Παρέμβαση ενάντια στη Λευκή Νύχτα στο κέντρο του Ιλίου (21/6/2016)

Παρέμβαση ενάντια στη Λευκή Νύχτα στο κέντρο του Ιλίου


Την Τρίτη 21/6/2016, πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Ιλίου (που αποτελούν και την "καρδιά της λευκής νύχτας") παρέμβαση με μοίρασμα κειμένων σε εργαζόμενους καταστημάτων και περαστικούς καθώς και αφισοκόλληση, από κοινού με το "Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια" και συντρόφισσες-ους από την γειτονιά. Είναι η δεύτερη παρέμβαση στους πεζοδρόμους και τα καταστήματα -είχε προηγηθεί την Πέμπτη 16/6 μοίρασμα κειμένων από την εργατική συλλογικότητα Ορθοστασία (εργαζόμενοι/ες στο εμπόριο).

 


   


Είναι δεδομένο πως η παρέμβαση ενόχλησε ιδιαιτέρως τα μικρά και μεγάλα αφεντικά των πεζοδρόμων και βεβαίως τους τοπικούς άρχοντες, που έσπευσαν να στείλουν τους υπαλλήλους (καθαριότητας και μη) του δήμου σαν να ήταν "υπηρετικό προσωπικό" του δημάρχου, και οι οποίοι βάλθηκαν με μανία "υπηρετικού προσωπικού" να κατεβάζουν τις αφίσες. Ο διάλογος μαζί τους ήταν εξ' ορισμού "άκαρπος" και κατέληξαν να αποχωρούν κακήν κακώς, αφού ούτε την συλλογική μας βούληση να συνεχίσουμε την παρέμβαση μπορούσαν να ξεπεράσουν, ούτε το συλλογικό κράξιμο. Δεν γνωρίζουμε αν πήγαν και κλάφτηκαν στο αφεντικό τους πρώτα ή αφού ειδοποίησαν την αστυνομία (η οποία και ήρθε αλλά δεν μπόρεσε κι αυτή να σταματήσει την παρέμβαση και την αποφασιστικότητά της), το σίγουρο είναι ότι για μια ακόμη φορά κάποιοι εργαζόμενοι και καλοθελητές της τοπικής αρχής, έδειξαν ιδιαίτερα υψηλά αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού και κανιβαλισμού.

Εμφανώς αρκετοί (εργαζόμενοι και περαστικοί) όχι απλά δεν ενοχλήθηκαν, αλλά αναγνώρισαν στην παρέμβαση ένα κομμάτι της δικιάς τους αγωνίας για το σπάσιμο του φόβου και της ματαιότητας.

 


Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σάββατο το απόγευμα, στους κεντρικούς δρόμους του Ιλίου...

 

 

 

https://thersitis.espiv.net/index.php/2016-01-04-22-01-47/2016-01-04-22-03-34/745-2016-06-22-17-22-45

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License