Σαουδική Αραβία: εξεγείρονται μετανάστες εργάτες

Η διαδήλωση των μεταναστών εργατών έγινε στο πλαίσιο των 50.000 απολύσεων μεταναστών εργατών, στις οποίες έχει προχωρήσει ο όμιλος με συνολικό εργατικό δυναμικό 200.000 άτομα. Την Παρασκευή, η εταιρεία είχε δώσει στους απολυμένους εργάτες μόνιμη visa εξόδου για να φύγουν από τη χώρα, αλλά πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να φύγουν, ενώ άλλοι παραμένουν απλήρωτοι έως και έξι μήνες. Για αρκετές εβδομάδες, χιλιάδες μετανάστες εργάτες της εταιρείας οργανώνουν διαδηλώσεις στη Μάκα και τη Τζεντά. Μεταξύ των εργατών υπάρχουν μηχανικοί, εργάτες ατσαλιού, ξυλουργοί και τορναδόροι.

post image

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Saudi Gazzeteένα πλήθος απολυμένων μεταναστών εργατών του ομίλου Saudi Bin Laden, πυρπόλησε οχήματα της εταιρίας ύστερα από διαδήλωση που έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Η διαδήλωση έγινε μπροστά από τα γραφεία του ομίλου στη Μέκκα, όπου και πυρπολήθηκαν λεωφορεία.

Η διαδήλωση των μεταναστών εργατών έγινε στο πλαίσιο των 50.000 απολύσεων μεταναστών εργατών, στις οποίες έχει προχωρήσει ο όμιλος με συνολικό εργατικό δυναμικό 200.000 άτομα. Την Παρασκευή, η εταιρεία είχε δώσει στους απολυμένους εργάτες μόνιμη visa εξόδου για να φύγουν από τη χώρα, αλλά πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να φύγουν, ενώ άλλοι παραμένουν απλήρωτοι έως και έξι μήνες. Για αρκετές εβδομάδες, χιλιάδες  μετανάστες εργάτες της εταιρείας οργανώνουν διαδηλώσεις στη Μάκα και τη Τζεντά. Μεταξύ των εργατών υπάρχουν μηχανικοί, εργάτες ατσαλιού, ξυλουργοί και τορναδόροι.

Ο όμιλος Saudi Bin Laden ιδρύθηκε το 1931 και είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη Σαουδική Αραβία, με δραστηριοποίηση στον κλάδο των κατασκευών. Έχει χτίσει μεγάλα ξενοδοχεία, πανεπιστήμια, δρόμους, τούνελ και άλλα έργα υποδομών, ενώ είχε αναλάβει τα έργα επέκτασης στην ιερή πόλη της Μέκκα. Τον τελευταίο καιρό έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση λόγω της εμπλοκής στο ατύχημα που προκάλεσε 111 νεκρούς στο Μεγάλο Τζαμί της Μέκκα, λίγο πριν την έναρξη του ετήσιου θρησκευτικού προσκυνήματος Haj.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Arab News, οι κατασκευαστικές με έδρα τον Περσικό Κόλπο έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις χαμηλές τιμές πετρελαίου μιας και έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση των κρατικών χρηματοδοτήσεων στα έργα υποδομών.

Το σχόλιο μας:

Η καπιταλιστική ανάπτυξη, από όπου και αν προέρχεται, βασίζεται στην εκμετάλλευση και καταλήστευση της εργασίας. Οι μετανάστες εργάτες, κυρίως από την Μέση Ανατολή και την Ασία, ευθύνονται για τα κατασκευαστικά θαύματα στο Qatar, τη Σαουδική Αραβία και αλλού. Οι μεγάλες εταιρίες δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάνει η Ευρώπη Φρούριο, απλά από άλλο δρόμο. Αφού έχτισαν, φρόντισαν και καθάρισαν, οι μετανάστες εργάτες είναι αχρείαστοι. Βέβαια, όσα «πετροδόλαρα» και να υπάρχουν στη Σαουδική Αραβία, αυτό δεν εμποδίζει τα αφεντικά να ξαποστέλνουν απλήρωτους τους ανθρώπους, μεταφέροντας έτσι τις απώλειες της εταιρίας στους εργάτες . Το γεγονός πως οι μετανάστες εργάτες εξεγέρθηκαν στην καρδιά του θεοκρατικού καθεστώτος και κύριου χρηματοδότη του Ισλαμικού Κράτους, έχει πολλά να μας διδάξει για την συλλογική μας δύναμη, όταν αποφασίσουμε και επιλέξουμε να την εκφράσουμε στη βάση των κοινών μας ταξικών συμφερόντων.

Ρεσώ για τα καμένα λεωφορεία της Bin Laden Corp αναμένεται να ανάψουν οπαδοί της «ελεύθερης αγοράς» σε όλο τον κόσμο.

εκτυπώστε ή κατεβάστε σε PDF

πηγή αναδημοσίευσης-http://www.provo.gr/immigrant_workers_against_bin_landen_corp/(risinggalaxy)

 

*Διαβάστε κι αυτό να βγάλετε κάποια πρώτα συμπεράσματα για την σύμμαχο των Η.Π.Α στον πόλεμο...κατα της ""τρομοκρατίας""-Ανθρώπινα δικαιώματα και πετροδολάρια-Σαουδική Αραβία- αποκεφαλισμοί,βιασμοί,βουρδουλιές

https://athens.indymedia.org/post/1551268/   κι αυτό-9 έμποροι όπλων συμπονούν το λαό του Βελγίου-https://athens.indymedia.org/post/1556967/  

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License