Συμβόλαιο Τιμής

Η αλληλεγγύη, η εντιμότητα και γενικότερα οι συνειδήσεις είναι όπως τα αγριόχορτα που βλαστάνε στο δάσος μεσα απο τις διαδικασίες τις ζωής, δεν ειναι λουλουδι σε γλάστρα για να φτιάξεις κήπο.

Ο προαιρετικός/υποχρεωτικός (???) λογος που θα δίνουν οι μαθητές στο εξής:

 

"Δίνω τον λόγο της τιμής μου και υπόσχομαι ότι θα σέβομαι το σχολείο, τους δασκάλους και τους συμμαθητές μου, θα φέρομαι ιπποτικά σε όλους και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους, και δεν θα επιτεθώ ποτέ σε αδύναμο, αλλά θα τον υπερασπίσω από επιθέσεις. Θα θεωρώ σωστή μόνο την άμιλλα για τη διάκριση στη μάθηση, στον αθλητισμό, την καλή συμπεριφορά και τα καλά έργα. Δεν θα κάνω ποτέ στον άλλον ό,τι δεν θέλω να κάνουν σε μένα. Και θα θεωρώ ντροπή κάθε παράβαση αυτής της υπόσχεσης που ελεύθερα δίνω σήμερα."

 _____________________________________________________________________

 

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο οι ηθικές αξίες μιας κοινωνίας να επιβάλλονται σε βιομηχανική κλίμακα, ο κινδυνος είναι πως ο κόσμος αυτός δεν θα αλλάξει. 

από pol 01/06/2016 2:23 πμ.


...δεν τους γουστάρω με την καμία αλλά το συγκεκριμένο μια χαρά είναι.Αρκεί να μην μείνουν στους όρκους αλλά να υπάρξει η αντίστοιχη δια βίου διαπαιδαγώγηση(μικρών και μεγάλων).Οι αξίες φυσικά και πρέπει να επιβάλλονται στα παιδιά,αλλιώς θα έχεις πιθηκάκια αντί ανθρώπων

από μμ 01/06/2016 10:25 πμ.


Αξίες που επιβάλλονται δεν ειναι αξίες, ειναι ολοκληρωτισμός αυτό που υπονοείς, ο οποιος οπως φαίνεται βγαίνει σε πολλα χρώματα

από λερας 01/06/2016 1:16 μμ.


τα παιδιά είναι πιθύκια? ποιος θα επιβάλει στα παιδιά και τι? αν οι αξίες σου χρειάζονται επιβολή σε μικρούς και μεγάλους τότε μια χαρά φασίστας είσαι.


Το bulling στα σχολεία είναι τεράστιο πρόβλημα και κάπως πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικό, κάποιοι δάσκαλοι και καθηγητές παλεύουν χρόνια για να βρουν λύσεις.

από @ 01/06/2016 9:43 μμ.


Το θέμα αφορά το bulling στα σχολεία, για ποιό ολοκληρωτισμό μιλάς. Καμία σχέση.

από @ 01/06/2016 10:46 μμ.


Να θεωρούν κάποιοι περίεργο να χρειάζεται να προστατέψεις τους αδύναμους.


Όχι μόνο οι αξίες είναι ολοκληρωτισμός όταν επιβάλλονται αλλά οι συγκεκριμένες είναι προβληματικές και σαν αξίες. Να σέβεσαι το σχολείο (την δομή και τον θεσμό της κυριαρχίας και τον μηχανισμό που την αναπαράγει) και τους δασκάλους (τους εκπροσώπους της κυριαρχίας πάνω σου - την ιεραρχία των ειδικών και των εξουσιοδοτημένων να εξουσιάζουν πάνω σου). Να σέβεσαι κάθε υπαρκτή ιεραρχία και να την υπερασπίζεις λέει. Να υπερασπίζεσαι μεν τους αδύναμους, σαν δυνατότερος (φυσική κατάσταση της πυραμίδας που οικοδομούν συνεχώς) αλλά όχι με ασέβεια προς την ιεραρχία (σχολείο, υπουργείο, διευθυντής, δάσκαλος, "καλός μαθητής = υπάκουος μαθητής" - καλός αθλητής (τρισάθλια άμυλα των δυνατοτέρων της φυσιολογίας - ένα κλικ πριν τον ναζισμό δηλαδή), τον ρουφιάνο τον απουσιολόγο κακό ψόφο να'χει (είχε ο δικός μου αυτοκτόνησε τελικά), τον καλό μαθητή μέσα στα πλαίσια του νέου σχολείου, το φυτό που μπορεί να αποστηθίζει γρηγορότερα και να αναπαράγει σε χρόνο ρεκόρ πράγματα που αδυνατεί στην ουσία να καταλάβει .... παπαγάλοι, ..... αλλά να υπερασπίζεσαι και τον αδύναμο! Λίγη χριστιανοσύνη και ελεημοσύνη προς τους χαμένους και ηττημένους του συστήματος δεν βλάπτει ... !

 

ΜΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕ η τρίχα κάγκελο ΣΥΡΙΖΕΕΕΕΕΕ!!!!!!! Ούτε ο Μεταξάς δεν σχεδίαζε τόσο Μακιαβελικά την πλύση εγκεφάλου της νεολαίας του. Οι δικές μας αξίες είναι "κανένας σεβασμός στους δυνατούς, στις ιεραρχίες (άτυπες και τυπικές) και τους θεσμούς που προάγουν οι από τα πάνω". Να φτιάξουμε εμείς οι αδύνατοι/αδύναμοι θεσμούς που θα τους ισοπεδώσουν ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ - ΟΧΙ να υπερασπίζουμε ΕΜΕΙΣ τους ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ! Είμαστε αδύναμοι γιατί είμαστε ανοργάνωτοι αλλά όταν θα οργανωθούμε θα σας ξεσκίσουμε εσάς τους ΔΥΝΑΤΟΥΣ! Και δεν θέλουμε καμιά βοήθεια και υπεράσπιση από τους δυνατούς εμείς οι αδύναμοι! Να χέσω μέσα στις αξίες των δυνατών που θεωρούν αξιακό την υπεράσπιση μου. Από ποιόν ρε ρεντίκολο που φιλάς κατουρημένες παπαδοποδιές στην ιερά σύνοδο;

Ορκίζομαι σαν κακός μαθητής σας όταν θα ξεκινήσει η επανάσταση να μην αφήσω ίχνος δικό σας επί της γης. Μόνο την άθλια εξουσιαστική ιστορία σας ώστε να μην επαναληφθεί το λάθος ποτέ ξανά στην γη και στην ανθρωπότητα.

Να μην το συνεχίσω γιατί θα μου βγει κανένα σεξιστικό μαργαριτάρι για τα υπουργεία τους και προσπαθώ μανιωδώς να αποβάλω την αρρώστια από μέσα μου! Ο όρκος και μόνο είναι δημιούργημα των θεϊστών/ιδεαλιστών/σκοταδιστών. Ας ορκιστούμε να σας πιούμε το αίμα με το μπουρί της σόμπας .......(*&^(*&%_)*

Αξιακό είναι το ζήτημα!


Εκατό λόγους και ηθικές προτροπές λέγαμε/λένε αλλά δεν σε υποχρεώνει και κανείς να τους τηρήσεις. Έως εδώ είναι η βιτρίνα και η κοινωνία του θεάματος.

Το παρακάτω όμως και ωραιότερο είναι σε πόσους δάσκαλους και συμμαθητές θα δίνουν αυτό το λόγο, τη στιγμή που περνά σχολική χρονιά χωρίς δάσκαλο/α και η σχολική διαρροή λόγω φτώχειας βαράει μπιέλα, για ποιον αθλητισμό γίνεται λόγος, τη στιγμή που έχουν μειωθεί οι ώρες γυμναστικής και όλα πάνε σε αθλητικά σωματεία ή γυμναστήρια (και τα δύο με πληρωμή) και ποια καλά έργα θα κάνουν, όταν το σχολείο θα λειτουργεί με χορηγούς (εταιρείες) ή όταν αυτά τα ίδια θα δουλεύουν τσάμπα στη μαθητεία; Καλά έργα λοιπόν=ανταγωνίσου, σκουλίκι, τους άλλους γιατί χάθηκες.

Τώρα, η επίθεση στους αδύναμους και ποιος την κάνει και τι σχέση έχει με το σχολείο...είναι μεγάλο θέμα. Οπωσδήποτε όμως το να χωρίζεις τα παιδιά από τα 15 σε μαθητές του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ είναι χοντρή επίθεση στους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους. Δε νομίζετε;


Άτομα που στο περιβάλλον τους έχουν εξουσιαστικές επιρροές και μεγαλώνουν με το παράδειγμα του "να τους έχεις όλους αναλώσιμους".

Αυτό προσπαθούν να πολεμήσουν τόσοι και τόσοι άξιοι δάσκαλοι και καθηγητές.

Και αντί να τους συμπαρασταθούμε στοιχειωδώς, διαβάζει κανείς εδώ μέσα, σε κινηματικό μέσο, ότι η ουσία είναι αλλού...

από ένας αναρχικός 02/06/2016 1:26 μμ.


Το πόσο αποτυχημένο είναι το μοντέλο "κανένας ηθικός φραγμός" το έχουμε διαπιστώσει στα Εξάρχεια. Οπότε μη μιλάνε κάποιοι λες και δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα.

από Μμ 02/06/2016 2:03 μμ.


Το "αναρχικό μοντέλο" δεν ειναι "κανένας ηθικός φραγμός" και δεν βλεπω κανένα να υπονόεισαι έστω και κατι παρόμοιο. 

Φυσικά, το "ηθικοί κανόνες εκ των άνω", ακόμη και με τις καλύτερες προθέσεις, είναι γνωστό που οδηγάει, στον ολοκληρωτισμό. 

Περαν τούτου, ο κανόνας "Δεν θα κάνω ποτέ στον άλλον ό,τι δεν θέλω να κάνουν σε μένα" ζέχνει πρωτογωνισμό, αφού δεν σέβεται τις προσωπικές προτιμήσεις του άλλου. Ουσιαστικά οικουμενικοποιεί την ηθικη του καθενός και του δίνει το ελευθερο να δρα αναλογα με αυτή. Ειναι εντελώς παράλογη σαν "ηθικη αρχη". 

H ελευθερία, αυτονομία, δικαιοσύνη και ολες οι ηθικές μας αρχές είναι ασύμβατες με αυτή την προσπάθεια του Φίλη για μηχανοποίηση της ήθικης. 

Η οποία ηθική, όταν φυτεύεται εκ των άνω, δεν είναι ηθική, ειναι "ακολουθας κανόνες".

 

 

από pol 02/06/2016 5:16 μμ.


σας λέει κάτι αυτό;Η πιο βασική παραδοχή του Διαφωτισμού,που αναγνωρίζει ότι ο άνθρωπος γεννιέται σαν"άγραφος πίνακας".Ένας πίνακας που ήδη γεμίζει απο εκατοντάδες αντιδραστικά σκατά και μένει ελάχιστος χώρος για να γεμίσει απο οτιδήποτε άλλο.Εδώ ολόκληρη ΕΣΣΔ που είχε ρίξει τρομερό βάρος στην εκπαίδευση,στην πολιτική και πολιτιστική αυτομόρφωση/κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση και στην καταπολέμηση του αναλφαβητισμού δεν κατάφερε να εξαλλείψει την εκκλησία και κάποιοι πιστεύετε ότι το παλιό θα πέσει μόνο του...

Η ελληνική κοινωνία είναι σε τέτοιο χάλι που χρειάζεται και υποχρεωτική σχολή γονέων και τα παιδιά να μένουν εσώκλειστα για κάποια χρόνια μέχρι να αρχίσει να διορθώνεται η κατάσταση.Αλλιώς θα θερίσουμε θύματα bulling,φασιστάκια,λιποθυμίες απο πείνα και αμερικανάκια της χειρίστης υποστάθμης.Το δικό μας Συμβόλαιο Τιμής θα είναι υποχρεωτικό,ισόβιο και όποιος δεν θέλει θα πάει διακοπές στην Αναμόρφωση να αναλογιστεί τα λάθη του


Υπάρχει προγραμματισμός, υπάρχει σχέδιο, δες τι προωθείται καθημερινά από όλα τα μέσα, δες τι είναι πάντα στην πρώτη σελίδα του YouTube...

 

από @Jungs aus Moskau und Berlin 02/06/2016 9:19 μμ.


"Δίνω τον λόγο της τιμής μου και υπόσχομαι ότι θα σέβομαι το σχολείο, τους δασκάλους και τους συμμαθητές μου, θα φέρομαι ιπποτικά σε όλους και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους, και δεν θα επιτεθώ ποτέ σε αδύναμο, αλλά θα τον υπερασπίσω από επιθέσεις. Θα θεωρώ σωστή μόνο την άμιλλα για τη διάκριση στη μάθηση, στον αθλητισμό, την καλή συμπεριφορά και τα καλά έργα. Δεν θα κάνω ποτέ στον άλλον ό,τι δεν θέλω να κάνουν σε μένα. Και θα θεωρώ ντροπή κάθε παράβαση αυτής της υπόσχεσης που ελεύθερα δίνω σήμερα."

Αν εξαιρέσουμε φράσεις όπως "τον λόγο της τιμής μου" και "ιπποτικά" που δικαιολογούνται λόγω ηλικία και αστικού συστήματος, που ακριβώς διαφωνείτε επί της ουσίας; Μήπως προτιμάτε το μπάχαλο επειδή βολεύει στην στρατολόγηση αντικοινωνικών στοιχείων, κι ας οδηγεί σε καταπίεση την μεγάλη πλειοψηφία του λαού; Λέω εγώ, μήπως..


αφου στα είπαμε @Jungs aus Moskau und Berlin, ο όρκος είναι τίγκα στον ιδεαλισμό. Τοσο ο χρυσός κάνόνας είναι ανόητος, οσο και η χρήση λέξεων όπως "καλος". Είναι και λίγο αστείος φυσικά, οταν κατάληγει καπως έτσι"η υποσχεση που ΕΛΕΥΘΕΡΑ δίνω". Εχουν χάσει οι λέξεις κάθε εννοια. 

Παράξενη ιδέα για την ελευθερία έχουν.

από @ 03/06/2016 12:40 μμ.


Ναι, μπορείς να δηλώσεις ότι υπόσχεσαι ελεύθερα κάτι, ότι είναι τιμή σου να το κάνεις.

Ξέρεις, οι αναρχικοί στα δικσστήρια ορκιζόμαστε στο λόγο της τιμής και της υπόληψης, όχι στο ευαγγέλιο ή στο κοράνι.

από @ 05/06/2016 12:40 μμ.


Δεν είναι μαγκιά να δέρνεις τους συμμαθητές σου, είναι κατάντια, κυρίως των γονιών σου αλλά και δική σου.


Γιατί έχουν φρικάρει με το πόσο κάφροι έχουν καταντήσει πια οι γονείς.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License