Και ενώ η ντόπια κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ - ΑΝ.ΕΛ τα έχει βρεί και συνεργάζεται με την Τουρκική  στην "επίλυση" του μεταναστευτικού προβλήματος και παράλληλα επιθημεί περισσότερες επιχειρηματικές ανταλλαγές και συμφωνίες με αυτήν, το Τουρκικό κράτος προχωρεί σε
"Επείγουσες υποχρεωτικές  απαλλοτρίωσεις" σε Sur και Silopi.


Στον απόηχο των γενοκτονικών επιθέσεων στη Sur και Silopi, το ΑΚΡ αρπάζει τώρα τα σπίτια των ανθρώπων με βάση  διαταγές  «απαλλοτρίωσης».
Το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο εξέδωσε διάταγμα για "επείγουσες απαλλοτριώσεις" στην περιοχή της Sur στην πόλη Αμέντ (Ντιαρμπακιρ) και στην  Silopi της Şırnak . Το διάταγμα «απαλλοτρίωσης», που σημαίνει κατάσχεση των σπιτιών των ανθρώπων στην πραγματικότητα, δημοσιεύτικε στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης.
Οι γειτονιές της, Sur  Abdaldede, Alipaşa, Cemal Yılmaz, Camiikebir, Cevatpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, İnönü, İskerderpaşa, Lalebey, Malikahmet, Özdemir, Süleymangazi, Savaş, Şemhane και Ziyagökalp συμπεριλμβάνονται στην απόφαση . Με το ίδιο διάταγμα, η γειτονιά του κέντρου και η περιοχή Köşkler της Yenişehir περιλαμβάνονται στις υποχρεωτικές αυτές απαλλοτριώσεις
Απαγόρευση της κυκλοφορίας ανακοινώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2015 στις γειτονιές Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz and Savaş του δήμου  της Sur. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι ακόμα σε ισχύη, παρά τη δήλωση του κυβερνείου του Diyarbakır για αναστολή της επιβολής της. Οι μεγάλες πόρτες στα τοίχη  του ιστορικού κέντρου της πόλης που ανοίγουν προς τις γειτονιές έχουν αποκλειστεί από μεγάλες πλάκες από σκυρόδεμα, οι άνθρωποι που ζουν στις περιοχές  όπου η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν έχει επιβληθεί, πρέπει να περάσουν από τους ελέγχους ταυτότητας και ποινικού μητρώου κατά την είσοδο και την έξοδο.
Στην πόλη του Silopi, θα υπάρξουν απαλλοτριώσεις στις γειτονιές  Barbaros, Başak, Cudi, Karşıyaka, Harun Boy και Yeşiltepe.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε στο Silopi στις 16 Δεκεμβρίου και έχει μερικώς αρθεί στις 19 Ιανουαρίου για  τις πρωινές ώρες. Αλλά ο αποκλεισμός του στρατού και της αστυνομίας στην περιοχή παραμένει.
Στρατιωτικές επιχειρήσεις και συγκρούσεις στην Silvan, την Nusaybin, και την Gever

 
Σήμερα το πρωί o τουρκικός στρατός ξεκινήσε μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στις αγροτικές περιοχές της πόλης της  Σιλβάν στην επαρχία του  Αμέντ (Ντιαρμπακίρ). Στις επιχειρήσεις συμετέχουν ελικόπτερα και αναφορές λένε οι χωρικοί κατευθήνονται με τα πόδια  στην περιοχή των επιχειρήσεων για να  λειτουργήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες.
Άγριες συγκρούσεις συνεχίζονται από χθες το βράδυ στην περιοχή  Nusaybin της Mardin, όπου οι επιθέσεις από τις κρατικές δυνάμεις έχουν ενταθεί μετά την επιβολή «απαγόρευσης της κυκλοφορίας".
Οι γειτονιές που υπερασπίζουν οι Μονάδες  Πολιτικής Άμυνας YPS και YPS JIN αντιστάθηκαν στις επιθέσεις.
Όντας στην 12η ημέρα σε κατάσταση πολιορκίας στην Nusaybin, οι κρατικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις γειτονιές με βαριά όπλα μέχρι τις πρώτες πρωινές σήμερα. Οι Τουρκικές δυνάμεις  προσπαθούν να εισέλθουν στις γειτονιές, όπου οι μαχητές των YPS και YPS JIN  συνεχίζουν να αντέχουν απέναντι στην έντονη επίθεση, κάνοντας τον Τουρκικό στρατό να  υποχωρήσει αρκετές φορές λόγω της λαϊκής αντίστασης.
Μετά την αποτυχία να μπούν στις γειτονιές, οι κρατικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθηθούν με την κατεδάφιση σπιτιών με  πυρά πυροβολικού και τεθωρακισμένων, μετατρέποντας τα περισσότερα σπίτια σε ερείπια.
Τουλάχιστον 7 άντρες των ειδικών επιχειρήσεων σκοτώθηκαν στην  Nusaybin τις τελευταίες δύο ημέρες.
    Στην περιοχή Gever του Χακάρι, όπου η λαϊκή αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις των κρατικών δυνάμεων διαρκεί για 13 ημέρες τώρα, οι βομβαρδισμοί εναντίον των γειτονιών της αυτοδιοίκησης έχουν επαναληφθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Οι γειτονιές του Dıze, Güngör, Orman, Eski Kışla and Cumhuriyet, οι οποίες είναι υπό τον έλεγχο των Μονάδων  Πολιτικής Άμυνας YPS και YPS-Jin,  βομβαρδίστηκαν  από τεθωρακισμένα άρματα μάχης.
Πολλά σπίτια πήραν φωτιά, ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, και πυροσβεστικές μονάδες παρεμποδίστηκαν από τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων να κατασβέσουν τις φωτιές.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License