Κλοπή τράπεζας από χάκερ που χαρίζει 10 χιλιάρικα ευρώ στην Ροζάβα

Ένας χάκερ έκλεψε μια τράπεζα και χάρισε €10 χιλιάρικα στην Rojava

 

Παρασκευή 20 Mαίου 2016 09:48

  Ένας χάκερ έκλεψε μια τράπεζα και χάρισε €10 χιλιάρικα στην Rojava  

Πρόκειται για τον ίδιο hacker (γνωστό σαν «Hack Back» και «@GammaGroupPR») που ανέλαβε την ευθύνη για προηγούμενες δράσεις, για παράδειγμα την επίθεση στην Hacking Team τον προηγούμενο χρόνο. Αυτή την φορά δηλώνει πως λήστεψε μια τράπεζα και χάρισε  €10 χιλιάδες στην Rojava για να πολεμήσει ενάντια στον ISIS.

Η δωρεά έγινε στην σελίδα του crowdfunding «Rojava Plan» (επιβεβαιώθηκε από τον υπεύθυνο Τύπου confermato dal portavoce) υπό την μορφή 25 BTC (bitcoin) με την αξία να αντιστοιχεί σε περίπου 10 χιλιάδες ευρώ. Ο στόχος του hacker, ωστόσο, δεν είναι μόνο να υποστηρίξει οικονομικά την επαναστατική διαδικασία στην Rojava και τον αγώνα ενάντια στο ISIS, μα και να προσελκύσει την προσοχή των media σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή. Αυτό είναι το δικό του tweet:


 

Δεν αποκαλύφθηκε το όνομα της τράπεζας και δεν είναι διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο στο Reddit προέτρεψε και άλλους hacker να ληστέψουν τράπεζες και να δωρίσουν το χρήμα για να βοηθήσουν την επαναστατική υπόθεση στην Rojava.

πηγή: thehackernews

   

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License