ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ*ΒΟΞ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA.

Βοξ στα λατινικά, σημαίνει Φωνή. Πάρτε το όλοι απόφαση, δε θα μας φιμώσετε.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ*ΒΟΞ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA.

 

Είναι αλήθεια ότι δεν μας προκάλεσε καμιά έκπληξη το γεγονός, ότι ο γνωστός ευφάνταστος ''παπαγάλος'' της Ασφάλειας και αρθρογράφος του Βήματος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ξαναχτύπησε με άλλο ένα σενάριο-υπερπαραγωγή σχετικά με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, και ιδιαίτερα με το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Βοξ, και την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

Είναι αλήθεια επίσης ότι αναρωτηθήκαμε για το κατά πόσο αξίζει τον κόπο, να ασχοληθούμε με τον απίστευτο αχταρμά δήθεν πληροφοριών-διαρροών, που συνθέτουν το αποκαλούμενο από τον ίδιο και την εφημερίδα για την οποία εργάζεται ''ρεπορτάζ'', μιας και η συχνότητα με την οποία εμφανίζονται τέτοια ''ρεπορτάζ'', καταντά κουραστική ακόμα και για τον πιο φανατικό αναγνώστη αστυνομικών μυθιστορημάτων.

Ομολογούμε ακόμα ότι ο χαρακτηρισμός του Ρουβίκωνα, ως ''επιχειρησιακού βραχίονα κατειλημμένου κτιρίου που λειτουργεί ως καφέ'', που ακούστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega δια στόματος της γνωστής δαιμόνιας αστυνομικής ρεπόρτερ Μίνας Καραμήτρου, μας χάρισε άφθονο γέλιο. Φανταζόμαστε ότι μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού θα απόρησε με το γεγονός ότι μια καφετέρια έχει ανάγκη από...επιχειρησιακό βραχίονα.

Πέρα όμως από την πλάκα...

Δεν μας ενδιαφέρει αν ο σκοπός των συγκεκριμένων ''διαρροών'' είναι να ρίξουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα για λογαριασμό της Ασφάλειας, ή να δώσουν από τώρα διαπιστευτήρια στην επερχόμενη κυβέρνηση του κυρίου Κούλη, μιας και σχεδόν ευθυγραμμίστηκαν χρονικά με τις επερωτήσεις της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, ενώ το ''ρεπορτάζ'' της Καραμήτρου, ήταν διανθισμένο και με δηλώσεις Κικίλια.

Φυσικά και δεν θα απαντήσουμε στο κομμάτι εκείνο που αφορά στην αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας. Οι σύντροφοι είναι απόλυτα ικανοί να απαντήσουν οι ίδιοι, αν κι εφόσον κρίνουν ότι χρειάζεται.

Φυσικά και δεν είμαστε ένα απλό ''καφέ'', αλλά ένα αντιεξουσιαστικό κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο. Φυσικά και έχουμε ''επιχειρησιακό βραχίονα'', κι αυτός δεν είναι άλλος, από τους δεκάδες συντρόφους και συντρόφισσες που μας στηρίζουν, από τον κόσμο της γειτονιάς των Εξαρχείων που μας εμπιστεύεται, από τον κόσμο του αγώνα συνολικότερα, που παρευρίσκεται στο Βοξ καθημερινά. Και είναι αυτοί οι λόγοι, που μας φέρνουν σε ευθεία αντιπαράθεση με κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, με την κάθε Καραμήτρου να τους σιγοντάρει. Τελικά για ποιον δουλεύει η συγκεκριμένη κυρία; α) Για το Mega; β) Για την Ασφάλεια; γ) Για τον Κυριάκο; δ) Για την μαφία; ε) Όλους τους παραπάνω;

Φυσικά και συμμετείχαμε στην πορεία ενάντια στις μαφίες και το ναρκεμπόριο, όπου μέρος της περιφρούρησης ήταν ένοπλο. Και συμμετείχαμε, γιατί ενώ παρουσιάζεται ως ακλόνητη βεβαιότητα ότι εμείς κρατούσαμε τα όπλα, γεγονός που ο κάθε Λαμπρόπουλος ούτε ξέρει, ούτε και θα μπορούσε να γνωρίζει, αποσιωπάται το γεγονός που και ξέρει, και οι πάντες το γνωρίζουν: Ότι δηλαδή τρία μέλη της κατάληψής μας ήταν αυτά, που παραλίγο να δολοφονηθούν από τους ναρκέμπορους.

Και όχι μόνο το αποσιωπά, αλλά στοχοποιεί εκ νέου τον έναν εκ των τριών συντρόφων μας που δέχτηκε την επίθεση, βάζοντας ολίγον από την πλούσια κινηματική του δράση, ολίγον από ένοπλο, και ξανά, και ξανά, υποθέσεις για τις οποίες έχειαπαλλαγεί ή έχουν μπει στο αρχείο, όπως η δίωξη για την περιβόητη υπόθεση ''πολιτοφυλακή με τις καραμπίνες'', με την οποία δίωξη γέλαγε ακόμα και ο ανακριτής. Τελικά για ποιον δουλεύει ο κύριος Λαμπρόπουλος; α) Για το Βήμα; β) Για την Ασφάλεια; γ)Για τον Κυριάκο; δ) Για την μαφία; ε) 'Ολους τους παραπάνω;

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι είμαστε στοχοποιημένοι από δέκα μεριές: Από το κράτος, και το βαθύ κράτος. Από την αστυνομία και τους παρακρατικούς, φασίστες και μαφιόζους. Νουάρ μυθιστορήματα σε εφημερίδες, και τρομολαγνικά σίριαλ σε δελτία ειδήσεων, ούτε μας φοβίζουν, ούτε και μας λένε κάτι καινούριο.

Βοξ στα λατινικά, σημαίνει Φωνή. Πάρτε το όλοι απόφαση, δε θα μας φιμώσετε.

 

Κ*ΒΟΞ

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License