Τουρκία: Επίθεση στο στρατιωτικό φυλάκιο Mermer με δεκάδες νεκρούς Τούρκους στρατιώτες.


 

Το στρατιωτικό φυλάκιο του  Mermer βρίσκεται στο δρόμο μεταξύ Αμέντ και την περιοχή  Lice και έγινε στόχος επίθεσης  γύρω στις 22:00 χθες το βράδυ.
Οι αναφορές που έρχονται απο την περιοχή είναι  ότι ο σταθμός έχει ισοπεδωθεί μετά από οταν ένα παγιδευμένο όχημα εξερράγη ανάμεσα στα κτίρια της στρατιωτικής εγκατάστασης.
Το μπροστινό κτίριο, το κτίριο διοικητικού ελέγχου, η καφετέρια, και κοιτώνες αξιωματικών στο σταθμό έχουν όλα  καταστραφεί ολοσχερώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στη σκηνή μετά την έκρηξη της βόμβας, ενώ οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά μόλις 30 λεπτά αργότερα.
Τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή  αναπτήχθηκαν στο χωριό Mermer μέχρι νωρίς το πρωί. Ενώ τα σημεία εισόδου και εξόδου του χωριού έχουν επίσης μπλοκαριστεί, και πλήρη απαγόρευση των μέσων ενημέρωσης έχει επιβληθεί σε κάθε αναφορά για το περιστατικό.
Ο παλιός σταθμός της χωροφυλακής φέρεται να είχε  διατεθεί για τους άντρες των Ειδικών Ομάδων Επιχειρήσεων  γνωστές ως Joh από τον περασμένο Αύγουστο. Ενώ  50-60 στρατιώτες παραμένουν συνήθως στο σταθμό υπό τις συνήθεις συνθήκες,  λέγετε ότι ο αριθμός των στρατιωτών στο φυλάκιο ήταν πολύ υψηλότερος χθες κατά τις πρόσφατες ενισχύσεις και αναπτύξεις.
Ο σταθμός Mermer πραγματοποιήθηκε για να λειτουργήσει ως έδρα της JİTEM (Μονάδα Χωροφυλακής Πληροφοριών και Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας ) στα σκοτεινά χρόνια της δεκαετίας του '90.
Ενώ το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε 3 νεκρούς και 24 τραυματίες στρατιώτες, ως αποτέλεσμα της χθεσινής επίθεσης, τοπικές πηγές αναφέρουν ότι τα τουρκικά στρατεύματα υπέστησαν πολλά περισσότερα θύματα, και μιλούν για  30 νεκρούς.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο σταθμός δέχθηκε επίθεση απο  πυρά βαρέως οπλισμού για μισή ώρα μετά την έκρηξη. Ενώ χρειάστηκαν περίπου 30 λεπτά για να σβηστείη φωτιά στον σταθμό.
Το φυλάκιο έχει καλυφθεί τρυγύρω με ένα τεντωμένο μουσαμά για να μήν υπαρχουν εικόνες και ο δρόμος Αμέντ-Bingöl έχει κλείσει στην κυκλοφορία.
Το ένοπλο τμήμα του ΡΚΚ, HPG δεν έχει κάνει ακόμα καμία δήλωση σχετικά με το περιστατικό.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License