Μεξικό: Μήνυμα από το Ελευθεριακό μπλοκ της Οαχάκα

“ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ”

Ιούνης 26, 2016

[https://itsgoingdown.org/oaxaca-libertarian-bloc/]

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο των γεγονότων της πρόσφατης καταστολής και βίας στη χώρα, ως διαφορετικές αναρχικές συλλογικότητες και άτομα, αποφασίσαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας βγαίνοντας στους δρόμους και δρώντας σε διάφορα μέρη της χώρα που δέχονται πλήγματα από το κράτος και όπου οι άνθρωποι αντιστέκονται.

Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της πιο πρόσφατης καταστολής των λαϊκών αγώνων, αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε τα μέσα επικοινωνίας που ανήκουν στους από κάτω για να ακουστεί η φωνή μας και να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην ενοχοποίησή μας από το κράτος, καθώς και από διάφορα κομμάτια του κοινωνικού κινήματος που υιοθετούν καταγγελτικές πολιτικές πρακτικές και στάσεις.

Μας έχουν αποκαλέσει χαφιέδες, προβοκάτορες, κακοποιούς και με διάφορα άλλα επίθετα για τις μορφές πάλης μας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την παλαιότερη αλλά και πρόσφατη ιστορία που δείχνει ότι ως ελευθεριακό κίνημα έχουμε συμμετάσχει αλληλέγγυα σε όλους τους αγώνες, χωρίς να ζητάμε καμιά ανταπόδοση πέρα από την αληθινή κοινωνική επανάσταση χωρίς κράτη, σύνορα, θρησκείες και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, κουβαλώντας πάντα μαζί μας τις πρακτικές του ελευθεριακού ιδανικού.

Για αυτό το λόγο δεν αποδεχόμαστε κανενός είδους διαπραγμάτευση με το κράτος που δολοφόνησε έντεκα συντρόφους στη Nochixtlán και στη Viguera, και εκφράζουμε την αηδία μας για τις διαπραγματεύσεις στις οποίες έχουν εμπλακεί οι δάσκαλοι με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, καθώς οι ζωές των νεκρών δεν χωράνε σε καμιά διαπραγμάτευση.

Εκφράζουμε επίσης την πλήρη αλληλεγγύη μας με τους λαϊκούς αγώνες που αυτή τη στιγμή εντείνονται, και στεκόμαστε αλληλέγγυοι και με τις οικογένειες των νεκρών συντρόφων, των τωρινών και εκείνων του παρελθόντος.

Δεν έχουμε καμιά σχέση με τις κρατικές προβοκάτσιες, ούτε με τις κατηγορίες που μας απευθύνουν διάφορα κομμάτια του λαϊκού κινήματος.

 

“ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ”

 

 

- Από Proyecto Ambulante [http://www.proyectoambulante.org/index.php/noticias/oaxaca/item/6610-pronunciamiento-del-bloque-anarquista-oaxaca]

- Μετάφραση από ισπανικά στα αγγλικά από τονScott Campbell [https://twitter.com/incandesceinto]

- Στο [https://itsgoingdown.org/oaxaca-libertarian-bloc/] υπάρχει το αρχικό ηχητικό μήνυμα στα ισπανικά.

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License