Τελική Διακήρυξη της Συντακτική Συνέλευσης του Δημοκρατικού Ομοσπονδιακού Συστήματος της Βόρειας -Συρίας - Rojava


Η συνεδρίαση της Συντακτικής Συνέλευσης για την ίδρυση της  Δημοκρατικής Ομοσπονδιακής Rojava-Βόρειας Συρίας έληξε με την ανάγνωση της τελικής δήλωσης.
Η διήμερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της  Rimelan της Girkê Legê (Al-Muabbada) έληξε  εχθές, 17 Μαρτίου.
Συμμετείχαν 31 κόμματα και 200 ​​αντιπρόσωποι που εκπροσωπούσαν τα καντόνια της Rojava, Kobane, Afrin και Cizire  και τις Κουρδικές, Αραβικές, των Ασσυρίων, των Συριακών, Αρμενικών, Τουρκμένων και της Τσετσένων κοινωτήτων  της GIRE SPI (Tal Αμπιάντ), Shaddadi, του Χαλέπι και τις περιφέρειες Shehba. Την συνάντηση ακολούθησε η δήλωση τύπου που παρακολουθήθηκε από όλες τις συνιστώσες.
Η τελική δήλωση διαβάστηκε στα αραβικά από τον  Συμπρόεδρο της Συντακτικής Συνέλευσης του Δημοκρατικού Ομοσπονδιακού Συστήματος της  Βόρειας -Συρίας - Rojava, Mensur El-Selum.
Η δήλωση έχει ως εξής:
Προς το Συριακό, περιφερειακό και παγκόσμιο κοινό.
Σε απάντηση στην έκκληση του Γενικού Συντονισμού των  Δημοκρατικά Αυτοδιοίκούμενων Περιοχών (Cizire, Kobane και Afrin), όλα τα στοιχεία των πολιτικών δυνάμεων, κομμάτων και κοινωνικών φορέων στα καντόνια της Rojava και των περιοχών που απελευθερώθηκαν από τις τρομοκρατικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια συνάντηση που είχε ώς αποτέλεσμα ένα ολοκληρωμένο πολιτικό όραμα για μια Συριακή πρόταση και μια συμφωνία σχετικά με το σύστημα διαχείρισης για την  Rojava / Βόρεια Συρία. Αυτό μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο για την υπόλοιπη Συρία, παρέχοντας μια λύση για την Συριακή κρίση. Εμείς, οι εκπρόσωποι των περιοχών αυτών, συνεδριάσαμε στις 16 και 17 του Μάρτη, 2016.
Τιμούμε με σεβασμό τους μάρτυρες του λαού μας, οι οποίοι έγραψαν με το αίμα τους την ηρωική αντίσταση που έχει φέρει τους ανθρώπους μας στο ορόσημο που είναι σήμερα.
Αυτή η προαναφερθείσα συνάντηση κατέληξε στις ακόλουθες αποφάσεις.

1. Το δημοκρατικό ομοσπονδιακό σύστημα ενσωματώνει όλα τα κοινωνικά στοιχεία και εγγυάται ότι μια μελλοντική Συρία θα είναι για όλους τους Σύριους.
2. Όλες οι εργασίες που ειναι αναγκαίες θα πραγματοποιηθούν  για την εγκαθίδρυση ενός δημοκρατικού ομοσπονδιακού συστήματος για την Rojava / Βόρεια Συρία.
3. Οι Συν-πρόεδροι και μία 31-μελές Οργανωτικό Συμβούλιο εξελέγησαν.
4. Στο Οργανωτικό Συμβούλιο ανατέθηκε να προετοιμάσει ένα κοινωνικό συμβόλαιο και μία ολοκληρωμένη πολιτική και νομική πρόταση για το σύστημα αυτό εντός προθεσμίας που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες.
5. Όλες οι επιτροπές συνελεύσεων και τα έγγραφα  θα συμμορφώνονται με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κοινωνικά δημοκρατικά συστήματα. Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες της συνάντησης βλέπουν τους εαυτούς τους ως μέρος του νέου συστήματος που θα οικοδομηθεί  και έχουν επίγνωση των βαθιών δεσμών που έχουν με τους ανθρώπους της Συρίας, εντάσοντας τη συμμετοχή τους στην αδελφότητα των λαών και της ειρήνης.
6. Η ελευθερία των γυναικών είναι η ουσία του ομοσπονδιακού δημοκρατικού συστήματος. Οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα στην ίση συμμετοχή και αρμοδιότητες λήψης που σχετίζονται με τα γυναικεία θέματα. Οι γυναίκες θα πρέπει να εκπροσωπούνται ως ίσοι σε όλες τις σφαίρες της ζωής, συμπεριλαμβανομένων  όλων των  κοινωνικών και πολιτικών τομέων.
7. Οι λαοί και κοινότητες που ζουν στο ομοσπονδιακό σύστημα της  Rojava / Βόρειας Συρίας μπορούν να αναπτύξουν τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και δημοκρατικές τους σχέσεις με οποίους το δοκούν, ή να μοιραστούν τις πεποιθήσεις και τον πολιτισμό τους με τους ανθρώπους και τις κοινότητες σε περιφερειακό και σε διεθνές επίπεδο, με την προϋπόθεση ότι η σχέση αυτή δεν έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους και τα συμφέροντα του ομοσπονδιακού δημοκρατικού συστήματος
8. Οι λαοί των περιοχών που  απελευθερώθηκαν από τις δημοκρατικές δυνάμεις από τις τρομοκρατικές οργανώσεις θα έχουν το δικαίωμα να γίνουν μέρος του ομοσπονδιακού δημοκρατικού συστήματος της  Rojava-Βόρειας Συρίας, εφόσον το επιλέξουν.
9. Ο στόχος του δημοκρατικού ομοσπονδιακού συστήματος της Rojava / Βόρειας Συρίας,  σε περιφερειακό επίπεδο είναι να επιτευχθεί η δημοκρατική ένωση μεταξύ όλων των λαών της Μέσης Ανατολής στον πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα και να υπερβένοντας τα εθνικά σύνορα ενός κράτους να δημιουργήσει μία ασφαλή, ειρηνική και αδελφική ζωή για όλους.
10. Η δημιουργία του ομοσπονδιακού και δημοκρατικού συστήματος λαμβάνει χώρα εντός της κυρίαρχης Συρίας.

Προς όλους τους ανθρώπους στη Συρία, Κουρδιστάν και Rojava και όλες τις ομάδες και κοινωνικές τάξεις.
Διανύουμε μια ιστορική φάση και κρίσιμες περιστάσεις. Σήμερα, η Συρία βιώνει τη χειρότερη τραγωδία στην ιστορία της. εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί και  εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, για να μην αναφέρουμε την τεράστια ζημιά που η υποδομή της Συρίας έχει υποστεί.
Παρά το γεγονός αυτό, μια δημοκρατική εμπειρία έχει δημιουργηθεί και υπερασπιστεί στην Rojava με το αίμα των μαρτύρων. και έχουν μεγάλα κέρδη επιτευχθεί κατά την περίοδο αυτή. Αυτή είναι μια πραγματική ευκαιρία για να οικοδομήσουμε ένα ομοσπονδιακό δημοκρατικό σύστημα. Είμαστε σίγουροι και βέβαιοι ότι αυτό θα είναι ένα μοντέλο για μια λύση στη συριακή κρίση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License