δημόσια τοποθέτηση για το Indymedia

δημόσια τοποθέτηση για το Indymedia

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να τοποθετηθούμε δημόσια, γιατί οι προσπάθειές μας ώστε να τοποθετηθεί η Συντακτική Ομάδα του Indymedia, πάνω σε ένα πλήθος ζητημάτων που έλαβαν χώρα το τελευταίο εξάμηνο, έπεσαν στο κενό.

Το Indymedia, ήταν και είναι ένα στοίχημα, να παραμείνει ένα εργαλείο στα χέρια του ευρύτερου ανατρεπτικού-ανταγωνιστικού κινήματος, ένα μέσο αντιπληροφόρησης το οποίο θα προβάλει όλες τις φωνές αυτού του φάσματος, χωρίς να προωθεί το οποιοδήποτε εγχείρημα θεωρεί κοντινό πολιτικά και να εξαφανίζει τις απόψεις που δεν "αρέσουν" στη συντακτική ομάδα, σύσσωμη ή όχι. Η ευθύνη διαχείρισης ενός τέτοιου εργαλείου είναι μεγάλη και θα έπρεπε να ξεπερνά τις όποιες πολιτικές ή προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες προκύπτουν ανά καιρούς.

Ας γίνουμε, όμως, πιο συγκεκριμένοι. Μιλάμε για το ανοιχτό κάλεσμα για δράσεις για τις καταλήψεις που κατέβηκε από κεντρικό στο indymedia, μετά από μισή ώρα που κατάφερε να παραμείνει σε κεντρική θέση. Όταν απευθυνθήκαμε για να μάθουμε τον λόγο τόσο με εσωτερικό κείμενο (το οποίο δεν απαντήθηκε ποτέ) , όσο και ξεχωριστά στο irc, η ΣΟ επικαλέστηκε τεχνικούς λόγους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι "τεχνικά" αυτό δεν θα μπορούσε να ισχύει για ένα μόνο δημοσίευμα. Αφού λοιπόν πέρασε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα όπου στο κεντρικό παρέμεναν καλέσματα που είχαν ξεπεράσει τις 15 μέρες από την ημέρα που καλούσαν σε κάποια δράση, «πετάχτηκε» στο κεντρικό και το κάλεσμα για δράση κάτω από την θεματική των καταλήψεων. Το ότι «πετάχτηκε» μπορεί να το διαπιστώσει ο κάθε σύντροφος/ισσα που παρακολουθεί το μέσο, αφού στην κεντρική δημοσίευση δεν μπορούσες να δεις ποιο εγχείρημα συνυπογράφει το παρόν κάλεσμα αλλά ούτε τα υπόλοιπα κείμενα που είχαν βγει είτε συμπληρωματικά, είτε υποστηριχτικά του καλέσματος. Γεγονός που δεν παρατηρείται σε καμία άλλη ανάρτηση. Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν ζητάμε «μεγαλύτερη προσοχή» ούτε παρακαλάμε για μια καλύτερη δημοσίευση, απλά διεκδικούμε ένα μέσο το οποίο δεν θα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες . Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι από τη ΣΟ υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει ,παρά την ανάρτηση του καλέσματος στο κεντρικό του μέσου, πολιτικό ζήτημα με την εκστρατεία για τις καταλήψεις και ακόμα χειρότερα, άρνηση της ΣΟ να αναλάβει την πολιτική ευθύνη μιας τέτοιας κίνησης. Αφού λοιπόν αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πολιτικό ζήτημα, ζητάμε να από την ΣΟ να τοποθετηθεί δημόσια και σε πολιτικό επίπεδο για όλο αυτόν τον κυκεώνα ανεβάσματος/κατεβάσματος και ξανά ανεβάσματος του καλέσματος στο κεντρικό του μέσου.

Και ενώ το κείμενό μας είναι έτοιμο για ανάρτηση βλέπουμε μια προσωπική τοποθέτηση από μέλος της ΣΟ (rebelian απο imc) όπου πρώτη φορά παραδέχεται πως : «Η πρωτοβουλιακή ανάρτηση του κεντρικού από μέλος της διαχειριστικής ομάδας συνάντησε την πολιτική διαφωνία άλλων μελών της διαχειριστικής ομάδας όσων αφορά την ανοχή στο πολιτικό περιεχόμενο του κειμένου του Πυρήνα Αντάρτικου Πόλης της ΣΠΦ και σε αυτή την βάση αποσύρθηκε η αναφορά του στο κεντρικό.» Εμείς ως εγχειρήματα αναγνωρίζουμε ότι, αν και δεν μας αρέσει να εκφραζόμαστε με τέτοιους όρους, σε έναν βαθμό βρισκόμαστε με τη ΣΟ και όσους δημοσιεύουν στο μέσο ,κάτω από μια ευρύτερη πολιτική ομπρέλα αυτή του ανταγωνιστικού κινήματος με πολλές πολιτικές διαφοροποιήσεις. Και λέμε σε έναν βαθμό γιατί δεν θα ξεχάσουμε ότι αρκετές φορές έχουν ανέβει στο μέσο κείμενα και καλέσματα από κυβερνητικούς σχηματισμούς (περίπτωση δημοψηφίσματος) ή κοινοβουλευτικούς φορείς. Λόγω αυτής της διαπίστωσης λοιπόν επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε το indymedia ως μέσον αντιπληροφόρησης. Η συμμετοχή στις αναρτήσεις μας, οι απαντήσεις, η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενες και τροφή για σκέψη. Ποτέ όμως, και θεωρούμε κανείς, δεν αποζητά «ανοχή στο πολιτικό περιεχόμενο» ή γράφει τα κείμενά του με τέτοιο σκεπτικό. Δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω εφόσον είναι προσωπική τοποθέτηση αλλά θα είμαστε παρόντες στην αναφερόμενη απολογιστική κουβέντα.

ΑΛΛΑ προφανώς, η ΣΟ δεν μπορεί να έχει τέτοιου είδους εξουσιαστική άποψη για τα κείμενα που δημοσιεύονται στο μέσο. Το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση και μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετές. Όποιος θέλει μπορεί να τοποθετηθεί δημόσια προβαίνοντας σε κριτική του καλέσματος ανοιχτά, όμως η απόκρυψη του καλέσματος και η στάση απέναντι στο κείμενο του Πυρήνα Αντάρτικου Πόλης μας οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα. Η δικαιολογία περί «ασύντακτου» είναι το λιγότερο αστεία γιατί θα μπορούσε να επιμεληθεί επιτόπου ή να μας επικοινωνηθεί και πάλι να επιμεληθεί επί τόπου. Το κάλεσμα έχει υπογραφές από 4 εγχειρήματα με δημόσια παρουσία και όχι κάποια «πρωτοεμφανιζόμενη υπογραφή». Εκείνη τη στιγμή στα κεντρικά θέματα του Indymedia το πιο πρόσφατο κάλεσμα ήταν για τις 6/5. Δεν τίθεται καν, επιβεβαιώνοντάς ουσιαστικά την πεποίθησή μας , ζήτημα επιλογής προώθησης ενός καλέσματος έναντι κάποιου άλλου. Ας κάνουμε ξεκάθαρο λοιπόν σε όλους ότι θα υπερασπιστούμε τον ανοιχτό χαρακτήρα του Indymedia ως το τέλος και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να γίνει blog μονοτασικό ή εξυπηρέτησης προσωπικών πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Όπως προείπαμε μόνο για το τελευταίο εξάμηνο οι προστριβές με το Indymedia από πληθώρα συντρόφων ξεπερνάνε το όριο του "επιτρεπτού" ή το χαρακτήρα του "λάθους".

Ειδικά στις συζητήσεις, που είναι ένα απέραντο κουτσομπολιό, η χαρά της ίντριγκας και της μυθοπλασίας. Δυστυχώς η κατάσταση ξεφεύγει συνεχώς και σε όλες τις θεματικές. Από τη μία ονόματα συντρόφων ανεβαίνουν χωρίς κανένα ενδοιασμό (περίπτωση σπασμένης κάμερας, ξύλο στο πολυτεχνείο στις 15/11, σπάσιμο περιπολικού και μηχανής μπάτσων), ενώ από την άλλη κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της έγκρισης των συγκεκριμένων δημοσιεύσεων. Επίσης στην περίπτωση της ανάληψης ευθύνης για το σπάσιμο των σταθμών του μετρό όπου αναφέρονταν ονόματα και διευθύνσεις ελεγκτών η ΣΟ, παρεμβαίνοντας με τρόπο πρωτοφανή, τα "έκρυψε". Τα "προβληματικά" ποστ με κόπο κατεβαίνουν, αλλά εφόσον το γεγονός επαναλαμβάνεται συνεχώς σημαίνει πως η ΣΟ θεωρεί επιτρεπτό να ανεβαίνουν ονόματα στη σελίδα και πλέον βρίσκεται αντιληψιακά πολύ μακριά από τις αρχές που υποθετικά το μέσο πρεσβεύει. Καταλαβαίνουμε ότι ο όγκος των πληροφοριών είναι μεγάλος και για εμάς αποτελεί εξίσου ζήτημα αν αναρτώνται δημοσιεύσεις χωρίς να διαβάζονται χάριν ταχύτητας. Παραδείγματος χάριν, 20 μέρες νωρίτερα επιτράπηκε σε κάποιον ανώνυμο σχολιαστή, εμφανώς εμπαθή απέναντι στο ΔΑΚ, να εκτρέψει την κατάσταση με όχημα το μέσο αντιπληροφόρησης. Συκοφαντήθηκαν σύντροφοι και εγκαλέστηκαν για την αλληλεγγύη που έδειξαν σε αγωνιζόμενους συγκρατούμενούς τους, χωρίς να λείπουν και οι ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, για άλλη μια φορά. Αυτά, βέβαια, μετά από έγκριση της ΣΟ που δεν διεκδικεί το αλάθητο από τη μια αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι το όχημα με το οποίο πορεύεται και μονίμως η απάντηση να είναι «έγινε λάθος».

Προφανώς και καταλαβαίνουμε τον όγκο των πληροφοριών που έχει να αντιμετωπίσει το μέσον καθημερινά, συνεπώς και τον χρόνο που χρειάζεται για να διαχειριστεί. Όμως η συμμετοχή στο indymedia και σε οποιοδήποτε ανταγωνιστικό εγχείρημα που λειτουργεί αυτοοργανωμένα είναι προσωπική επιλογή του καθένα μας και αυτές οι επιλογές πάντα έχουν προσωπικό και πολιτικό, κόπο και κόστος.

Έχει έρθει εδώ και καιρό η ώρα η συντακτική ομάδα να πάρει δημόσια θέση για αυτά που συμβαίνουν, να κάνει την αυτοκριτική της και να δεσμευτεί εκ νέου στις αρχές του μέσου. Και για να κάνουμε και μια τελευταία επισήμανση πάνω στη τοποθέτηση του rebellian η δημοσιοποίηση όλων αυτών που συμβαίνουν ΔΕΝ συνιστά απειλή και πόσω δε μάλλον όταν κάποιος πορεύεται με πολιτικά κριτήρια στο indymedia και δύναται να στηρίξει τις επιλογές του και όχι για να «να εμπλακεί σε φαιδρά μικροπολιτικά παιχνίδια προβολής της μίας ή της άλλης πολιτικής τάσης».

Επιπλέον, η διαχείριση του μέσου πλέον είναι σχεδον κλειστή για νέους συντρόφους/ισσες. Γεγονός εξίσου προβληματικό, αφού δεν είναι δυνατό ένα μέσο στο οποίο υπάρχουν δημοσιεύσεις από όλο τον γεωγραφικό χώρο που ονομάζεται ελλάδα η διαχείριση του να είναι αθηνοκεντρική. Το indy ήταν πάντα ανοιχτό για όλους τους συντρόφους/ισσες, ήταν μόνιμα ζητούμενο να ασχοληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σύντροφοι /ισσες με αυτό και να ανοίξει η διαχείρισή του και σε άλλες πόλεις. Έχει αλλάξει κάτι το τελευταίο διάστημα;

Αν η ΣΟ έχει αποφασίσει την αλλαγή του χαρακτήρα του μέσου, ας αναλάβει την πολιτική ευθύνη των αποφάσεων αυτών, και σε καμία περίπτωση να μην υπάρχει η εντύπωση ότι αυτή θα γίνει "σιγά-σιγά" και με τέτοιο τρόπο ώστε να μη γίνει αντιληπτό απ΄το φάσμα των πολιτικών δομών στις οποίες απευθύνεται και αφορά άμεσα. Επειδή το Indymedia είναι δημιουργία ολόκληρου του κινήματος, η πιο λειτουργική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών θα ήταν να τοποθετηθούν όλοι σε μια ανοιχτή απολογιστική συζήτηση, όπου θα τεθούν όλες οι προβληματικές που έχουν προκύψει και να αποφασιστεί από κοινού η πορεία του.

Συνεχής Αποδόμηση, κομμάτι του εξεγερτικού συνδέσμου θεωρίας και πράξης

Κατάληψη Παπαμιχελάκη, κομμάτι του εξεγερτικού συνδέσμου θεωρίας και πράξης

Αναρχική Βιβλιοθήκη Τεφλόν, κομμάτι του Εξεγερτικού Συνδέσμου Θεωρίας και Πράξης

από καμία σχέση δεν έχω με τη δ.ο. 14/06/2016 10:15 μμ.


πάντως πάντοτε τα κεντρικά ήταν εξολοκλήρου πάνω στη διαχειριστική ομάδα του indymedia

αυτό ήταν και είναι τοις πάσι γνωστό

έχει αλλάξει κάτι το τελευταίο διάστημα;


με σαφή διάθεση να υπερασπιστώ την σο (κατι που όμως μπορεί και πρέπει να το κανει εκεινη για τον εαυτό της) νομίζω οτι η δημοσίευσή σας είναι μία απο τα ίδια και δεν προσθέτει απολύτος τιποτα το καινουργιο. Θα μπορούσατε απλά να συνυπογραψετε το κείμενο της αντιπληροφώρησης και έτσι θα ξέραμε οτι και οι δικές σας συλλογικότητες δεν είναι ικανοποιημένες απο την διαχειρηση ή την κατάσταση του μέσου, αλλα αυτο το "Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να τοποθετηθούμε δημόσια,"μου θημήζει λίγο ΣΥΡΙΖΑ, ξεπουλάμε την χωρα, τσακιζουμε μισθους και συντάξεις, υπογραφουμε τη υποδούλωση του λαου για πολλα μα πολλα χρόνια αλλα το κάνουμε με βαριά καρδια όπως είπε και ο Σπρύντζης, καίγεται το φιλοκάδρι μου αλλα δε γαμιέτε, για την πατρίδα ή για το ιντυ μήπως;"αλλα τέλος παντον ο καθένας κανει οτι θέλει και προβάλεται όπως θέλει.

θα ήθελα να μου διευκρινήσετε αν θελετε παρόλο που είμαι μονάδα και οχι κάποια συλλογικότητα. Που ανακαλύψατε την προσπαθεια της σο να κανει το ιντυ μονοθεματικό, που ανακαλύψατε την λογοκρισία, που ανακαλύψατε το Αθηνοκεντρικό του μέσου, που ανακαλύψατε οτι το ιντυ δεν δέχετε νέα μέλη (στο τσατ τον τελευταίο χρόνο όλο καινουργια ονόματα απαντάνε ώς σο) ,Για να κλείσω και το ερωτηματολόγιο. Προσπαθήσατε ποτέ να έρθετε σε επικοινωνί με την σο, πχ να τους στηλέτε καποιο μεϊλ με τις απόψεις σας, σε συντροφική βάση και σε μία συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο, ζητήσατε να κάνετε κάποια συνάντηση μαζί τους και να προσφέρετε και την βοήθειά σας για να λυθούν τα όποια προβλήματα, ή τρέξατε να δημοσιεύσετε τις υπογραφές σας; Ζήτησε κάποιος απο εσάς να γίνει μέλος της σο και σας το αρνήθηκαν; και βέβαια πως σκέφτεστε να "θα υπερασπιστούμε τον ανοιχτό χαρακτήρα του Indymedia ως το τέλος και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να γίνει blog μονοτασικό ή εξυπηρέτησης προσωπικών πολιτικών σκοπιμοτήτων." ;

 

από @ρες μαρες 15/06/2016 μεσάνυχτα


απλά και μετρημενα κουκια είναι / δεν καταλάβαινω που εχεις προβλημα με τα οσα καταγραφονται στο ποστ> και γιατι δεν αφηνεις τη ΣΟ να μιλησει εκινη για την υπεραπιση της. - κατι που δεν εχει κανει ακόμη

 

Υ.Γ αρες μαρες κουκουναρες " μου θυμιζει συριζα" πραγματικα αρες μαρες κουκουναρες. εκτός και αν το αρες μαρες κουκουναρες ειναι συριζαιικο/

από @ 15/06/2016 12:23 πμ.


οπως και εσυ που υπερασπίζεσε τον λόγο και την άποψη των δημόσιων κατηγόρων έτσι και εγω υπερασπίζομε δημόσια, το Ιντυ και την διαχειριστική του ομάδα. Πρωτοβουλιακά. Αλήθεια εσυ γιατι δεν αφηνεις τους ίδιους να απαντήσουν; Τα ερωτήματα παραμένουν γιατι δεν απαντήθηκαν και βέβαια δεν καταλαβαίνω εσύ που έχεις πρόβλημα; Το άρες μαρες κουκουνάρες δεν μου θυμίζει Συρισα, μου θυμίζει κάποιον παλίο μου γνωστό που όταν δεν ειχε να πεί τίποτα έλεγε αυτή την φραση για να κλεισει την κουβένα

από παπα-κι 15/06/2016 1:47 πμ.


Μετά τις επανηλειμμένες αποτυχημένες προσπάθειες της ΣΠΦ και τω συν αυτώ να δημιουργήσει κεντρικό "μονοτασικό" σάιτ (βλ. interarma, parabellum κλπ.) στη βάση της ενδοκινηματικής πολεμικής των "ύαινων της αλληλεγγύης" και των "αρπακτικών των αμφιθεάτρων", το τελευταίο διάστημα ξαναπαρατηρούμε την προσπάθεια εισοδισμου στο indymedia με δούρειο ίππο ένα σύνολο προσωποκεντρικών φιγούρων που στέκονται -και καλά- στη μέση των αντιπαραθέσεων.

Αντί η ΣΟ να προσφέρει ένα χι από δω μέχρι τη Χιλή... και να ηρεμήσει και αυτή και εμείς και η ΣΠΦ, κάνει το λάθος να αφηνει το χώρο ώστε τώρα να καταταντάμε θιασώτες μιας παράστασης "καταγγελιών" με ήρωες "αδικημένους" θεωρητικοπραξητικοσυνδεσμίτων... ουφ!

Αγαπητοί σύντροφοι, πολιτική ευθύνη σημαίνει να σηκώνεις τα λάθη των επιλογών στο ύψος των επιπτώσεών τους.

Ωχ!

από Μπάσταρδο του Στιρνερ 15/06/2016 10:58 πμ.


Πραγματικά ρε παπα-κι αντιλαμβάνεσαι τι γράφεις? Ποιές είναι οι προσωποκεντρικές φιγούρες που αναφέρεις, ο Κ. Γουρνάς, η αντι εε, η κατάληψη παπαμιχελακη, η αναρχικη βιβλιοθηκη τεφλον, η συνεχής αποδόμηση, αναφέρεσαι σε συλλογικοποιήσεις και σε έναν έγκλειστο ένοπλο αντάρη? οι οποίοι εκφράζουν μια διαφωνία πάνω στη λειτουργία του μέσου.

Τρικυμία εν κρανίω διακρίνω.

Το αντι-σπφ μένος σας στερεί την όραση. Γιατί δεν έγραψες τα ίδια κάτω απο την ανακοινωση του Κ. Γουρνα ή της αντι-εε. Περίμενες την ΠΡΩΤΗ ανακοίνωση (ενώ έχουν προηγηθεί άλλες τρείς απο άλλη τάση) του εξεγερτικού συνδέσμου για να βγάλεις όλη την χολή  σου.

Προκαλείς τον γέλωτα!

Τι να πω για τους ποιητικούς βερμπαλισμούς που χρησιμοποιείς, είδες να γίνεται κάποια παρόμοια αναφορά μέσα στο δημόσια ΠΟΛΙΤΙΚΗ τοποθέτηση? Το λογοπαίγνιο σου για την Χιλή άστοχο και γελοίο! Προτρέπεις τη ΣΟ να ρίξει Χ σε ποιούς και απο που(κάνετε λάθος μερικοί αν πιστεύετε οτι το ιντυ είναι του παππού σας το τσιφλίκι)? τα περι fan club της ΣΠΦ έχουν κουράσει, βρείτε κάποιο άλλο τσιτάτο να διανθίσετε το μένος σας απέναντι στη σπφ και σε όσους τους θεωρούν συντρόφους τους. 

Καταντάει κουραστική (και ολίγων γελοία) αυτή η διαδικασία υπεράσπισης της ΣΟ, έχουν γίνει λάθη γιατί όπως λες και εσύ η ΣΟ δεν επισπεύδει την απολογιστική ( που ηρίστω εν παρόδω δεν ήταν να γίνει ούτε στα κοντά ούτε και ανοιχτά, έχω χρόνια να δώ κάποια ανακοίνωση για ανοιχτή απολογιστική του μέσου)για να εξηγήσει και να απαντήσει σε όσα δημόσια της έχουν τεθεί?

Μπάσταρδο του Στίρνερ

από .... 15/06/2016 12:31 μμ.


post image

Τι ζητανε αραγε απο την ''αριστερη-εναλλακτική σελίδα athens indymedia'' οι λύκοι της μητροπολης, οι αρκουδες της στεπας, οι αναρχικοι της πραξης (γκουχου, γκουχου...). Το interarma εκλεισε?                                                                    Έλεος πια με τους δεκαοκταχρονους φασέους της αναρχιας, εδω ο κοσμος χανετε και στην κορφη κανελλα...

Εικόνες:

από @αλλα 15/06/2016 1:11 μμ.


το τελευταιο σχολιο κι οχι μονο απλα προκαλει για να συνεχισουμε να γινομαστε κατινες σε καφενεια. εστω ιντερνετικα. ε δηλαση δεν πρεπει να κοπει κι αυτο? αφηστε ρε ανθρωποι το κειμενο που πεταγεστε να βγαλετε και εδω αντισπφ δηλητηριο, ελεος πια με τους 18χρονυος φασεους και καλα, και με τους 35χρονους αγωνισταραδες. ελεος γελοιοι

από Μπάσταρδο του Στίρνερ 15/06/2016 1:55 μμ.


Εχω κάνει ανάρτηση πριν το ανωτέρω ποστ, που δεν βρίζει και είναι σύμφωνη με την πολιτική δημοσίευσης του ιντυ και τελικά μέχρι στιγμής δεν δημοσιεύεται.Παρα ταυτα ανεβαίνει ανάρτηση που με χρήση συγκεκριμένων λεκτικών σχηματισμών και οπτικών μέσων που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει εντελώς το "επίδικο" που ανοίγει με την αρχική δημόσια τοποθέτηση των συντρόφων/ισσων.

Και ρωτώ, γιατί κάτω απο την δημόσια τοποθέτηση της αντι Ε.Ε.(που είχε την ίδια θεματική) δεν επιτρέψατε να αναρτηθεί φωτό με τον λένιν και τον μαρξ ανάσκελα?Ε καλή μου ΣΟ? Δεν είναι πολιτικαλ κορεκτ? Ενώ τα λυκόπουλα έχουν πέραση. Κάθε μέρα που περνάει γίνεστε και χειρότεροι. Δεν έχει πάτο το βαρέλι τουτο.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, ο απο πάνω έχει την εντύπωση οτι μόνο 18χρονα μπορεί να φέρουν μηδενιστικά/ατομικιστικά/εξεγερτικά χαρακτηριστικά όλοι οι άνω των 18 θα πρέπει να αναμασάνε ξαναζεσταμένο μαρξισμό για να είναι αρεστοί και σοβαρά πολιτικά υποκείμενα. Κάνε ρε φίλε μια έρευνα αγοράς πριν αγοράσεις τάση και δες προς τα αριστερά μου οτι κάποιοι ακούνε μάρξ και νομίζουν οτι τους μιλάς για κινούμενα σχέδια.

  Ημαρτον έχετε κανταντήσει πιο γραφικοί κι απο την ακρόπολη. Οι μόνοι σοβαροί στην αναρχία είναι μόνο όσοι μετα βδελυγμίας αποκηρύσσουν τον μηδενισμός/ατομικισμό οτι μορφή κι αν λαμβάνει αυτός και χαιδεύουν φιλικά έως και ερωτικά την εργατική "τάξη".

Μπάσταρδο του Στίρνερ

(ξέρεις ΣΟ, εξαφάνισέ το! Γιούρι Γκέλερ έχεις καταντήσει!)

3

από @3 16/06/2016 2:13 πμ.


egw ayto pou pistevw, einai oti prepei na kleisoun tin 8ematiki twn syzitisewn. einai kseka8aro oti den mporoun na to diaxeiristoun. einai kai o ogkos minimatwn, den amfivalw gia ayto, apla afou den mporoun na to elegksoun as kleisoun ti syzitiseis

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License