Τα ΜΜΜ και τα αντιδραστικά μέτρα

Οι αγώνες για τα ΜΜΜ έχουν μετρήσει αλλά η πιο αντιδραστική των κυβερνήσεων της νεοφιλελεύθερης δεξιάς είναι τώρα εδώ

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σπέκουλα για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις, τις μεταφορές ιδιοκτησίας των ΜΜΜ σιγά σιγά ώστε να περάσει απαρατήρητη η μετατροπή της "δημόσιας" μεταφοράς σε πολυτέλεια των καταναλωτών που έχουν να την αγοράσουν, όπως και η βιωσιμότητα των "σωστών εκσυχρονισμένων μέσων" σαν εμπόρευμα των καταναλωτών. Για κάποιους λόγους όμως τα ΜΜΜ τα τελευταία χρόνια είναι πάντα στο επίκεντρο των μεταρρυθμίσεων, μαζί με την φ&Ψ υγεία, την παιδεία, κλπ.

 

Τι έγινε τον Μάϊο με τα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ και τις μηνιαίες κάρτες. Βάση νόμου που είχε περάσει επί κυβέρνησης "δεξιών" για τις ημέρες που υπάρχουν απεργίες και στάσεις εργασίας θα προέκυπτε έκπτωση στους "συνδρομητές" στην ανανέωση της κάρτας με την παρουσίαση της κάρτας του προηγούμενου μήνα. Αυτό επί Σύριζα είχε γίνει ΜΟΝΟ μια φορά! Έκτοτε δεν προέκυψε η ειδική συνθήκη βάση νομοσχεδίου που θα παρέπεμπε σε έκπτωση, ενώ απεργίες και στάσεις εργασίας γινόντουσαν πάμπολλες. Αυτό το μήνα έγιναν πολλές, αλλά οι μερικές στάσεις εργασίας σε κάποια από τα μέσα και όχι σε όλα ταυτόχρονα δεν παραπέμπουν σε "αξιοσημείωτο συμβάν". Ασχέτως αν για κάποιους η στάση εργασίας αποτελεί ολική ανυπαρξία ΜΜΜ αφού μπορεί να πρέπει να περπατήσουν 1 ώρα για να φτάσουν στον κοντινότερο λειτουργικό μέσο, ή η χρήση τους ήταν αναγκαία την ώρα της στάσης κι όχι τις υπόλοιπες ώρες. Δηλαδή αν εγώ το εισιτήριο μου το έχω γιατί πάω φαΐ στην φουκαριάρα την μάνα μου στις 12-1 που είναι κατάκοιτη κι επιστρέφω στη δουλειά μου, η στάση 10-4 μου ακυρώνει τον λόγο που έχω αγοράσει εισιτήριο.

Ας τα καταπιούμε όλα αυτά προς χάρην των αγωνιζόμενων εργατών των ΜΜΜ. Η βάση νόμου έκπτωση αυτόν τον μήνα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ από τις 27/5 που άρχισε η διανομή μηνιαίων καρτών. Κοινοποιήθηκε ότι η έκπτωση θα ήταν της τάξης των 13%. Τα εκδοτήρια ενημέρωναν τους συνδρομητές ότι η έκπτωση θα ήταν διαθέσιμη ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1/6 και μέχρι τότε οι κάρτες θα πωλούνται στην κανονική τιμή! Μυστήριο; ΗΤΑΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟ!

Σήμερα κυκλοφόρησαν οι κάρτες με έκπτωση ΑΛΛΑ για να δώσουν την έκπτωση έπρεπε να κρατήσουν την κάρτα του προηγούμενου μήνα. Ασχέτως το πως από το σπίτι του ο καθένας πήγε μέχρι το πλησιέστερο εκδοτήριο (σπανίζουν ξέρετε). Ρωτήσαμε κάποιοι σε κάποια εκδοτήρια, μήπως και παραπληροφορούν κάποιοι κακόβουλοι εργαζόμενοι, αλλά η εντολή ήταν η ίδια από τα πάνω! "Μα την θέλω την καρτα γιατί αποτελεί νόμιμη απόδειξη ότι αγόρασα την κάρτα του Μαϊου 2016."

- Αν την θέλετε την κάρτα τότε δεν δικαιούστε την έκπτωση, τόσο απλά! - Δηλαδή δεν δικαιούμαι νόμιμη απόδειξη για την αγορά της κάρτας; - Δεν ξέρω, να πας στα κεντρικά να ρωτήσεις; - Με τι, εδώ με εκβιάζεις ή να παραδώσω την νόμιμη μου απόδειξη πίσω στον πωλητή έναντι 4 ευρώ ή να πληρώσω 13% περισσότερο από αυτό που υποχρεούμαι να πληρώσω σήμερα για να πάω κάπου; Και στο Ταξί η ΣΔΟΕ γιατί κόβει πρόστιμο αν δεν κόψει απόδειξη ενώ εσείς δικαιούστε να πάρετε πίσω την απόδειξη μου;

Αυτός ήταν ο λόγος που δεν έδιναν την έκπτωση πριν την πρώτη του μηνός, γιατί αλλιώς από τις 27 μέχρι τις 31 πως θα κυκλοφορούσες αν είχες παραδώσει την κάρτα του Μαϊου;

Τα έσοδα του Μαϊου από κάρτες μπορούν με αυτόν τον τρόπο να παραγραφούν, έτσι δικαιολογούνται και οι απλήρωτες καθαρίστριες του ΟΑΣΑ, έτσι απαντιούνται τα αιτήματα των απεργών, με αυτή την χασούρα που προκλήθηκε από τις απεργίες μπορούν να δικαιολογήσουν την άρνηση στα αιτήματα του κινήματος για τις δωρεάν μεταφορές για όλους, και την επερχόμενη αύξηση του κόστους χρήσης. Παραβάσεις νόμων της εφορίας, οικονομικό έγκλημα, εκβιασμοί εργαζομένων/επιβατών, κανιβαλισμός μεταξύ τους, κλπ κλπ κλπ.

Αυτές τις αλητείες δεν τις έχει επιχειρήσει καμιά κυβέρνηση δεξιά ή κεντρώα. Ούτε η χούντα δεν συμπεριφερόταν με τέτοια ταξική ασυδοσία. Εισαγγελία να διώκει τους από τα πάνω αλήτες δεν υπάρχει βέβαια, η παραοικονομία πηγάζει από τις τσάντες μαϊμού του αφρικάνου στο πεζοδρόμιο. Για τις ηλεκτρονικές στάσεις της SIEMENS Ναι, είπα SIEMENS, υπήρξαν άμεσα τα κεφάλαια, και οι ψηφιακοί ρουφιάνοι του οδηγού για το που ακριβώς βρίσκεται, πόσο τρέχει, αν έφυγε νωρίτερα ή αργότερα, αν πέρασε κόκκινο, αλλά για να βάλουν λίγο λαδάκι στα αμορτισέρ μην σπάσουμε κανένα δόντι στις κινητές νεκροφόρες με τις αναθυμιάσεις πετρελαίου δεν υπάρχει. Η διοίκηση λέει στους τεχνικούς να μην τα επιδιορθώνουν αν δεν υπάρχει το προβλεπόμενο ανταλλακτικό του κατασκευαστή. Έτσι 30-40% των λεωφορείων είναι αχρηστευμένα. Όχι επειδή δεν μπορούν οι τεχνικοί να τα φτιάξουν αλλά επειδή ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να τα φτιάξουν χωρίς την αγορά των συγκεκριμένων και προβλεπόμενων από συμβάσεις βιομηχανιών κατάλληλα ανταλλακτικά και σέρβις (εργολάβων εκτός ΟΑΣΑ/ΟΣΕ.). Κατα τ'άλλα είναι μέσα στον προβλεπόμενο κανονισμό να λειτουργεί λεωφορείο με διαρροές στην εξάτμιση και χωρίς να είναι το μηχανοστάσιο αεροστεγώς κλεισμένο προς τον θάλαμο των επιβατών. (ρε μαλάκες βλέπω το τούρμπο να κοκκινίζει απ'την χαραμάδα στα ρημάδια της ΕΛΒΟ, παρ'όλο ότι λειτουργούν ακόμα στην πλειοψηφία τους, ενώ οι σκοτώστρες η ηλεκτρονικές άμα σβήσουν πάνε νεκροταφείο). Αν δεν μπορείτε να τα φτιάξετε και να τα λειτουργήσετε ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ .... λέμε τώρα .... Για τα ακυρωτικά των εισιτηρίων και τα εκδοτήρια υπάρχει πάντα ανταλλακτικό και σέρβις! Τυχαίο ρουφιάνε συριζέε .... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

Πρέπει να δικαιολογηθεί αυτή η κατάσταση για το μοναδικό σύστημα ΜΜΜ στην ευρώπη/ΕΕ που έχει κέρδη, παρ΄όλη την σπατάλη σε ασφαλιστικές και εργολάβους κάθε είδους. Ναι, καλά ακούσατε, τον μοναδικό κερδοφόρο σύστημα ΜΜΜ στην ευρώπη είναι ο ΟΑΣΑ! Η στάση της Σίεμενς μένει αναμένη ακόμα και σε στάσεις χωρίς υπόστεγο με χείμαρρους να τρέχουν μπροστά της, και ΙΧ να πετάνε τόνους νερού στους επιβάτες για τις ώρες που στέκονται υπομονετικά και περιμένουν ΜΗΠΩΣ και τύχει και η στάση λέει την αλήθεια και όντως κάποιο λεωφορείο έρχεται. Μην επαναπαύεσαι όμως όταν λέει 20' και πας μακρυά και κάτσεις στο υπόστεγο γιατί θα δεις το λεωφορείο να περνάει με 400χ/ω μπροστά από την στάση σε 3'. Δεν είναι ενεργοποιημένος ο ρουφιάνος σε όλα τα λεωφορεία βλέπεις.

Δε ξέρω αν θα ξαναγοράσω ποτέ μου εισιτήριο, δεν έχω πια έτσι κι αλλιώς, ας πάω και φυλακή, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε ποιοί βάζουν φυλακή ποιούς. Προσωπικά θα δαγκώσω το λαρύγγι του επόμενου ελεγκτή που θα αντικρίσω, σε υπεράσπιση των αγώνων των εργαζομένων των ΜΜΜ. Δεν είμαι ατομιστής και μηδενιστής, αλλά μέχρι να οργανωθεί το κίνημα να σας πατήσει θα σας πατήσω όπου σταθώ και όπου βρεθώ. Δεν ξέρω αν δικαιολογείται το ξύλο στους ελεγκτές, ή οι σπασμένοι σταθμοί, ή τα καμένα τρόλεϊ, αλλά σίγουρα το σχέδιο είναι η γκετοποίηση των φτωχών και αδυνάτων. Να μην κυκλοφορούν, να μένουν στην φαβέλα τους παγιδευμένοι και μακρυά από την υπάκουη και εργαζόμενη (έστω και τσάμπα) κοινωνία. Δεν ξέρω αν είμαι φασίστας επειδή μίσησα για πρώτη φορά στη ζωή μου "την κυβερνώσα αριστερά" αλλά ο κοινωνικός αγώνας των κοινωνικών αγωνιστών έχει και τα όρια του "σαν μαλακία". Αρκετά ρε μαλάκες ... αρκεταααα!!!!!

Δεν είναι η εκμετάλλευση και η καταπίεση, είναι η υποτίμηση της νοημοσύνης μας πια. Προσπαθούν να περάσουν τον απόλυτο παραλογισμό σαν την νέα λογική. Έχουν ξεπεράσει και τα καψόνια των στρατιωτικών στους φαντάρους τους αυτοί εδώ. Δεν έχει σημασία τι είναι λογικό και δίκαιο, έτσι αποφασίζουμε έτσι θα γίνει και θα σε λιώσουμε αν δεν ενταχθείς στο σύστημα του παραλογισμού.

YA BASTA ρε κουμπάροι, μήπως το έχετε παραγαμήσει; Είστε σίγουροι ότι μετά τις επόμενες εκλογές θα σας φιλάνε ΜΑΤ σαν το κωλομάγαζο του Μπατσόκ; Μην είστε τόσο σίγουροι! Τι σωματεία και κοινωνικοί αγώνες μου λέτε. Μπουκάλια και στουπιά στην αριστερή αντιεργατική αντιλαϊκή πολιτική! ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!! Από ΚΚΕ μέχρι μαύρη αναρχία θα σας βαράμε κάτω σαν χταπόδια κι ας κυβερνάνε "οι δεξιοί".

από @μμμες 02/06/2016 2:26 μμ.


ολο αυτο το εγραψες  γιατι σου ζητησαν το κουπονι του προηγουμενου μηνα για την εκπτωση του ιουνιου ;;

 για τις κινητοποιησεις των εργαζομενων του παρελθοντος και αυτες που ερχονται απο την επομενη βδομαδα,ποια ειναι η αποψη σου γιατι δεν ειναι ξεκαθαρη, τουλαχιστον σε μενα. 


Την ιδιαίτερη αυτή διαδικασία δεν την σκαρφίστηκε απλά ένας γραφειοκράτης για να παιδεύει τον κόσμο, γιατί για να πάρεις την έκπτωση πρέπει να κινηθείς εκπρόθεσμα και με το σκεπτικό πολλών φοβισμένων και υποταγμένων δεν το ρισκάρουν να πάρουν το λεωφορείο το πρωί την πρώτη του μήνα και μετά να πάρουν την κάρτα. Κάτι όμως που έχει μικρό νόημα για εμάς απ'έξω απ'τον χορό της εργασίας μπορεί να είναι επιχείρημα για τον αγώνα τους και πόσο βρώμικα παίζει το νέο ιδιωτικό αφεντικό. Ξέπλυμα της ήδη ημιδιωτικοποιημένης μεταφοράς σε ολική ιδιωτικοποίηση έκαναν, κι αυτό σε ένα διαρκή αγώνα των καθαριστριών των λεωφορείων που είναι απλήρωτοι/ες απ'τον εργολάβο. Τι αποδείξεις να με νοιάζουν ούτε δήλωση δεν κάνω.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License