Βόλος / Ανάρτηση γιγαντοπανό αλληλεγγύης

Ανάρτηση γιγαντοπανό αλληλεγγύης σε μετανάστες-τριες στο κέντρο του Βόλου, στην εκκλησία του αγίου Νικολάου Από τη Χίο ως την Ειδομένη, κράτος παπάδες ΜΚΟ ντύνουν τους φράχτες με φιλανθρωπία Η αλληλεγγύη με τις-ους μετανάστριες-ες ανοίγει περάσματα Κάτω τα χέρια από τη Σανάα Τάλεμπ

 

Ανάρτηση γιγαντοπανό αλληλεγγύης σε μετανάστες-τριες στο κέντρο του Βόλου, στην εκκλησία του αγίου Νικολάου

Από τη Χίο ως την Ειδομένη,

Κράτος παπάδες ΜΚΟ ντύνουν τους φράχτες με φιλανθρωπία

Η αλληλεγγύη με τις-ους μετανάστριες-ες ανοίγει περάσματα
Κάτω τα χέρια από τη Σανάα Τάλεμπ

 

Επαγγελματική φιλανθρωπία, εγκλεισμός, διαλογή, μπίζνες μεταξύ κράτους-εκκλησίας-μαφίας-αφεντικών, βίαιες απελάσεις και βασανισμοί είναι μερικά από τα παράγωγα του καθεστώτος εξαίρεσης που επιβάλλεται ως μορφή διαχείρισης σε μετανάστες-στριες από την κυριαρχία.

Τα σύνορα, οι  περιφράξεις και το στρατοαστυνομικό σύμπλεγμα συγκροτούν το πλαίσιο διαχείρισης σε λιμάνια, αεροδρόμια, κέντρα διαλογής και αποτελούν τον πυρήνα ύπαρξης και συντήρησης των σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης .

Οι μετανάστες/τριες οριοθετούνται, αποκλείονται, ταξινομούνται και εισέρχονται στο περιθώριο της κοινωνικής ύπαρξης. Η αντιμεταναστευτική ρητορική, η ισλαμοφοβία και ο καμουφλαρισμένος  ελληνικός ρατσισμός επινοούν μεταναστευτικές “ροές” στα πλαίσια ενός λόγου ως απειλή για τη “δημόσια ασφάλεια” επιστρατεύοντας πολιτικές στρατιωτικοποίησης, επιτήρησης και ελέγχου.

Ξημερώματα Δευτέρας 30 Μάη επιλέξαμε να κρεμάσουμε ένα μεγάλο πανό που θα κάλυπτε την πρόσοψη της χριστιανικής μητρόπολης του Βόλου (εκκλησία αγ. Νικολάου) και ταυτόχρονα να αναδείξουμε το βρώμικο ρόλο που επιτελεί η εκκλησιαστική εξουσία στη διαχείριση μεταναστών/στριών, άλλοτε μέσα από ρητορικές μίσους και άλλοτε με
τα υποκριτικά ιμάτια της φιλανθρωπίας.
Επιπλέον, με την κίνηση αυτή εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε έγκλειστες/ους και μη μετανάστες/στριες, ενώ παράλληλα υπενθυμίζουμε την περίπτωση της Σαναα Τάλεμπ, μετανάστριας-εργάτριας από το Μαρόκο που διώκεται εκδικητικά από το κράτος, επειδή αντιστάθηκε κατά την βίαιη απέλασή της από τους μπάτσους, η οποία δικάζεται την Τρίτη 31.05.
Η στήριξη του συγκεκριμένου αγώνα, πέρα από τη δικαίωση της Σαναα, σκοπεύει στη δημιουργία ρηγμάτων στο καθεστώς εξαίρεσης. Στο πρόσωπο της Σαναα αναγνωρίζουμε όλες τις μορφές εκμετάλλευσης αυτής της κοινωνίας, όντας φτωχή σε μια ταξικά διαστρωματωμένη κοινωνία, γυναίκα σε μια πατριαρχική-σεξιστική κοινωνία, μετανάστρια σε μια κοινωνία που σφύζει από ρατσισμό και μουσουλμάνα σε ένα ορθόδοξο - χριστιανικό κράτος.

Ενάντια σε κάθε μορφή διαχείρισης και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης ζωής στηρίζουμε πολιτικά και ηθικά τους/τις  μετανάστες/τριες.
Η αλληλεγγύη μας  ξεκλειδώνει νέους ορίζοντες στους αγώνες με τους/τις μετανάστες/στριες και δημιουργεί νέες πολιτικές συνθέσεις.
Μαζί τους με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη δημιουργούμε δομές και κοινότητες αγώνα, μέχρι το γκρέμισμα κάθε φράχτη και κάθε στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Η αλληλεγγύη ανοίγει περάσματα προς ένα κόσμο πέρα από φράχτες, σύνορα, έθνη και θρησκείες


Ανοίγει περάσματα ελευθερίας

από @ 31/05/2016 4:17 μμ.


https://www.youtube.com/watch?v=TkYySUdPB8U

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License