Το Κουρδικό PKK καταδικάζει την έκρηξη και στόχευση αμάχων στην Κωνσταντινούπολη


Sulaimani, περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν, - H KCK, η πολιτική ένωση ομπρέλα των Κουρδικών κοινοτήτων  στην οποία εντάσετε και αναφέρετε και το PKK,  καταδίκασε την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο που σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε 36 άλλους.
 Η  KCK εξέδωσε δήλωση μετά την επίθεση λέγοντας ότι είναι ενάντια στην στόχευση και τη δολοφονία αμάχων.
"Η Συμπροεδρία εκφράζει, επίσης, τα συλλυπητήρια της και τις ευχές της στις οικογένειες των αμάχων που σφαγιάστηκαν στην Κωνσταντινούπολη», ανέφερε η δήλωση.
Η KCK δήλωσε περαιτέρω ότι στέκεται ενάντια στην σφαγή των αμάχων, χαρακτηρίζοντάς την ως έγκλημα.
"Η συν-Προεδρία υπενθύμισε την προσήλωσή της στην συμμόρφωση με τη Σύμβαση της Γενεύης για τον πόλεμο και δήλωσε ότι οι αντάρτες του Κουρδικού αγώνα για την ελευθερία θα συνεχίσουν να ενεργούν εντός των ορίων της σύμβασης αυτής," ανέφερε η δήλωση.
Ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τον εαυτό του και άλλους τέσσερις σε μια κεντρική εμπορική και τουριστική περιοχή της Κωνσταντινούπολης στην τέταρτη τέτοια επίθεση στην Τουρκία φέτος.
Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση, η οποία αποτελεί έργο του ΙΣΙΣ σύμφωνα με τις Τουρκικές αρχές καθώς έχει ανανωρηστεί ο βομβιστής αυτοκτονίας.
Τα Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν (ΤΑΚ), μια ριζοσπαστική Κουρδική οργάνωση, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας της 13η Μαρτίου που σκότωσε 35 ανθρώπους στην Άγκυρα.
Ορισμένοι παρατηρητές λένε ότι υπάρχει ισχυρή απόδειξη ότι ΤΑΚ είναι μια ομάδα που διασπάστηκε με επικεφαλής διοικητές που έχουν διαχωριστεί από το PKK, λόγω της δυσαρέσκειας τους με την τακτική του, κατά τα πρώτυπα της διάσπασης  του Real IRA και του IRA.
Το PKK αρνείται κάθε σύνδεση με την ΤΑΚ.
Το ΡΚΚ πήρε τα όπλα το 1984 εναντίον του τουρκικού κράτους, το οποίο εξακολουθεί να αρνείται τη συνταγματική ύπαρξη των Κούρδων, για να πιέσει για μεγαλύτερη αυτονομία για την κουρδική μειονότητα, που φτάνει περίπου τα  22,5 εκατομμύρια ενός συνόλου πληθυσμού 78 εκατομμυρίων της χώρας.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License