Α.Α.Σ.Α. Πολιτικό Πλαίσιο

Το πολιτικό πλαίσιο της Αντιεξουσιαστικής-Αντιφασιστικής Συνέλευσης Αμπελοκήπων

 Αποτελούμε κομμάτι της τοπικής κοινωνίας των Αμπελοκήπων που τάσσεται ενεργά ενάντια στην εκμετάλλευση και εξουσία ανθρώπου από άνθρωπο. Αντιμαχόμαστε με όλα τα απαιτούμενα από τις συνθήκες μέσα κάθε μορφή φασισμού/ρατσισμού/σεξισμού στην περιοχή μας και παντού.

 Θεωρούμε ότι ο φασισμός αποτελεί γέννημα-θρέμμα των εξουσιαστικών θεσμών και η καταπολέμησή του συνεπάγεται τον αδιάλλακτο αγώνα ενάντια στην αιτία που τον δημιουργεί. Γι αυτό αποτελούμε εξίσου τμήμα του ευρύτερου αθηναικού, πανελλαδικού και παγκόσμιου αντιφασιστικού-αντιεξουσιαστικού-αναρχικού-ελευθεριακού κινήματος.

 Στην συνέλευση συμμετέχουμε με την ατομική μας ιδιότητα, απαλλαγμένοι από εθνικές ή θρησκευτικές ταυτότητες. Επίσης, διαχωρισμοί που σχετίζονται με την καταγωγή, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ηλικία, τη σωματική/πνευματική κατάσταση, τη μόρφωση ή την κινηματική εμπειρία δε νοούνται στο εσωτερικό της συνέλευσης μας.

 Αφετηρία μας αποτελεί η παραγωγή αντιφασιστικού έργου (λόγου και δράσης) στην περιοχή μας χωρίς να περιορίζεται η δραστηριοποίησή μας στον αντιφασισμό και μόνο.

 Ως αναρχικοί/αντιεξουσιαστές αναγνωρίζουμε σαν απώτερο στόχο μας την απελευθέρωση όλων των καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων από κάθε μορφής κυριαρχία. Εκτός από την απελευθέρωση της καταπιεσμένης κοινωνικής τάξης, αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα της απελευθέρωσης κοινωνικών ομάδων που δέχονται καταπίεση επιπλέον της ταξικής εξαιτίας του φύλου, της καταγωγής, του σεξουαλικού τους προσανατολισμού ή της όποιας διαφορετικότητάς τους. Μια διαρκή επαναστατική διαδικασία που ξεπερνά τα διακυβεύματα της ταξικής επανάστασης στην οποία διατείνονται ότι στοχεύουν τα μαρξιστικά κινήματα και περιγράφεται από πολλούς/ες από εμάς με τον όρο “Κοινωνική Επανάσταση”.

 Αντιλαμβανόμαστε τον αντιφασιστικό αγώνα σαν αναγκαίο και αναπόσπαστο τμήμα αυτού του αγώνα και όχι αυτοσκοπό. Η διαλεκτική μας πορεία προς την απελευθέρωση περνάει από την πολύμορφη σύγκρουση με το φασισμό και τις εγγενείς του αντιλήψεις χωρίς όμως να εξαντλείται σ'αυτήν.

 Στόχος μας είναι η διάχυση του ελευθεριακού-αντιεξουσιαστικού λόγου και δράσης στην περιοχή, ενάντια στο δίπολο της δημοκρατικής ή φασιστικής εξουσίας. Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε ένα τμήμα του ευρύτερου κινήματος στην περιοχή, χτίζοντας διαλεκτικές σχέσεις με την ντόπια κοινωνία των καταπιεσμένων με την προταγματική μας δράση.

Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές κοινωνικού κανιβαλισμού όπου καταπιεσμένοι, ως άτομα ή ομάδες, καταπιέζουν, εκμεταλλεύονται ή βιαιοπραγούν ενάντια σε άλλους καταπιεσμένους.
Συμπεριφορές όπως εκδηλώσεις βίας οπαδών ενάντια σε άλλους οπαδούς, ντόπιων ενάντια σε μετανάστες, ενδοκινηματικές συγκρούσεις, εκμετάλλευση μεταναστών από ομοεθνείς τους, εμπόριο εξαρτησιογόνων ουσιών, ρουφιανιές ανάμεσα σε συναδέλφους  καθώς και άλλες εκφάνσεις κοινωνικού κανιβαλισμού μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους/ες.

 Επιδιώκουμε το σπάσιμο της κυριαρχίας κάθε μορφής φασιστικών αντιλήψεων οποιασδήποτε προέλευσης στην περιοχή μας, όπου αυτή εμφανίζεται εντονότερα και το ξεσκέπασμα της φασιστικής προπαγάνδας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αφήνουμε στο απυρόβλητο της πολεμικής μας τη δημοκρατική εξουσία.

 Επιζητούμε την ισότιμη συνεργασία με άλλες συνελεύσεις/στέκια/συλλογικότητες, κοινωνικού ή πολιτικού χαρακτήρα, στην περιοχή μας ή οπουδήποτε δραστηριοποιείται το κίνημα, με τις οποίες μοιραζόμαστε κοινούς στόχους, κοινή θεώρηση και συμφωνούμε σε κοινή δραστηριοποίηση.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License