Τουρκικές αρχές διατάσουν την εκκένωση κουρδικής πόλης  εν μέσω στρατιωτικής επιχείρησης

Οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και η αστυνομία διέταξαν τους  κατοίκους της Κουρδικής πόλης Yuksekova να την εκκενώσουν εν μέσω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επιχείρησης, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ την Παρασκευή.
Η επιχείρηση των δυνάμεων  ασφαλείας της τουρκίας εναντίον των μαχητών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ),  είναι σε εξέλιξη σε αρκετές γειτονιές της Γιουκσέκοβα στη νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι.
Η ανακοίνωση  πραγματοποιήθηκε διαμέσου μεγαφώνων που είχαν τοποθετηθεί  σε τεθωρακισμένο όχημα που κυκλοφορούσε γύρω από την πόλη αργά την Πέμπτη και νωρίς την Παρασκευή.
Η επιχείρηση πραγματοποιήτε μέρες μετά απο όταν οι Τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Γιουκσέκοβα και πολλές άλλες κουρδικές πόλεις την περασμένη Παρασκευή, ως μέρος της επίθεσης  της Άγκυρας εναντίον του Κουρδικού λαού.

 Οι γιορτές για το Newroz απαγορεύτικαν σε πολλές πόλεις

Γιορτές και εκδηλώσεις για τον εορτασμό του κουρδικού νέου έτους, Νεβρόζ, στις 21 Μαρτίου έχουν απαγορευτεί σε πολλές πόλεις σε όλο το Βόρειο Κουρδιστάν και την Τουρκία. Η απαγόρευση των εορτασμών του Newroz που επέβαλε η κυβέρνηση του ΑΚΡ μέσω των επαρχιακών διοικητών στοχεύει στην «παρεμπόδιση πιθανών προκλήσεων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων Newroz συμπεριλαμβανομένων των μαζικών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων».
Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν από το Γραφείο του Διοικητή της Şırnak  αναφέρουν ότι όλες οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο κέντρο της πόλης της Σιρνάκ και τις συνοικίες της έχουν απαγορευτεί από σήμερα μέχρι νεωτέρας. Η επαρχία Μαρντίν και όλες οι  περιοχές της αντιμετωπίζουν επίσης μια παρόμοια απαγόρευση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του κουρδικού νέου έτους. Οι  εορτασμοί έχουν επίσης απαγορευτεί στην Κωνσταντινούπολη και Dogubeyazit, και επετράπηκαν στην Ağrı και Ντέρσιμ μόνο για την 21η Μαρτίου.
Ο εορτασμός στην Κωνσταντινούπολη έχει οριστεί να λάβει χώρα στην περιοχή  Bakırköy Halk Pazarı  στις 20 Μαρτίου.
Ο μαζικός εορτασμός στις 21 Μαρτίου θα λάβει χώρα παραδοσιακά στην κύρια κουρδική πόλη Αμέντ (Ντιαρμπακίρ), η οποία θα ακολουθείται από τον εορτασμό για το Νεβρόζ στη Cizre μία ημέρα αργότερα.

Οργανωτική Επιτροπή του Newroz : Δεν αναγνωρίζουμε την απαγόρευση του ΑΚΡ

Η Οργανωτική Επιτροπή του Newroz, η οποία αποτελείται από τα DTK, HDK, HDP, DBP, KJA και DEM-Genc, έκδοσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι δεν θα αναγνωρίσει την απαγόρευση του ΑΚΡ στις γιορτές του  Νεβρόζ, και οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του κουρδικού νέου έτους θα λάβουν χώρα όπως έχει προγραμματιστεί.
Η δήλωση επεσήμανε ότι η απαγορευτική, περιοριστική και μονιστική άποψη προς τους εορτασμούς του Newroz της κυβέρνησης του ΑΚΡ δεν έχει κανένα ηθικό και νομικό σκεπτικό ώς προς την απαγόρευση του φεστιβάλ των ανθρώπων  και των λαών, το φεστιβάλ της άνοιξης και της ανάστασης.
Εφιστώντας την προσοχή στις απαγορεύσεις που επιβάλλονται στους εορτασμούς του Newroz σε πολλές πόλεις, η Οργανωτική Επιτροπή δήλωσε ότι θα είναι στις περιοχές και χαιρετίσει την Newroz παρ 'όλους τους περιορισμούς.
Η επιτροπή είπε οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Νεβρόζ θα πραγματοποιηθούν όπως έχει οργανωθεί, και οι άνθρωποι θα το καλωσορίσουν στους δρόμους των περιοχών.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Newroz κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτή την απαγορευτικό προσέγγιση, και κάλεσε όλους τους ανθρώπους να αγκαλιάσουν το πνεύμα του Νεβρόζ και να το υποδεχθούν στις περιοχές τους με πνεύμα αντίστασης.

KCK: Οι Κούρδοι θα πρέπει να δείξουν στο ΑΚΡ οτι δεν μπορεί να απαγορευθεί το Newroz

Η Προεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου Συνεργασίας  του KCK κυκλοφόρησε μια γραπτή δήλωση σχετικά με το Νεβρόζ και δήλωσε ότι ελπίζει πως το Νεβρόζ του 2016 να είναι μια ιστορική καμπή στον αγώνα για ένα ελεύθερο ηγέτη, ένα ελεύθερο Κουρδιστάν και μια δημοκρατική Τουρκία.
Στη δήλωσή του, KCK επεσήμανε ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ απαγορεύει την γιορτής των 2600 ετών διακοπών και επιτίθεται την ύπαρξη και τις βασικές πολιτιστικές αξίες του κουρδικού λαού. Στην δήλωση υπενθυμίζεται ότι οι κουρδικός λαός γιορτάζει το Newroz για χιλιάδες χρόνια, παρά τις πολιτικές γενοκτονίας της καταπίεσης, την αγριότητα, και την άρνηση. Παρατηρώντας ότι ο κουρδικός λαός γιόρτασε το Newroz παρά τις απαγορεύσεις σε πόλεις όπως Cizre, Σιρνάκ και Nusaybin στη δεκαετία του 1990, και έδειξε ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να απαγορεύσει αυτές τις διακοπές, το KCK, δήλωσε ότι ο αγώνας των χιλιάδων κουρδικών μαρτύρων έκανε την άρνηση και την απαγόρευση τουΝεβρόζ να μην είναι πλέον δυνατή.
"Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ NEWROZ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"
η Συμπροεδρία ΤΟΥ Εκτελεστικού Συμβούλιου του KCK  τόνισε την ιστορική σημασία και το πνεύμα της αντίστασης του Νεβρόζ, και επέκρινε την επίθεση της κυβέρνησης του ΑΚΡ  στις πόλεις όπου ο Κουρδικός λαός έχει κυρήξει την  αυτο-διοίκηση και την απαγόρευση του Νεβρόζ. KCK δήλωσε ότι η απαγόρευση του ΑΚΡ στους εορτασμούς του  Νεβρόζ είναι επίσης μια επίθεση εναντίον της ύπαρξης του κουρδικού λαού και πήγε χέρι-χέρι με την καταστροφή των Κούρδων πόλεων.
Οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται στην ŞırnakΟι αυτοδιοικούμενες γειτονιές σε  αντίσταση στην επαρχία Σιρνάκ είναι υπό συνεχή βομβαρδισμό, ενώ τα μέλη των YPS και YPS-JIN  συνεχίζουν την αντίστασή τους.
Στο κέντρο της πόλης, όπου συνεχίζονται οι γενοκτόνες επιθέσεις, οι σφοδρές συγκρούσεις από χθες το βράδυ συνεχίστηκαν και σήμερα το πρωί.
Ο βομβαρδισμός στις γειτονιές  Yeşilyurt, Gazipaşa, İsmetpaşa, Dicle και Bahçelievler συνεχίστηκε, ενώ περιστασιακά σφοδρές συγκρούσεις ξεσπούν όταν ομάδες ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας που σταθμεύουν σε κτήρια κρατικών ιδρυμάτων επιτήθονταν στις γειτονιές..
Οι συγκρούσεις στη γειτονιά Yeşilyurt όπου οι σφοδρές μάχες έχουν αρχίσει από την πρώτη ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας εντείνονται και να συνεχίζονται χωρίς διακοπή. Άντρες και γυναίκες  των YPS / YPS-JIN αντιστέκονται κατά  των  κρατικών δυνάμεων που προσπαθούν να εισέλθουν στην περιοχή που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Διεύθυνση  του 23ου τμήματος συνοριοφυλακής

Οι γειτονιές της αντίστασης στην Nusaybin κάτω απο βομβαρδισμό πυροβολικού

Οι Τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν τον βομβαρδισμό  πυροβολικού ενάντια στις  γειτονιές της αντίστασης στην περιοχή Mardin's Nusaybin, όπου η αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις γενοκτονίας  συνεχίζεται.
Οι επιθέσεις κατά των γειτονιών της αντίστασης συνεχίζεται με όλης την  έντασή τηςς στο Nusaybin την πέμπτη ημέρα της επιβολής  στρατιωτικού νόμου.

Η ΤΑΚ αναλαμβάνει την ευθύνη για τη  βόμβα στην Άγκυρα


 Τα Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη βόμβα που έπληξε την πλατεία Kızılay στην τουρκική πρωτεύουσα  της Άγκυρας στις 13 Μαρτίου, την Κυριακή.
Στις 18:45 την περασμένη Κυριακή διεξήχθη από μια μονάδα της ΤΑΚ με επικεφαλής την στρατευμένη Seher Cagla Demir, με όνομα μάχης Doğa Jiyan, η πρώτη γυναίκα μαχήτρια που προέβει σε ενέργεια αυτοθυσίας μέσα στις τάξεις της ΤΑΚ. Έχει αγωνιστεί στις τάξεις της ΤΑΚ από το 2013 που εντάχθηκε από το Βόρειο Κουρδιστάν, και οχι απο οποιαδήποτε άλλη χώρα όπως διαδίδεται από κάποιους κύκλους.
"Η Μονάδα μας στόχευσε τις κρατικές δυνάμεις  στην Άγκυρα, το κάστρο του φασισμού και της βαρβαρότητα, για να φέρει την κυβέρνηση του AKP που σφαγιάζει Κούρδουςστο Cizre να λογοδοτήσει σε μια επαναστατική βάση. Ωστόσο, η αστυνομική επέμβαση στη μονάδα μας, η οποία ήρθε καθώς αυτή κατευθύνονταν προς το στόχο, είχε ως αποτέλεσμα σε απώλειες αμάχων. Ως εκ τούτου εκφράσουμε τη θλίψη για την απώλεια αμάχων που δεν έχουν δεσμούς με εκείνους που επιδιώκουν αυτό το βρώμικο πόλεμο ", αναφέρει  η ΤΑΚ , προσθέτοντας ότι το τουρκικό κράτος έκρυψε τις απώλειες που υπέστησαν οι τουρκικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις και εμφάνησε  μόνο αυτες των αμάχων , όπως έγινε και στην  περίπτωση της δράσης που  διεξήχθει απο τον μαχητή της  ΤΑΚ  Zinar Raperîn.
Η ανακοίνωση της ΤΑΚ αναφέρει ότι οι  Κούρδοι στο Κουρδιστάν σκοτώνονται σκόπιμα και όχι ως αναπόφευκτη συνέπεια του εν εξελίξει πόλεμου, προσθέτοντας, "Στην ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα των μη στρατιωτικών απωλιών μετά τη δράση μας, ελπίζουμε ότι η κοινή γνώμη θα κατανοήσει τους πόνους που υφήστατε ο κουρδικός λαός που σφαγιάζεται άγρια, και του οποίου τα σώματα καίγονται, εμφανίζονται και δεν δίνονται στις οικογένειες τους. Ακόμη και αυτή η βαρβαρότητα και μόνο είναι ένας λόγος για  τα  Γεράκια για την Ελευθερία  του Κουρδιστάν να εκδικηθούν. "
Η δήλωση υπογραμμίζεται ότι η ΤΑΚ θα συνεχίσει να χτυπάει όσους παράγγειλαν και  διεξάγουν αυτό το βρώμικο πόλεμο, και ότι κανείς στην Τουρκία, δεν θα είναι ασφαλής μέχρι η φασιστική δικτατορία να ανατραπεί.
Η ΤΑΚ πρόσθεσε ότι ο αγώνας της θα συνεχιστεί με τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα μέχρι την λήξη της  σφαγής και της κατοχής του τουρκικού κράτους στο Κουρδιστάν.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License