωρο εδω σε σενα. Αντε γεια

'Ενας: "Μπορείς να δώσεις λινκς από κείμενα (στα ελληνικά ή στα αγγλικά ή …) που να μιλάνε για την την κουλτούρα του βιασμού και να λένε ξεκάθαρα πως στοχοποιούν ΚΑΙ γυναίκες (ή τρανς ας πούμε) αν είναι της πατριαρχίας και του σεξισμού (πχ Χριστιανές, Μουσουλμάνες, Εβραίες, Ινδουίστριες, απολιτίκ συντηρητικές, λούμπεν κλπ); Αποδίδει κανείς, που γράφει για την κουλτούρα του βιασμού, στις γυναίκες τις ευθύνες που τους αναλογούν, είναι το 50% του πληθυσμού, για την σκατένια αυτή συνθήκη που ζούμε;"

'Ενας: θες να βάλεις λίνκς με όλα αυτά που έχεις διαβάσει για κουλτούρα του βιασμού και δεν ήταν man hating να μου τα τρίξεις στη μούρη σε παρακαλώ;

Ένας: "πας καλά; μου έβαλες λίνκ από το everydayfeminism;; χαχαχαχαχαχαχα"

 

Ένας: "θες να μου λινκάρεις ένα σχόλιο σε αυτό το νήμα που σχετικοποίησε τον βιασμό αν είναι από «σύντροφο»; ΕΝΑ! Μλκ βγάλτε την κασέτα να πούμε.. αυτά έλεγε και η από πάνω, μα καλά δεν διαβάζετε πριν γράψετε;"

τα αυτονοητα: Η ανακοίνωση της "λεσβιακής ομάδας αθήνας" έσπασε όλα τα κοντέρ γελοιότητας. Όταν κάποιος σε χουφτώνει είτε γιατί είναι κάφρος είτε πιωμένος είτε οτιδήποτε, του τραβάς μια σφαλιάρα και τελείωσε το θέμα. Δεν το αναγάγεις σε πολιτικό γεγονός "καταπίεσης του γυναικείου φύλου""

Ένας: Βλέπω τα σχόλια των υπόλοιπων. Δεν συμφωνώ, αλλά μετά εδώ είναι διαδίκτυο, μην σοκάρεσαι. Απλά μην απαντάς.

 

από @"η από πάνω" 12/12/2016 9:47 μμ.


Μείνε μιας και μπήκες στο τέλος της συζήτησης, γιατί οι προηγούμενοι/ες βαρεθήκαμε τον μισογυνισμό του ένας.

από «ανοίγω» μπουκάλια στα Εξάρχεια δλδ; 12/12/2016 10:37 μμ.


Είμαι μισογύνης, λένε ανώνυμα-σεξιστικά-μισανδριστικά-sex-negative-identity-politics μη-συντροφικά-αντι-αναρχικά τρολς στο indy. Μπορώ να αλλάξω όμως! Μην σταματήσετε να γράφετε. Μία συνείδηση την φορά μη-συντρόφισσες/οι. Για την identity κοινωνία που πάντα θέλαμε.
Κάτω η αρρενωπότητα! Ζήτω η θηλυκότητα!
Κάτω οι cis-κανονικοί μάναρκίστ! Ζήτω οι gender-fluid pansexual αναρχικ@!

http://anarchistnews.org/content/against-identity-politics-0

[..]

IPs see one axis of oppression as primary - the principal contradiction[3] They demand that everyone focus on this axis. If someone fails to do so, IPs label them racist, sexist, white supremacist, patriarchal, etc. Ditto if they refuse leadership by the oppressed group (often meaning the IPs themselves), deviate from the IP’s proposed political line, or criticise an IP. Such terms are deployed only by a member of the correct group, and are used to silence criticism - in the case of Patriarchy Haters, even the word violence is monopolised; those who oppose them “do not get to decide what counts as violence” (Voline). The idea of a principal contradiction leads to contempt for other issues and priorities. For instance, IPs in APOC, who focus on race, argue that “bleating about gender and class” is an instance of “diversionary tactics” to deflect from race (Anon, Open Letter). Early CWS work treated issues other than racism as “dis- tractions” (Dot Matrix), and Lorenzo Ervin demands that “anti-racism/anti-colonialism” be made “the core concern” of every activist group (315). He also dismisses anything outside his own agenda - from climate change to anti-fascism - as a “white rights” issue (133, 290, 302).

This political style boundary-polices identities in a way which renders them rigid and authoritarian. In many cases, fighting alleged racism or sexism inside radical groups is seen as the most important issue in radical politics - more important than fighting racism/sexism in the wider society. Ervin calls white radicals the worst kinds of racists, worse than hardcore conservatives (240, 272-3). Usually, these attacks take the form of militant struggle from the Maoist milieu: public denunciation and/or disruption, criticism/self-criticism, purging/ exclusion, and the policing of micro-oppressions within the movement or scene; activists refuse to draw distinctions between allies and sympathisers, active enemies, and anything in-between. Ostracism, “the ultimate form of social control,” “is very infrequently used” in indigenous cultures (Peaceful Societies), but is used almost immediately by IPs for the smallest perceived transgressions.

Ervin’s repeated tirades against white anarchists provide a textbook case of this approach; his recent antics include labelling the entire Anarchist Black Cross racist because, at their recent convention in Denver, someone - at the request of Black political prisoner Jalil Muntaqim - read aloud a racist letter by a prison guard.

[..]

από julia 14/12/2016 2:04 μμ.


Διαβάζοντας όλο το νήμα και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε πολλά post, αυτό που κατάλαβα είναι οτι για τους περισσότερους αρρενωπούς συντρόφους, ο βιασμός στην αναρχική ουτοπία δεν θα τιμωρείται ως ένα ειδικό ειδεχθές έγκλημα. Κι αυτό γιατί ο βιασμός εμπίπτει γι αυτούς στην γενική κατηγορία της βίας χωρίς να αποτελεί κάτι ξεχωριστό. Κατάλαβα επίσης οτι το θύμα του βιασμού θα πρέπει να μπεί στο μικροσκόπιο γιατρών, πολιτοφυλακών, λαϊκών επιτροπών, συνελεύσεων κι άλλων ειδικών, εκλεγμένων ή μη εκλεγμένων, αποδεικνύοντας οτι δεν συκοφαντεί, οτι δεν έχει κάποιο άμεσο ή έμμεσο όφελος κατηγορώντας έναν σύντροφο. Κι όταν αποδείξει μετά απο όλη αυτή την ανέμελη διαδικασία οτι 100% βιάστηκε τότε θα πρέπει να έρθει σε επαφή με τον βιαστή για να του ζητήσει κάποιο αντάλλαγμα για να ισοσκελιστεί η βία που δέχτηκε, μια κοινωνική εργασία ας πούμε για να επανενταχθεί ομαλά κι αυτός ο καημένος και παραστρατημένος στην κοινότητα. Ο σύντροφος που υπέπεσε σ' αυτό το "ατόπημα" θα μπεί σε μια διαδικασία αυτομόρφωσης και επιμόρφωσης για κάποιο χρονικό διάστημα και θα συμμετάσχει ισότιμα ξανά στην κοινότητα για να προσφέρει την δύναμή του και το υγιές πλέον πνεύμα του στην υπόθεση της αναρχίας. Και το θύμα του βιασμού θα είναι κι αυτό εκεί, γιατί έτσι πρέπει. Αν τυχόν αηδιάσει και πρωτοβουλιακά απομακρυνθεί απο την κοινότητα, τότε είναι δικό της/του σφάλμα και επιλογή και σ' αυτή της/του την απόφαση δεν φέρει καμμία ευθύνη η κοινότητα. Την ευθύνη την φέρει το θύμα που δεν καταλαβαίνει τα υψηλά ιδανικά της αναρχίας. Γιατί ο στόχος είναι να είναι και πάλι όλοι μαζί σαν να μην τρέχει τίποτα. 

Προτείνω αυτή την ίδια διαδικασία να εφαρμόζουμε και στο τώρα, όχι μόνο για βιαστές, αλλα και για όλες τις άλλες κατηγορίες αντικοινωνικών εγκλημάτων βίας. Για έναν πρεζέμπορα ας πούμε που μοιράζει δόσεις για να βγάλει κάποιο κέρδος και την δική του δόση, επειδή δεν ξέρουμε αν έχει να θρέψει μια ανάπηρη μανούλα και τρία ορφανά μωρά, αντί να τρέχουν κάποιοι σύντροφοι να τον κοπανάνε χωρίς να του δώσουν την δυνατότητα να απολογηθεί, να αναζητάμε πρώτα ατράνταχτες αποδείξεις οτι δεν είναι μεγαλέμπορας, να μην στεκόμαστε στο οτι κυκλοφορεί με κουμπούρι γιατί αυτό μπορεί να το έχει για αυτοάμυνα, απο φόβο δηλαδή λόγω επικινδυνότητας του "επαγγέλματος" και να μην έχει πυροβολήσει ούτε μύγα, να τον βάζουμε σε μια διαδικασία επιμόρφωσης και να τον επανεντάσουμε ομαλά στον κοινωνικό του/μας περίγυρο καθαρμένο, ίσως και να τον κάνουμε αναρχικό. Στα φασιστάκια που τρέχουν τυφλωμένα πίσω απο Λαγούς, Κασιδιάρηδες και Μπαρμπαρούσηδες φωνάζοντας ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα, δεν επιτρέπεται να τα ξυλοκοπούμε αιφνιδιαστικά την νύχτα και να τα στέλνουμε νοσοκομείο, γιατί δεν ξέρουμε αν έχουν ή δεν έχουν ασκήσει βία σε μετανάστες, φτωχούς, κομμουνιστές, αναρχικούς κλπ. Πρώτα θα πρέπει να στήνεται λαϊκό δικαστήριο, να εμφανίζονται μάρτυρες και αδιάψευστες αποδείξεις οτι αποδεδειγμένα άσκησαν φασιστική και ρατσιστική βία και αν αυτό δεν αποδειχτεί τότε να αφήνονται ελεύθεροι με συστάσεις να μην το ξανακάνουν και με την προτροπή να αλλάξουν μυαλά και να σταματήσουν να σκέφτονται και να μιλάνε φασιστικά. Γιατί αν έχουμε δύο μέτρα και δυό σταθμά για να ζυγίζουμε περιστατικά όλου του φάσματος της αντικοινωνικής βίας, έμφυλης ή όχι, τότε σταματάμε να είμαστε αναρχικές και αναρχικοί και γινόμαστε πιο πολιτικάντηδες και καιροσκόποι κι απο τους αριστερούς.

από μμ 14/12/2016 2:58 μμ.


Αγαπητή Julia, ωραία τα εγραψες όμως θέλω να σε ρωτήσω, θες να υπαρχουν αποδείξεις για να πεις πως καποιος ειναι βιαστής; αν όχι, τότε δεν καταργείς καθε εννοια δικαιοσύνης, αλλά καθε εννοια λογικής! Ειναι δυνατόν να μην ξερουμε πως ο ενοχος είναι πραγματι αυτος που εγκληματισε; Είναι δυνατόν να καταδικάζονται ανθρώποι χωρίς αποδείξεις; Δεν χωράνε στην λογική αυτά που λες. 

Τα λογικα σου σφάλματα δεν σταματάνε ομως εδω. Προχωρας και λες πως η θέση μας είναι να "κατανοήσουμε και δικαιολογήσουμε" τον βιαστή, πράγμα που εξ όσων γνωρίζω δεν το είπε κανένας εδω μεσα. Οπόταν αντιμετώπισε τα πραγματικά επιχειρήματα. 

από julia 14/12/2016 5:30 μμ.


Η ιστορία των αποδείξεων είναι παλιό κόλπο για να ξεπλένεις βιαστές. Λόγω έλλειψης αποδείξεων έχουν περάσει απο δικαστήρια και έχουν αθωωθεί λόγω αμφιβολιών και έλλειψης αποδείξεων χιλιάδες βιαστές, έμποροι ναρκωτικών, σωματέμποροι, δολοφόνοι, μαχαιροβγάλτες, παιδεραστές κλπ. Σ' αυτές τις περιπτώσεις ένα καλό δικηγόρο χρειάζεσαι και την βγάζεις καθαρή. Αν θέλεις να οχυρωθείς πίσω απο το δικονομικό παιχνίδι των αποδείξεων, έχεις κάθε αστικό δικαίωμα να το κάνεις. Δεν ξέρω αν είσαι και δικηγόρος στο επάγγελμα κι αν ακόμα περισσότερο έχεις υπερασπσιτεί βιαστές, για να το λές έτσι με τέτοια κυνικότητα.  Όταν έρθει κάποιος σύντροφός σου και σου πεί οτι τραμπουκίστηκε απο τον τάδε, εσύ να του ζητάς αποδείξεις και αν δεν τις φέρει να ακυρώνεις την καταγγελία του. Αν έρθει μια γυναίκα (συντρόφισα ή όχι δεν έχει σημασία για μένα) και σου πεί οτι ο τάδε την βίασε, εσύ να την βάλεις στη θέση της λέγοντάς της οτι δεν έχει αποδείξεις. Κι ότι κι αν σου καταγγέλουν να ζητάς αποδείξεις. Χειροδικία σε εργαζόμενη απο αφεντικό ή ακόμα χειρότερα σεξουαλική κακοποίηση ; Έχει αποδείξεις ; Αν δεν έχει δεν μετράει η καταγγελία της. Και που να ξέρουμε αν η εργαζόμενη δεν κάνει ψεύτικη καταγγελία για να εκβιάσει και να διασείρει τον ήσυχο και σαν αρνί εργοδότη της ; Ξύλο απο φασίστες σε ένα μεμονωμένο άτομο μέσα στα σκοτάδια ; Αν δεν υπάρχουν αποδείξεις τότε δεν μετράει η καταγγελία. Και που να ξέρουμε αν αυτό το άτομο δεν έχει κατασκευάσει τον ξυλοδαρμό του για να αποκτήσει παράσημα μέσα στο χώρο ; Που να ξέρουμε αν δεν έπεσε σε κάποια ζαρντινιέρα επίτηδες ; Αν δεν έχει αποδείξεις για τα άτομα που καταγγέλει τότε η υπόθεσή του μπαίνει στο κινηματικό αρχείο σύμφωνα με αυτή την "λογική" που τόσο λατρεύεις και τόσο εξυμνείς. Εσύ προφανώς κυκλοφορείς με μικροκάμερα φυτεμένη ανάμεσα στα μάτια σου, για να καταγράφεις την κάθε στιγμή σου κι όταν σου προκύψει κάποιος τραμπουκισμός, κάποιος ξυλοδαρμός ή κάποιος βιασμός, έχεις τις αποδείξεις που χρειάζεσαι για να τεκμηριώσεις την καταγγελία σου. Μπράβο σου. Είσαι το 0,000000000001% ! Εμείς δεν κυκλοφορούμε με κάμερες αναμένες και μαγνητόφωνα ανοιγμένα όταν περπατάμε την νύχτα σε κάποιο σκοτεινό δρομάκι, ούτε όταν βγαίνουμε βόλτα με κάποιο γνωστό μας άτομο που ενδεχομένως προκύψει οτι είναι βιαστής. Κι αν συμβεί αυτό που δεν φανταζόμαστε, δηλαδή αν ο τύπος αποδειχτεί κτήνος μασκαρεμένο σε αρνί, τότε και βιασμένες θα βρεθούμε και θα πρέπει να απολογηθούμε σ' εσένα και στους όμοιούς σου για το οτι δεν έχουμε αποδείξεις. Είσαι καλά διαβασμένος στην κουλτούρα του βιασμού, συνέχισε να γράφεις. Απ' ότι παρατήρησα στα post έχεις funclub. Σε διαβάζουν με αγαλίαση αυτοί που ξέρουν οτι θα έχουν την συμπαράσταση της "λογικής" σου, αν κάνουν αυτό που σκέφτονται φροντίζοντας ταυτόχρονα να μην υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις. Σαν καλός δικηγόρος συνέχισε την υπεράσπισή τους. Με "λογικά" σκεπτικά σαν το δικό σου δεν πρόκειται να πάμε ποτέ σε καμμιά αναρχική κοινωνία.

από μαρκ ρεντον 14/12/2016 6:12 μμ.


Με λογικές σαν τις δικές σου είναι που δεν πρόκειται να πάμε ποτέ σε καμμιά αναρχική κοινωνία Τζούλια. Με ανθρώπους που θεωρούν ως εν δυνάμει βιαστές όλους τους άνδρες και ως ντε φακτο εχθρούς όσους δεν συμφωνούν με τις αστικοφιλελευθερες φανφάρες της "κουλτουρας του βιασμου" και του "ανδρικού προνομίου" , δεν θέλω να έχω καμία σχέση. Και μάλιστα θα πρέπει να διαχωρίσουμε άμεσα τη θέση μας απο τέτοιου είδους άτομα και σεξιστικές λογικές, πριν καταντήσουμε έρμαιο της μπουρδολογίας και των παραλογισμών των sjw.

από μμ 14/12/2016 6:26 μμ.


Τζούλια, η Αναρχική Κοινωνία είναι η επιτομή του ορθολογισμου και της ελευθερίας. Είναι δλδ σε αντίθετη κατεύθυνση απο παράλογα συστήματα που οδηγουν την ανθρωπότητα σε εποχές πιο πίσω και απο την Αρχαία Ελλάδα, τα οποία είναι δομικά αντιφατικα. Και να ξέρεις πως κάθε αντιφατικό καταρρέει, γρήγορα ή πολύ γρήγορα. 

Οσο για τους φασίστες, μια φορά είχα φάει ξύλο απο αυτούς, με μια βέργα, είχα μώλωπες. Την είπα την ιστορια στους συντρόφους και τους έδειξα την μελανιά. Δεν κυκλοφορώ με καμερες (λυπάμαι που πεφτεις σε αυτο το επίπεδο...), αλλά ξερω πως αμα ισχύσουν οσα λες (που δεν προκειται ποτέ των ποτών) ο καθένας θα μπορει να χωσει οποιον θελει μεσα για βιασμο. 

Καλύτερα 10 ενοχοι έξω, παρα ενας αθωος μέσα. 

υγ-δικηγόρος δεν ειμαι, αλλά ειναι λυπηρο το οτι θες να με τοποθετεις σε ενα σημειο (που δεν είμαι) για να μπορείς να ρίξεις λάσπη. Αυτό το λογικό σφάλμα (ad hominem, strawman) κυριαρχει σε ολη σου την "κριτική".

 

από @ 14/12/2016 6:28 μμ.


Αυτό που έγραψες είναι όλη η ουσία:

Όταν έρθει κάποιος σύντροφός σου και σου πεί οτι τραμπουκίστηκε απο τον τάδε, εσύ να του ζητάς αποδείξεις και αν δεν τις φέρει να ακυρώνεις την καταγγελία του. Αν έρθει μια γυναίκα (συντρόφισα ή όχι δεν έχει σημασία για μένα) και σου πεί οτι ο τάδε την βίασε, εσύ να την βάλεις στη θέση της λέγοντάς της οτι δεν έχει αποδείξεις.

Στον σύντροφό του δεν θα ζητήσει αποδείξεις, και σιγουρα όχι του είδους που ζητάνε από γυναίκα που καταγγέλει βιασμό, γιατί όπως λες κι εσύ δεν κυκλοφορεί με μικροκάμερα ή μαγνητόφωνο.  Ενω στην περίπτωση της καταγγελίας βιασμών (πόσο μάλλον αν ο βιαστής είναι "σύντροφος"), αμέσως σκέφτονται ότι η γυναίκα έχει τάχα μου κάποιους προσωπικούς λόγους για να καταγγέλει κάποιον... και ότι αυτός είναι δήθεν θύμα των προσωπικών λόγων της καταγγέλουσας.

από Μαχνοβίτης 14/12/2016 7:22 μμ.


Με σφαίρα στο σβέρκο

από @τα αυτονοητα 14/12/2016 7:47 μμ.


Τα γραφόμενα της "julia" καταδεικνύουν ακόμα και στον πιο αδαή το πραγματικό περιεχόμενο του 3ου κύματος φεμινισμού(made in usa) καθώς και τον αληθινό σκοπό του. Την εξουσία.

Το λέει ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους. Η γυναίκα πρέπει να έχει την εξουσία να σηκώνει το δάχτυλο και αυτός που δείχνει ως βιαστής να τσακίζεται, χωρίς υποψία δίκης.

Σε αυτό το φεμινιστικό δυστοπικό αντι-όραμα ο λόγος της γυναίκας είναι μεταφυσικά αναμφισβήτητος, είναι θεικός λόγος. Στα χέρια της κρατά την ζωή και την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε, με ένα σήκωμα του δακτύλου και την μαγική λέξη "βιαστής" τον τελείωσε.

Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτόν που άνοιξε αυτή τη συζήτηση, γιατί (μάλλον άθελα του) οδήγησε στο απόλυτο ξεσκέπασμα της φεμινιστικής εξουσιομανίας και του παθολογικού μισανδρισμού.

Αυτό να το σκεφτούν πολύ σοβαρά οι καλοπροαίρετοι σύντροφοι που πλαισίωσαν την πορεία στο Θησείο ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού, νομίζοντας οτι αγωνίζονται για την ισότητα των φύλων, αλλα καταλήγοντας να νομιμοποιούν τη χείριστη δίψα για εξουσία μιας δράκας φιλόδοξων, αδίστακτων και ανδροφοβικών γυναικών.


Για όλα να υπάρχουν αποδείξεις και όχι παρορμητισμοί.Επίσης για τις περισσότερες περιπτώσεις αντιβίας έχουν προηγηθεί κουβέντες πρίν υπάρξουν αποφάσεις.Το ποιός είναι αυτός που καταγγέλει παίζει επίσης ρόλο,άλλο ένας άγνωστος άνθρωπος και άλλο κάποιος που για μια δεκαετία έχει αποδείξει την σοβαρότητα του.Η μόνη,αλλά ουσιαστική,διαφορά που έχουμε απο τα αστικά δικαστήρια είναι ότι εμείς δεν έχουμε ταξικά κριτήρια.Κατά τα άλλα δεν είμαστε ζουλού ή όχλος αλλά πολιτισμένοι

από ένας 14/12/2016 10:46 μμ.


προσωπικά δεν θα ζητήσω καμία απόδειξη από την συντρόφισσα. όμως επειδή την σέβομαι και δεν θέλω για κανένα λόγο να της αφαιρέσω την αυτοδιάθεση των αποφάσεων της και εν γένη την αυτοδυναμία της, θα είναι μία απόφαση που θα πάρει μόνη της. Καμία συνέλευση, ηθικός κώδικας ή safe space κανονιστικό πλαίσιο ή πολιτοφυλακή ή .. δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα πάνω στην συντρόφισσα. Δλδ ό,τι ισχύει για όλες/ους.

αν θέλει να απαντήσει με βία -και θέλει βοήθεια- θα την βοηθήσω. αν η κατάσταση είναι τέτοια που «απλά» βία δεν αρκεί, και μιλάμε για εξοστρακισμούς κλπ πάλι θα την υποστηρίξω και θα το συζητήσω στο βαθμό που δεν μου ζητάει να κάνω τον δημόσιο δικηγόρο της ή να κάνω κάτι εγώ αντί για αυτή, γιατί αυτό και πάλι είναι ανάθεση.. (στις αναρχικές/ους δεν αρέσει η ανάθεση, το γνωρίζετε αυτό; όλη η πολιτική θεωρία της αναρχίας κινείται ακριβώς γύρο από αυτό, απλά λέω..)

βέβαια όπως είπαμε χιλιάδες φορές πιο πάνω ακριβώς επειδή ως άναρχοι άνθρωποι αναγνωρίζουμε τον βιασμό ως πολύ υπαρκτό πρόβλημα, μελετάμε το πως θα τον εξαλείψουμε, δλδ με πρόληψη, και όχι τιμωρία. Μιας που το νόημα είναι να μην συμβαίνει, και όχι να τιμωρείτε όταν συμβεί (αν μαθευτεί).. σωστά; διαφωνούμε εδώ; δεν σας καταλαβαίνω..

δεν ξέρω γιατί περιπλέκετε τα πράγματα.. επίσης δεν ξέρω γιατί μιλάτε συνέχεια για «εμάς και τους συντρόφους μας». μου δείχνει α. πως δεν έχετε περάσει μία βόλτα από στέκια και καταλήψεις και β. προσβάλετε συνέχεια τις άναρχες γυναίκες που είναι περήφανα μέρος όλων αναρχικών συλλογικοτήτων και καταλήψεων, πολιτικών κρατουμένων, οργανώσεων (αντάρτικου), ραδιοφωνικών σταθμών, στεκιών κλπ λέγοντας τους ούτε λίγο ούτε πολύ πως βασικά είναι ηλίθιες και όχι απλά δεν έχουν καταλάβει τίποτα, μα πως έχουν εσωτερίκευση την πατριαρχία. Αλλιώς πως μας ανέχονται;

ξαναρωτάω, ακούτε πόσο μισανδριστικά sex negative identity politics πράγματα λέτε;

από julia 15/12/2016 1:58 μμ.


Μερικοί έχετε κάνει την στρεψοδικία επιστήμη. Διαβάζετε τι γράφετε ; Που είδατε να γράφω για όλους τους άντρες ; Αμφισβητείτε το γεγονός οτι η συντριπτική πλειοψηφία των βιαστών είναι άντρες ; Τα στατιστικά αυτό λένε. Σημαίνει αυτό οτι όλοι οι άντρες είναι εν δυνάμει βιαστές ; Όχι βέβαια. Που το είδατε αυτό να γράφεται απο μένα ; Πουθενά. Απλά σας είναι εύκολο να δαιμονοποιείτε κάθε άποψη που συγκρούεται με τον αγγελικό κόσμο που έχετε χτίσει στο κεφάλι σας, οτι δεν υπάρχει πατριαρχία, οτι δεν υφίσταται σεξιστική βία κι άλλα τέτοια ωραία και να παρουσιάζετε την άποψή μου σαν μισανδρισμό. Μήπως η δαιμονοποίηση αυτή βολεύει κάποιους απο σάς ; Αναρωτηθείτε και αποφασίστε. Επίσης απο που προκύπτει οτι όλες οι καταλήψεις και όλες οι συλλογικότητες του χώρου ή τσουβαλιάζονται ως σεξιστικές ή τις αγιοποιούμε όλες σαν σύνολο χωρίς καμμιά εξαίρεση ως αντισεξιστικές ; Πουθενά στη φύση δεν υπάρχει το απόλυτο λευκό και το απόλυτο μαύρο. Όλα είναι αποχρώσεις του γκρίζου, άλλα πιο φωτεινά και άλλα πιο σκοτεινά. Το ίδιο και οι συλλογικότητες και οι καταλήψεις. Ούτε συνολική αγιοποίηση αλλα ούτε και συνολική δαιμονοποίηση. Απο που προκύπτει οτι κάθε άτομο που συμμετέχει σε συλλογικότητα ή κατάληψη του χώρου είναι βαθύτατα αναρχικό κι οτι δεν κουβαλάει κανένα κατάλοιπο της πατριαρχίας, κανένα σεξισμό, καμμιά διαταραχή ως προς την έμφυλη βία ; Ποιός θα βάλει το χέρι του στη φωτιά και θα το πεί αυτό για όλους, σε όλη την ελλάδα ; Ξεχνάτε ηθελημένα νομίζω αρκετά περιστατικά ενδοκινηματικής βίας και σεξιστικής βίας που έχουν αναδειχθεί μέσα στο χώρο τα τελευταία χρόνια. Κι εδώ λοιπόν ισχύει οτι με βάση την μερική γνώση και εμπειρία που έχει ο καθένας και η καθεμία απο τις συλλογικότητες που συμμετέχει, δεν μπορεί να μιλάει και να καθαγιάζει ούτε να δαιμονοποιεί το σύνολο. Αυτό όμως σαν μια γενική αρχή δεν σημαίνει οτι εκμηδενίζουμε και εξαφανίζουμε τα ενδοκινηματικά περιστατικά που έχουν ήδη υπάρξει. Ούτε καθαγιάζουμε τους δράστες επειδή αποτελούν μικρή, ελάχιστη μειοψηφία των συντρόφων. Και οι καταλήψεις και οι συλλογικότητες που καλύπτουν στοργικά τους δράστες, ελάχιστη μειοψηφία  του χώρου πανελλαδικά είναι, αλλα υπάρχουν. Οπότε σταματήστε την στρεψοδικία προσπαθώντας να παρουσιάζετε σαν τρελλές, σκρόφες, τσούλες, ρουφιάνες και εκβιάστριες, όσες γυναίκες τολμούν να καταγγέλουν και αναδεικνύουν αυτά τα περιστατικά ενδοκινηματικής έμφυλης βίας. Αυτό είναι η κουλτούρα του βιασμού και όχι κάποια αδιόρατη απειλή όπως λέει ένας αδιάβαστος, για ένα 3ο κύμα φεμινισμού εισαγώμενο απο αμερική, με σκοπό την κατάκτηση της εξουσίας απο τις γυναίκες ! Το ακούσαμε κι αυτό. Κι αλήθεια, ποιά ακριβώς εξουσία θέλουν να καταλάβουν οι γυναίκες ; Άθελά του ο μισογύνης "σύντροφος" που γράφει αυτές τις χαζομάρες προδόθηκε. Παραδέχτηκε οτι η πατριαρχία υφίσταται ως μια αόρατη δομή εξουσίας. Φοβάται μην χάσει τον θρόνο του ; Μάλλον. Όπως κάνανε οι βασιλιάδες παλιά που κατηγορούσαν τους φτωχούς και τις φτωχές για την φτώχεια τους. Αυτός κατηγορεί τις γυναίκες οτι είναι εξουσιολάγνες. Όταν αρνείσαι να δείς την πραγματικότητα κατασκευάζεις δράκους και φόβους. Όταν αρνείσαι να δείς τα εκ γεννετής προνόμιά σου που αποτελούν συστατικό στοιχείο μιας αόρατης εξουσιαστικής δομής όπως η πατριαρχία, καταφεύγεις σε μισογυνικές τοποθετήσεις. Τιμώ και σέβομαι όλες τις συντρόφισες, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε πολιτικά. Δεν υποτιμώ καμμιά τους, όπως θέλετε να παρουσιάσετε διαστρεβλώνοντας αυτά που έχω γράψει. Άλλο ένα δείγμα της απεγνωσμένης προσπάθειας που κάνετε να παρουσιάσετε το άσπρο μαύρο. Όσο και να προσπαθείτε να βγάλετε τρελλή, χαζή, τσούλα, κακόβουλη, πράκτορα ή ρουφιάνα όποια αντιστέκεται στο κτήνος της πατριαρχίας, όποια τολμάει να σπάσει την σιωπή και να αναδείξει ενδοκινηματικά το προσωπικό της τραυματικό βίωμα, όποια δεν σκύβει το κεφάλι μπροστά στον γενικευμένο φόβο της δημόσιας έκθεσης και του διασυρμού απο "συντρόφους", δεν θα τα καταφέρετε. Καταλαβαίνω οτι δυσκολεύεστε πολύ να παραδεχτείτε αυτό που υπάρχει. Θα σας βόλευε κι εμένα μαζί, να μην υπάρχει. Κι όμως υπάρχει ! Όπως είπε κι ο Γαλιλαίος κάποτε για την γή : "κι όμως γυρίζει". Αυτά είχα να σας πώ και δεν σκοπεύω να ασχοληθώ ξανά με το θέμα. Εισέπραξα αρκετό μισογυνισμό και σεξιστικές τοποθετήσεις. Τα βιώνω αυτά στην καθημερινότητά μου δεν χρειάζεται να τα διαβάζω κι εδώ. Μην ασχολείστε άλλο μαζί μου, απλά εκτίθεστε περισσότερο. Ασχοληθείτε λίγο, να τόσο δα λίγο, με αυτούς τους "συντρόφους" που δήθεν δεν καταλαβαίνουν οτι ο βιασμός είναι βιασμός και τον σχετικοποιούν με διάφορες εκφράσεις, που επειδή συμμετέχουν στο χώρο νομίζουν οτι θα κάνουν ότι γουστάρουν ποντάροντας στα αναρχόσημά τους, με αυτούς ασχοληθείτε κι όχι μ' εμένα την ανώνυμη. Κοιτάξτε δίπλα σας, παραδίπλα σας, σε άλλες πόλεις, και θα βρείτε αυτούς που ντροπιάζουν την αναρχία, που την κάνουν κουρελόπανο για να καθαρίζουν τις προσωπικές τους άρρωστες ορέξεις και τους μικροηγεμονισμούς τους, αυτούς που συγκαλύπτουν και κουκουλώνουν. Έχουν δημοσιοποιηθεί ενδοκινηματικά αρκετές περιπτώσεις.

από one 15/12/2016 2:56 μμ.


Την έχετε κάνει καραμέλα την λέξη...μιλήστε για πατριαρχία σε κοινωνίες που ανήκεις στον πατέρα και κάνεις-εσύ και η μητέρα-ότι θέλει ο πατέρας,σε κοινωνίες που σε δίνει σε όποιον θέλει ο πατέρας,που σου καθορίζει την καθημερινότητα ο πατέρας.Και εννοείται ότι δεν έχεις ποτέ φράγκο ή δυνατότητα διαλόγου.Αυτό ήταν η πατριαρχία και δεν νομίζω κάποια άναρχη νεοελληνίδα να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση.Να μιλήσουμε καλύτερα για πόσα επαγγέλματα βρίσκονται σχεδόν αποκλειστικά στα χέρια γυναικών(πωλήτριες,υπάλληλοι γραφείου,γραμματείς και πολλά άλλα),να μιλήσουμε για πόσες άναρχες γίνονται αγνώριστες και οι πρώτες μικροαστές με το που κάνουν παιδάκι και δεν τις ξαναβλέπει ο χώρος,να μιλήσουμε για τους τρόπους που δένουν τον γάιδαρο τους οι περισσότερες γυναίκες,να μιλήσουμε και για το πως ντύνονται-ειδικά το καλοκαίρι-για να προκαλούν τους άντρες,στα λεωφορεία,στον δρόμο και παντού.Επειδή θέλουν επιβεβαίωση,όπως λένε,χωρίς να τους νοιάζει αν ο άλλος έχει όρεξη να τον προκαλούν μεσημεριάτικα.Αγωνιστείτε καλύτερα για όλα αυτά που δεν έχουν οι γυναίκες απο Τουρκία και πέρα.Τότε όλοι θα είμαστε μαζί σας...

από οπως λες κι εσυ 15/12/2016 3:41 μμ.


θα την υποστηρίξω και θα το συζητήσω στο βαθμό που δεν μου ζητάει να κάνω τον δημόσιο δικηγόρο της ή να κάνω κάτι εγώ αντί για αυτή, γιατί αυτό και πάλι είναι ανάθεση.. (στις αναρχικές/ους δεν αρέσει η ανάθεση, το γνωρίζετε αυτό; όλη η πολιτική θεωρία της αναρχίας κινείται ακριβώς γύρο από αυτό, απλά λέω..)

 

να σε ρωτησω κατι εσενα που εγραψες αυτο το αποπανω? ζητας απο την συντροφισα να παει μεσα σε μια συνελευση να την κανιβαλισουν να της λενε διαφορα να την βαλουν να στεκεται μπροστα στο βιαστη της και να τον κοιταει ? εχεις καθολου γειωση η γραφεις οτι ναναι ? μου εβαλες μπροστα τον μπαμπουλα της αναθεσης και νομιζεις οτι στις συνελευσεις ολοι αντιμετωπιζουν τα περιστατικα με ψυχραιμια και προσοχη στο τι θα πουν ? που ζεις ? καμμια εμπειρια απο το χωρο δεν εχεις ? ωραιος συμπαραστατης και υποστηρικτης της κοπελας θα εισαι αμα την συμβουλεψεις να παιξει στοιχημα στο να την κανιβαλισουν. τα εχουμε δει τα πολιτισμενα χαρακτηριστικα που περιγραφεις σε συνελευσεις και τι ωραια που αντιμετωπιστηκαν καποιες περιπτωσεις. ασε τις σοφιες του πληκτρολογιου. η πραγματικοτητα απεχει απο αυτο που φαντασιωνεσαι.

από ένας 15/12/2016 5:21 μμ.


λες «Όταν αρνείσαι να δείς τα εκ γεννετής προνόμιά σου που αποτελούν συστατικό στοιχείο μιας αόρατης εξουσιαστικής δομής όπως η πατριαρχία, καταφεύγεις σε μισογυνικές τοποθετήσεις.»
εκ γεννετής προνόμιά;;;;;;;;;;;;; δλδ υπονοείς πως πάντα θα έχω κάτι που εσύ δεν έχεις; απλά γιατί είμαι άντρας; άσχετα από οτιδήποτε άλλο; μπαίνεις μόνη σου από κάτω μου και μετά τι; θες να σε ελευθερώσω με το να παραδεχτώ πως είσαι από κάτω;;;;;;;; και να σε ρωτήσω ρε έξυπνη, αν το παραδεχτώ, πως σε ελευθερώνω; τα «προνόμια» μπάζουν θυματοποίηση! ξεκολλάτε με τις αμερικανιές!
και η έμμα γκόλντμαν λέει "Yes, I may be considered an enemy of woman; but if I can help her see the light, I shall not complain."

λες «Καταλαβαίνω οτι δυσκολεύεστε πολύ να παραδεχτείτε αυτό που υπάρχει.»
ενώ πιο πιο πάνω μόνος μου λέω «δεν με πειράζει η κριτική στους αναρχικούς άντρες, κακό δεν μας κάνει ούτε βάζουμε τις γάτες και τους σκύλους μας να κλαίνε, να πάρε ένα λίνκ που μας κράζει για να το «αποδείξω» -1935,2016 σαν να μην πέρασε μια μέρα θα το βρεις-  http://theanarchistlibrary.org/library/lucia-sanchez-saornil-the-question-of-feminism, με πειράζει να μην ξέρω που στέκεσαι εσύ που την ασκείς! Γιατί το άρθρο που σου έστειλα καταλήγει «It is, ultimately, my considered opinion that resolution of this problem [σεξισμός] lies solely in a proper resolution of the economic question. In revolution. And nowhere else. Anything else would merely be calling the same old slavery by a new name.»

Εσύ λοιπόν Julia τι είσαι; είσαι αναρχικιά; γιατί έως τώρα κανείς/μία δεν θέλει να το απαντήσει αυτό, λες και αν πεις «ναι είμαι αναρχικός» ή «ναι είμαι φιλελεύθερη» ή γιατί όχι «είμαι του identity politics» είναι το τέλος του κόσμου… αλλά πρέπει να μπορούμε να σινκάρουμε! Άλλα επιχειρήματα θα αναπτύξω αν είστε όλοι και όλες εσείς που κράζεται του μαναρκίστς μισογύνηδες «συντρόφους» αναρχικές/οι και άλλα αν όχι. Επίσης θα δημιουργηθεί η απαραίτητη ευκρίνεια αρχικής θέσης σε σχέση με εσάς που ασκείται την κριτική, που αν κάνουμε το λάθος να διαφωνήσουμε μας λέτε μισογύνηδες. Ας πούμε αν είσαι αναρχικιά και με λες μισογύνη θα κάτσω εδώ μέχρι να συνεννοηθούμε, αν είσαι queer το έχουμε κόψει ήδη……….

από @ 15/12/2016 6:47 μμ.


καταγγέλλεται σεξουαλικη παρενόχληση και οι καταγγελλόμενοι "συντροφοι" τραμπουκίζουν δημόσια και μιλάνε για ...ρουφιάνους...

https://athens.indymedia.org/post/1566673/

[Βόλος] Κείμενο απολογισμού του Μπλόκ των Ⓐλλων - Καταγγελία για την τραμπούκικη παραβίαση του μπλόκ απο "συντρόφους"

από Αναρχοκομμουνιστής 15/12/2016 7:04 μμ.


 Του βιασμού αλλά και της σεξιστικής βίας ευρύτερα, αλλά στην συζήτηση αναπτύσσονται πολιτικές 'ατζέντες' γύρω από αυτό. Η σεξιστική βία είναι απόρροια των εξουσιαστικών σχέσεων και της πατριαρχίας, η οποία ως ξεχωριστή καταπίεση λαμβάνει συγκεκριμένες μορφές εντός του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος -η πλέον απεχθής από αυτές τις μορφές είναι ο βιασμός.

 Επειδή κανένα ζήτημα στην κοινωνική ζωή δεν μπορεί να ειδωθεί  έξω από τα κοινωνικο-πολιτικά πλαίσια που το παράγουν κάθε τοποθέτηση και κίνηση σε σχέση με το ζήτημα της σεξιστικής βίας, είναι απόρροια κάποιας πολιτικής θεώρησης.Η συγκεκριμένη αναρχική θεώρηση η οποία μπορεί να απαντήσει με πληρέστερο της γενικής αντιπαράθεσης ενάντια στην κάθε καταπίεση,στο ζήτημα της πατριαρχίας,είναι ο αναρχοφεμινισμός,η οργάνωση των αναρχικών γυναικών στα πλαίσια του ευρύτερου αγώνα με σκοπό την γυναικεία χειραφέτηση.

  Καθώς ο ευρύτερος αντιεξουσιαστικός χώρος δεν αποτελεί κάποιου είδους γυάλας αναμφίβολλα σε αυτόν ενυπάρχουν στοιχεία του κόσμου της εξουσίας. Στο προκείμενο,ως άντρες έχουμε μεγαλώσει με συγκεκριμένα πρότυπα και μία αφηρημένη 'ένταξη' δεν τα απαλείφει. Στο ευρύτερο πεδίο,η συγκεκριμένη καταπίεση παράγει τερατώδεις εξουσιαστικές συμπεριφορές που ως κομμάτια της κοινωνίας στην οποία απευθυνόμαστε ούτε θέλουμε ούτε και πρέπει να αγνοούμε.Η παραγνώριση του ζητήματος, είναι επίσης θέση,(απόρροια της εξουσιαστικής κυρίαρχης) που επί της ουσίας συντείνει στην διαιώνιση της κοινωνικής ισχύος των ανδρών.Η διαιώνιση αυτής της ισχύος στις κοινωνικές σχέσεις (πάει να πει και 'του χώρου') αναπτύσσεται κυρίως επάνω στο έδαφος της ίδιας της πατριαρχικής λογικής και συνεπικουρείται συχνά από την εξατομίκευση και της έλλειψη κινηματικής κουλτούρας.Το ιδιοτελές συμφέρον της διατήρησης των προνομίων ,έτσι όπως εκφράζονται στον τρόπο πρόσληψης-αντιμετώπισης λόγω φύλου, είναι εμφανές σε αρκετές τοποθετήσεις σχετικά με το ζήτημα.Είναι ένας παράγοντας που πρέπει να εκτιμάται και να αναγνωρίζεται και από εμάς,τους άνδρες αγωνιστές, ώστε τουλάχιστον να μην δημιουργούμε εμπόδια στην καθημερινή 'τριβή' μας με τις συντρόφισσες αναρχικές στην ενασχόλησή τους με ένα ζήτημα,το οποίο αντιμετωπίζουν οι ίδιες,με προσωπικό κόστος το οποίο λόγω θέσης-ανατροφής δύσκολα μπορούμε να αντιληφθούμε.

  Όσο βασική είναι η αναγνώριση της σημασίας του ζητήματος,για την ανάπτυξή του αγώνα σε σχέση με αυτό,άλλο τόσο σημαντική είναι και η ιδεολογικο-πολιτική βάση των πρωτοβουλιών.Κάθε βήμα συγκρότησης εμπεριέχει και μία πολιτική κατεύθυνση κατά συνέπεια αναπτύσσονται αναπόφευκτα ανταγωνιστικές πολιτικές προτάσεις.Είναι διαφορετική η θέση που προκύπτει από την ανάγκη της απεύθυνσης και της χειραφέτησης και διαφορετική η θέση που προκύπτει ως στοιχείο διαφοροποίησης και αντιπαράθεσης με το κοινωνικό.Αν ο σκοπός είναι η χειραφέτηση της κοινωνίας -και χωρίς χειραφέτηση των γυναικών αυτή δεν μπορεί να υπάρξει-,ο λόγος που προκύπτει, θέτει το ζήτημα προκειμένου να κινητοποιήσει.Αν ο σκοπός είναι η έκφραση της οργής χωρίς διάκριση των κυρίαρχων αντιθέσεων και των κοινωνικών ρόλων λειτουργεί εκτονωτικά, καταλήγοντας στη διαρκή ομφαλοσκόπηση και στην αυτοαναφορική 'επιβεβαίωση' αντί για την απαραίτητη εξωστρέφεια -στο γυναικείο όπως και σε κάθε άλλο ζήτημα-.

 Είναι άλλη κατεύθυνση αυτή που προάγεται μέσω του αναρχοφεμινισμού και άλλη αυτή που προάγεται από τον φεμινισμό του δυτικού underground lifestyle.Είναι άλλη πρόταση η ένταξη του ζητήματος της πατριαρχικής καταπίεσης στον αναρχικό αγώνα, και άλλη πρόταση η διαστρέβλωσή και η υποτίμησή του, με σκοπό την κατίσχυση άλλων ιδεολογικών αναφορών οι οποίες κατατείνουν στην συγκρότηση εναλλακτικών κοινοτήτων-'θερμοκηπίων'. Η δεύτερη λογική ως παιδί της δυτικής κουλτούρας,υπερτονίζει το ατομικό,το βίωμα, τον 'χώρο' εστιάζοντας περισσότερο σε μία κριτική της 'αναρχίας'(σε μία στρεβλή παρουσίασή της που αγνοεί πως παρά τα υπαρκτά προβλήματα στο έδαφος του αγώνα έχουν συντελεστεί νίκες ενάντια στην ) και των μοριακών σχέσεων, παρά στην ίδια την πατριαρχία και την εξουσία,ως γενικευμένες κοινωνικές συνθήκες ενάντια στις οποίες οι γυναίκες έχουν κάθε λόγο να αγωνιστούν. Σε αυτό το πλαίσιο οι πολιτικές λογικές που έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα για παράδειγμα στη Γαλλία και τη Γερμανία,(το ταξικό αλλά και κινηματικό υπόβαθρο έχει τη σημασία του), ακριβώς λόγω της συνολικής μείωσης της αντιπαραθετικότητας απέναντι στο κράτος και τον καπιταλισμό μιλούν γενικόλογα για 'κουλτούρα' -π.χ. 'ρατσιστική κουλτούρα,σεξιστική κουλτούρα'- και όχι για τις κύριες συνθήκες που παράγουν την εξουσιοφρένεια και την ανισότητα-στο προκείμενο την πατριαρχία.Αν το συνολικό κοινωνικό ζήτημα θεωρείται 'τελειωμένο' τότε το μόνο που μένει είναι να  χρησιμοποιείται ένα κεντρικό ζήτημα ως επιμέρους διεκδίκηση ειδικής όχι γυναικείας αλλά πολιτικής ταυτότητας.

 Οι αναρχικές αγωνίστριες έχουν ιστορικά αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν προσφέρει στην υπόθεση του γυναικείου ζητήματος μέσα από το λόγο και τους αγώνες τους τόσο για το συγκεκριμένο όσο και με την εν γένει παρουσία τους.Οι γυναίκες που αντιστέκονται (από τους τοπικούς αγώνες έως τους εργασιακούς χώρους και τις γειτονιές) έχουν επίσης προσφέρει πολλά στη γυναικεία χειραφέτηση.Το θετικό αγωνιστικό τους παράδειγμα είναι απαραίτητο στοιχείο για ένα ελευθεριακό κίνημα.Γεγονός είναι ότι αυτές οι αγωνίστριες συνάντησαν και την αντίδραση ανδρών,που μόνο με καλό μάτι δεν είδαν την απελευθέρωση της γυναίκας από το ρόλο της 'μητέρας-αντικειμένου'.Κι αυτή η αντίδραση αναπαράγεται και εδώ είτε μέσω της άμεσης αναπαραγωγής των πιο βλακωδών κλισέ της εξουσίας ("δεν υπάρχει πατριαρχία κοιτάξτε πόσες δουλειές κάνουν οι γυναίκες" και η αναφορά σε σχόλιο 'φεμινίστριες=βαθύ μίσος για τους άνδρες'),είτε μέσω της επιθετικής απαξίωσης είτε μέσω του πατερναλισμού(πιθανά και η δική μου τοποθέτηση να εμπεριέχει κι αυτό το στοιχείο).Η κριτική μου άλλωστε για μία συγκεκριμένη πολιτική τάση-φεμινισμό,δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ελαφρυντικό για τις σεξιστικές και μάτσο αντιλήψεις που είναι άλλωστε κυρίαρχες κοινωνικά συντριπτικά περισσότερο από τις εναλλακτικές κριτικές τους.Κι εκτός από κοινωνικά κυρίαρχες παρεπιδημούν όντως και σε ένα φόρουμ όπως αυτό του indymedia στο οποίο φράσεις όπως 'ντύνονται για να προκαλούν' δεν θα έπρεπε να έχουν καμμία θέση,όπως δεν έχουν θέση και οι φασιστικές ρήσεις για τους μετανάστες.Σε αυτή την περίπτωση η "ατζέντα" δεν έχει καν το χαρακτήρα της πολιτικά ανταγωνιστικής προς την αναρχία, θέσης είναι η "ατζέντα" της εξουσίας.Δεν υπάρχει καν δηλαδή ζήτημα διαπάλης,είναι αξιακά και πολιτικά απόλυτα εχθρικός προς την αναρχία, όποιος αναπαράγει με αυτό τον τρόπο ατόφια την εξουσιαστική σαπίλα.

 Για τις γυναίκες που έχουν χτυπηθεί,τις εργαζόμενες στη δουλειά τους και όσες στο δημόσιο χώρο που έχουν υποστεί σεξουαλικές επιθέσεις, τις μετανάστριες που βιάζονται από τα κυκλώματα πορνείας δεν χωρά σίγουρα καμμία δικαιολόγηση (όπως αυτή που κάνει ο one) αλλά ούτε και  'ναι μεν αλλά...υπάρχουν κι άλλα θέματα'.Υπάρχουν, χωρίς να προκύπτει από πουθενά ότι πρέπει να μπαίνουν αντιπαραθετικά στην ανάδειξη μίας πραγματικότητας καταπίεσης.

 

 

από @ 15/12/2016 9:04 μμ.


Γράφεις

Σε αυτό το πλαίσιο οι πολιτικές λογικές που έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα για παράδειγμα στη Γαλλία και τη Γερμανία,(το ταξικό αλλά και κινηματικό υπόβαθρο έχει τη σημασία του), ακριβώς λόγω της συνολικής μείωσης της αντιπαραθετικότητας απέναντι στο κράτος και τον καπιταλισμό μιλούν γενικόλογα για 'κουλτούρα' -π.χ. 'ρατσιστική κουλτούρα,σεξιστική κουλτούρα'- και όχι για τις κύριες συνθήκες που παράγουν την εξουσιοφρένεια και την ανισότητα-στο προκείμενο την πατριαρχία.

Και συμφωνώ, γιατί ακόμη κι αν δεν είναι συνειδητό σε πολλούς/ές, η πατριαρχία είναι δομική ανισότητα, είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους της καπιταλιστικής αναπαραγωγής (όπως και ο ρατσισμός), έχει στη βάση της υλικά κίνητρα σε γενικότερο επίπεδο, και ιδιοτελή σε προσωπικό, και γι' αυτό έχει ιστορικά εξελιχθεί σε παγιωμένη διάχυτη κουλτούρα του βιασμού.

Και δες τώρα ότι, στην προσπάθειά του να αρνηθεί την ύπαρξη της πατριαρχίας και της κουλτούρας του βιασμού, σε όλη τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, ο "ένας" προσπαθεί να τσουβαλιάσει όλα τα σχόλια που αντιπαρατίθενται στη λογική του στις "αμερικανόφερτες ταυτότητες" -σε αυτό ακριβώς που ονομάζεις κι έτσι είναι μείωση της αντιπαραθετικότητας απέναντι στο κράτος και στον καπιταλισμό-, κι όχι να δει ότι τα περισσότερα από αυτά μπαίνουν στη συνολικότερη αντιπαράθεση με κράτος και καπιταλισμό. Και ότι σχόλια σαν τα δικά του και πολλών άλλων (π.χ., υποβιβασμός του θέματος του βιασμού με νομικόφερτα τερτίπια κλπ) αναπαράγουν κρατικά και καπιταλιστικά ζητούμενα.

@

ΣΟ, αναρωτιέμαι πώς πέρασες το σχόλιο του one.


Υπάρχουν δυο θέματα τα οποία δεν εχουν καμία σχεση το ενα με το άλλο. 

Α)Κουλτουρα Βιασμού, σίγουρα υπάρχει σε κάποιο βαθμό, σε όλα τα σχήματα, η οποία είναι μαλλον αδύνατο να εξαλειφθει τελείως, τουλάχιστον στις γενιές μας. 

Β)Πως θα αντιμετωπίζεται δικαστικά ο βιασμος σε μια Αναρχική Κοινωνία. Η άποψη των Φεμινιστριών για αμεση καταδίκη μονο και μόνο με μια απλή καταγγελία απο το θύμα, είναι φρικιαστικά φασιστική, καθώς δίνει σε ενα υποκείμενο να καταστρέψει για την πλάκα του ολόκληρες ομάδες ανθρώπων, για τους Χ δικους του λογους. Στηριζόμενη στο συναίσθημα, καταργεί την βασική κατάκτηση της σκέψης, δλδ την λογική, καταργεί καθε αισθημα δικαίου που υπάρχει στην κοινωνία για "δικαιη δικη" και "ο καθένας είναι αθώος μεχρι αποδείξεως του αντιθέτου". 

Ο παραλογισμός τους εισάγει τον ιδεαλισμό στην αναρχία, την ανοησία στην καθημερινότητα, τον φόβο στις ανθρώπινες σχέσεις.

Οπως και να έχει, την επομένη μερα της Επανάστασης, θα καταγγείλω μια γυναίκα του τριτου κυμματος, οτι με βίασε, και μόλις την τοποθετήσουν στον πάσαλλο, στην πυρά θα της ψιθηρίσω στο αυτί: τωρα κατάλαβες τι ήθελα να σου πω στο ιντιμίντια μια παγωμένη πέμπτη; 

από one 15/12/2016 10:06 μμ.


Πείραξε το"ντύνονται για να προκαλούν"(που δεν το έγραψα για όλες και επίσης όλοι ξέρουμε ότι αρκετές το κάνουν)ενώ για τα τόσα σχόλια κατά των αντρών κανείς δεν είπε να κοπούν...δυστυχώς για σας και την φεμινιστική προπαγάνδα,σας πρόλαβε ο καπιταλισμός.Έδωσε ισονομία και ισοτιμία στις γυναίκες,δικαίωμα ψήφου,εργασία και εργασιακά προνόμια,πρόνοια,μόρφωση,σεξουαλική απελευθέρωση με το τσουβάλι,ανώτερες διοικητικές θέσεις.Και κάπως έτσι μείνατε να ψάχνετε κουλτούρα στα εγκλήματα,λες και έχουν κουλτούρα ή τέλος τα εγκλήματα.Τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους δηλαδή

από @ 15/12/2016 10:59 μμ.


Η julia έγραψε ότι μεταξύ μαύρου και άσπρου υπάρχουν χιλιάδες αποχρωσεις του γκρι, συνήθως δυσάρεστες - οπως π.χ. Κουλτουρα Βιασμού, σίγουρα υπάρχει "σε κάποιο βαθμό", "καθώς δίνει σε ενα υποκείμενο να καταστρέψει για την πλάκα του ολόκληρες ομάδες ανθρώπων, για τους Χ δικους του λογους".

Και για τα περί πατριαρχίας και κουλτούρας του βιασμού ως θεμελιώδη λίθο του καπιταλισμού και του κράτους, γαργάρα. Ιδεαλισμός, φασισμός, αποδείξεις ζητούμενες με ύφος δικαστή, τα ίδια και τα ίδια... Συνέχισε έτσι.

Μέχρι την επόμενη μέρα της επανάστασης, υπαρχουν χιλιάδες γυναίκες τοποθετημένες σε πάσαλλο, στην πυρά, κι εσύ τους ψιθυρίζεις στο αυτί: τωρα κατάλαβες τι ήθελα να σου πω στο ιντιμίντια μια παγωμένη πέμπτη;


Αγαπητέ "@", βλέπω δεν απάντησες στο αν θα καταδικάζονται ανθρώποι χωρίς αποδείξεις. Και κοίτα, αυτό ειναι το ευκολο σενάριο. Γιατί υπάρχει ακόμη και το σκηνικό να μην ξερεις ποιος έκανε τον βιασμό (πχ με κουκούλα σε ενα πάρκο), τότε τι πρέπει να γίνει; να κάψουμε 10 αντρες από το γειτονικό χωριό; 

Οσο για την πατριαρχία, κουλτουρα βιασμου συνυπάρχουν σε αλλοτε αλλο βαθμό στις διάφορες μικροκοινωνίες. Δεν νομίζω πως είνια ο θεμελιώδης λίθοςτου καπιταλισμου και του κράτους- η οικονομική εκμετάλλευση είνια πάντα ο θεμελιώδης λίθος. Όμως όλα αυτά, είναι ξεχωριστό θέμα απο το ζητούμενο: πως θα αντιμετωπίζεται ο βιασμους (μάζεμα αποδείξεων, δίκη, τιμωρίες κτλ), στο οποίο εμμένεται να μην απαντάτε με λογική, παρά μόνο με ιερή εκδικητική οργή και αλίμονο οποιος βρεθεί κατα λάθος στον δρόμο σας. 

 

από @ 16/12/2016 12:50 μμ.


Δεν νομίζω πως είνια ο θεμελιώδης λίθοςτου καπιταλισμου και του κράτους- η οικονομική εκμετάλλευση είνια πάντα ο θεμελιώδης λίθος. Όμως όλα αυτά, είναι ξεχωριστό θέμα απο το ζητούμενο:

Όχι, δεν είναι ξεχωριστό θέμα απ' αυτό που συζητάμε το ότι η πατριαρχία είναι θεμελιώδης λίθος του καπιταλισμού. Είναι η ουσία του θέματος. Γιατί αν δεν αναγνωρίσεις ότι στην οικονομική εκμετάλλευση στηρίζεται ουσιαστικά η πατριαρχία, ο ρατσισμός κλπ., που βαθαίνουν και νομιμοποιούν ακόμη περισσότερο την οικονομική εκμετάλλευση εφόσον είναι διάχυτη σεξιστική/σντιφεμινιστική/ρατσιστική κουλτούρα, θα ψάχνεις για αποδείξεις μόνο, οπως κάθε κρατικο δικαστήριο και θα μιλάς σαν φιλελεύθερος

Κανείς δεν μίλησε για καταδίκη άνευ όρων. Μιλάμε για τον τρόπο που ζητάς τις αποδείξεις και το είδος των αποδείξεων που ζητάς. Κι εσύ τις ζητάς ξεκινώντας από το ότι κάθε άνδρας είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, και κάθε γυναίκα ίσως να ψεύδεται -γιατί ίσως να έχει προσωπικούς λόγους που κατηγορεί, ή να στραβοξύπνησε ένα πρωί (τα γράφεις κιόλας)- μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Μα, θα μου πεις, η γυναίκα κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό κλπ. Μα, θα σου πω, ο άνδρας την κατηγορεί ότι ψεύδεται και οι μονες αποδείξεις που θα μετρoύσαν ακράδαντα είναι αυτές που θα είχε η γυναίκα αν κυκλοφορούσε με μια μικροκάμερα, όπως γράφει και η julia.

Αν ήθελες να ήσουν συνεπής -αφού είσαι "της αστικής δικαιοσύνης"- θα έπρεπε να ξεκινάς από το ότι και κάθε γυναίκα είναι αθώα και σωστά καταγγέλει μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, ότι ψεύδεται δηλαδή - πράγμα που ελάχιστες φορές θα μπορούσε να συμβεί στην πραγματική ζωή κι οχι στη φαντασία σου.

Και μην ξεχνάς ότι η πατριαρχία και ο ρατσισμός συνδυαστικά αγγίζουν πάρα πολλούς ανθρώπους, όλους όσους δεν χωράνε εκ των πραγμάτων, ή δεν θελησαν ποτέ να χωρέσουν στην κυρίαρχη, εθνική, ετεροκανονική συνθήκη. Που με το δικό σου σκεπτικό σημαίνει μόνο ίσα (και αν) νομικά δικαιώματα, και στην πραγματικότητα καθημερινή βία.

Και συνεχίζεις τα πάνκουφα: ένας άνδρας στα σκοτάδια, δέκα άνδρες του χωριού ιερή εκδικητική οργή κλπ. Γι' αυτό σου λέω ότι έχεις καθαρά φιλελεύθερο, αστικό σκεπτικό. Από τα κανάλια ενημερώνεσαι μόνο; Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις και οι βιασμοί στις συντριπτικά περισσότερες περιπτώσεις δεν γίνονται από άγνωστους στα σκοτάδια, αλλά από γνωστούς και στο φως της μέρας. Δεν είναι τυχαία, μεμονωμένα περιστατικά από "άρρωστους", αλλά περιστατικά διόλου τυχαία που τα νομιμοποιεί η κυρίαρχη πατριαρχική συνθήκη, καθώς και σκεπτικά σαν το δικό σου. Αλλά είναι τόσο κοινό και τόσο βαρετό αυτό το σκεπτικό, που σε αφήνω στην επιχειρηματολογία άλλων, αν βρεθεί κανείς.

από μμ 16/12/2016 2:31 μμ.


Δεν είμαι της αστικής δικαιοσύνης, είμαι της λογικής και του ορθολογισμού. Εσύ είσαι ο καλύτερος υπερασπιστής της αστικής τάξης γιατί οταν μεταθέτεις την Αναρχία στην σφαίρα του απραγματοποίητου (κωδική λέξη για παλαβομάρα) τότε προσφέρεις την καλύτερη υπηρεσία στους εξουσιαστές. 

Δεν αγνοώ οτι υπάρχει ρατσισμος και πατριατρχία και κουλτούρα βιασμου σε διαφορετικό βαθμό σε διάφορετικους χώρους. Ομως αυτό σημαίνει πως πρέπει να δικάζουμε χωρίς αποδείξεις; Αν το κάνεις αυτό, θα εχεις ψευδώς θετικα αποτελέσματα, δλδ θα καταδικάζεις αθώους. Ομως εσύ αυτό ζητάς. Είναι η λογική του όχλου, προφανώς η Μεκκα σου, οπου ο καθε ένοχος θα λιντσάρεται χωρίς στέραιες αποδείξεις παρά με στατιστικά στοιχεία! Μιλάμε για αντίστροφο θεσμικο σεξισμο. Στον δρομο για την δυστοπικη τυρρανία που θες να εγκαταστήσεις, θα με βρεις απέναντι σου. 

Τέλος, γέλασα με το ψεμα στο οποίο συρθηκες να πεις, πως εγώ θελω οι αντρες να ειναι εξορισμου αθώοι και οι γυναικες εξορισμου ψευτες. Ξεκινώ με το "καθε κατηγορουμενος ειναι αθώος μεχρι αποδείξεως του αντιθέτου". Το αντίστροφο είναι χαρακτηριστικό ολοκληρωτικων συστημάτων. 

Οσο για τα πανκουφα, οπως τα αποκαλείς επειδή διαβάζεις απλώς, αλλα δεν κατανοείς, δεν είπα οτι ειναι το συνηθησμένο σενάριο, ρώτησα τι θα κάνεις σε τέτοια περίπτωση. Μια στις δεκα περιπτώσεις ειναι, μια στις 100, ρωτω πως θα το χειριστέις. 

Τέλος, δεν καταλαβαίνω γιατι δεν ειναι δυο διαφορετικά θέματα η παρούσα κατάσταση πατριαρχοβιασμου και το πως θα εκδικάζονται τετοια προβλήματα στην Αναρχική κοινωνία. Ουτε χρονικά δεν συμπίπτουν οι δυο καταστάσεις. Αλλά στο μυαλό σας, βολεύει η ακίνδυνη ψευδο-φεμινιστικη παράλογη  επαναστατικότητα γιατί διασφαλίζει οτι ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. 

 

από υπόθεση εργασίας 16/12/2016 3:53 μμ.


Για να καλαβάβω λίγο το σκεπτικό σου περι αποδείξεων και με δεδομένο οτι η συντριπτική πλειοψηφία των βιασμών δεν γίνονται μπροστά σε μαρτυρες, σε κάμερες και μαγνητόφωνα, σκέφτηκα μια υποθετική, μια φανταστική περίπτωση απο την αναρχική ουτοπία του μέλλοντος. Ας υποθέσουμε (φανταστικό σενάριο) μια κοπέλα να πιάνει τον κολλητό φίλο του βιαστή και να του λέει οτι ο φίλος του την βίασε, να του καταγγέλει δηλαδή τον βιασμό. Κι ας υποθέσουμε επίσης οτι τόσο ο καταγγελόμενος όσο και ο φίλος του που άκουσε με τα ίδια τ' αυτιά την μαρτυρία της κοπέλας ανήκουν στην ίδια κοινότητα/συλλογικότητα/ομάδα. Κι οτι ο φίλος του καταγγελόμενου πάει και τον βρίσκει αμέσως και του λέει οτι η τάδε σε κατηγορεί για βιασμό. Κι ας υποθέσουμε επίσης οτι ο κατηγορούμενος ως δράστης αρχίζει και ενημερώνει εμπιστευτικά και άλλους φίλους του και συντρόφους του, με τον δικό του τρόπο και με την δική του αφήγηση. Ενημερώνει όχι δημόσια, όχι σε διαδικασία. Και η μαρτυρία της κοπέλας ή η αφήγηση του καταγγελόμενου ή και τα δυό μαζί, αρχίζουν και γίνονται φήμη απο στόμα σε στόμα, γίνονται κουτσομπολιό, κυκλοφορεί πλέον ψιθυριστά απο στόμα σε αυτί σε καφενεία, σε μαγαζιά, σε πλατείες, κι αρχίζουν πλέον κι ακούγονται ονόματα. Και οι εβδομάδες κυλάνε και οι μήνες περνάνε. Κι ούτε ο ίδιος ο καταγγελόμενος ούτε ο κολλητός του ανοίγουν το θέμα, για μήνες, ούτε σε κάποια διαδικασία, ούτε στην κοινότητα/συλλογικότητα/ομάδα που συμμετέχουν ούτε πουθενά. Και ας υποθέσουμε οτι η κοπέλα αρχίζει και φρικάρει εντελώς πια όταν βλέπει οτι την κοιτάει άσχετος κόσμος περίεργα οταν μαθαίνει οτι ακούγεται το όνομά της και βρίσκει το κουράγιο και σπάει τον αρχικό της φόβο και με την ψυχική και πολιτική στήριξη συντρόφων και συντροφισών της, καταγγέλει και γραπτά την μαρτυρία της διαπιστώνοντας οτι είναι πλέον ο μοναδικός δρόμος για την ίδια, μιας και την έχουνε κάνει δακτυλοδεικτούμενη, την αποκαλούν ρουφιάνα, τσούλα κι άλλα τέτοια ωραία, κάτι που εξαρχής δεν ήθελε να γίνει, αλλα λόγω της αγγελικής άναρχης κοινωνίας στην οποία ζεί, αυτό δυστυχώς έγινε. Κι ας υποθέσουμε οτι ΜΕΤΑ την γραπτή καταγγελία της κοπέλλας, μήνες μετά την αρχική προφορική της μαρτυρία-καταγγελία δηλαδή, ξαφνικά ο καταγγελόμενος βρίσκει την λαλιά του, αποκτά ιερή αγανάκτηση γιατί "διαπιστώνει" οτι τον καταγγέλουν για βιασμό, νιώθει πνιγμένος απο το δίκιο και με κείμενό του λέει οτι τον συκοφαντούν. Κι ο φίλος του τότε αρχίζει να μιλάει ανοιχτά σε κόσμο και λέει πάνω-κάτω τα ίδια με τον φίλο του, ζητάει αποδείξεις κι άλλα τέτοια. Και τότε μαθαίνει και η κοινότητα/ομάδα/συλλογικότητα, τουλάχιστον επίσημα και στο σύνολό της, τι ακριβώς τρέχει επι μήνες, πίσω απο τις κατεβασμένες για μήνες κουρτίνες της κοινότητας/συλλογικότητας/ομάδας.

Για πές μας εσύ με την ορθή λογική σου, πώς κρίνεις αυτή την φανταστική περίπτωση απο την αναρχική ουτοπία του μέλλοντος. Δές το σαν υπόθεση εργασίας και πές μας αν βρίσκεις κάποιες αποδείξεις μέσα σ' αυτή την φανταστική ιστορία, αν μπορείς να βγάλεις κάποια προσωπικά συμπεράσματα ή όχι. Τα δικά σου προσωπικά συμπεράσματα με ενδιαφέρουν, για να καταλάβω την δικιά σου λογική, με τον δικό σου ορθολογισμό.

από μμ 16/12/2016 4:21 μμ.


Καταρχήν σε ευχαριστώ που καλείς να σου εξηγήσω τις θέση μου. 

Αυτό που περιέγραψες, δεν ειναι Αναρχική ουτοπία του Μέλλοντος. Στην Α.Ουτ.Μ. θα πάει η κοπέλλα στο γραφείο πολιτοφυλακής (ΓΠ, το οποίο θα αποτελείται από πολίτες που κάνουνε θητεία) θα καταγγείλει τον βιασμό. Το ΓΠ θα καλέσει ιατροδικαστή, και θα τεκμηριώσει ότι έγινε βιασμός. Θα πάρει ΔΝΑ (είτε από ιχνη σπέρματος είτε τρίχες είτε τυχαίο δειγματοληπτικο ελεγχο). Αφού τα έχει αυτά τα δεδομένα, θα βρει τον καταγγελόμενο, και θα γίνει δίκη απο ενορκο δικαστήριο, και εαν είναι ένοχος περαν πασης λογικής αμφιβολίας, τοτε θα καταδικαστεί. (Οπόταν, βλέπεις πως δεν ειναι αναγκη να κυκλοφοράμε με κάμερες συνεχώς, για να αποδεικτεί ο ένοχος, αυτο που είπατε πεντεξι φορες, δεν ήτανε ειρωνία, ήτανε ανοησία)

Κάπως έτσι το σκέφτομαι, ομως δεν είναι ολοκληρωμένο μοντέλο, έχει αρκετά μειονεκτήματα το αναγνωρίζω. Για αυτό εκανα και την πρώτη ανάρτηση εδω μέσα, για να μαθω για τις απόψεις συντρόφων. Και εκει που περίμενα να ακούσω λογικές απαντήσεις, πως μπορει να δομηθεί αυτή η κοινωνια που θελουμε και ολο κινάει για να ερθει, αλλά συνεχώς συντρίμια γίνεται, διαβάζω πως πρέπει να καταδικάζονται ανθρώποι χωρις δικαιη δικη, χωρις το τεκμήριο της αθωότητας, χωρίς να ειναι ενοχοι περαν πασης αμφιβολίας γιατι τωρα, στην πατριαρχικη κοινωνία, γίνονται ετσι και αλλιως... Τραβάω τα μαλλιά μου. 

 

από @τα αυτονόητα 16/12/2016 9:05 μμ.


Παλιά, στην εποχή της αληθινής πατριαρχίας οι γυναίκες βρίσκονταν σε κατάσταση καταπίεσης αλλα και προστασίας κλεισμένες στο σπίτι. Απο την εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης και του 2ου κύματος φεμινισμού άλλαξε τελείως το τοπίο.

Ένω παλιά βιασμός ονομαζόταν η σεξουαλική επίθεση απο αγνώστους άνδρες, συνήθως σε ενέδρα ("Ο δράκος Παπαχρόνης" κλπ) στην εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης η λέξη καλύπτει ένα τεράστιο εύρος καταστάσεων "σεξ χωρίς συγκατάθεση" ακόμα και στα πλαίσια παντρεμένων ζευγαριών.

Βιασμός θεωρείται απο το νόμο και το σεξ με κοπέλα που είναι μεθυσμένη χωρίς απαραίτητα να διευκρινίζεται κάποιο όριο αλκοόλ στο αίμα της.

Αυτή η κατάσταση είναι δύσκολα διαχειρίσημη καθ'ότι σε αντίθεση με τα παλιά χρόνια που το θύμα του γενικά εννοούμενου ως βιασμού ήταν κατα κανόνα εμφανώς κακοποιημένο με σημάδια βίας πάνω του, σήμερα μπορέι να καταγγείλει βιασμό χωρίς να φέρει ούτε γρατζουνιά, απλώς δηλώνωντας οτι δεν έδωσε την συγκατάθεση του στην συνεύρεση. Εκεί τα πράγματα είναι σκούρα ακόμα και για τα αστικά δικαστήρια αφού ελλείψει άλλων στοιχείων η δικαστική απόφαση βγαίνει με βάση τις μαρτυρίες των δύο πλευρών που αντιδικούν, δηλαδή τρέχα γύρευε.

Σε αυτήν την πολύ προβληματική κατάσταση προστίθεται η πίεση στους νομοθέτες απο το φεμινιστικό λόμπι που για δικούς του δόλιους εξουσιαστικούς σκοπούς ( όπως περιέγραψα στο παραπάνω σχόλιο μου) απαιτεί να δίνεται αποκλειστική βαρύτητα στην μαρτυρία της καταγγέλουσας με τα προφανή αποτελέσματα. Να προσθέσω εδώ οτι τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη τη Δύση το δικαστικό σώμα αποτελείται κυρίως απο γυναίκες, και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Άντε τώρα να κάνεις σεξ με μια γύναικα που την άλλη μέρα μπορεί να σε χώσει ισόβια με μια απλή καταγγελία. Βέβαια οι φεμινίστριες λένε (και σε ένα βαθμό έχουν δίκιο) οτι είναι πολύ σπάνιο να κάνει μια γυναίκα ψέυτικη καταγγελία για κάτι τέτοιο. "Και άλλωστε γιατί να το κάνει"? Αυτή όμως είναι η έννοια της δύναμης και της εξουσίας. Είναι ένα όπλο που δύναται να χρησιμοποιηθεί, και η κατοχή αυτού φέρνει την εξουσία μέσα στη σχέση των δύο φύλων.

Ποιά είναι η λύση αυτού του γρίφου δεν ξέρω ακόμα, αλλα είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει όλους και όλες μας που θέλουμε την αληθινή ισότητα των φύλων. Που θέλουμε άντρες και γυναίκες συντρόφους στον αγώνα και στην επιβίωση αλλά όχι ανταγωνιστές. 

Όσο απεχθής και καταπιεστική θα ήταν η επιστροφή στις συντηρητικές αξίες και το κλείσιμο της γυναίκας στην κουζίνα, άλλο τόσο είναι η "προοδευτική" δυστοπική γυναικοκρατία με τους άντρες ψυχικά ακρωτηριασμένους, δυνάμει κατηγορούμενους για βιασμό που ευαγγελίζεται το φεμινιστικό (μισανδρικό) κίνημα.

από @τα αυτονοητα 16/12/2016 11:32 μμ.


Για να είμαι στο θέμα της συζήτησης, αυτά που έγραψα μπορούν να μεταφερθούν απο το πεδίο της αστικής δικαιοσύνης στον αναρχικό χώρο, και κατ επέκταση στην δικαιοσύνη της αναρχικής ουτοπίας.

Οπως το φεμινιστικό λόμπι πιέζει την αστική νομοθεσία, έτσι πιέζει και στο εσωτερικό του αναρχικού κινήματος διεθνώς. Ζητάνε δηλαδή στα περιστατικά καταγγελόμενης απουσίας ερωτικής συγκατάθεσης μέσα στο κίνημα να ακούγεται μόνο ο λόγος της συντρόφισσας, και ο κατηγορούμενος να τρώει ξύλο και απομόνωση απο το κίνημα. Το κύρια εργαλεία αυτής της στρατηγικής είναι τα θεωρητικά σχήματα "κουλτούρα του βιασμού", και το "ανδρικό προνόμιο".

από @ 17/12/2016 10:18 πμ.


Έχουν ήδη σπιλωθεί και καταστραφεί σύντροφοι απο ανυπόστατες κατηγορίες όπως ο Άσιμος που παρότι αθώος κατέληξε περιθωριοποιημένος και κρεμασμένος στο μαγαζί του,όπως αρκετοί άλλοι που κάποιοι(πολλές φορές άντρες)διέδωσαν φήμες για να τους ξεφορτωθούν απο δίπλα τους.Συνήθως αρκεί ένας ψίθυρος-χωρίς καν συγκεκριμένα γεγονότα-για να γίνει η ζημιά.Μην πιστεύετε τίποτα χωρίς στοιχεία...

από @ 17/12/2016 3:54 μμ.


ο Άσιμος όντως τη βίωσε την κοπέλα και ήταν ήδη περιθωριοποιημένος και ο λόγος που κρεμάστηκε δεν ήταν ότι τον κατηγόρησαν για βιασμό, αλλά ότι έκοβε και ξανάρχιζε αντιψυχωτικά φάρμακα τα οποία και χρειαζότανε.

 

από @ 17/12/2016 5:16 μμ.


...ο Άσιμος την έβαλε να"κοιμηθεί"με τον σκύλο του και μετά βρέθηκε με ένα σωρό κατηγορίες και κακουργήματα.Επίσης μετά απο αυτό το γεγονός πήρε την κάτω βόλτα.Δεν λέω ότι έκανε καλά,αλλά η όλη υπόθεση παραμεγαλοποιήθηκε

από Κιρανος 17/12/2016 6:11 μμ.


Αν μια κοπέλα καταγγείλει ότι ο τάδε την βίασε (σεξουαλική πράξη χωρίς συναίνεση) με ποιο τρόπο η εκάστοτε συνέλευση (υποθετικά μιλώντας) θα βρει στοιχεία?  γιατί να μην την πιστέψει κατά γράμμα? γυναίκες που έχουν καταγγείλει οτι εχουν βιαστει, έχουν στιγματιστεί από το κοινωνικό σύνολο και πάει λέγοντας... επομένως γιατί μια κοπέλα να ρισκάρει την σωματική και ψυχολογική της ακεραιότητα/υγειά?? δεν έχει τι να κάνει? αμφιβάλω..

Αφού παλεύουμε για εναν κόσμο ισότητας χωρίς διακρίσεις (φύλου, σεξουαλικότητας, φυλής, τάξης) γιατί όταν μια γυναικά μπαίνει στη διαδικασία να μιλήσει για το βίωμα της (που σχετίζεται με το φύλο της), οι περισσότεροι αμφισβητούν –έμπρακτα- το βίωμα της και προφανώς την ιδιά? γιατί τις περισσότερες φορές όταν ένας μετανάστης ή υπάλληλος είναι το θύμα γίνετε το αντίστροφο? δηλαδή.. ότι όλοι παίρνουν το μέρος του καταπιεζόμενου και όχι του καταπιεστή.

dna

από ασπρογέρακας 17/12/2016 10:01 μμ.


Για ποιό dna και για ποια αδιάψευστα στοιχεία κι επιστημονικές αποδείξεις μας παραμυθιάζετε απο την αρχή ? Πείτε με ειλικρίνεια οτι θα υπερασπιστείτε τον βιαστή με όλο σας το είναι και μη μας πρήζετε οτι τάχα μου καίγεστε για την λογική. Και dna να βρεθεί, πάλι την υπεράσπισή του θα αναλάβετε, θα λέτε οτι το dna δεν σημαίνει αυτόματα και μή συναίνεση (το έγραψε ήδη ένας), οτι τα είχαν οτι έκαναν έρωτα και οτι η σκρόφα τον εκδικείται συκοφαντώντας τον γιατί είναι κακόβουλη. Θέλετε κατατρεουργημένα γυναικεία κορμιά για να πειστείτε οτι πρόκειται για βιασμό ? Ούτε τότε θα πειστείτε, γιατί κι εκεί μπορεί να λέτε διάφορα δικηγορίστικα, οτι του επιτέθηκε κι αυτός αμύνθηκε και κατα λάθος την χτύπησε. Άσε που το να τρομοκρατηθεί μια γυναίκα, να παγώσει απο το φόβο της, να μη της βγαίνει λαλιά κι ο βιαστής να κάνει το άθλιο έγκλημά του χωρίς φωνές και χωρίς να την σακατέψει στο ξύλο το κάνετε γαργάρα. Ανοίχτε κανα σχετικό βιβλίο, ρωτήστε ειδικούς ψυχολόγους απο Μ.Κ.Ο. που ασχολούνται με τις κακοποιημένες γυναίκες, να σας πούν για τα ιστορικά της πλειοψηφίας των περιστατικών που έχουν μελετήσει. Και μετά θα καταλάβετε οτι όλα αυτά που λέτε εμπίπτουν στην κουλτούρα του βιασμού. Σας βαρέθηκα.

από @για το βιασμο 18/12/2016 12:58 μμ.


Καταγγελία = Εκτέλεση θύτη

οτιδήποτε άλλο δεν ικανοποιεί τις συντροφισσες φαινεται 

..

από @απο καθεστωτικό 18/12/2016 2:02 μμ.


25χρονος Ελληνας πέρασε ένα χρόνο στη φυλακή για βιασμό που δεν έκανε

 

Πώς έστησε την πλεκτάνη η 36χρονη Βουλγάρα -Αποδείχτηκε μέσω DNA ότι ο νεαρός άνδρας ήταν αθώος

 

Τρία εφιαλτικά χρόνια, εκ των οποίων περίπου το ένα στη φυλακή, πέρασε ένας 25χρονος Ελληνας από τη Μυτιλήνη μέχρι να αποδείξει ότι η καταγγελία μίας Βουλγάρας εις βάρος του για βιασμό ήταν ψευδής.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χίου την περασμένη εβδομάδα εξελίχθηκε σε μια επώδυνη αλλά λυτρωτική ακροαματική διαδικασία, καθώς ο φερόμενος ως βιαστής αθωώθηκε ομόφωνα.

Καταλυτική για την έκβαση της υπόθεσης αποδείχθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε η καταγγέλλουσα, φωτίζοντας τα θολά σημεία της καταγγελίας και αποκαλύπτοντας τελικά τα ψεύδη της γυναίκας.

Η καταγγελία 
Το καλοκαίρι του 2012 μία 36χρονη Βουλγάρα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ένας 22χρονος κάτοικος της Μυτιλήνης την βίασε. Σύμφωνα με την κατάθεση της, η γυναίκα έκανε ωτοστόπ και ο φερόμενος ως δράστης δέχθηκε να την μεταφέρει. Ωστόσο, αμέσως μόλις επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου, και σύμφωνα πάντοτε με τις δηλώσεις της φερόμενης ως βιασθείσας, ο Ελληνας οδηγός του οχήματος σταμάτησε το αυτοκίνητο σε απομονωμένο σημείο, την χτύπησε και την βίασε. Και στη συνέχεια την παράτησε στο δρόμο και εξαφανίστηκε.

Τότε, ξεκίνησε το μαρτύριο του άτυχου νεαρού άνδρα. Μετά την καταγγελία της 36χρονης αλλοδαπής συνελήφθηκε από τις αρχές και οδηγήθηκε στη φυλακή Τριπόλεως. Ο νεαρός δήλωνε από την πρώτη στιγμή ότι είναι αθώος και ότι πρόκειται πιθανότητα για πλεκτάνη, διότι «η καταγγέλουσα έστησε όλη αυτή την απάτη για να εκβιάσει  και να μου ζητήσει ένα υπέρογκο ποσό προκειμένου να αποσύρει τη μήνυσή της και να μην οδηγηθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη». 

Ωστόσο, οι επίμονες φωνές του φερόμενου ως βιαστή για την αθωότητά του και την πλεκτάνη με οικονομικά κίνητρα που του έστησε η αλλοδαπή γυναίκα, δεν εισακούονταν. Σε συνδυαςμό δε με την καθυστέρηση της έκδοσης των αποτελεσμάτων των ειδικών εξετάσεων στην οποία είχε υποβλήθηκε η 36χρονη από τον ένα και μοναδικό επικουρικό ιατροδικαστή του δημόσιου νοσοκομείου του νησιού η κατάσταση έπαιρνε διαστάσεις θρίλερ. 

Η ιατροδικαστική εξέταση   
Τελικά, οι εξετάσεις έδειξαν ότι στο σώμα της γυναίκας υπήρχε DNA από δύο άλλους άντρες πλην του φερόμενου ως βιαστή ενώ και η ίδια παραδέχθηκε ότι μετά τον υποτιθέμενο βιασμό της κοιμήθηκε και με άλλους. Η ιατροδικαστική έρευνα αποκάλυψε τα θολά ψεύδη της καταγγέλουσας και την αλήθεια του φερόμενου ως δράστη. Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, κ. Γρηγόριος Λέων που κλήθηκε να καταθέσει σ’ αυτή την υπόθεση, «οι εξετάσεις που έγιναν στο φερόμενο ως θύμα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την αθώωση του 22χρονου». Σύμφωνα με τον κ. Λέων, «είναι σημαντικό σε κάθε υπόθεση βιασμού να πραγματοποιείται άμεσα και σωστά πλήρη ιατροδικαστική εξέταση. Ειδικά οι εργαστηριακές εξετάσεις για διερεύνηση σπέρματος και γενετικού υλικού μπορούν να μας δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις και να συμβάλλουν σημαντικά στη διερεύνηση της αλήθειας. Στη συγκεκριμένη υπόθεση εάν δεν είχαν γίνει αυτές οι εξετάσεις είναι ιδιαίτερα πιθανό ένας, όπως αποδείχτηκε αθώος, νέος άνθρωπος να είχε καταδικαστεί»

Παναγιώτα Καρλατήρα 24/06/2015 καθεστωτικό μέσο.

από @ 18/12/2016 6:46 μμ.


οποτε το συμπερασμα ειναι οτι αφου αυτη η γυναικα αποδεδειγμενα συκοφαντησε τον οδηγο που σταματησε και προθυμοποιηθηκε να την μεταφερει, τοτε καθε μια απο τις χιλιαδες καταγγελιες ξεκιναμε να την αντιμετωπιζουμε σαν συκοφαντια μεχρι να αποδειχτει η ενοχη του δραστη. κι αν ακομα βρεθει σπερμα του στο σωμα της κοπελας, τοτε και παλι δεν ξερουμε τι εγινε γιατι ο ιδιος μπορει να ισχυριστει οτι ειχαν κανονικη σεξουαλικη συνευρεση με συναινεση δηλαδη. οποτε και παλι εχουμε αμφιβολιες γι αυτον που καταγγελεται και μπορουμε να συνεχιζουμε να αποκαλουμε συκοφαντια την καταγγελια της κοπελας. φανταζομαι οτι για τους δικηγορους που αναλαμβανουν την υπερασπιση καταγγελομενων για βιασμο αυτο θα ειναι το κλασσικο ποιημα που λενε για να αθωωνουν τους πελατες τους. να το υιοθετησουμε κι εμεις στην αναρχικη ουτοπια τοτε.

από boring 18/12/2016 7:41 μμ.


Γιατί δεν ρωτάτε στα φόρουμ του κκε,της νδ,της χα ή τον Λεβέντη για ποινικά θέματα.Μπαίνει εδώ όποιος πολίτης έχει ανησυχίες ή ενστάσεις για κάποιο ζήτημα/διαδικασία και κουνάει το δάχτυλο για το τί πρέπει να γίνει σε φουτουριστικές μετεπαναστατικές καταστάσεις.Όταν λοιπόν σας απαντήσουν οι άλλοι(πασόκ,κκε,νδ,χα,ποτάμι,αναρσία κλπ)τότε να περιμένετε απάντηση και απο εδώ.Αλλά καλά κάνετε αφού βρίσκετε κόσμο που τσιμπάει και χώρο που ανέχεται τέτοια φαινόμενα αντί να διαγράφει οτιδήποτε μη πολιτικό...

από @ανδρικός σωβινισμός 18/12/2016 7:56 μμ.


είναι μήπως κανά σοβαρό πολιτικό θέμα ο βιασμός, και η κυριαρχία ανθρώπου πάνω σε άνθρωπο; Όχι φυσικά.

 

 

 

από @για το βιασμό 18/12/2016 8:13 μμ.


Φυσικά και είναι πολιτικό θέμα ο βιασμός και η κουλτούρα του. Αυτό έλειπε. 

Εξίσσου πολιτικό θέμα είναι όμως η καταδίκη κάποιου χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. Το να προτείνεις μερικά μέτρα όπως πχ υποχρεωτική προφυλάκιση, απομάκρυνση απ' την κοινότητα μέχρι την οριστική απόφαση, των κατηγορούμενων για βιασμό ή απόπειρα είναι θεμιτό.(αυτή είναι η δική μου πρόταση btw). Και θα βοηθήσει πολύ κόσμο, θύματα και όχι μόνο. 

Αλλά φοβάμαι ότι ορισμένες φεμινιστικές σέχτες (γιατί αποτελούν σέχτες μέσα στο φεμινιστικό κίνημα) ζητάνε κάτι περίπου έτσι.

-Καταγγελία θύματος (που είναι πάντα γυναίκα)
-Μεταφορά του κατηγορούμενου στην τοπική πλατεία όπου τον λούζουμε με αλκοόλ και του βάζουμε φωτιά
-Εξορία-ισόβια σε όσους τολμήσουν να δείξουν διαφορετική στάση, από μάρτυρες υπεράσπισης και δικηγόρους (δικαιούται δικηγόρο ένας κατηγορούμενος για βιασμό; αστεία πράγματα, εκτέλεση τώρα) μέχρι συγγενείς και φίλους που ενστικτωδώς υπερασπίζονται τον "δικό τους" (όπως πιθανόν θα σχολιάσει κάποι@) 

Δυστυχώς μέχρι να εφευρεθεί η τηλεπάθεια οι φίλες φεμινίστριες θα πρέπει να δεχτούν ότι δεν καταδικάζουμε κάποιον χωρίς επαρκή στοιχεία, κι αν τα στοιχεία υπάρχουν αλλά δεν είναι αρκετά(όσοι και όσες έχουν παραστεί σε δίκες γνωρίζουν) μπορεί να υπάρχει ποινή αλλά όχι η ίδια με την περίπτωση ατράνταχτων αποδείξεων. Κι όσο για το επιχείρημα "και τι θέλετε επειδή μία είπε ψέματα να αθωόνονται όλοι οι βιαστές;", όχι κανένας δε λέει κάτι τέτοιο, ούτε μας ενδιαφέρει να εξετάσουμε γιατί ένα άτομο θα έλεγε ψέματα για κάτι τόσο σοβαρό, μας αρκεί που έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά (καταγεγγραμένα στην παγκόσμια βιβλιογραφία και εύκολα προσβάσιμα για χρήστες με δίπλωμα google). Λυπάμαι δεν μπορεί να αναιρεθεί το concept της εξέτασης στοιχείων και αθώωσης/καταδίκης επειδή κάποιοι βρίσκουν νομικά παραθυράκια και ξεφεύγουν, δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη για αυτά και ούτε δικαιούται έστω και ένας άδικα κατηγορούμενος να καταδικαστεί επειδή δεκτούμε ότι έχουν δικαιώματα οι κατηγορούμενοι μπορεί και κάποιοι ένοχοι να την γλυτώσουν. 

Ας αποδεχτούν διάφοροι/ες/@/# ότι μια γυναίκα μπορεί να λέει ψέματα για το βιασμό της. Δεν μας ενδιαφέρει γιατί. Απ' τη στιγμή που το 100% των κατηγοριών δεν αντιστοιχεί σε 100% ενόχων δεν μπορεί να αναιρεθούν τα δικαιώματα του κατηγορούμενου.


από μμ 18/12/2016 11:07 μμ.


Είναι πραγματικά απίθανο οτι συζητάμε για το αν θα πρέπει ο καθε κατηγορουμενος να έχει το τεκμήριο της αθωότητας. Πιστεύω πως οι συγκεκριμένοι φεμινιστικοί κύκλοι [που επιχειρηματολογουν εναντιον της δικης βασει αποδείξεων] δεν εχουν να χωρίσουν και πολλά απο τους χιτλερικούς. Η βασική διαφορά είναι πως ο χιτλερ έστηνε τις δίκες, ενώ οι φεμινίστες/τριες θελουν να είναι στημένες εξαρχής. Ο παραλογισμός τους δεν κάνει καλό στην οικοδόμηση του Αναρχικού μας κόσμου. Πρέπει να χωρίσουν οι δρόμοι μας, τους κάνουμε κακό και μας κάνουνε κακό. 

από khmer rouge lweyer network 19/12/2016 12:27 μμ.


ειναι αδικο να καταδικαζεται ενας βιαστης χωρις ατρανταχτες αποδειξεις. νιωθω το αδικο και θα τον παρω σπιτι μου να τον κρατησω μακρια απο τον κανιβαλισμο της σεχτας σας για να τον προστατεψω. να χωρισουν οι δρομοι μας συμφωνω. κι οσο για τις φεμινιστριες αν θελουν να δεχομαστε τις καταγγελιες βιασμων που γινονται και να καταδικαζουμε τους βιαστες τοτε ας φροντισουν να εφοδιασουν ολες τις γυναικες με καμερες και μαγνητοφωνα για να καταγραφουν συνεχως τις κινησεις τους κι ετσι να μπορουν να αποδειξουν περα απο καθε αμφιβολια οτι βιαστηκαν. αυτο ειναι το δικαιο και το σωστο. κι αν δεν μπορουν να καταθεσουν ατρανταχτες αποδειξεις τοτε ο κατηγορουμενος μετα απο μερικους μηνες διακοπες να επιστρεφει πισω καθαρος και να ειμαστε παλι ολοι μαζι. μονο ετσι θα βαδισουμε προς την αναρχια. με ατρανταχτες αποδειξεις. και για φονο και για εμποριο ναρκωτικων και για ξυλοδαρμους στο σκοταδι ετσι πρεπει να λειτουργουμε. να ανοιγει δικογραφια να καταθετονται στοιχεια και αποδειξεις κι αν η κατηγορια δεν τεκμηριωνεται 100% να κηρυσουμε αθωο τον κατηγορουμενο. και με δικηγορους οχι ετσι. αναρχια χωρις επαγγελματιες δικηγορους που θα υπερασπιζονται τους βιαστες δεν υπαρχει.

από ένας 19/12/2016 1:53 μμ.


διαβάζει κανείς ή τσάμπα ποστάρω;
οι δρόμοι μας είναι χωρισμένοι από τον 19αι!
Διαβάστε λίγο Emma Goldman, για τον θεό δλδ…..

από @για το βιασμό 19/12/2016 2:13 μμ.


@khmer rouge lweyer network Α το γυρίσαμε στην αναρχία τώρα, το επιχείρημα οτι δεν θα υπάρχουν δικηγόροι, δικαστές κλπ Κρίμα που όπως , και σωστά, το φεμινιστικό κίνημα δεν είναι κατ'ανάγκη αναρχικό και όποιο τμήμα του είναι παλεύει και για αλλαγές εντός του καπιταλισμού (με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια) έτσι και ζητήματα όπως η ανάγκη για αποδείξεις και υπεράσπιση του κατηγορούμενου συμβάλουν στον εκδημοκρατισμό της δικαιοσύνης. Και μη μου απαντήσεις ότι στην αναρχία δεν υπάρχει δημοκρατία, jesus, σε τι επίπεδο θρησκευτικής σκέψης το έχετε φτάσει.

Επιπλέον κανείς δεν είπε οτι πρέπει να λαμβάνοντια αποφάσειςμ ονο με 100% ατράνταχτα στοιχεία. Αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρχουν, δε συμφωνείτε;

Anyway όσο και να ειρωνεύονται ορισμένες συντρόφισσες/οι το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει καταδίκη χωρίς αποδείξεις, άλλο τόσο διστάζουν να μας πουν τι αντιπροτείνουν. Και αυτό που προτείνουν είναι μια ποινή λίγο ή πολύ θανατική ποινή/εξορία/ισόβια/βασανιστήρια κλπ, , χωρίς δικαίωμα υπεράσπισης του άλλου, με δικηγόρο ή χωρίς. Κάτι που συνιστά καταπιεστική πρακτική και παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων του ατόμου. Είστε πιο πίσω κι απ' τη γαλλική επανάσταση, για ψαχτείτε λίγο :) 

από των χαμένων παιδιών 19/12/2016 2:31 μμ.


Μιας και τελειώνει σιγά σιγά και αυτό το παράλογο, να πω και εγώ την μαλακία μου...

Άντρες, γυναίκες, τρίτα, τέταρτα κτλ φύλλα συγκρούονται στις ρωμαιικες αρένες για το ποιος θα διατηρήσει τα κεκτημένα του, ποιος θα αποκτήσει καινούρια, ποιος τελικά θα πάρει το δαχτυλίδι του βιαστή.

Ρε κανίβαλοι για τα παιδιά θα πείτε μια λέξη; Για αυτά που βιάζονται καθημερινά από άντρες, γυναίκες κτλ χωρίς φωνή και δυνατότητα αντίστασης;

Ουέ Γραμματείς και φαρισαίοι, ενήλικοι κανίβαλοι της εξουσίας

Τι λένε για τα χιλιάδες ανήλικα παιδιά οι λογιστικοί σας κατάλογοι, οι έρευνές σας, οι συνειδήσεις σας; Τι ποσοστά δίνουν στην εκμετάλευση και τον βιασμό ανηλίκων σήμερα τα κατάστοιχά σας; Από τους γονείς τους, τις οικογένειές τους, το οικείο περιβάλλον τους, τους γνωστούς και αγνώστους τους;

Ανθρωπάκια της εξουσίας που φαγώνεστε ποιος θα συνεχίζει να βιάζει δικαιωματικά, να γίνει ο νέος εξουσιαστής και βιαστής των αδυνάτων, τώρα που γυρνά ο τροχός της τύχης. Μην ξεχνάται όμως ότι όπως σε όλα τα καζίνο πάντα κερδίζει η "μάνα", δηλαδή το αφεντικό.

Αλλά τα παιδιά δεν έχουν ακόμη κοινωνικό φύλλο και ρόλο και τα βιάζουν αιώνες τώρα ακατάπαυστα,, σωματικά, ψυχολογικά, εργασιακά άντρες (κυρίως), γυναίκες, ετεροσεξουαλικοί, αμφισεξουαλικοί, ομοφυλλόφυλοι, λεσβίες, τρανς και ότι άλλο υπάρχει στους στρουκτουραλιστικούς και διαβολικά αγγελικούς ή αγγελικά διαβολικούς μικροκοσμούς ή μεγαλόκοσμούς σας, μέσα στην πατριαρχική (πάντα όμως εξουσιαστική κοινωνία που ζούμε. Στις ελλάδες, τις αμερικές, τις χώρες τις απω ανατολής και της λ. αμερικής από όλους τους παραπάνω.

Για όλους σας έχει λίγα ψίχουλα ο θαυμαστός καινούριος κόσμος, αρκεί να προσκυνήσετε τον θεο της εξουσίας. Όλους σας χωράει αυτή η ξεφτίλα που όλοι μας υποτασόμαστε για να αλληλοβιαζόμαστε με την σειρά και τούμπαλιν.

συγγνώμη αν σας βίασα τις όμορφες γιορτές των χριστουγέννων, αλλά με παρέσυραν οι θύμισες των βιασμένων (πραγματικά) φίλων μου και ο ασταμάτητος βιασμός που υφίσταμαι από την στιγμή της γέννησής μου. Έχω ήδη βρει και καταδικάσει τον ένοχο. Το όνομά του είναι ΕΞΟΥΣΙΑ

Το λοιπόν... ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ

από @ανδρικός σωβινισμός 19/12/2016 3:36 μμ.


αποδείξεις με μικροκάμερα τα παδια που ζουν κι αυτά που χάθηκαν, και οι άλλες αποδείξεις δεν ενδιαφέρουν κανέναν στον κόσμο που οι άνθρωποι είναι εμπορεύματα προς χρήση, για όποιον ζει για να χρησιμοποιεί, ή για να χρησιμοποιηθεί.

Κι άμα κάποιοι έχουν όμορφες γιορτές Χριστουγέννων, μήπως είναι κανά πολιτικό θέμα ότι υπάρχουν κι αυτοί που δεν έχουν λόγω βιασμών; Όχι φυσικά.

από παγούρι 19/12/2016 4:56 μμ.


http://www.okde.gr/archives/5475

Εδώ υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις για το ξυλοφόρτωμα και την σεξουαλική παρενόχληση ; Γιατι αν δεν υπάρχουν αποδείξεις τοτε το καημένο το αφεντικό άδικα κατηγορείται. Κι ο δικηγόρος του στο δικαστήριο θα πεί : "είναι καλό παιδί, σπίτι-δουλειά-σπίτι". Άσε που μπορεί να κοπανήθηκε μόνη της με το σκουπόξυλο η σερβιτόρα για να του κάνει μήνυση και να του πάρει χοντρή αποζημίωση. Είναι ύποπτη, πολύ ύποπτη. Κι ο άλλος τι συφέρον είχε να την ξυλοφορτώσει και να την παρενοχλήσει σεξουαλικά ? Κανένα. Μπορούσε απλά να την απολύσει. Ενώ αυτή έχει χίλια συμφέροντα να τον συκοφαντήσει.  Άρα, άμα δεν υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις, να αθωωθεί ο καημένος που τον συκοφάντησαν.

από @για το βιασμό 19/12/2016 5:40 μμ.


Ε πείτε βρε παιδιά

Είναι η θέση σας ή όχι η καταγγελία για βιασμό να σημαίνει αυτόματη καταδίκη ναι ή όχι;

 

Να σας πούμε ότι είστε σκοταδιστές/στριες να τελειώνουμε 

Να μας πείτε και εσείς σεξιστές / στριες να τελειώνετε επίσης

 

 

από @ 19/12/2016 8:50 μμ.


κάποιοι βιαστές έχουν τρομοκρατηθεί τόσο πολύ από την ανανέωση του φεμινιστικού κινήματος που κάνουν μανιώδη αγώνα να υπερασπιστούν τους βιαστές και να καταγγέλουν τα θύματα που τολμάνε να καταγγέλουν.

Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε βιαστής βιάζει εκεί που βρίσκει καλή ευκαιρία, δηλαδή άτομα που δεν μπορούν να φωνάξουν ή να μιλήσουν σε άλλους, τουλάχιστον όχι άμεσα. Άτομα είτε εκτεθειμένα είτε σε πολύ αδύναμες θέσεις. Και πάντα όταν βρίσκουν την ευκαιρία και ενώ έχουν θέση και ρόλο στο περιβάλλον τους. 

Οπότε το να πάρουνε χαμπάρι τέτοια άτομα ότι με μία καταγγελία μπορούν να κάνουν τη μίζερη ζωή του βιαστή ακόμα πιο μίζερη με το να τον εκτοπίσουν από θέσεις και ρόλους είναι μια εφιαλτική προοπτική για κάθε βιαστή. Το να κάνουν αρκετή πλύση εγκεφάλου στα θύματα ή σε όσους βρίσκονται στο ίδιο περιβάλλον με θύματα, είναι μία μικρή ασφάλεια για τους ίδιους ότι δεν θα κινδυνέψουν να τα χάσουν όλα, εξουσίες δυνάμεις θέσεις συμμάχους και πάνω απ' όλα ευκαιρίες για να εξουσιάσουν αδύναμα άτομα, ή μάλλον άτομα σε παροδικές αδύναμες θέσεις. Γιατί αδύναμος είναι όποιος εξουσιάζει άλλους για να αυτοεπιβεβαιωθεί.

Το ενδιαφέρον στην όλη αυτή κουβεντούλα λοιπόν είναι ότι πράγματι τρέμουν τις καταγγελίες οι βιαστές παρόλο που ήδη η υπάρχουσα κατάσταση τους επιτρέπει να δρουν ανεμπόδιστα. Το ενδιαφέρον είναι ότι προσπαθούν να χτίσουν επιχειρήματα και να τα κάνουν να φαίνονται στέρεα μέσα από τέτοια "αναρχικά" φόρουμ, ώστε να μπορούν να επιχειρηματολογήσουν και καλά, ώστε να μπορούν βασικά να μπερδέψουν θύματα και περίγυρο στο μέλλον, ότι "να κοίτα, διάβασε και στο ιντιμήντια να δεις τι λένε οι σύντροφοι" και να εξασφαλίσουν ότι θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν και να παραφυλάνε ανενόχλητοι ανάμεσά μας. Όμως αυτό ήδη το κάνουν! Προς τι τόση ανασφάλεια λοιπόν; Μη και ανατραπεί το υπάρχον; Μη και επαναστατήσουν τα θύματα;

 

από @για το βιασμό 19/12/2016 9:33 μμ.


Όλοι εδώ μέσα λοιπόν που έχουμε διαφωνήσει με κάποια πράγματα που λεει η ... άλλη πλευρά, είμαστε όλοι α) άντρες β) βιαστές. Όλοι. Και το ξέρει ο σχολιαστής/στρια των8:50 μμ, όχι επειδή έτσι βολεύει την οπτική του/της (προς θεού) αλλά επειδή το ... ξέρει. Περίφημα λοιπόν η τηλεπάθεια υπάρχει, θα βρίσκουμε έτσι τους βιαστές. Κρίμα που αυτό χαλάει τα διαβολικά σχέδια όλων εμας των ανδρών (είπαμε, είμαστε όλοι ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ) για infiltration σε αναρχικά forums (στην πραγματικότητα ψηφίζουμε ΑΝΕΛ) και παραπλάνηση θυμάτων βιασμού.

 

Εκφράζεται η Χ άποψη για το βιασμό
Κάποιος διαφωνεί και προσθέτει την Υ άποψη
Συμπέρασμα ο Υ (είπαμε έιναι άντρας) είναι βιαστής που μπήκε να χαλάσει τη συζήτηση επειδή φοβάται μην χάσει την ευκολία του να βιάζει. 

 

Είναι η θέση σας ή όχι η καταγγελία για βιασμό να σημαίνει αυτόματη καταδίκη ναι ή όχι;

 

από laundry 19/12/2016 10:39 μμ.


η φαση ειναι οτι κάποιοι καίγονται να καθαρίσουν τα φιλαράκια τους που έχουν καταγγελθεί. Καίγονται να τα βάλουν στο πλυντηριο. με δικηγορίστικα επιχειρήματα προσπαθούν να σπείρουν αμφιβολίες, να σηκώσουν και τα παράσημά τους ως δήθεν σύντροφοι και μετά να πούνε οτι αφού δεν αποδεικνύεται οτι έγινε τότε μην τους κατηγορείται. Αθώωση λόγω αμφιβολιών το λένε στα δικαστήρια. οι δικηγόροι της συμφοράς, οι υπερασπιστές των βιαστών, μπλέξανε την αναρχία με τα αστικά δικαστήρια.

κι επειδή πολύ κουβέντα έγινε για το dna πάρτε κι ένα φρέσκο βιντεάκι μιας και γράφετε αυτά τα νόστιμα για το dna. κινηματικό είναι το βίντεο. δείτε απο 10:50' μέχρι 13:17' να καταλάβετε τι πανηγύρι θα κάνουν οι υπερασπιστές των βιαστών στα όποια δικαστήρια, είτε σήμερα είτε στο αναρχικό μέλλον, με τη δηθενιά για αντικειμενικό dna. 

https://www.dailymotion.com/video/x55koan_%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%84-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CF%85_news

 μιλάτε λές και ανακαλύψατε σήμερα την αμερική. πόσο περισσότερο υποκριτές μπορείτε να γίνεται ? το ξέρετε οτι για κάθε βήμα τεκμηρίωσης υπάρχει κι ένα πακέτο αμφιβολιών. ακόμα και βίντεο να υπάρχει θα λέτε μετά οτι έγινε μοντάζ απο την ιδιωτελή τσούλα που και καλα θέλει να συκοφαντήσει το αθώο και τιμιο παληκάρι. o ορθολογισμός δεν είναι το πιστεύω σας αλλα ενα εργαλείο που το χρησιμοποιείται όποτε σας συμφερει.

διαβάστε κι αυτη την ανάρτηση να ανοίξει λίγο το κεφάλι σας μπας και καταλάβετε τι ακριβώς υπερασπίζεστε

https://athens.indymedia.org/event/67371/

Βάζω ένα κομμάτι του κειμένου μπας και νιώσετε :

Ο βιασμός ως πράξη όμως, συχνά παρερμηνεύεται. Δεν αποτελεί έκφραση σεξουαλικής ορμής, όπως παρουσιάζεται, αλλά προέκταση της έμφυλης βίας. Δεν υπάρχει τίποτε ερωτικό ή σεξουαλικό σε μία τέτοια πράξη. Λειτουργεί ως μέσο επιβολής, ταπείνωσης και εκδίκησης των θυτών εις βάρος του θύματος. Είναι η επιβολή κάποιου στο σώμα, στη ζωή μας, ενάντια στη θέλησή μας. Μ’ άλλα λόγια, ο βιασμός δεν είναι παρά ένας εξουσιαστικός μηχανισμός και η κουλτούρα του βιασμού, η απενοχοποίησή του στις συνειδήσεις. Η αντίφαση δηλαδή, όπου τα κατηγορώ της κοινωνίας πέφτουν στο θύμα, εκφράζοντας ότι πιθανώς να «τα ήθελε», να λέει ψέματα, να είχε προκλητικό ντύσιμο ή συμπεριφορά ή το κατάπτυστο «τα εν οίκω μη εν δήμω» για να αποφύγουν να πουν το αυτονόητο: για τον βιασμό φταίει ο βιαστής.

Αυτή η υπόθεση βιασμού, δεν είναι η πρώτη. Είναι όμως από τις λίγες που καταγγέλλονται και δημοσιεύονται. Η πατριαρχία, ο μισογυνισμός και η διάχυτη κουλτούρα του βιασμού, σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας (δυσπιστία, στιγματισμός), συχνά αποθαρρύνουν τα θύματα του βιασμού να τον καταγγείλουν, αισθανόμενα φόβο, ντροπή και ενοχές. Εκτός όλων αυτών, ο βιασμός από μόνος του αφήνει βαρύ ψυχολογικό φορτίο στο θύμα που μπορεί να το αποθαρρύνει για την όποια διεκδίκηση. Αλλά ακόμη κι όταν αυτοί οι φραγμοί ξεπεραστούν και γίνει καταγγελία, το θύμα πρέπει, είτε στην αστυνομία είτε στο δικαστήριο, να αποδείξει: πρώτον, ότι πράγματι είναι θύμα βιασμού, δεύτερο ότι είναι άμεμπτου ηθικής και τρίτο ότι δεν το ήθελε, αλλά αντιστάθηκε στην όποια επιβολή. Πρέπει δηλαδή το ίδιο το θύμα να αποδείξει την μη ενοχή του. Με λίγα λόγια, τα θύματα βιασμού έρχονται αντιμέτωπα, όχι μόνο με το βιαστή τους, αλλά με ολόκληρο το σύστημα που τον εκτρέφει.

Μου θυμίζετε τους ασφαλίτες που αφού σε τραβολογίσουν μέσα σε κάποιο στενό και σε πλακώσουν εκεί στις γροθιές και στις κλωτσιές μετά σε βάζουν με χειροπέδες στο ασφαλίτικο κι άμα καταγγείλεις στο τμήμα οτι σε χτύπησαν σε ρωτάνε ειρωνικά "έχεις αποδείξεις ?".

από ουυυυτοπιστης 20/12/2016 8:33 πμ.


κριμα παντως ρε σεις γιατι οραματιζομουν μια κοινωνια χωρις βιαστες και βιαζμενους-ες.Απ την στιγμη ομως που το νημα ξεκιναει με το αυτονοητο πως θα υπαρχουν βιαστες τοτε γιατι να μην υπαρχουν και ψευτοβιαζμενες; Τι κανει την διαφορα; Το φυλο; Αν πουμε οτι οι βιασμος διαπρατεται ως παθος ή ασθενεια που διακατεχει τον βιαστη αντρα οι γυναικες ανθρωποι δεν διακατεχονται απο τα ιδια, ας πουμε σημερα; Συμφωνα με το παραδειγμα που αναφερθηκε παραπανω με τα παιδια; Αν δηλαδη η αναρχικη κοινωνια μην χεσω, αποτελειται και απο τετοια στοιχεια του σημερα γιατι τα διαχωριζουμε βαση του φυλου; Ειναι ή δεν ειναι τα παθη ''ανθρωπινα'';Ή τα παθη ειναι μονο ανδρικα ή γυναικεια. Ετσι δεν θα φτασουμε στην μη χεσω κοινωνια παιδιαααααααααα!Ο βιασμος δεν ειναι αντρικη ή γυναικεια υποθεση ακομα και αν διαπρατεται απο ενα συγκεκριμενο φυλο ή αν ακομα ολοι οι βιασμοι δεν διαπραχθηκαν ποτε.οκ; Διαφωνει κανεις;Δηλαδη επειδη γεννηθηκα αντρας πρεπει να υπερασπιστω το ανδρικο φυλο ή πρεπει να υπερασπιστω το γυναικειο επειδη διαφορετικα θα νιωθω ενοχος λογω του αντρικου μου φυλου και ετσι θα αποφυγω την ταυτιση σ αυτην την κουβεντα;Πρεπει κοριτσια να συμφωνησω απολυτα μαζι σας επειδη γεννηθηκατε κοριτσια γαμω την ατυχια σας και εγω αντρας γαμω την ατυχια μας; Εχετε ξεφυγει πολλοι και πολλες εδω μεσα. Δηλαδη ειναι κουβεντα αυτη που γινεται; Ρε ΣΟ; Δεν αποσυρεις το νημα ετσι για κανα 15νθημερο να ηρεμησουν λιγο οι ανθρωποι, να σκεφτουν λιγο καθαρα γιατι φανατιστηκαν;Και ξαναβαλτο μετα.


Η αποφυγή των αποδείξεων είναι και αποφυγή της λογικής, χωρις την οποία, το οικοδόμημα που κτίζεται λέγεται θρησκεία. Ετσι ίσως εξηγείται το ιερό μένος των φεμινιστών/τριων που κυνηγάνε μάγισσες.

Όσοι αντιτάσσουν την λογική και τον ορθολογισμό ως δομικό υλικό για την ουτοπία, ονομάζονται βιαστές. Δεν αργουν να εμφανιστουν, οπως σε κάθε θρησκεία, και τα φαντάσματα, αφου κατηγορούνται, χωρις αποδείξεις ως συνήθως, οτι εχουνε προσωπικά κινητρα που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη υπόθεση τρεχαγύρευε. Παρόλο που εδώ είναι απλά θεωριτική συζήτηση. 

Με θρησκευτικα στοιχεία (υποβάθμιση αποδείξεων), με αυταρχικά και απολυταρχικα στοιχεια (αρνηση δικαιης δικης), με ναζιστικά στοιχεία (προσωπικές επιθέσεις, σωρηδον λογικά σφαλματα, επίκληση του συναισθήματος, αυθαιρετες γενικολογίες αντρες = βιαστες οπως λεν τουρκοι = εχθροι ή εβραίοι = μας καταστρέφου) απορώ αν είστε η επιτομή της οπισθοδρόμησης. Οπισθοδρόμηση όχι πισω απο τον Διαφωτισμό, οπως είπε ενας άλλος, αλλά στην εποχή των φαραώ, και ισως πιο πισω ακόμη. 

Μας λέει ο φεμινιστης/στια οτι δεν ειναι αξιόπιστο το ΔΝΑ και μας παραπέμπει σε ενα βιντεο το οποίο επι λέξη λέει "[η εξέταση ΔΝΑ] είναι καλύτερη απο καθε αλλη δικανική επιστήμη διαθέτουμε, ιδίως αν εχεις μεγάλη ποσότητα υλικού". Πολύ σωστά τα λεει το βίντεο, όπως και κανένα τεστ δεν είναι 100% σωστό, σχεδόν σε κανένα πεδίο της επιστήμης. Τι να κάνουμε άραγε; να τα απορρίψουμε όλα μέχρι να βρεθεί το 100%; 

Επίσης μας λεει ο φεμινιστής/στρια, κατι ωραία λογοτεχνικά περί κουλτούρας βιασμού, λες και δεν είμαστε κατά του βιασμού. Πόσο πονηρά το φέρνει! (κουτοπόνηρα μαλλον). Εμείς είμαστε κατά του βιασμού, ομως η καθε δίκη πρέπει να γίνεται βάση στοιχείων, αποδείξεων. Οταν το ξεκαθαρήσεις αυτό, αυταρχικέ ολοκληρωτιστή, τότε ξαναμιλάμε. 


Να χωρισουμε λέει ο άλλος παραπανω τα τσανακια  μας... Οχι, λογική, συνεση αλλα και αισθηση δικαιου πρεπει να δειξουμε.

1. Ειναι απολυτως απαραιτητο όλες οι ομαδες/συλλογικοτητες του χωρου, να αποδεχτουν -και εμπρακτως- τον φεμινισμο ως σημαντικοτατο πεδιο της παλης για την συνολη απελευθερωση του ανθρωπου. Εμπρακτως- και όχι να λενε απλα "ε, ναι, εμεις, το δεχομαστε", αλλα μετα να πηγαινουν παραπερα και να μην ασχολουνται καθόλου. Και επισης να παψουν ορισμενοι να ψαχνουν δικαιολογίες για συντροφους τους που κανανε σχετικες μαλακιες. Δεν λεω να τους παμε σε κανενα μειντανι για την πυρα, αλλά ο καθενας, αναλογα με την βαρυτητα του ατοπήματος του, να αναλαβει την ευθυνη που του αναλογει κανοντας και -εμπρακτη- αυτοκριτική. Αν παλι δεν δεχεται να την αναλαβει ο ιδιος, τοτε πρεπει αναγκαστικά να του καταλογιστει αυτη απο την -όποια- συλλογικοτητα.

2. Ειναι επισης απαραιτητο απο ορισμενες φεμινιστικες τασεις, να προσεξουν λιγο με τον υπέρμετρο σεπερατισμο. Οι ανθρωποι δεν καταπιεζομαστε μονο ως εμφυλα υποκειμενα αλλα και ως πολλά άλλα υποκειμενα. Δεν μπορεις να εχεις αποθεματα αλληλεγγυης μονο για αυτην που καταπιεζεται ως γυναικα (ή και αυτ@ που καταπιεζεται ως λοατκι) και οχι και για αυτ@ που καταπιεζεται ως φτωχ@, ως ανεργ@, ως ξεν@ ή ως οτιδηποτε άλλο. Γιατι αν τα παντα πεφτουν σε ένα σχημα -γενικως και αδιακριτως- "κουλτουρα του βιασμου", απο τους ανδρες σε βαρος των γυναικων, τοτε να αρχισουμε να μιλαμε και για άλλες  αντιστοιχες κουλτουρες με βαση το -υπαρκτο εννοειται- προνομιο; Να αρχισουμε να μιλαμε για "κουλτουρα του κοινωνικου δαρβινισμου σε βαρος των ανεργων/επισφαλως εργαζομενων", για παραδειγμα; Απο μια κοινωνια όπου κυριαρχουν οι "κανονικοι" εργαζομενοι (εχουν και αυτοι ενα προνομιο, όχι μικρο την σημερον ημερα). Να αρχισουμε να μιλαμε για "κουλτουρα του ρατσισμου εναντιον των ξενων", που ειναι φορεις της όλοι οι ντοπιοι, αδιακριτως; Μπορει καμια/νεις να σκεφτει ενα πιο αυτοκαταστροφικο τροπο, για να προσπαθησεις να αλλαξεις μια κοινωνια προς το καλυτερο;

 

 

από laundry 20/12/2016 12:59 μμ.


το ποιος είναι φανατισμενος 'η φανατισμένη σε αυτη τη συζήτηση φαίνεται απο αυτά που γράφει. εκεί καταγράφεται πόσο διάβασε, αν διάβασε τελικά, τα προηγούμενα ποσταρίσματα και τι κατάλαβε απο αυτά.

αντιλαμβάνομαι οτι είτε δεν διάβασες είτε δεν θέλεις να καταλάβεις αυτα που γράφτηκαν. γι αυτό  έβαλα το λίνκ : https://athens.indymedia.org/event/67371/και ολόκληρο απόσπασμα του κειμένου του

Λές :

Αν πουμε οτι οι βιασμος διαπρατεται ως παθος ή ασθενεια που διακατεχει τον βιαστη αντρα οι γυναικες ανθρωποι δεν διακατεχονται απο τα ιδια, ας πουμε σημερα;

το κείμενο που έβαλα λέει :

Ο βιασμός ως πράξη όμως, συχνά παρερμηνεύεται. Δεν αποτελεί έκφραση σεξουαλικής ορμής, όπως παρουσιάζεται, αλλά προέκταση της έμφυλης βίας. Δεν υπάρχει τίποτε ερωτικό ή σεξουαλικό σε μία τέτοια πράξη. Λειτουργεί ως μέσο επιβολής, ταπείνωσης και εκδίκησης των θυτών εις βάρος του θύματος. Είναι η επιβολή κάποιου στο σώμα, στη ζωή μας, ενάντια στη θέλησή μας. Μ’ άλλα λόγια, ο βιασμός δεν είναι παρά ένας εξουσιαστικός μηχανισμός και η κουλτούρα του βιασμού, η απενοχοποίησή του στις συνειδήσεις.

Εκεί ακριβώς, βρίσκεται η λανθασμένη οπτική με την οποία συνειδητά ή ασυνείδητα αντιλαμβάνονται κάποιοι άντρες τον βιασμό. πώς σου ακούγεται άμα σου πώ οτι κάποιος τραμπουκίζει συστηματικά λόγω πάθους ή λόγω κάποιας ασθένειας ? ή ακόμα περισσότερο οτι πολλοί μπάτσοι ρίχνουν ξύλο, σακατέβουν κόσμο και δολοφονούν με τη κάλυψη του νόμου, λόγω πάθους ή κάποιας ασθένειας ? οτι οι δικαστές ρίχνουν χιλιάδες ισόβιες φυλακίσεις λόγω πάθους ή κάποιας ασθένειας ?

ο βιασμός είναι πράξη ολοκληρωτικής επιβολής σε σώμα και ψυχή, είναι ξεκάθαρη και ακραία επιβολή κυριαρχίας. δεν είναι στιγμιαία πράξη 1-2 δευτερολέπτων όπως μια μεμονωμένη μπουνιά πάνω σε στιγμιαίο εκνευρισμό που βγαίνεις εκτός εαυτού, για να την ξεπλένουμε με τις λέξεις πάθος και ασθένεια. δεν είναι ορμονικό θέμα και δεν κατηγορούνται συνολικά όλοι οι άντρες ως βιαστές όπως μεθοδευμένα πλασάρουν κάποιοι εδώ μέσα για να πολώσουν την κουβέντα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. δεν είναι αντιπαράθεση ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες είναι αντιπαράθεση ανάμεσα σε υπερασπιστές και υπερασπίστριες της πατριαρχίας και σε πολέμιους και πολέμιες αυτής της αόρατης κοινωνικής δομής εξουσίας.

όσο ξεπλένεις τον βιασμό πίσω απο τέτοιες δικαιολογίες περι πάθους ή ασθένειας και του δίνεις άλλοθι, τόσο περισσότερο αέρα θα φυσάς στα πανιά της κουλτούρας του βιασμού. Αυτό το μαύρο, εφιαλτικό και κυριαρχικό καράβι πρέπει να βυθιστεί αν θέλουμε να φτάσουμε κάποια στιγμή στην αναρχική ουτοπία. να φτάσουμε όλοι μαζί, με όποια σεξουαλική ταυτότητα επιλέγει το κάθε άτομο.

από μμ 20/12/2016 2:05 μμ.


Ανεργη φεμινίστρια, μήπως παίρνεις "ισες αποστάσεις"; Το πρόβλημα δεν ειναι πως δεν αποδεχόμαστε πως υπάρχει θεμα πατριαρχίας σε αλλοτε αλλη μορφή και ποσοτητα σε διαφορες εκδηλώσεις της καθημερινότητας. Το πρόβλημα είναι πως οι φεμινιστ@ς θέλουν να μην γίνονται "δικαιες δίκες" και "ο κατηγορουμενος να ειναι ενοχος μεχρι αποδείξεως του αντιθέτου, αλλά αποδείξεις να μην γίνονται δεκτές"!!!

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License