Πρύτανης ΑΠΘ: Θα ήθελα πολύ να αποτραπεί από την ΕΛΑΣ το «No Border Camp»

Πρύτανης: «Θα ήθελα πολύ να αποτραπεί η διοργάνωση από την αστυνομία» Μπουτάρης: «Πρέπει να επέμβει το κράτος και να εφαρμοστούν οι νόμοι»

Του Ιάσονα Μπάντιου

Την παρέμβαση της πολιτείας ώστε να αποτραπεί η πραγματοποίηση του «No Border Camp» εντός της πανεπιστημιούπολης ζήτησε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Περικλής Μήτκας.

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ το πανεπιστήμιο ενημερώθηκε από τις σχετικές αναρτήσεις του διαδικτύου για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων ενώ τόνισε ότι δεν έχει ζητηθεί, και άρα παραχωρηθεί, καμία επίσημη άδεια από το πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα εξέφρασε τον φόβο να υπάρξουν αξιόποινες πράξεις κατά τη διάρκεια του «No Border Camp» εντός  της πανεπιστημιούπολης.

«Η πανεπιστημιούπολη δεν είναι έτοιμη για τέτοιες εκδηλώσεις. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τρεις λόγους, για την υγιεινή, την ασφάλεια και την διασφάλιση και προστασία της δημόσιας περιουσίας, η οποία βρίσκεται εντός του ΑΠΘ» σημείωσε ο κ. Μήτκας, τονίζοντας ότι το πανεπιστήμιο βγαίνει βαριά λαβωμένο από την υποχρηματοδότηση των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα αποκατάστασης τυχόν ζημιών.

«Ζητήσαμε τη σύμπραξη της πολιτείας στέλνοντας επιστολή στην Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και στον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έχουμε ενημερώσει σχετικά και τον εισαγγελέα» δήλωσε ο κ. Πρύτανης, διαμηνύοντας πως σε αυτή την κατάσταση «δεν μπορεί να είμαστε μόνοι μας».

«Θα ήθελα πολύ να αποτραπεί η διοργάνωση από την αστυνομία» σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μήτκας, ενώ ανέφερε πως αν η διοργάνωση προγραμματίζονταν να λάβει χώρα εντός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.

Ο αντιπρύτανης, κ. Λαόπουλος σημείωσε από την πλευρά του πως «δεν πρόκειται για μια ενδοπανεπιστημιακή υπόθεση, αλλά για υπόθεση της κοινωνίας».


Γ. Μπουτάρης: «Η ανομία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή»

Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του νόμιμου κράτους απέναντι ουσιαστικά «σε μια κατάληψη, η οποία είναι ο ορισμός της ανομίας», η οποία όπως είπε δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

«Πρέπει να επέμβει το κράτος και να εφαρμοστούν οι νόμοι, από την Αστυνομία το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License