Δημιουργία Ομάδας Αυτοδιαχειριζόμενης Καλλιέργειας στη Βίλα Ζωγράφου

Άτομα που δραστηριοποιούμαστε στις γειτονιές του Ζωγράφου και της Ανατολικής Αθήνας, καθώς και άτομα που συμμετέχουμε σε συλλογικότητες των, περιοχών αυτών αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου της κατάληψης μέσα απ την καλλιέργεια της γης.

post image

Άτομα που δραστηριοποιούμαστε στις γειτονιές του Ζωγράφου και τηςΑνατολικής Αθήνας, καθώς και άτομα που συμμετέχουμε σε συλλογικότητες των, περιοχών αυτών αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου της κατάληψης μέσα απ την καλλιέργεια της γης. Καλούμε επομένως στη δημιουργία μιας ομάδας αυτοδιαχειριζόμενης καλλιέργειας. Στόχος του εγχειρήματος μας είναι να συλλογικοποιήσουμε βασικές ανάγκες μας, οι οποίες σήμερα γίνονται όλο και πιο δύσκολο να καλυφθούν, ενώ παράλληλα να αποκτήσουμε μαζί γνώσεις πάνω σε καίρια ζητήματα, όπως το τι τρώμε και πως αυτό μπορούμε να το καλλιεργούμε οι ίδιες και οι ίδιοι. Να απελευθερώσουμε δηλαδή τα αγαθά της τροφής και της γνώσης περί αυτής από την εμπορευματοποίηση, να πάρουμε ένα κεντρικό άξονα της ζωής μας στα δικά μας χέρια. Μάλιστα δεν είναι τυχαία η επιλογή να καλλιεργήσουμε, αυτοργανωμένα και αδιαμεσολλάβητα, ένα κατειλημμένο χώρο. Οι δημόσιοι χώροι, η αξιοποίηση και η διαχείριση τους, ανήκουν σε όλες/ους μας και όχι σε κράτος, δημοτικές αρχές και επιχειρήσεις. Τασσόμαστε και εμείς στις γραμμές αυτών που αγωνίζονται για να πάρουν πίσω ό,τι δικαιωματικά τους ανήκει, και για αυτό, στα πλαίσια της αλληλεγγύης, θα διαθέτουμε μεγάλο μέρος της σοδειάς μας σε συλλογικές κουζίνες (των γειτονιών μας και όχι μόνο), καθώς και σε κινηματικές δομές που το έχουν ανάγκη.

Κυριακή 12/6 στις 17:00 στη κατάληψη της Βίλας Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 13) εκδήλωση παρουσίασης του εγχειρήματος και ακολούθως εργασίες στο εξωτερικό χώρο
Κάθε 2η και 4η Τρίτη του μήνα στις 17:00, συνέλευση της Ομάδας Αυτοδιαχειριζόμενης Καλλιέργειας, ανοικτή σε όσες και όσους επιθυμούν να οργανώσουμε μαζί τη παραγωγή και να μοιραστούμε γνώσεις και εμπειρία.

Διεύθυνση ηλεκτρονικής επικοινωνίας: aytodiaxkallkatvz@espiv.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License