Εκδήλωση για τα ελευθεριακά σχολεία

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016 στο Κ*ΒΟΞ (Αραχώβης και Θεμιστοκλέους)

post image

Προβολή του ντοκυμαντέρ "Schools of Trust", ανεξάρτητης παραγωγής του 2015, όπου εξερευνούνται οι εμπειρίες εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών που φοιτούν σε ελεύθερα σχολεία στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αγγλία, το Ισραήλ και το Πουέρτο Ρίκο. Συνεντεύξεις από νευροεπιστήμονες, παιδοψυχολόγους, επιστήμονες της εκπαίδευσης κ.α. φωτίζουν πτυχές του πώς συντελείται η μάθηση, αποδεικνύοντας ότι το σχολείο, όπως το ξέρουμε, καταφέρνει να μας απομακρύνει από αυτή, παρά να μας φέρνει κοντά της.

Τι σημαίνει οι αποφάσεις να παίρνονται από τη γενική συνέλευση του σχολείου, όπου οι μαθητές έχουν ίσο δικαίωμα ψήφου με τους ενήλικες;

Τι γίνεται όταν τα παιδιά πηγαίνουν μόνο στα μαθήματα που επιλέγουν;

Όταν δεν υπάρχουν βαθμοί, ποιο είναι το κίνητρο των μαθητών;


Θα ακολουθήσει συζήτηση με εκπαιδευτικό σε ελεύθερο σχολείο, ενώ θα αναφερθεί και η κατάσταση των ελληνικών δημόσιων σχολείων και οι διάφορες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=pfHrgRITnVM

Εικόνες:

από @ 07/04/2016 10:16 μμ.


Για: Schools of Trust (A documentary about democratic schools)

Το φιλμ πραγματεύεται τον τρόπο λειτουργίας των λεγόμενων «Δημοκρατικών Σχολείων».

Όλα αυτά τα «Δημοκρατικά Σχολεία» συμμετέχουν στoν σύνδεσμο διαφόρων ΜΚΟ με την επωνυμία EUDEC, με σκοπό να προωθηθεί η Δημοκρατική Παιδεία στην Ευρώπη ως ένα απλό, φυσικό, λειτουργικό, το λογικότερο μοντέλο εκπαίδευσης για κάθε δημοκρατική κοινωνία... Ο EUDEC συναπαρτίζεται από άτομα, σχολικές δομές, «νεοφυή εγχειρήματα» και κυρίως θεσμούς ανά την Ευρώπη.

http://en.schoolsoftrust.com/story

http://www.eudec.org/EUDEC+represents

http://www.eudec.org/tiki-newsletter_archives.php?nlId=3&offset=0&sort_mode=sent_desc&editionId=186

Το σκεπτικό ίδρυσης και η λειτουργία αυτών των εκπαιδευτικών δομών που υπηρετούν τη Δημοκρατία, τους κατά τόπους Θεσμούς και τα οριζόμενα από το Σύνταγμα κάθε κράτους, όπως και οι πάγιοι χορηγοί τους, μαρτυρούν ότι δεν είναι «ελεύθερα» σχολεία με την ελευθεριακή έννοια. Συνεπώς, δεν μιλάμε για 'ελευθεριακά σχολεία' όπως διατυπώνεται στον τίτλο της ανάρτησης.

συντροφικά

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License