Κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία στα Πετράλωνα 23 Απριλίου

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 23 Απριλίου στον ΗΣΑΠ Πετραλώνων, 12μμ. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό.

Ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 στην περιοχή της Αμφιάλης, στο Κερατσίνι, ο Παύλος Φύσσας (Killah P) αντιφασίστας και κάτοικος της περιοχής δέχτηκε δολοφονική επίθεση με μαχαιριές στη κάρδια από ομάδα φασιστών. Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, παρακολουθούσαν τη συμπλοκή και δεν παρενέβησαν, παρά μόνο όταν ο Παύλος είχε ήδη μαχαιρωθεί. Ο Παύλος ήταν αυτός που κατέδειξε το δολοφόνο του, Γιώργο Ρουπακιά, ο όποιος και συνελήφθη. Ο Ρουπακιάς μετά την αποφυλάκισή του μένει, φρουρούμενος από μπάτσους, στην περιοχή του Ταύρου (Θράκης 4).

«Δεν πολεμάμε τον φασισμό μαζί με την κυβέρνηση αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί πραγματικά τη συντριβή του φασισμού, γιατί η αστική τάξη είναι αναγκασμένη να προσφεύγει σε αυτόν όταν βλέπει την εξουσία να της γλιστρά από τα χέρια.»

Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι

Το ίδιο κράτος που χτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης, που βασανίζει και σκοτώνει σε αστυνομικά τμήματα, που πνίγει μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο και όσους καταφέρουν να επιζήσουν τους συλλαμβάνει και τους απελαύνει, που εκμεταλλεύεται και εξαθλιώνει τους από τα κάτω, δεν μπορεί να μιλάει για το νεοναζιστικό φαινόμενο και την πάταξή του.

Ο αντιφασιστικός αγώνας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα των από τα κάτω για κοινωνική και ταξική απελευθέρωση. Δεν διεξάγεται στα κοινοβούλια-στα κομματικά γραφεία-στις δικαστικές αίθουσες. Αντίθετα, εκεί εκτρέφεται και στηρίζεται από το κράτος και το κεφάλαιο ως το όπλο για την επιβολή τους επάνω στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους. Ο αντιφασιστικός αγώνας διεξάγεται στους δρόμους, στις σχολές και τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, τις πλατείες και τα γήπεδα, από τους ίδιους τους καταπιεσμένους συλλογικά, αυτοοργανωμένα, αντιιεραρχικά, με τα μέσα που ίδιοι επιλέγουν.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών για ένα κόσμο ισότητας-αλληλεγγύης-ελευθερίας

Αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 23 Απριλίου στον ΗΣΑΠ Πετραλώνων, 12μμ

 

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

vogliamotutto.espivblogs.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License