Πάνω από 24 δισ. ευρώ ξοδεύουν οι Ευρωπαίοι για ναρκωτικά -Τα κέρδη του ναρκεμπορίου-Αφγανιστάν-Η.Π.Α-ο ρόλος της CIA/

Πάνω από 24 δισ. ευρώ ξοδεύουν οι Ευρωπαίοι για ναρκωτικά -Τα κέρδη του ναρκεμπορίου-Αφγανιστάν-Η.Π.Α-ο ρόλος της CIA

post image

 

 

Αφγανιστάν-Η.Π.Α{ Πηγή του 90% της ηρωίνης στον κόσμο}-ο ρόλος της CIA-https://athens.indymedia.org/post/1554486/

 

Πάνω από 24 δισεκατομμύρια ευρώ ξοδεύουν οι Ευρωπαίοι πολίτες στην αγορά παράνομων ναρκωτικών κάθε χρόνο, καθιστώντας το εμπόριο μία από τις πιο κερδοφόρε παράνομες δραστηριότητες των ομάδων οργανωμένου εγκλήματος. Η κάνναβη παραμένει το πιο δημοφιλές ναρκωτικό στην ευρωπαϊκή αγορά καταλαμβάνοντας το 38% ή 9 δισ. ευρώ συνολικά, με την ηρωίνη και την κοκαΐνη να ακολουθούν. Αυτά αποκαλύπτει έκθεση του ευρωπαϊκού κέντρου για τα ναρκωτικά και τον εθισμό σε αυτά, που παρουσιάστηκε την Τρίτη από την Κομισιόν.

«Είχαμε περιπτώσεις επιχειρηματικών εγκληματικών ομάδων που θα έστρεφαν τα χέρια τους από τη μία μέρα στην άλλη ή από τη μία εβδομάδα στην άλλη, ανάμεσα στη διευκόλυνση της διακίνησης μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών στη διακίνηση μεταναστών ή και το αντίστροφο», δήλωσε ο Ρομπ Γουεινράιτ από την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την έκθεση, το εμπόριο ναρκωτικών πλέον οργανώνεται μέσω Διαδικτύου και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού παρακολούθησης των ναρκωτικών και του εθισμού σε αυτά, λέει ότι πρόκειται για μία αγορά που εξελίσσεται ραγδαία. «Πέρυσι ανακαλύψαμε 100 νέες ψυχοδιεγερτικές ουσίες που σημαίνει σχεδόν 2 ουσίες την εβδομάδα. Εάν συγκρίνεις με 6, 8 ή 10 χρόνια πριν, δεν ήταν ούτε μία ουσία την εβδομάδα», είπε ο Αλέξις Γκούσντιλ.

Πολλά χρόνια μετά την πτώση των κατασχέσεων ηρωίνης, η έκθεση υπογραμμίζει μία ανησυχητική αύξηση της προσφοράς από το 2013 και μετά, που συνοδεύεται με μία πτώση της τιμής και μεγαλύτερη καθαρότητα. Τα εγκληματικά δίκτυα που κυριαρχούν στο εμπόριο ηρωίνης, προέρχονται από την Τουρκία, την Αλβανία και το Πακιστάν. [ Euronews ]

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License