Για την καταστολή της κατάληψης Περεσιάδου 8 στο Γαλάτσι

Για την καταστολή της κατάληψης Περεσιάδου 8 στο Γαλάτσι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΕΡΕΣΙΑΔΟΥ 8 ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ.

Το αριστερο-δεξιό κράτος, για άλλη μια φορά τίμησε και θυμήθηκε τις καταβολές του. 

Στις 21 Απριλίου 2016, και ώρα περίπου 12:30 η κατάληψη Περεσιάδου 8 δέχτηκε καταστολή από τις δυνάμεις της κρατικής ασφάλειας σε συνεργασία με καλοθελητές “ευηπόληπτους” πολίτες, ύστερα από μήνυση που κατατέθηκε από άτομο φερόμενο ως ιδιοκτήτη του κτηρίου. 

 

Για άλλη μια φορά, η κατασταλτική επιχείρηση, εναντίον της κατάληψης έγινε με κινηματογραφικό τρόπο, καθώς αποκλείστηκε όχι μόνο η είσοδος του κτηρίου αλλά και οι γύρω δρόμοι. Κάτοικοι και οχήματα που επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχονταν και εκφοβίζονταν από τους μπράβους της ομάδας ΔΙΑΣ και από ασφαλίτες οι οποίοι απαγόρευαν κάθε επαφή με το δρόμο αλλά και τη γειτονιά.

Οι “αρχές” εισέβαλλαν στην κατάληψη, ακολουθούμενοι τουλάχιστον από κλιμάκιο της σήμανσης, χωρίς να είναι εμφανής η παρουσία εισαγγελέα και κατέσχεσαν διάφορα αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τρεις σύντροφοι που βρέθηκαν λίγο αργότερα στο σημείο συνελλήφθησαν αμέσως από την ασφάλεια και οδηγήθηκαν στην Γ.Α.Δ.Α. όπου και τους αποδόθηκαν οι κατηγορίες της ρευματοκλοπής, της φθοράς και της διατάραξης οικειακής ειρήνης, ενώ παράλληλα αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρωνόταν απ’έξω.

Οι σύντροφοι το επόμενο πρωί πέρασαν από εισαγγελέα, όπου και κατέπεσε η κατηγορία της ρευματοκλοπής ενώ από την αυτόφωρη διαδικασία ορίστηκε δικάσιμος για τις 6 Δεκέμβρη ύστερα από απόφαση για την αναβολή της δίκης. 

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι η καταστολή προήλθε από την μήνυση του φερόμενου ως ιδιοκτήτη, αλλά έχει πολιτικές προεκτάσεις, όπως πολιτικές προεκτάσεις έχουν και οι επιθέσεις-εκκενώσεις άλλων αυτοργανωμένων εγχειρημάτων τις τελευταίες μέρες. 

 

20/4/2016 εκκένωση NoBorder Kitchen Τσαμάκια (Λέσβος)

22/4/2016 εκκένωση Στεγαστικής κατάληψης προσφύγων “Turtle Corner”

23/4/2016 εμπρησμός SoliCafe (Χίος)

 

 

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και σε όλα τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα

10 - 100 - χιλιάδες καταλήψεις , ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης σήψης

 

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Γαλατσίου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License