ΠΑΤΡΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ/ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/6 ΣΤΙΣ 7μ.μ στον ΈΣΠΕΡΟ (πλ. Γεωργίου)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/6 ΣΤΙΣ 7μ.μ στον ΈΣΠΕΡΟ (πλ. Γεωργίου)| ΠΑΤΡΑ

 

''...Τον τελευταίο καιρό, από τη μία δημοσιεύοντας κείμενα, μπροσούρες και πραγματοποιώντας εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες  κοινοποιήσαμε το λόγο της συνέλευσης στην πόλη της Πάτρας. Από την άλλη, έχουμε επιλέξει να έρθουμε σε επαφή με τους ίδιους τους πρόσφυγες και πιο συγκεκριμένα με τους πρόσφυγες του καταυλισμού της Μυρσίνης. Ένα κομμάτι που θέλουμε να καλύψουμε με την παρέμβασή μας είναι αυτό της ικανοποίησης –έστω και μερικής- κάποιων βασικών αναγκών που έχουν οι οικογένειες των προσφύγων.


Βασικότερη όμως επιδίωξή μας είναι η γνωριμία με τους ανθρώπους αυτούς και η ουσιαστική επαφή μαζί τους. Να αφουγκραστούμε όσα έχουν να μας πουν, άλλωστε οι προσωπικές ιστορίες καθενός από τους πρόσφυγες είναι γροθιά στο στομάχι.

Ταυτοχρόνως, επιθυμούμε να μοιραστούμε μαζί τους την πεποίθησή μας πως όλοι εμείς οι από κάτω της κοινωνίας, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και θρησκείας μπορούμε να αντισταθούμε στα σχέδια των κυρίαρχων με αλληλεγγύη και συντροφικότητα. Να επικοινωνήσουμε τη στάση μας πως απέναντι στη βαρβαρότητα του κράτους και των αφεντικών έχουμε να αντιπαραθέσουμε τη συλλογικοποίηση των αντιστάσεων, τη συνειδητοποίηση της κοινής μας θέσης -ντόπιων και μεταναστών-, την αλληλοβοήθεια και τον αλληλοσεβασμό, χωρίς πλαστούς διαχωρισμούς (έθνος-φυλή, νόμιμος vs παράνομος).

Όσοι φύγουν για το εξωτερικό αλλά κι όσοι παραμείνουν στην επικράτεια θέλουμε να αντιληφθούν τόσο την αξία της αυτοοργάνωσης στο κοινωνικό πεδίο όσο και το ότι λύση ή ανακούφιση στα προβλήματά τους θα τους δώσει ο δικός τους συλλογικός αγώνας σε οποιαδήποτε χώρα βρεθούν, αγώνας από κοινού με τους άλλους καταπιεσμένους κι εκμεταλλευόμενους. Όπου κι αν βρεθούν, τέτοιες αξίες θα τους συντροφεύουν μια ζωή...''

(απόσπασμα από την ενημέρωση για την τελευταία επίσκεψη της συνέλευσης στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μυρσίνη).

 

Για ολόκληρη την ενημέρωση από την τελευταία επίσκεψη της συνέλευσης στη Μυρσίνη

και για το συνοδευτικό κείμενο της μικροφωνικής-συγκέντρωσης

https://saktapatra.wordpress.com/2016/06/11

 

Είδη πρώτης ανάγκης συλλέγονται επίσης κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87, στις σκάλες).

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Πάτρα, Ιούνιος 2016

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License