H ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.

H ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ

 

 

 Στην καπιταλιστική επέλαση που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια συμπεραίνουμε πόσο σημαντική είναι η ταξική μάχη προς τον δρόμο της ανατροπής για την κοινωνία της ισότητας και της δικαιοσύνης μέσω των αυτοοργανωμένων(χωρίς ιεραρχία και αντιπροσώπευση) δομών αλληλεγγύης των γειτονιών.

 Πιστεύουμε ότι η ανατροπή αντικειμενικά όπως έχουμε δει ιστορικά προς μια κοινωνία ισότητας, μη ταξικής γίνεται μόνο μέσω της δημιουργίας αυτών των δομών και δεσμών αλληλεγγύης. Οι εξουσιαστικοί δεσμοί της κυριαρχίας και του καθεστώτος που καταστρέφουν τις ζωές μας πάνω στον βωμό του χρήματος και της περισσότερης εξουσίας δεν ανατρέπεται με τον ίδιο ιδεολογικό και πρακτικό προσανατολισμό.

 Οι ταξικοί διαχωρισμοί, ο μικροαστικός ρατσισμός και ο κοινωνικός κανιβαλισμός είναι όπλα της τοπικής εξουσίας που υπηρετεί το καθεστώς, ένα καθεστώς  που δεν αφήνει την αχτίδα ελευθερίας να φανεί. Όταν λέμε ελευθερία εννοούμε τις αξίες του ελευθεριακού  κομμουνισμού, μια ελευθερία βασισμένη στην διακήρυξη του Ισπανικού αναρχικού κινήματος κατά την διάρκεια της Ισπανικής επανάστασης και όχι την ελευθεριότητα, την “”αναρχία”” με την κακή έννοια του όρου που έχει ταυτιστεί από την καθεστωτική προπαγάνδα. Τα κέρδη των κατώτατων τάξεων από αυτές τις αξίες και την εφαρμογή αυτών των προταγμάτων στην πράξη θα είναι τόσο μεγάλα και θα δείξει στην υπόλοιπη κοινωνία(πιο συγκεκριμένα μιλάμε για την Πάτρα, δεν διακατεχόμαστε από μεγαλομανία, τα βήματα μας είναι προσεχτικά και βασισμένα σε έρευνα χρόνων για την εφαρμογή των αυτονοήτων ) ότι αυτό που σου έκαναν να πιστέψεις οι εξουσιαστές ότι είναι ουτοπία δεν είναι πάρα μια απόφαση μέσα σου.

 Συγκεκριμένα για την περιοχή της Αγυιάς /Πάτρα προτείνουμε και πολεμάμε για τα εξής:

1)Την αποκατάσταση της αλήθειας μέσω της κινηματικής πληροφόρησης για τα συμφέροντα των τάξεων που καταπιέζονται από την κυρίαρχη τάξη της εξουσίας και πιστεύουν σε αυτές τις αξίες ή παρόμοιες και δεν ξέρουν πώς να εκφραστούν. Έχουν «μουδιάσει» από τις πολύμορφες δυνάμεις καταστολείς(όχι μόνο αστυνομικές αλλά ΜΜΕ, καπιταλιστικές επιχειρήσεις έχοντας  δεσμούς στενούς με την κυριαρχία, ακροδεξιές ή χουλιγκάνικες ομάδες με τον μανδύα των “αναρχικών” που αμαυρώνουν τα ιδανικά και τις αξίες αυτές.) που τους έχουν κυκλώσει. Η χρήση πχ μέσων όπως φωτογραφικών μηχανών για την κινηματική πληροφόρηση στα πλαίσια της μη συκοφάντησης που θα κάνουν ζημία σε αυτήν την πολύ σημαντική προσπάθεια αλλά για το χτύπημα στην καρδιά της καθεστωτικής προπαγάνδας είναι αναγκαία.

  Η κινηματική πληροφόρηση είναι ένα όπλο πολύ σημαντικό ενάντια στις δυνάμεις καταστολείς, τις ρατσιστικές ομάδες, τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις που καταπατούν ειδικά τα τελευταία χρόνια και το τελευταίο κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων. Έτσι θα δώσει ώθηση και θάρρος σε αυτούς τους ανθρώπους να διεκδικήσουν την ζωή τους πίσω.

2) Η συνεχής ενημέρωση στα σχολεία, στους δρόμους, στις πλατείες, στα μαγαζιά-εργαζομένους για το τι συμβαίνει και οι δράσεις  πάντα ψύχραιμα και συγκροτημένα σε οποιαδήποτε πρόκληση θα είναι άλλη μια πολύ θετική δράση στα πλαίσια της κινηματικής πληροφόρησης.

3)Η συγκρότηση ομάδας μαχητικού αντιφασισμού στις επιθέσεις ρατσιστών,φασιστών,μπάτσων και χούλιγκαν είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η ελευθερία της επιλογής να είναι ελεύθερη. Να σπάσουμε το φόβο. Η αντίθετη άποψη όσο κι ακραία να είναι από μη καθεστωτικά συμφέροντα αυτονόητα θα είναι πάντα πολύ σεβαστή. Ο διάλογος πάντα ισχυρό όπλο απέναντι στην μεσαία τάξη που έχασε τα βολεμένα της προνόμια και προσπαθεί να τα επανακτήσει ή να αναρριχηθεί σε υψηλότερα κλιμάκια της εξουσίας.

4) Οι συλλογικές ομάδες της γειτονιάς που θα δραστηριοποιούνται στην ανάκτηση των δημόσιων ελεύθερων χώρων και οι οργανωμένες δράσεις φροντίδας και προστασίας των χώρων αυτών από τα “αγκάθια”, νοσηρά φαινόμενα του καθεστώτος πχ παλιό κολυμβητήριο,πλατείες,πάρκα κτλ.

 Δεν χρειαζόμαστε την αστυνομία αν δεν ακολουθούμε τον δρόμο που προστάζει η δυσωδία της εξουσίας. Η αστυνομία είναι ένας θεσμός ταυτισμένος αντικειμενικά με τα συμφέροντα της εξουσίας, της μεγαλοκαπιταλιστικής τάξης. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, όπου γίνονται τέτοιες προσπάθειες οι πολύμορφοι κατασταλτικοί μηχανισμοί δημιουργούν σοβαρά εμπόδια και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι/ες να τα αντιμετωπίσουμε.

4) Η δημιουργία χώρων συσσιτίων-συλλογής ρούχων, φαρμάκων για άπορους,μετανάστες,χώρους για αστέγους, κοινωνικά ιατρεία  είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της προσπάθειας αυτής και θα πρέπει να δείξουμε ζήλο και προσήλωση σε κάθε μορφή συκοφάντησης και καταστολής.

Αυτά τα λίγα για αρχή

H πρώτη συνέλευση ανοιχτή αυτονόητα (όλες θα είναι ανοιχτές) θα γίνει στην πλατεία Παναχαικής,εκεί που κάποτε οι νεοναζιστές της χρυσής αυγής τόλμησαν να πατήσουν το πόδι τους δήθεν για ένα μνημείων Κύπριων.

Προς το παρών η διαμόρφωση της συλλογικότητας βρίσκεται σε δημιουργική φάση, κάνει τα πρώτα της βήματα.

Επίσης μέχρι να διαμορφωθεί η σελίδα κινηματικής πληροφόρησης μέσω κινηματικού παρόχου.

Εδώ- https://www.facebook.com/Acabantifaagiapatra-450728621786690/

Και βέβαια-- https://athens.indymedia.org/

https://www.indymedia.org/el/

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.

 

 

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License