Για την Αεροπειρατία

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μάθουμε τι συνέβη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μάθουμε τι συνέβη. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σημεία στην κυρίαρχη μιντιακη αφήγηση που μπορούμε να σχολιάσουμε, αν κάνουμε πέρα δώθε την καλοκουρδισμένη ελαφρότυτα που καλύπτει τα πάντα. 

Α) Ο αεροπειρατής ζήτησε να πάει Τουρκια- δεν φτάναν τα καυσιμα -έφταναν μέχρι την κύπρο. 

Τα ΜΜΕ λένε πως έκανε την αεροπειρατία για να δει την πρώην του γυναίκα. 

Β) Ο αεροπειρατής ζήτησε να βγουν απο τις αιγυπτιακές φυλακες 83 γυναίκες κρατούμενοι. Στο 4σέλιδο κείμενο του κάνει πολιτική ανάλυση κατάστασης στην Αίγυπτο.

Τα ΜΜΕ λένε πως ήταν ασταθούς ψυχολογίας άνθρωπος ο οποίος έκανε παράλογες απαιτήσεις. 

Μήπως όμως έχουμε μπροστά μας ένα αποστάτη του δικτατορικού μεν, υπερ-φιλοδυτικου δε, καθεστώτος του Σισι; Μηπως επειδή ο Σισι είναι φιλος της Δυσης τα μίντια προσπάθησαν να μην του γρατσουνίσουν την εικόνα; Τα κίνητρα του ήταν πολιτικά, όμως οι μύλοι των Μιντια, τα κονιορτοποιήσανε. 

α

από @ 31/03/2016 12:14 πμ.


έχεις δει κανέναν αεροπειρατή να φωτογραφίζεται με τους επιβάτες; ο άνθρωπος μάλλον δεν ήταν καλά, τι το ψάχνεις τώρα;

 

http://images.watchit.gr/?h=738&w=600&src=http://www.newsit.gr/files/Image/2016/03/29/AIRPLANE/PLH4.jpg

από AirJuntaMilitar 31/03/2016 3:38 πμ.


Δε πετάει κανένα αεροπλάνο πάνω από θάλασσα με καύσιμα μόνο να φτάσει στον προορισμό του, πετάει με τόσα καύσιμα ώστε να μπορεί να πάει και να γυρίσει. Τα προηγούμενα χρόνια λόγω επικινδυνότητας ατόμων-επιβατών σε πτήσεις της ΒΑ/AF/LH αεροπλάνα πάνω απ'τον Καναδά ειδοποιήθηκαν να γυρίσουν πίσω στην Ευρώπη γιατί δεν τους δινόταν η άδεια προσγείωσης στις ΗΠΑ. Είναι φως φανάρι ότι τα μίντια δεν ήθελαν να αναφερθούν στα χαρακτηριστικά του αεροπειρατή, δεν ταίριαζε στην ατζέντα της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, και το έθαψαν το θέμα. Η φιλο-Ισραηλινή αντεξέγερση στην Αίγυπτο είναι υπό προστασία και τα ανθρώπινα διακαιώματα έχουν πάει κατά διαόλου. Τι θα πει ψυχολογική αστάθεια, δηλαδή οι καμικάζι τζιχαντιστές είναι ψυχολογικά σταθερότεροι; Αυτοί που τίναξαν τα αρχαία στην Παλμίρα είχαν εξιτήριο απ'το Δρομοκαϊτιο; Όποιοι δεν είναι ψυχολογικά ασταθής να σηκώσουν τα χέρια τους. Όλοι αυτοί που αυτοκτονούν τα τελευταία χρόνια πάσχουν από ψυχολογική αστάθεια.

α

από @ 31/03/2016 1:27 μμ.


εδώ θα βρεις και άλλες φωτογραφίες και βίντεο

 

http://www.newsit.gr/kosmos/Allos-gia-selfie-me-ton-aeropeirati-Eixe-vgalei-kai-mia-aerosynodos/597151

 

τώρα αν εσύ νομίζεις ότι αυτός που αφήνει επιβάτες χαμογελαστούς να βγάζουν φωτογραφίες μαζί του είναι κανονικός αεροπειρατής τι να πω; μάλλον έχω μπλέξει με συνομοσιολόγο οπότε καλή συνέχεια, πάω πίσω στην μασονική στοά μου.

 

 

από @ 31/03/2016 4:16 μμ.


Δεν περνάς όπλα/πυρομαχικά/ναρκωτικά/οτιδήποτε μετά το gate χωρίς τη βοήθεια κάποιου μπάτσου.

από μμ 31/03/2016 10:08 μμ.


Το ότι δεν ήταν "κανονικος" ή ήταν λιγο "τρελός", από που βγαίνει; επειδή δεν ήταν μοχθηρός σαν αεροπειρατής; δεν θα πήγε μάλλον σε σχολή αεροπειρατών. Δεν το είχε ξανακάνει και ένας αφελής και καλός άνθρωπος, ξέρει πως το να βγάλει φώτο δεν θα του χαλάσει την αεροπειρατεία, γιατί οχι; Αλλά και πάλι δεν βλέπω πως όλα αυτά έχουν να κάνουν με το θέμα, πως έκανε ότι έκανε για να ξεμπροστιάσει το καθεστώς Σισι, την στιγμή που εσύ πίσω απο την ασφάλεια της οθόνης σου δεν του δίνεις άδεια για να εξεγερθεί.

Τους επαναστάτες πάντα τους έλεγαν λίγο τρελούς. 

από @ 01/04/2016 4:03 μμ.


Πρέπει να έχεις πάει σε σχολή αεροπειρατών για να ξέρεις ότι όταν δεν έχεις κανονική βόμβα πάνω σου δεν αφήνεις να σε πλησιάσουν μήπως σε πάρουν χαμπάρι; Ή μήπως σε ακινητοποιήσουν; Πες μου μία αεροπειρατία που να έχουν πάρει οι "όμηροι" τον τύπο που απειλεί να τους σκοτώσει στο ψιλό και να γελάνε μαζί του. Αλλά εδώ έχουν βαφτιστεί επαναστάτες ο κάθε μαφιόζος και ο κάθε ένας που πετάει μια στρακαστρούκα, στον χειρότερο αεροπειρατή έβερ θα κολήσουν μερικοί;

από μμ 01/04/2016 11:12 μμ.


Λίγο στερεοτυπική εικόνα εχεις για τους αεροπειρατές, τι σου κάνει το χολιγουντ ε;

από Λέσλι Νίλσεν 02/04/2016 4:36 μμ.


ναι η αλήθεια είναι ότι για χολιγουντιανή φαρσοκωμωδία ήταν καλό το σκηνικό.

από μμ 20/05/2016 11:39 πμ.


Ο Σελιχ Μουσταφά Ελντιν προσπαθεί να βρει τρόπο να φωνάξει τις θέσεις του, σήμερα τις εγραψε πάνω στην μπλούζα του και επειδη θα εμφανιζόταν στο δικαστήριο, θα γινόντουσαν γνωστές. 

Το κυπριακό κράτος ομως είχε αντίθετη άποψη, δεν πρέπει να γίνουν γνωστές οι πολιτικές του θέσεις και ετοιμάζεται να τον στείλει στην Αίγυπτο σε μια κατάφορη παραβίαση ανθρωπινων δικαιωμάτων. 

http://www.sigmalive.com/news/local/333458/paratragouda-sti-diki-ekdosis-tou-aigyptiou-aeropeirati

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License