Η Δυτική Παπούα είναι το δυτικό μισό του νησιού της Νέας Γουινέας, που συνορεύει με την ανεξάρτητη χώρα της Παπούα Νέας Γουινέας. Απέχει μόλις 200 χιλιόμετρα βόρεια της Αυστραλίας. Η γη αποτελείται από ένα μεγάλο ορεινό εσωτερικό,  πεδινά δάση, μεγάλες περιοχές παράκτιων βάλτων μαγκρόβια και περιβάλλεται από πολυάριθμα μικρά νησιά και κοραλλιογενείς υφάλους.
Από τις πρώτες ημέρες της ινδονησιακής κατοχής, οι άνθρωποι και η γη της Δυτικής Παπούα τελούν υπό ανηλεή επίθεση. Σε μια προσπάθεια να ελέγξει την Παπούα, και να διεκδικήσει τη γη για να ανοίξει ο δρόμος για την εξόρυξη των πόρων, ο ινδονησιακός στρατός έχει συστηματικά δολοφονήσει, βιάσει και βασανίσει άνθρωπους σε αριθμούς που θα αποτελούσε μια γενοκτονία.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, η Ινδονησία έχει πραγματοποιήσει ένα έργο κοινωνικής μηχανικής σε μαζική κλίμακα στην Δυτική Παπούα με τη μετεγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από όλη την Ινδονησία για να ζήσουν σε καταυλισμούς στα κομένα δάση της Δυτικής Παπούα. Το πρόγραμμα της μετενγκατάστασης έχει από καιρό επικριθεί έντονα και έφερε προβλήματα τόσο για τον γηγενή πληθυσμό όσο και τους "εποίκους".


Εικόνα από τις 17/03/2016  Ένα από τους χειρότερους λόγους  που επέβαλαν την μετατόπιση και τη δολοφονία χιλιάδων ανθρώπων είναι για να ανοίξει ο δρόμος για την γιγαντιαία αμερικανική επιχείρηση ορυχείων Freeport, και το μεγαλύτερο ορυχείο χρυσού στον κόσμο, η οποία έχει μετατρέψει ένα ιερό βουνό σε έναν κρατήρα και δηλητηρίασε το τοπικό σύστημα του ποταμού.


Η Ινδονησία ελέγχει την Δυτική Παπούα επιθετικά και με βιαιότητα και δεν επιτρέπει την παρουσία δημοσιογράφων, διπλωματών και εργαζόμενων οργανώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Η West Papua είναι  από τις μεγαλύτερες και βαρύτερα φορολογούμενες περοχές της Ινδονησίας. Πολλές χώρες κάνουν τα στραβά μάτια σε όσα συμβαίνουν στη Δυτική Παπούα λόγω των δικών τους οικονομικών συμφερόντων στην χώρα.
Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει την εκμετάλλευση και  τη γενοκτονία και εξηγεί το λόγο που πολλές χώρες παραμένουν σιωπηλές μπροστά σε αυτο το διαρκές έγκλημα.

 
https://youtu.be/rbHQiCSFLzs

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License