Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, τις νύχτες, τις ζωές μας!

...εν όψει της "λευκής νύχτας" στο Ίλιον το Σάββατο 25/6 ...για την ακύρωσή της... αναδημοσίευση από https://orthostasia.wordpress.com/2016/06/21/%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84/

Ο αγώνας ενάντια στις φιέστες δημάρχων και εργοδοτών συνεχίζεται! Μπροστά μας έχουμε τη μεθόδευση του δημάρχου Ιλίου, Ζενέτου, και μιας δράκας εμπόρων να οργανώσουν «λευκή νύχτα» το Σάββατο 25/6.  Οι προκλήσεις είναι πολλαπλές. Είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που ο δήμος Ίλιον επιχειρεί να στήσει μια τέτοια φιέστα κρατώντας τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μας μέσα στα μαγαζιά μέχρι το αξημέρωτο! Σε ενημερωτική παρέμβαση που πραγματοποιήσαμε το πρωί της Πέμπτης 14/6 στα μαγαζιά της περιοχής, ενημερωθήκαμε ότι στις προηγούμενες «λευκές νύχτες» στο Ίλιον απλά ΔΕΝ υπήρχε ωράριο, αφού πολλά καταστήματα έκλεισαν στις 2 ή και στις 3 τα ξημερώματα! Φαίνεται ότι αυτές είναι οι γιορτές που ονειρεύονται οι εργοδότες στο εμπόριο: μαγαζιά ανοιχτά 24 ώρες/7 μέρες! Παράλληλα, είναι πλέον εξόφθαλμο ότι η φιέστα αυτή οργανώνεται αποκλειστικά με γνώμονα τα κέρδη (πολιτικά και οικονομικά) του δημάρχου και των εργοδοτών και μεθοδεύεται με βάση τον…τσαμπουκά τους! Και για όλα τα παραπάνω δεν χρειάζονται καμία δικαιολογία, καμία κάλυψη. Μάλιστα, δεν έχουν ζητήσει καν την ειδική άδεια που απαιτείται από την Περιφέρεια Αττικής για την παράταση ωραρίου των καταστημάτων. Έπαρση ή άγνοια; Ρητορικό το ερώτημα. Η ουσία για εμάς τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο εμπόριο παραμένει ίδια: οι γιορτές δημάρχων και εργοδοτών, με άδειες ή μη, νόμιμες ή παράνομες, χτίζονται πάνω στις πλάτες και τον ιδρώτα μας, πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα και τον πετσοκομμένο ελεύθερο χρόνο μας. Και ο ελεύθερος χρόνος μας, οι Κυριακές και οι νύχτες δεν έχουν αντίτιμο, με προσαύξηση ή άνευ αυτής, διότι πολύ απλά δεν τα πουλάμε ούτε τα ανταλλάσουμε.

Οι διαθέσεις των συναδέλφων στα καταστήματα στο Ίλιον ήταν ξεκάθαρες: η «λεύκη νύχτα» είναι άλλος ένας εκβιασμός που βιώνουμε ως εργαζόμενοι-ες. Το αν θα βάλουμε πλάτη στις «γιορτές» των εργοδοτών ή θα οργανωθούμε για να τους χαλάσουμε τις «γιορτούλες» αυτές, είναι στο δικό μας χέρι, μέσα στους χώρους δουλειάς.

Οι παρεμβάσεις και οι κινητοποιήσεις μας, στα πλαίσια και των πρωτοβουλιών του Συντονιστικού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια, θα συνεχιστούν: στους δρόμους του Ίλιον, στα καταστήματα της περιοχής, σε όποιον θεσμό οργανώνει, βάζει πλάτη ή «νίπτει τας χείρας του» απέναντι στις γιορτές δημάρχων-εργοδοτών. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την ακύρωση της «λευκής νύχτας» στο Ίλιον και παντού. Για να τελειώνουμε μια και καλή με τις «ελυκές νύχτες δημάρχων-εργοδοτών», τον εργοδοτικό τσαμπουκά, τα ελαστικά ωράρια, τη ζωή-λάστιχο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License